Quantcast
Channel: آزمون وکالت ۹۷
Viewing all 271 articles
Browse latest View live

منابع آزمون وکالت با تحلیل بر رویه های حاکم بر آزمون وکالت

$
0
0

تحلیلی بر رویه های حاکم بر آزمون وکالت

 

(آزمون وکالت 72 تا آزمون وکالت 92)

 

و منابع مناسب مطابق رویه آزمونها

با درود بی کران بر همه عزیزان :

در مطلب قبلی راجع به بایسته های برنامه ریزی صحبت کردیم و قول دادم راجع به منابع آزمون وکالت 92 نیز بصورت تحلیلی و کامل مطالبی بنویسم :

برای اینکه بتوان در مورد منابع آزمون تصمیم بگیریم باید اندکی به گذشته باز گردیم و تاریخچه ای از رویه های مختلف آزمون وکالت را مرور کنیم بعد با این پیش زمینه و نتایج حاصل از این تحلیلها به معرفی منابع پرداخت بنا براین لازم بود قبل گذاشتن پست منابع آزمون وکالت 92 به عنوان پیش زمینه تحلیلی بر رویه آزمون وکالت در سالهای گذشته داشته باشیم یکی از نتایج این تحلیل رسیدن به بهترین منابع برای مطالعه در آزمون وکالت است این رویه ها عبارتند از  :

بقیه در ادامه مطلب 

آزمون وکالت از سال 1372 تا 1379 بصورت جستار گریخته و کاملا" مبتنی بر متن قوانین برگزار می شد و صرف حواندن متن قوانین متضمن موفقیت بود .

2-      در فواصل سال 1379 الی 1381 اتفاقاتی در حوزه تقنین قوانین رخ داد که آزمون وکالت را تحت تاثیر قرار داد با تصویب آیین دادرسی مدنی  و اصلاح قانون تشکیل دادگاهای عمومی و انقلاب و احیا دادسراها  و آیین نامه های مربوطه در سال 79 الی 81 سوالات از شرح  مختصر قانون نیز طرح می شد . از طرفی با آمدن طیف جدیدی از کتابها  بنام کتابهای نظم کنونی و قوانین ریاست جمهوری طراحان گرایش به این گونه منابع پیدا کردند و این رویه تا سال 88 ادامه داشت .  تقریبا" همه سوالات را با مطالعه کتب قانون و در نظم کنونی می شد پاسخ گفت .

3-      در سال 1389 سوالات شکل استنباطی کامل یافت . دلیل این تغییر رویه ، توسعه منابع حقوقی و افکار حاکم بر مدیریت وقت کانون وکلا مبنی بر مقابله با موسسات آموزشی بود که اعتراضات یکی از این موسسات را نیز در بر داشت و کار به مجلس کشید که البته ثمری نیز در عمل نداشت .

4-      در سال 1390 باز تغییرات محسوسی در آزمون را شاهد بودیم گرایش طراحان  به قوانین خاص و آرای وحدت رویه در حد افراطی  و دو مرحله ای شدن آزمون کانون مرکز این آزمون را منحصر به فرد کرد و البته این آزمون اعتراضات شدیدی در پی داشت که کانون مجبور شد 5 سوال از سوالات آن سال را حذف کند و کانون مرکز ظرفیت متمم اعلام کرد. و این اعتراضات تا سال 91 نیز ادامه داشت و حتی در زمان اعلام نتایج نیز آزمون وکالت 91 نیز تاثیر داشت . در آزمون وکالت 90 کسانی که قوانین خاص و آرای وحدت را نخوانده بودند توفیقی نداشتند . دلیل دیگر خروج سوالات آزمون  وکالت 90 از حالت استاندارد اسرار عجیب طراحان سوال به نظرات خودشان در جزوات و کتابهای خودشان بود که اغلب آنها نیز عضو هیئت مدیره کانون بودند .

5-      آزمون وکالت 91 تحت تاثیر مستقیم دو موضوع بود اول : دامنه گسترده اعتراضات به آزمون سال پیش . دوم : تغییر سران کانون و هیئت مدیره که کانون شاهد چهره های دانشگاهی موفق در راس امور بود همچنین اعضای هیئت مدیره اغلب از اساتید  دانشگاهای مطرح  حقوق تشکیل شد . بنا براین طراحی سوالات این آزمون با وجود دو عامل مهم  طراحی شد  عامل اول تلاش شدید برای استاندارد سازی سوالات بود تا جبران مافات سال پیش باشد . دوم دید پژوهشی اساتید در طرح سوال بود که سوالات را به حالت کاملا" مفهومی در برخی دروس برد . برای مثال در درس مدنی گویی سوالات اختبار بصورت تستی مطرح شده بود . برای همین اغلب داوطلبان از کمبود وقت بعلت مطالعه و فهم حجم  متنی هر سوال در هر دقیقه گلایه داشتند و بسیاری نتوانستند بعلت کمبود وقت به درس اصول یا آیین دادرسی کیفری با فراغ خاطر جواب دهند .

با یک نگاه کلی به این سیر رویه آزمون وکالت ملاحظه می گردد که :

1-     تاکنون این آزمون 5 بار تغییر رویه داده است و 3 بار آن در 3 سال اخیر بوده است . با این حساب در نگاه اول اینگونه به نظر می رسد که امکان تغییر رویه باز وجود دارد اما با نگاه عمیقتر متوجه خواهیم شد که چنین نیست و سوالات در همان حالات بینابینی استدلالی و مفهومی و نصی باقی خواهد ماند . حال ممکن است دشوار طرح شوند یا آسان ،  اما رویه عوض نخواهد شد . مگر طرح سوال مساله ای ((اختباری )) که امسال در چندین درس دیده می شد بیشتر شود . 

2-     تحولات مدیریتی در هیئت مدیره کانون در تغییر رویه آزمون وکالت تاثیر مستقیم می گذارد:خوشبختانه  امسال شاهد تغیر در هیئت مدیره نخواهیم بود بنابراین از این لحاظ می توان امیدوار بود که رویه آزمون وکالت 91 کماکان در آزمون وکالت 92 نیز اجرا شود .

3-     تغیرات قانونی و تقنین قوانین تازه چه عام و چه خاص  و تصویب آراء وحدت رویه و آثار آنها بر سایر قوانین همیشه و در همه رویه ها پای ثابت آزمون وکالت بوده است :

امسال شاهد تغییرات عمده در حوزه تقنین قوانین خواهیم بود قانون مجازات اسلامی و آیین دادرسی کیفری در شرف  تغیرند که مستقیم یک چهارم سوالات کانون را تحت تاثیر قرار خواهد داد . در سال 79 الی 81 نیز در تغیرات آیین دادرسی مدنی و با احیای دادسراها چنین حالتی پیش آمد . رویکرد کانون در آن مقطع طرح سوال از نص قانون بود که در سال 92 در صورت تغییر این دو قانون نیز همین رویکرد قابل تصور است اما باید در نظر داشت اگر با ابلاغ و اجرایی شدن قانون کتابهای اساتید به روز آوری شود و با قوانین جدید چاپ شود و تا زمان آزمون در اختیار همه قرار گیرد در این صورت تفاسیر وارد بر قانون جدید نیز ممکن است وارد سوالات آزمون گردد. در کل باید منتظر سرنوشت این دو لایحه باشیم تا بتوان نظر قطی در این مورد داد .  

4-     متن قوانین در این آزمون تا سال 88 کافی بود بعد از آن لازم است اما کافی نیست. با توجه به این امر:

1.        داوطلبان هرگز نباید در ورای مطالعات خود از متن قوانین عام و خاص و آرای وحدت رویه غافل شوند .

