نقدی بر حضور برخی از مسئولان کانون وکلای مرکز در جشن یکی از موسسات
کانون وکلا و مسئولان و اعضای آن رسالت عظیمی به عنوان متولی دفاع از حقوق مردم در محاکم در جامه وکالت بعنوان بال دوم فرشته عدالت به دوش می کشد. و ما شاهد تلاشهای آن برای حفظ استقلال این کانون از سوی مسئولان آن هستیم .اما حفظ استقلال صرفاً تلاش برای اثر گذاری در عرصه تقنین نیست بلکه مواظبت و ممانعت از نفوذ پول و قدرت سرمایه و لابی های خارج از کانون برای بهره برداری از نام کانون و اعضای برجسته آن از مصادیق بارز تلاش برای استقلال آن است و همچنین است صیانت از حقوق 55 هزار داوطلب آزمون وکالت که اگر کوچکترین حقی ضایع شود از نهادی که متولی دفاع از حقوق مردم است پذیرفته نیست.
آزمون وکالت 93 به سیاق هر سال با نقطه ضعف ها و نقطه قوت هایی برگزار گردید و عده ای از مرز این آزمون گذشته و به جامعه وکالت وارد شدند و عده ای دیگر مثل همه آزمونها پشت دیوار این مسابقه بزرگ ماندند. ضعفهای متداول این آزمون بر کسی پوشیده نیست اشکال در برخی سوالات و تاخیر در اعلام نتایج ، اجازه بی مورد به شرکت دو باره کارآموزان حتی بدون انصراف از قبولی قبلی، و مشخص نبودن منابع ، از نقطه ضعفهای مشهود این آزمون بود. برخی نقطه ضعف های دیگری هم هست که در عالم ثبوت واقعاً وجود دارند اما چون نمی توان اثبات کرد ذکر آن صحیح نیست . تا جایی که حق احدی از این خیل عظیم داوطلبان ضایع نگردیده از باب تسامح می توان از اینم نقطه ضعف ها گذشت. هر چند همه این موارد با بکار گرفتن توانمندی بزرگانی در علم حقوق که عضو کانون هستند براحتی قابل رفع می باشند .
اما این موارد تنها به آزمون ختم نشده و متاسفانه حضور غیر موجه برخی از اعضاء هیات مدیره کانون وکلای مرکز در جشنی منتسب به یکی از موسسات آموزشی که عمده فعالیت آن آماده سازی داوطلبان برای آزمون وکالت است و در منافات با ارزشها و رسالت و استقلال کانون وکلا و بی طرفی کانون در مقابل داوطلبان آزمون وکالت می باشد.
پر واضح است که صرفاً انگیزه های تبلیغاتی در این جشنها دخیل است . اما حرف اصلی در این است برخی از اعضای هیئت مدیره کانون در این جشن چه می کردند؟
حال با حضور برخی اعضای شناخته شده هیات مدیره کانون وکلای مرکز در این جشن، این شائبه ایجاد نمی شود که مسیر وکالت از مجری یک موسسه خاص می گذرد؟ صد البته چنین نیست اما بهره برداری تبلیغی از این حضور را نباید نادیده گرفت .
تاسف بارتر از همه اینها بازتاب این حضور در رسانه ها می باشد . به تیتر ایسنا در این مورد توجه کنید:همایش سالیانه پذیرفتهشدگان آزمون وکالت سال 93 برگزار شد. متولی این جشن حقی جز در مورد داوطلبان رسمی نه اسمی خود برای برگزاری چنین جشنی برای بهره برداری تبلیغاتی را ندارد . حال سوال اینست پس چرا از عنوان عام (پذیرفتهشدگان آزمون وکالت سال 93 ) در تیتر رسمی ترین و فعالترین خبرگزاری فعال در زمینه حقوق استفاده شده است . در جشنی که اکثریت قبول شدگان آزمون وکالت که مطالعه مستقل داشته ویا از خدمات موسسات دیگر استفاده کرده اند اطلاعی از آن نداشته اند. این تیتر چه معنایی دارد ؟ غیر از این است که این تیتر متاثر از حضور اعضای هیات مدیره کانون وکلای مرکز که چهره هایی شاخص برای خبرگذاری ها می باشند در این جشن است ؟
اگر توجیه این باشد که از مسئولان کشوری نیز حضور داشته اند جواب آن روشن است آنها متولی آزمونی نیستند که این موسسه برای جذب داوطلبان آن جشن برپا کرده است.
مگر این موسسه خدمات برای کارشناسی ارشد و آزمون قضاوت ندارد ؟ پس چرا هیچ مقام و مسئولی از وزارت علوم یا معاونت آموزش و تحقیقات قوه قضاییه در آن شرکت نداشته اند؟چرا فقط برخی مسئولان کانون حضور داشته اند؟
متاسفانه این حضور شائبه های فراوانی ایجاد می کند به نام کانون و به کام دیگران ، بدون اینکه نفعی برای کانون داشته باشد .
شایسته است کانون رسماً ارتباط خود با چنین مسایلی را تکذیب و اعضای هیات مدیره حاضر در جشن از جنبه های تبلیغی این جشن و ازشائبه ارتباط خود با موسسات آموزشی برائت جویند . این گونه است که استقلال و شان کانون حفظ خواهد شد و عدم تاثیر لابی های خارج از کانون در امورات آن به ویژه در آزمون وکالت مشخص خواهد شد .
یک روز بعد از انتشار این مطلب :
رییس کانون وکلای دادگستری مرکز:
کانون وکلای مرکز ارتباط سازمانی با موسسات حقوقی ندارد:
رییس کانون وکلای دادگستری مرکز گفت که این کانون هیچگونه ارتباط سازمانی با هیچ یک از موسسات حقوقی ندارد.
علی نجفیتوانا در گفتوگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان این مطلب اظهار کرد: در همایش سالانه یکی از موسسات آموزشی، برخی از اعضای هیأت مدیره کانون مرکز حضور داشتند که حضور آنها باعث بروز سوالاتی در خصوص رابطه کانون مرکز با این موسسات شد.
وی افزود: کانون وکلای دادگستری مرکز ضمن قدردانی از زحمات تمامی موسساتی که در زمینه ارتقای توان علمی متقاضیان ورود به عرصه وکالت فعالیت دارند، اعلام میکند که این کانون هیچ گونه رابطه سازمانی با هیچ یک از موسسات حقوقی ندارد و شرکت برخی از همکاران ما در همایشها و نشستهای این موسسات و سایر موسسات آموزشی به معنای حمایت و تائید عملکرد یا موضعگیری کانون چه به صورت مثبت یا منفی در رابطه با برآیند فعالیت آنها نیست.
رییس کانون وکلای دادگستری مرکز یادآور شد: برای کانون وکلای دادگستری مرکز تمام موسسات به عنوان موسسه آموزشی دارای اعتبار واحد هستند و حضور یا عدم حضور در نشستها و همایشهای این موسسات نباید نشانه حمایت یا عدم حمایت کانون وکلا و هیات مدیره آن به عنوان شخصیت حقوقی تلقی شده و یا موجب ایجاد امتیاز یا سلب امتیاز از آنان شود.
نجفیتوانا ادامه داد: کسانی که برای ورود به حرفه وکالت قصد دانش افزایی دارند بدانند که آموزش در هر موسسه و قبولی آنان به علت ارتباط یا عدم ارتباط با کانون وکلا نیست.
وی تاکید کرد: حضور بعضی از اعضای هیأت مدیره در نشست های برخی از موسسات نباید به نمایندگی از هیأت مدیره یا کانون وکلا تلقی شود.