2.       داوطلبان ضمن اینکه لازم است متن قوانین عام و خاص و آرای وحدت رویه را مطالعه کنند نباید از تفسیر این قوانین و نظریات دکترین و کتابهای مرجع غافل گردند .  

5-     توسعه منابع  و تغییر روش در نوع کتابهای منبع در رویه آزمون وکالت نقش به سزایی داشته است : مثال بارز این مورد ورود کتابهای نظم کنونی بوده است و همچنین کتابهای سه گانه جزای اختصاصی دکتر میر محمد صادقی همه چیز را در آزمونها در خصوص این درس تحت تاثیر قرارداد . در کل باید مواظب این نوع تغییرات نیز بود تا در آزمون غافگیر نشد .  

6-     عواملی همچون اعتراضات و .... در رویه آزمون کانون وکلا تاثیر دارد : کمترین تاثیر این مساله دقت و استاندارد سازی سوالات در آزمون وکالت 91 بود اما باید توجه داشت امسال از این اعتراضات خبری نیست ولی رویه استاندارد سازی به عنوان رویکرد کانون حفظ خواهد شد.

نتیجه گیری : برای آزمون وکالت  92 با توجه به رویه اخیر منابع زیرحتما" باید خوانده شود :

1-     نصوص قانونی اعم از عام و خاص (از کتابهای ریاست جمهوری یا مجموعه قوانین  تنقیح شده روزنامه رسمی  )

2-     همه آرای وحدت رویه بخصوص از سال 79 تا آخرین رای نزدیک به آزمون از سایت hvm.ir

3-     شرح و تفسیر قوانین(از کتابهای در نظم کنونی : برای مدنی در نظم  دکتر کاتوزیان – برای آیین دادرسی مدنی : دکتر حیاتی – برای تجارت در نظم دکتر دمرچیلی ) در خصوص جزا فعلا" مواد 498 به بعد از محشای دکتر گلدوزیان وبرای مابقی جزا و آیین دادرسی کیفری  باید منتظر تعیین تکلیف قوانین جدید بود ...

4-     منابع مرجع :برای مدنی : مدنی 1 و 5 دکتر صفایی – مدنی 2و3و4و6و7و8 دکتر کاتوزیان – برای تجارت 5 جلد دکتر اسکینی – برای آیین دادرسی مدنی سه  جلد پیشرفته دکتر شمس (دیگر بنیادین ها کافی نیست اگر هم بنیادین می خوانید فقط جلد 1 بقیه را حتماً باید پیشرفته بخوانید )- اصول ابوالحسن محمدی – جزا فعلا" جرایم علیه امنیت غیر از مبحث  محاربه و جرایم علیه اموال غیر از مبحث سرقت حدی از دکتر میر محمد صادقی و مابقی را منتظر تعیین تکلیف قانون بمانید

5-     توصیه ویژه که همه از آن غافلند : اگر توانستید سوالات 5 سال اخیر اختبار کانونهای مرکز و آذربایجانشرقی و مشهد و شیراز را بدست بیاورید حتماً یک دور آنها را خوانده و پاسخهای آنها را نیز پیدا کرده و مطالعه کنید برای پاسخ دادن از اساتید و وکلا نیز کمک بگیرید . . مطمئن باشید اینگونه شاخ غول سوالات مفهومی را می شکنید. چ.ن اولا" قدرت تحلیتان بالا می رود دوما" در سوالات مدنی امسال شمه هایی از سوالات اختبار چند سال اخیر کانون مرکز دیده می شد که احتمال دارد این رویه توسعه یابد .  


لطفا به شعور خانواده حقوق احترام بگذارید

$
0
0

نگاه از نو

نگاه اول

2824 نفرپذیرش کانونها

بالغ بر 6000 نفرتعداد لیست قبولی های موسسات

3200 نفر مابه التفاوت کجا قبول شده اند؟!!!!!!!!

نگاه دوم

23مجموع کانون در کشور

40 نفر رتبه اول در لیست قبولی های موسسات

27 نفر دیگر کدام کانون اول شده اند؟

نگاه سوم

 

لطفاً به شعور خانواده حقوق احترام بگذارید.

 

پول اینقدرها هم ارزش ندارد که با دروغ بدست بیاید.

 

 

 

 

کاملترین و دقیق ترین برنامه ریزی آمادگی آزمون وکالت

درسهایی از بزرگان

$
0
0

هر کدام از ما از کسانی چیزهایی می آموزیم منهم از کسانی چیزهایی آموختم چیزهایی که شاید هیچگاه به زبان نیاورده اندشاه کلیدهایی که هر کدام دری را بروی من گشوده اند . من این درسها را از این عزیزان آموخته ام :

درسهایی از اساتید:

1-   دکتر کاتوزیان : بزرگی به اینست که چراغ راه آیندگان باشی .

دکتر کاتوزیان بیش از 15 جلد کتاب دوره پیشرفته در مورد حقوق مدنی نوشته بودند از قرار از شاگردان خود که اکثرا" دانشجویان دوره دکترا بوده اند خواسته اند که که برمبنای نوشته های ایشان کتابهایی با حجم کمتر و مناسب دوره کارشناسی بنگارند شاگردان ایشانرغبتی نشان نمی دهند دکتر خود دست بکار شده و کتابهای دوره مقدماتی حقوق مدنی را نوشتند تا به همه ثابت کنند کار کردن روی کتابهای مقدماتی عار نیست بلکه افتخار استو سنتی را بنا نهادند که سایر اساتید بزرگ مثل دکتر شمس خالق شاهکار آیین دادرسی مدنی همگام با سه جلدی دوره پیشرفته یک دوره بنیادین راهم تالیف کنند . همچنین استاد با نگارش کتاب حقوق مدنی در نظم کنونی راه دیگری را برای اعتلای حقوق گشودند و همه را دعوت به ادامه این راه نمودند .

2-  دکتر عبد الله شمس :بزرگی به تعداد زاویه هایست که یک موضوع را می بینی و با ساده ترین شکل آن را تبین می کنی .

معجزه دکتر شمس در کتابهایش اینست که موضوعات را از همه زوایا دیده و با قلمی ساده و روان تبین کرده است طوریکه به ذهن ما خطور می کند مهم نیست که سوالات پیچیده از آیین دادرسی مدنی در ذهن ما شکل بگیرد چون دکتر جواب آن را به ساده ترین شکل از هر زاویه ای که میخواهی ببینی داده است .

3-دکتر میر محمد صادقی :بزرگی به اینست که با امکاناتدیگران بیا موزی و ثمره آموخته هایت را به کشورت تقدیم کنی نه اینکه با امکانات این مملکت بیاموزی ثمره آن را به بیگانگان بدهی.

دکتر میرمحمد صادقی تقریباً تمام مقاطع تحصیلی خود را در انگلستان سپری کرده است اما همه فعالیتهای دانشگاهی و پژوهشی خود را در ایران متمرکز نموده است .

 

 

آشنایی با وکالت مرکز امور مشاوران

$
0
0

با آگهی آزمون مرکز امور مشاوران بسیاری از دوستان سوالاتی راجع به این مرکز و وکلای تابع این مرکز در ذهنشان شکل گرفته است   و دایم به این می اندیشند که چه تفاوتهایی میان وکالت با پروانه کانون وکلای دادگستری و وکالت با پروانه مزکز امور مشاوران وجود دارد . این مبحث تلاش دارد به این سوالات پاسخ گوید .

به ادامه مطلب بروید

خواستگاه مرکز امور مشاوران حقوقی
خواستگاه مرکز امور مشاوران حقوقی ماده 187 برنامه توسعه چهارم می باشد و فلسفه ایجاد آن تسهیل دسترسی مردم به وکلای دادگستری با تعرفه های مناسب  می باشد . این مرکز با جذب فارغ التحصیلان حقوق و فقه و مبانی حقوق اسلامی  سعی در گسترش تعداد وکلا و تامین نیازهای مراجعین دادگستری به مشاوره دارد . هرچند ایجاد این نهاد با مخالفتهایی همراه بوده اما نقش این مرکز در تعدیل میزان حق الوکاله و دسترسی آسان مردم به وکلا و جذب فارغ اتحصیلان حقوق و ایجاد شغل برای آنها انکار ناپذیر است . دلیل  مخالفان  این در دو مورد خلاصه می شود 
1-    مخالفان اعتقاد دارند ایجاد نهاد موازی با کانون وکلای دادگستری صحیح نیست و نباید در یک کشور یک امر دو متولی داشته باشد . اما  باید توجه داشت این مرکز زمانی بوجود آمد که دسترسی به وکلا به معنی کنونی امکانپذیر نبود و همین امر باعث ایجاد برخی مشکلات برای مردم شده بود . از طرفی به این موضوع باید از سه منظر نگاه کرد
 از دید کانون وکلای دادگستری که نگران اهداف و امنیت شغلی و .... وکلای تحت پوشش خود است
از دید فارغ تحصیلان صف کشیده پشت سد آزمونها که نگران آینده شغلی خود و تامین آینده خود هستند
از دید مردم که حق دارند در امور حقوقی با تعرفه هایی مناسب به وکلا دسترسی آسان داشته باشند .
2-    دومین دلیل مخالفان مربوط به حفظ استقلال نهاد وکالت است . به این معنی که وکیل باید مستقل از بدنه قوه قضاییه باشد تا بتواند از حقوق مردم عاری از هر گونه فشار و  با فراغ بیشتری دفاع کند . در این مورد بیشتر باید به تحلیل استقلال و حدود آن پرداخت و اینکه آیا واقعا" وابسته بودن  اداره کنندگان امور یک نهاد به قوه قضاییه استقلال تابعین آن را از بین می برد یا نه ؟ بحث در این مورد از حوصله این مقوله خارج است . ولی نظر شخصی بنده اینست که اگر معیار کارکرد وکیل قانون باشد طبیعتا" قانون نیز از وکیل حمایت خواهد کرد و کسی نمی تواند خارج از قوانین از حدود اختیارات قانونی او  بکاهد یا فعالیتهای قانونی او را محدود کند .
مراحل  جذب وکلای مرکز امور مشاوران
مرحله اول : آزمون تستی
آزمون مرکز امور مشاوران از طریق آزمون دو مرحله ای (کتبی و شفاهی در قالب مصاحبه) مبادرت به جذب وکلای تحت پوشش خود می کند مرحله اول آزمون این مرکز تستی و سوالات آزمون اغلب از قوانین و محشای آن می باشد . در آخرین آزمون تستی(تیر 88) چند برابر ظرفیت پذیرش اعلامی در آگهی به شرط اخذ حد نصاب (پاسخ به 50 درصد کل سوالات) به مرحله دوم را ه یافتند . و مواد آزمونی عبارت بودند از . حقوق مدنی – حقوق تجارت - حقوق جزا – آیین دادرسی مدنی – آیین دادرسی کیفری – امور حسبی - حقوق ثبت و فقه الوکاله . و ضریبی برای هیچکدام از دروس اعلام نشده بود . حد اقل سن شرکت در آزمون نیز 24 سال عنوان شده که با طی پروسه گزینش و کار آموزی در حین تحلیف داوطلب 25 سال قانونی لازم برای شغل وکالت را خواهد داشت . در این آزمون دانشجویان ترم آخر نیز به شرط فارغ التحصیلی در موعد مقرر می توانند شرکت کنند . 
مرحله دوم  : مصاحبه شفاهی
پذیرفته شدگان مرحله آزمون تستی ملزم به شرکت در مصاحبه شفاهی هستند . در این مرحله پذیرفته شدگان توسط قضات با تجربه و اساتید دانشگاه  مورد مصاحبه قرار می گیرند سوالات مصاحبه عبارتست است :
قرائت قسمتی از قرآن مجید به انتخاب داوطلب و مفاهیم قرآنی (در سطح عمومی و معمولا" از همان قسمت قرائت شده )
احکام دینی (فقط واجبات )
و سوالات حقوقی از :حقوق اساسی و  مدنی – قانون مجازات اسلامی – آیین دادرسی مدنی و کیفری -  حقوق تجارت و حقوق ثبت (در حد متن مواد و اصول و قواعد کلی )
مرحله سوم  : کار آموزی عملی 
قبول شدگان مرحله مصاحبه به شرط  احراز صلاحیت یعنی دادن تاییدیه تحصیلی . تاییدیه پزشکی قانونی و تاییدیه هسته گزینش قوه قضاییه ( مفاد قانون استخدام کشوری در مورد داوطلب تحقیق میشود مواردی از قبیل حسن شهرت .عدم اعتیاد 0 عدم اشتهار به فساد اخلاقی وعدم سوء پیشینه کیفری موثر و  تابعیت ایران و تبعیت از قانون اساسی و عدم عناد با نظام جمهوری اسلامی ......) به کار آموزی دعوت می شوند مدت کار آموزی عملی  شش ماه است و کار آموز حق وکالت ندارد (برخلاف کانون که مدت کار آموزی 18 ماه است ولی کار آموز در معیت وکیل سر پرست حق وکالت در محاکم را دارد ) کار آموزی عملی متشکل از چند  قسمت است :
1-    حضور در محاکم و تهیه گزارش: کار آموزان در محاکم دادگستری و دادگاها حضور می یابند و از نزدیک با روند کار رسیدگی آشنا می شوند و حق پرسش پاسخ با قاضی سر پرست خود را دارند . همچنین باید در محاکم مختلف مبادرت به تهیه گزارش از پرونده ها مطروحه و مختومه بنمایند (محاکم حقوقی 35 روز و 20 گزارش – محاکم جزایی 30 روز و 15 گزارش – محاکم تجدید نظر و دادگاه کیفری استان 30 روز و 15 گزارش – اجرای احکام مدنی 25 روز 15 گزارش – اجرای احکام کیفری 25 روز 15 گزارش – دادگاه خانواده 15 روز 10 گزارش – دادگاه اطفال 5 روز 5 گزارش  جمعا" 180 روز = شش ماه و 120 گزارش ) و در انتها این گزارشها همراه با دستنویس کا رآموز و نظرات او  به صورت کتاب گزارش تایپ شده تحویل آموزش داده می شود .
2-    کلاسهای حضوری : مدت کلاسهای حضوری یک ماه است و آیین دادرسی مدنی و کیفری و حقوق ثبت و آیین نگارش و فقه اوکاله برای فارغ اتحصیلان حقوق و علاوه براینها حقوق خانواده و امور حسبی برای فارغ التحصیلان فقه و مبانی حقوق  توسط  قضات عالی رتبه (که اغلب اساتید دانشگاه نیز هستند ) به صورت کاربردی تدریس می شود  . و در انتها داوطلبان باید در امتحانات این دروس حد نصاب 10 را کسب کنند در صورتی که یک درس را کمتر از ده بگیرند در صورتی که با حذف این درس  معدل سایر دروس حداقل 12 باشد نمره این درس حساب نمی شود و کا آموز قبول شده محسوب می گردد . (هرچند این کلاسها آنقدر پر بار است که اغلب داوطلبان با نمرات بالا در امتحانات آنن قبول میشوند )
3-    حضور در دفاتر وکلای سرپرست : کار آموز موظف است دو ماه بعد از ظهر ها در دفاتر وکیل سر پرست خود حضور یافته و به فراگیری اداره دفتر وکالت نحوه تنظیم اوراق حقوقی و اخلاق وکالت بپردازد .
4-    اختبار شفاهی :  آخرین قسمت کار آموزی اختبار شفاهی است معیار سوالات اختبار گزارش های تهیه شده توسط خود کار آموز  است در صورت عدم قبولی در اختبار حسب تصمیم  اختبار کنندگان فرصت مناسبی برای تلاش دو باره کار آموز داده می شود یا به مدت معینی مدت کار آموزی تمدید میشود یا دوره کار آموزی تجدید می گردد .
کار آموزانی که موفق از اختبار شفاهی فارغ شوند تحلیف شده و به عنوان وکیل پایه دو دادگستری پروانه وکالت دریافت می دارند .
از نظر محاکم  هیچ تفاوتی میان وکلای کانون و مرکز امور مشاوران  از حیث وکالت در محاکم نیست .

نحوه مطالعه درس مدنی

$
0
0

این مطلب پاسخی است به این سوال که :

درس مدنی را چگونه برای آزمونها مطالعه کنم ؟

درس مدنی بعنوان یکی از دروس بسیار مهم و پر ضریب آزمونهای حقوقی است و نسبت به سایر دروس در مطالعه و منابع تفاوتهایی با سایر دروس دارد به هر حال مطلب حاضر در تلاش است تا هر آنچه در باره درس مدنی برای یک داوطلب آزمون حقوقی لازم است را در اختیار او بگذارد .

1)  اهمیت درس مدنی در آزمونهای حقوقی

×       به ضرایب و میزان تاثیر درس مدنی در آزمونهای مختلف توجه فرمایید:

ç     آزمون کارشناسی ارشد گرایش حقوق خصوصی (سراسری و آزاد)

ï      ضریب:------3

ï      میزان تاثیر--3/42درصدازنمره کل (نزدیک به نصف نمره کل)

ç     آزمون وکالت

ï      ضریب: ------3

ï      میزان تاثیر--8/24 درصدازنمره کل (نزدیک به یک چهارم نمره کل)

ç     آزمون قضاوت

ï      ضریب:------2

ï      میزان تاثیر:-- 15درصد از نمره کل (حدود یک هفتم نمره کل )

با دقت در این داده ها و اطلاعات نکاتی را می توان دریافت :

1-   در آزمون کارشناسی ارشد حقوق خصوصی داوطلبانی که درصد حقوق مدنی آنها کمتر از 65 درصد باشد شانس قبولی آنها بسیار ضعیف خواهد بود بر عکس در صد بالای 85 شانس قبولی را فوق العاده افزایش می دهدبنابراین مهمترین درس مورد مطالعه داوطلبان گرایش حقوق خصوصی که با توجه به ضعف عمومی داوطلبان در متون حقوقی تقریبا" نیمی از نمره کل را در بر می گیرد حقوق مدنی است .

2-  در آزمون وکالت حد اقل باید داوطلب 50 درصد حقوق مدنی را جوابگو باشد تا با کسب درصدهای 50 به بالا در سایر دروس شانس قبولی داشته باشد.

3-در آزمون قضاوت نقش حقوق مدنی کمرنگتر از سایر آزمونهاست .

 

ادامه مطلب را بخوانید

 

2)ویژگیهای درس مدنی و منابع مطالعه

درس مدنی مطابق سرفصلهای وزارت علوم به 8 قسمت تقسیم شده است:

1-   اشخاص و محجورین

1.     موضوع :در این بخش مفهوم و اقسام شخص و ممیزات آنها از قبیل نام و نام خانوادگی و اقامتگاه و تابعیت و اهلیت و حجر مورد بررسی قرار می گیرد.

2.    موادمربوط :مواد 956 الی 1033 و مواد 1207الی 1256 قانون مدنی مربوط به این مبحث می باشد یعنی 206 ماده قانون مدنی از 1335 ماده آن مربوط به این مبحث است.

3.   قوانین خاص مرتبط :مهمترین قانون خاص مربوط به این بخش امور حسبی می باشد این قانون از قانون ثبت احوال نیز تاثیر می گیرد اما این قانون از نظر آزمونی چندان اهمیتی ندارد.

4.   منبع اصلی :اغلب کتاب اشخاص و محجورین دکتر صفایی و قاسم زاده برای این قسمت ملاک آزمونهاست.

5.    سایر منابع : بخش اشخاص از کتاب اشخاص و اموال دکتر صفایی خلاصه بسیار مفیدی از اشخاص و محجورین می باشد در فرصتهای کم و آزمونهای نص محور مطالعه آن توصیه می گردد.منبع کمک آموزشی در این مورد فقط بخش اشخاص کتاب اشخاص و اموال کانون فرهنگی آموزش می باشد.

6.    اهمیت آزمونی :از این مبحث معمولاً 1 الی 2 سوال در آزمونها مطرح می گردد. اما باید توجه داشت بخاطر مبنایی بودن مباحث آن، برای د رک سایر بخشهای حقوق مدنی آموختن مبانی این بخش الزامیست.

7.   روش مطالعه :توصیه میگردد ابتدا بخش اشخاص کتاب اموال و اشخاص دکتر صفایی مطالعه گردد . سپس از بخش اشخاص کتاب اشخاص و اموال کانون فرهنگی آموزش جمع بندی گردد و تستهای مربوطه از کتاب تست حقوق مدنی دکتر شهبازی مطالعه گردد.

2-  اموال و مالکیت

1.      موضوع :در این بخش مفهوم و اقسام مال و مفهوم و اقسام حق و مالکیت و حقوقی چون انتفاع و ارتفاق و همچنین وقف و آثار املاک مجاور نسبت به هم و حریم املاک مورد بررسی قرار می گیرد.

2.     موادمربوط :مواد 11 الی 182 و ماده 953 قانون مدنی مربوط به این مبحث می باشد یعنی 172ماده قانون مدنی از 1335 ماده آن مربوط به این مبحث است.

3.     قوانین خاص مرتبط :مهمترین قوانین خاص مربوط به این بخش قانون تملک آپارتمانها و قانون وظایف و اختیارات سازمان اوقاف می باشد قانون حمایت از مولفین و مصنفین فقط یک بار در آزمون ارشد مورد توجه قرار گرفته اند این بخش از قوانینی مثل قانون توزیع عادلانه آب ، قانون شکار و معادن نیز تاثیر می گیرد اما این قانون ها از نظر آزمونی چندان اهمیتی ندارد.

4.     منبع اصلی :اغلب کتاب اموال و مالکیت دکتر کاتوزیان در اینم مورد ملاک آزمونهاست .

5.     سایر منابع : بخش اموال از کتاب اشخاص و اموال دکتر صفایی خلاصه بسیار مفیدی از اموال و مالکیت می باشد در فرصتهای کم و آزمونهای نص محور مطالعه آن توصیه می گردد.منبع کمک آموزشی در این مورد فقط بخش اموال کتاب اشخاص و اموال کانون فرهنگی آموزش می باشد. مطالعه قانون مدنی در نظم کنونی دکتر کاتوزیان برای این بخش بیسار مفید است تقریباً می توان به همه سوالات آزمونها با مطالعه نظم پاسخ گفت.

6.     اهمیت آزمونی :از این مبحث معمولاً 1 الی 2 سوال در آزمونها مطرح می گردد. مبحث اقسام اموال و وقف بیشتر مورد توجه طراحان سوال قرار می گیرد بخصوص از وقف سوال زیاد طرح می شود. باید توجه داشت بخاطر مبنایی بودن مباحث این بخش، برای درک سایر بخشهای حقوق مدنی، آموختن مبانی این بخش الزامیست.

7.     روش مطالعه :توصیه میگردد ابتدا بخش اموال کتاب اشخاص و اموال دکتر صفایی مطالعه گردد سپس متن مواد و شرح از کتاب قانون مدنی در نظم کنونی دکتر کاتوزیان خوانده شود و از بخش اموال کتاب اشخاص و اموال کانون فرهنگی آموزش جمع بندی گردد و تستهای مربوطه از کتاب تست حقوق مدنی دکتر شهبازی مطالعه گردد.

 

 

3-تعهدات (قواعد عمومی قراردادها)

1.      موضوع :در این بخش نظریه عمومی تعهدات . تعریف و اقسام عقد و شرایط صحت و اصول و آثار و اجراو سقوط و انحلال قرارداها مورد برسی قرار می گیرد . که مهمترین بخش حقوق مدنی است.

2.     موادمربوط :مواد 183 الی 300 قانون مدنی مربوط به این مبحث می باشد یعنی 117ماده قانون مدنی از 1335 ماده آن مربوط به این مبحث است.

3.     قوانین خاص مرتبط :قانون خاص مهمی در این بخش تاثیر نمی گذارد.

4.     منبع اصلی :اغلب کتاب اعمال حقوقی دکتر کاتوزیان در این مورد ملاک آزمونهاست.

5.     سایر منابع : کتاب قواعد عمومی قراردادها دکتر صفایی و مدنی 3 دکتر شهیدی منبع تکمیلی بسیار مفیدی برای منبع اصلی هستند. مطالعه قانون مدنی در نظم کنونی دکتر کاتوزیان برای این بخش لازم است ولی کافی نیست. منبع جامع کمک آموزشی در این مورد کتاب تعهدات امیر علی جلیلی است که شما را از هر منبع دیگری بی نیاز می کند.

6.     اهمیت آزمونی :از این مبحث معمولاً 6 الی 82 سوال در آزمونها مطرح می گردد. که بیشترین اهمیت آزمونی در حقوق مدنی را دارد . بدون یادگیری کامل این بخش زدن بالای 50 درصد حقوق مدنی محال است. در برخی از گرایشهای ارشد این بخش خود درس مستقلی محسوب می گردد.

7.     روش مطالعه :توصیه می گردد کتاب تعهدات امیر علی جلیلی کامل مطالعه گردد چون جامع نظرات کلیه منابع اصلی و تکمیلی مربوط به حقوق مدنی 3 است و متن مواد و شرح از کتاب قانون مدنی در نظم کنونی دکتر کاتوزیان خوانده شود و تستها از کتاب دکتر شهبازی زده شود.

 

4-مسئولیت مدنی و ضمان قهری

1.      موضوع :در این بخش الزامات خارج از قرارداد نظریه های تقصیر و مباحث اتلاف و تسبیب و استیفای نا روا و غصب . اداره فضولی مال غیر مورد بررسی قرار می گیرد .

2.     موادمربوط :مواد 301 الی 337 قانون مدنی مربوط به این مبحث می باشد یعنی 36 ماده قانون مدنی از 1335 ماده آن مربوط به این مبحث است.

3.     قوانین خاص مرتبط :قانون خاص مهمی که در این بخش تاثیر می گذارد قانون مسئولیت مدنی است و نیمی از مباحث این مبحث مربوط به آن است قانون مسئولیت مدنی است و همچنین قانون بیمه اجباری دارندگان وسایل نقلیه نقش به سزایی در این بخش دارد.

4.     منبع اصلی :اغلب کتاب وقایع حقوقی دکتر کاتوزیان در این مورد ملاک آزمونهاست.

5.     سایر منابع : کتاب مسئوایت دکتر صفاییو رحیمی منبع تکمیلی بسیار مفیدی برای منبع اصلی است منبع آموزشی خاصی وجود ندارد . مطالعه قانون مدنی در نظم کنونی دکتر کاتوزیان در این بخش لازم است ولی کافی نیست.

6.     اهمیت آزمونی :از این مبحث معمولاً 2 الی 3 سوال در آزمونها مطرح می گردد.

7.     روش مطالعه :توصیه می گردد وقایع حقوقی دکتر کاتوزیان یا مسئولیت مدنی دکتر صفایی مطالعه گردد و متن مواد و شرح از کتاب قانون مدنی در نظم کنونی دکتر کاتوزیان خوانده شود و و تستها از کتاب دکتر شهبازی زده شود.

 

5-  حقوق خانواده

1.      موضوع :در این بخش مباحث مربوط به حقوق خانواده از جمله خواستگاری و ازدواج موقت و دایم و طلاق و فسخ نکاح و نفقه و مهریه و حضانت مورد بررسی قرار می گیرد .

2.     موادمربوط :مواد 1034 الی 1206 قانون مدنی مربوط به این مبحث می باشد یعنی 176 ماده قانون مدنی از 1335 ماده آن مربوط به این مبحث است.

3.     قوانین خاص مرتبط :قانون خاص مهمی که در این بخش تاثیر می گذارد قانون حمایت خانواده است. قوانین خاص دیگری در مورد ازدواج و طلاق وجود دارد که اهمیت خاص خود را دارند.

4.     منبع اصلی :اغلب کتاب وقایع حقوقی دکتر کاتوزیان در این مورد ملاک آزمونهاست.

5.     سایر منابع : کتاب مختصر حقوق خانواده دکتر صفایی منبع اصلی است منبع آموزشی خاصی در این مورد وجود ندارد . مطالعه قانون مدنی در نظم کنونی دکتر کاتوزیان در این بخش ضروری نیست.

6.     اهمیت آزمونی :از این مبحث معمولاً 2 الی 3 سوال در آزمونها مطرح می گردد. که قانون حمایت خانواده و آرای وحدت رویه مربوط به این بخش عمده سوالات را در بر می گیرند.

7.     روش مطالعه :توصیه می گردد مختصر حقوق خانواده دکتر صفایی مطالعه گردد و متن قوانین خاص به دقت و آرای وحدت رویه مرتبط با حقوق خانواده حتماً باید مطالعه گردند و تستها از کتاب دکتر شهبازی زده شود.

 

6-  7-عقود معین 1 و 2

1.      موضوع :در این بخش مباحث مربوط به احکام اختصاصی عقودمعین مورد بررسی قرار می گیرد .

2.     موادمربوط :مواد 338الی 807 قانون مدنی مربوط به این مبحث می باشد یعنی 483 ماده قانون مدنی از 1335 ماده آن مربوط به این مبحث است.

3.     قوانین خاص مرتبط :قانون خاص مهمی که در این بخش تاثیر می گذارد قوانین روابط موجر و مستاجر 56 و 62 و 76 می باشد .

4.     منبع اصلی :اغلب درسهایی از عقود معین 1و 2 دکتر کاتوزیان و عقودی که در این 2 کتاب نیست کتاب نظم ایشان ملاک آزمونهاست.

5.     سایر منابع : کتاب حقوق مدنی 6 دکتر شهیدی منبع تکمیلی این مبحث می باشد منبع آموزشی خاصی در این مورد وجود ندارد . مطالعه قانون مدنی در نظم کنونی دکتر کاتوزیان در این بخش ضروری است.

6.     اهمیت آزمونی :از این مبحث معمولاً 4 الی 6 سوال در آزمونها مطرح می گردد. که نیمی از آن از بیع و اجاره و نیم دیگر از سایر عقود است. .

7.     روش مطالعه :توصیه می گردد درسهایی از عقود معین 1و 2 دکتر کاتوزیان مطالعه گردد با متن قانون و شرح نظم دکتر کاتوزیان مرور گردد. و تستها از کتاب دکتر شهبازی زده شود.

 

8-شفعه وصیت و ارث

1.      موضوع :در این بخش مباحث به حق شفعه و احکام وصیت و ارث مورد بررسی قرار می گیرد .

2.     موادمربوط :مواد 808الی 949قانون مدنی مربوط به این مبحث می باشد یعنی 141ماده قانون مدنی از 1335 ماده آن مربوط به این مبحث است.

3.     قوانین خاص مرتبط :قانون خاص مهمی که در این بخش تاثیر می گذارد بخش های مربوط به وصیت قانون امور حسبی است .

4.     منبع اصلی :اغلب کتاب شفعه و وصیت و ارث دکتر کاتوزیان ملاک آزمونهاست.

5.     سایر منابع : کتاب حقوق ارثدکتر شهیدی منبع تکمیلی این مبحث می باشد منبع آموزشی خاصی در این مورد وجود ندارد . مطالعه قانون مدنی در نظم کنونی دکتر کاتوزیان در این بخش ضروری است.

6.     اهمیت آزمونی :از این مبحث معمولاً 2 سوال در آزمونها مطرح می گردد..

7.     روش مطالعه :توصیه می گردد کتاب شفعه و وصیت و ارث دکتر کاتوزیان مطالعه گردد برای ارشد بهتر است ارث را از دکتر شهیدی بخوانید با متن قانون و شرح نظم دکتر کاتوزیان مرور کنید. و تستها را از کتاب دکتر شهبازی کار کنید.

 

v     سایر مباحث حقوق مدنی : از این مباحث جسته و گریخته بخصوص در آزمون وکالت و قضاوت سوال طرح می شود:

ç     کلیات حقوق مدنی :مواد 1 الی 10 قانون مدنی است که مطالعه قانون مدنی در نظم کنونی دکتر کاتوزیان برای یادگیری آن کافیست.

ç     ادله اثبات دعوا : مواد 1259 الی 1335 مربوط به این مبحث است برای مطالعه این مبحث ادله اثبات دعوا دکتر شمس را در کنار قانون مدنی در نظم کنونی دکتر کاتوزیان بخوانید.

v     توضیح ضروی

ç     کتاب تست معتبر دیگری غیر کتاب تست دکتر شهبازی برای مدنی در بازار موجود نیست فقطو فقط از این تست استفاده کنید.

ç     بجز منابع معرفی شده کمک آموزشی در این مطلب کتاب کمک آموزشی خوبی برای مدنی موجود نیست گاهی این کتابها از نظر علمی بسیار نازل هستند با تهیه اینگونه کتابها بخصوص از نوع نموداری زمان و هزینه خود را هدر ندهید.

 

امیر علی جلیلی

نحوه خواندن و تحلیل و توسعه مواد قانونی

$
0
0

 

تمرین و مهارت در درک مواد قانونی نیاز اصلی همه داوطلبان آزمون وکالت است

در این مطلب سعی می کنیم مهارت در مطالعه صحیح قانون را تمرین کنیم

بررسی حق شفعه با تحلیل ماده 808قانون مدنی

1-    هرگاه 2-مال غیر منقول 3-قابل تقسیمی‌،4-بین دو نفر مشترک‌ باشد 5-و یکی از دو شریک‌، 6-حصه خود را 7-به قصد بیع 8-به شخص‌ثالثی منتقل کند 9- شریک دیگر حق دارد 10-قیمتی را که مشتری داده‌است به او بدهد 11-و حصه مبیعه12 - را تملک کند.
 این حق را حق شفعه و صاحب آن را شفیع می‌گویند.

1)      هرگاه (نه همیشه )

ï      لفظ هرگاه نشانه استثنایی بودن حق شفعه است یعنی باید شرایطی فراهم شود تا حق شفعه تحقق یابد بنابراین باید احکام آنرا در حدود تصریح قانون تفسیر مضیق نمود

2)     مال غیر منقول( نه منقول )

1.       این لفظ اموال منقول را به کل از دایره شمول حق شفعه خارج می کند و آن را مختص غیر اموال منقول می کند

2.       باید توجه داشت اموال غیر منقول اقسامی دارد بنابراین باید فروض مختلف ایجاد حق شفعه در اقسام اموال غیر منقول را بررسی کرد

1-      اموال غیر منقول ذاتی و بواسطه عمل انسان :

ï      بدون استثنا عامل ایجاد حق شفعه هستند.

2-      اموال غیر منقول تبعی

1.       فرضی که غیر منقول تبعی با فرض بقا در زمین و بنا در وضع کنونی خود فروخته شود حق شفعه وجود دارد

2.       فرضی که غیر منقول تبعی با فرض بقا در زمین فروخته شود ولی مبیع در رابطه قراردادی مستقل باشد در این حالت نیز حق شفع نیست چنانکه در ماده 809 آمده : هرگاه بنا و درخت بدون زمین فروخته شودحق شفعه ‌نخواهد بود.

3.       فرضی که غیر منقول تبعی با فرض جدا شدن از متبوع خود فروخته شود چون حالت غیر منقول خود را از دست می دهند و تبدیل به اموال منقول می گردند که در این حالت حق شفعه نیست (با دقت در ماده 15 ق.م مدنی و اصل منقول بودن اموال این حکم استخراج می شود )

3-      اموال در حکم غیر منقول (غیر منقول حکمی )

ï      بنا به تصریح ماده 17 ق.م این اموال فقط از حیث صلاحیت محاکم و توقیف اموال در حکم غیر منقولند در سایر موارد منقولند بنابراین طبیعتا" در آنها حق شفعه نیست به ادامه مطلب بروید

3)    قابل تقسیمی (نه غیر قابل تقسیم )

1.       این لفظ اموال غیر قابل تقسیم را از شمول عوامل ایجاد حق شفعه خارج می کند پس در اموال غیر قابل تقسیم حق شفع نیست .

2.       اما باید توجه داشت اموال غیر قابل تقسیم حالاتی دارد :

1-      اگر غیر قابل تقسیم بودن مال ناشی از قانون باشد (مثل مخالفت تقسیم با قانون یا نظم عمومی یا برای منع از ضرر به دیگران ) در این حالت بدون شک حق شفعه نیست

2-     اگر غیر قابل تقسیم بودن مال قراردادی باشد با توافق دو شریک ملتزم شوند مال را تقسیم نکنند در این حالت حق شفعه وجود دارد.

4)     بین دو نفر مشترک‌ باشد (نه بیشتر از 2 نفر)

1.       دو نفر می توانند شخص حقیقی یا حقوقی باشند بنابراین اگر یکی از شرکا یا هر دو طرف حقوقی باشند این امر مانع حق شفعه نیست این امر یک نتیجه دارد

ï      در فرضی که دو طرف یا یکی از طرفین شخص حقوقی باشند چون شخصیت حقوقی مستقل دارند تعدد سهامداران(مثل شرکتهای تجاری ) یا تعد منتفعان (مثل وقف با موقف علیهم غیر محصور یا متعدد )مانع حق شفعه نیست .

2.       باید توجه داشت در این قسمت ماده در مقام بیان شرایط ایجاد حق است نه اجرای آن این امر نتایجی دارد از جمله :

1.        اگر شریکان در زمان اجرای حق شفعه متعدد باشند این امر مانع اجرای حق شفعه نیست.

2.        محدویت به دو نفر برای شریکان است بنا براین تعدد خریدار مانع اجرای حق شفعه نیست .

3.        اگر شریک بخشی از سهم خودرا بفروشد و تعداد شرکا سه نفرشود وضع بوجود آمده مانع اجرای حق شفعه نیست .

5)     و یکی از دو شریک‌(نه غیر)

ç      در این صورت انتقال فضولی خواهدبود و یک مساله و دو حالت پیش می آورد.

ï      این است که انتقال توسط غیرباید بیع باشد تا مشمول حق شفعه گردد انتقالات غیر بیع از شمول حق شفعه خارج است بنابراین :

1.        شریک بیع فضولی را تنفیذ کند به مثابه انتقال توسط خود شخص است و حق شفعه وجود خواهد داشت

2.        شریک بیع فضولیرا رد کند که با رد از سوی اوانتقالی صورت نگرفته تا حق شفعه ایجاد گردد.

6)     حصه خود را(نه مال دیگری و نه حصه شریک دیگر)

1.       در انتقال زمین دیگری مثل زمین همجوار در هیچ صورتی حق شفعه نیست

2.       در انتقال حصه شریک دیگر انتقال نسبت بهشریک دیگر فضولی خواهد بود

1.       شریک دیگر انتقال را رد کند که انتقالی صورت نگرفته تا حقی بموجب آن ایجاد گردد

2.       شریک دیگر انتقال را تنفیذ کند در واقع حصه خود اوانتقال یافته نه حصه شریک تا حق شفعه ایجاد گردد

ç      در این حالت سوالی که پیش می آید اینست که اگر فردی حصه شریک دیگر خودرا معامله کند و شریک دیگر بیع را تنفیذ کند آیا خود فضول حق شفعه نسبت به شریک خود را خواهد داشت ؟ جواب منفی است و حق شفعه برای او نخواهد بود چون حق شفعه حقی قابل اسقاط است و یکی از طرق اسقاط این حق اسقاط ضمنی است و چون خود فضول بانی معامله بوده نشان از اسقاط ضمنی حق از سوی خود او دارد.

7)     به قصد بیع(نه عقود دیگر مثل معاوضه و صلح و هبه و رهن ....)

  1. حق شفع مختص انتقال با بیع است انتقال با صلح و هبه و معاوضه موجب ایجاد حق شفعه نمی شود همچنین اگر شریکی حصه خود را به رهن بگذارد این امر موجب ایجاد حق شفعه نیست .
  2. باید توجه داشت یکی از دلایل محدود بودن حق شفعه به بیع تملیکی بودن بیع است بنابراین اگر بیع حالتی بخود بگیرد که نتیجه آن تملیک نباشد در آن حق شفعه نخواهد بود این امر در دوحالت قابل تصور است :

1.       بیع خیاری اگر نتیجه آن تملیک مال نباشد در آن حق شفعه نخواهد بود .توجه داشته باشید در ییع خیاری فقط در صورتی حق شفعه نیست که نتیجه آن تملیک مال نباشد.

2.       بیع شرط که چون ماهیت آن تملیکی نیست و در حکم رهن است بنابراین در آن حق شفعه نیست.

  1. بدیهی است که شریک مال مشاع باید فروشنده باشد (نه خریدار) و ملک فروخته شده مبیع باشد (نه ثمن )

8)     به شخص‌ثالثی منتقل کند(نه بخود شریک )

ï      اگر شریک حصه خود را به شریک دیگر منتقل کند موضوع حق شفعه منتفی است چون

1.       هدف حق شفعه جلوگیری از ضرر شریک است ک در اثر انتقال حصه شریک دیگر به بار آید که با انتقال به خود شریک این امر موضوعیت نخواهد داشت .

2.       اثر حق شفعه تملیک حصه شریک دیگر است کهبا انتقال این حصه با بیع به شریک دیگر این امر نیز موضوعیت خود را از دست می دهد .

9)      شریک دیگر حق دارد (نه دیگران حتی مالکین املاک مجاور )

1.       حق شفعه فقط مختص شریک مال مشاع است و فقط شریک مال مشاع با رعایت سایر شرایط می تواند از این حق استفاده کند

2.       مالکین املاک مجاور و مالکین املاک همسایه حق شفعه ندارند.

10)   قیمتی را که مشتری داده‌است به او بدهد (نه کمتر و نه بیشتر )

1.        از این بخش ماده دو نتیجه حاصل میشود:

1.        حق شفعه منوط قبض قیمت زمین از سوی شریک فروشنده مال است . یعنی حق شفعه زمانی برقرار می گردد که مشتری ثمنرا داده باشد . حتی اگر مشتری در بعلت ناتوانی مالی نتواند قیمت ملک را بدهد حق شفعه ایجاد نمی گردد .

2.        مشتری دقیقا" باید قیمتی را که خریدار به شریک داده بپردازداگر در طول زمان ایجاد حق شفعه تا اجرای حق شفعه قیمت ملک افرایش یابد یا کاهش یابد تاثیری در این حکم ندارد .

ç      سوالی که در اینجا ایجاد می شود اینست که : اگر منافعی در ملک در طول زمان عقد تا اجرای حق شفعه و تملک شفیع بوجود آمده باشد تکلیف چیست ؟ در جواب باید بین اقسام منافع قائل به تفکیک شد :

1.       اگر منافع متصل باشد به اعتبار اینکه ار توابع ملک است متعلق به شفیع است .

2.       اگر منافع منفصل باشد متعلق به خریدار است .

ç      سوال دیگر اینست است که اگر در این مدت بنا ایجاد کرده یا درختی کاشته تکلیف آنها چیست ؟

ï      جواب سوال در ذیل ماده 819 ق.مآمده : می تواند آنها را قلع کند . لفظ می تواند نشان از این دارد می تواند آنرا قلع نکند یا راجع به بقای آنها با شفیع توافق کند .

11)   حصه مبیعه (نه کل حصه شریک )

1.       از لفظ (حصه مبیعه= قسمتی که مورد بیع قرار گرفته )دو نتیجه استنباط می شود :

1.       حق شفعه در انتقال قسمتی از حصه شریک نیز امکان دارد و لازم نیست شریک کل حصه خود را انتقال دهد تا حق ایجاد گردد.

2.       حق شفعه فقط در قسمتی ایجاد می شود که به موجب بیع انتقال یافته نه قسمت های دیگر حصه شریک .

2.       اگر شریک کل حصه خود را به چند بخش تقسیم کرده و انتقال دهد تعدد خریدار مانع حق شفعه نیست اما باید توجه داشت :

1.       اگر یکجا به چند خریدار فروخته باشد:

1.       اگر ثمن هر بخش یا هر خریدار مجزا باشد. در این صورت شریک دیگر می تواند حق شفعه را نسبت به همه حصه ها و یا هر حصه ای که می خواهد اجرا کند و مابقی را اسقاط کند .

2.       ثمن معامله واحد باشد شریک دیگر حق شفعه دارد اما چون عقد بیع واحد است باید حق خود را نسب به تمام مجموع هم خریداران اعمال کند و حق تبعیض ندارد (815 ق.م )

2.       اگر به ترتیب در طول زمان فروخته باشد .

ï      در صورتی میتواند حق شفعه را نسبت به انتقال بعدی اجرا کند که انتقالهای قبلی را به سبب حق شفعه یا اسباب دیگر تملک کرده باشد چون اگر این کار را نکرده باشد ملک مشاع متعلق به بیش از دو شریک خواهد بود که مانع حق شفعه است .

12)  را تملک کند .

ï      نتیجه و اثر حق شفعه تملک قهری حصه شریک سابق از خریدار آن در برابر قیمتی که پرداخته است می باشد این امر خود نتایجی دارد که همان آثار اجرای حق شفعه است :

1.       تملک سهم فروخته شده از خریدار در برابر بهای قراردادی (ثمن معامله ای ) خواه بهای واقعی آن در زمان اخذ به شفعه کمتر باشد یا بیشتر .

2.       تملک منافع متصله به ملک فروخته شده توسط شفیع اعتبار اینکه از توابع آنست (مانند رشد درختان )

3.       ابطال معاملاتی که خریدار در فاصله عقد و اجرای حق در ملک خود کرده است

ï      اخذ به شفعه‌، هر معامله‌ای را که مشتری قبل از آن و بعد ازعقد بیع نسبت به مورد شفعه نموده باشد، باطل می‌نماید.( ماده 816 ق.م)

بایسته های برنامه ریزی برای آزمون وکالت 93

$
0
0

بایسته های برنامه ریزی برای آزمون وکالت

(داوطلبان آزمون وکالت 93حتماً بخوانند )

تقریباً ۸ ماه مانده به آزمون وکالت اغلب داوطلبان در پی تدارک دیدن برای آمادگی جهت آزمون وکالت هستند که عمده این تدارکات در دو شاخه مهم صورت می پذیرد :

۱-     برنامه ریزی و ایجاد راهکار برای نحوه مطالعه

۲-     تهیه منابع لازم برای مطالعه

مورد اول را در این مبحث توضیحو مورد دوم را در مجالی دیگر تشریح خواهم نمود :

برنامه ریزی در گام اول پاسخ به چند سوال مهم است : چه چیز بخوانم ؟ چقدر بخوانم ؟ چطور بخوانم ؟

و در گام دوم ایجاد فرایندی است که مطالعه را نظم بخشیده و فرد را از پراکندگی نجات دهد و نیز منتج به نتیجه گردد. بنابراین بایسته هایی دارد بخصوص اگر برنامه ریزی تخصصی برای آزمون های حقوقی مثل وکالت نیز باشد.

داوطلبان آزمون وکالت از دو گونه برنامه ریزی می توانند استفاده کنند اول برنامه ریزی حرفه ای (پروفشنال ) و برنامه ریزی شخصی (پرسنال ) 

 

برنامه ریزی حرفه ای :

برنامه ریزی حرفه ای چون حاصل کارهای تیمی و برنامه ریزان حرفه ای است بسیار پخته و قوام یافته و علمی تر از برنامه ریزی های شخصی هستند اما مستلزم صرف هزینه هایی است و معمولا" از طریق موسسات یا سایتهای آموزشی ارائه می گردند .

در کل برنامه ریز پرفشنال برای آزمون وکالت حتماً باید در چند زمینه مهارت داشته باشد از جمله :

۱-     حقوقی باشد و حقوق را بخوبی بشناسد .

۲-     از نظر علمی سطحی بالاتر از داوطلبان هدف برنامه داشته باشد .

۳-     تجربه عملی حضور در آزمونها را داشته باشد .

۴-      بایسته های آموزش حقوق را بشناسد .

۵-      روانشناسی آموزشی را بداند و آن را نسبت به علم حقوقی توسعه تخصصی بدهد .

۶-      ارتباطات آموزشی با داوطلبان مختلف داشته باشدتا بتواند معیارهای متوسط و حد تعادل را محاسبه کند .

۷-      با منابع آزمونهای حقوقی به طور کامل آشنا باشد .

۸-   رویه آزمونهای حقوقی و تغییر رویه ها را اشراف داشته باشد و بتواند تغییرات در رویه را پیش بینی کند (که مستلزم آشنایی با رویکرد علمی حاکم بر مرکز برگزار کننده آزمون و ..... می باشد )

۹-      کلیات و استانداردهای برنامه ریزی آموزشیرا بداند و الزامات آن را در هر شرایطی رعایت کند .

۱۰-تست را بشناسد و همه تستهای آزمونهای گذشته را از حیث علمی و منبع و رویه تحلیل نموده باشد .

۱۱-اخبار روز اعم از مصاحبه های مسئولین برگزاری آزمونها و تغییرات قانونی و تصویب آرای وحدت و حتی رویدادهایی که مستقیم به آزمون ربط ندارد اما غیر مستقیم تاثیراتی بر آن می گذارد را رصد کند .

۱۲-انواع برنامه ریزی را بشناسد (برنامه ریزی های نوعی – شخصی – مفادی – ساختاری – مختلط – ترکیبی ) و قدرت تشخیص نوع برنامه مناسب برای هر داوطلب را دارا باشد .

۱۳-قدرت خلاقیت و ابتکار در برنامه ریزی را داشته باشد .

۱۴-مهارت ایجاد الزامات آموزشی حقوق را بصورت مستتر در برنامه داشته باشد .

۱۵-تاحد متوسط به ریاضیات پایهبخصوص آمار و احتمال و مدلسازی وقوف داشته باشد .

۱۶-روش تحقیق در علم حقوق را در عالی ترین سطح بداند .

۱۷-مهارتهای اولیه در طراحی و زیباسازی محیط برنامه را داشته باشد .

۱۸-باید قدرت دادن اطلاعات مورد لزوم داوطلب را برای داوطلب داشته باشد داده های نشانگر اهمیت مباحث و داده های سوابق آزمونی مباحث در این راستا است و بدون اغراق وقت گیرترین و ظریفترین کار برنامه ریزی است در حالی که ممکن است اصلا" به چشم هم نیاید .

بدون اغراق هر کدام از این موارد در یک برنامه ریز یا تیم برنامه ریزی ناقص باشد یک جای برنامه خواهد لنگید . بنابراین برنامه ریزی برای انبوه مخاطبین بدون رعایت این بایسته ها در هر جا چه محیط مجازی و چه محیط موسسه ای ممکن استموجب انحراف تعداد کثیری از داوطلبان گردند.

از آنجایی هیچ منعی برای ارائه این برنامه ریزی در محیطهای مجازی و واقعی نیست داوطلب باید از میان انبوه این برنامه ها که این روزها هم بسیار باب شده است سره را از ناسره تشخیص دهد .

معیارهای تشخیص برنامه ریزی های نامناسب

۱-  هر کجا برنامه ای برمبنای مواد قانونی دیدید (برای مثال ماده n تا nقانون x ) یقین داشته باشید این برنامه چه آموزشی باشد چه آزمونی برنامه مناسبی نیست دلایل آن هم روشن است :

۱.  مواد قانونی در کلیت خود بهم پیوستگی ها و ارتباطاتی دارند و آثاری برهم می گذارند که بدون در نظر گرفتن آنها مطالعه ابتر و ناقص است .

۲.  معمولا" در این نوع تقسیم بندیها قوانین خاص و آرای وحدت رویه و تاثیر آنها بر مواد قانونی عام نادیده گرفته می شوند .

۳.  اهمیت مواد به تعداد آنها نیست برای مثال مواد 162 الی 182 قانون مدنی 20 ماده است و تقریبا" هیچگاه سوال از آن طرح نشده است . و لی مواد 183 تا 203 قانون مدنی نیز 20 ماده است که اولا" شرح این بیست ماده به طور کامل جلد اول با حجم بیش از 500 صفحه قواعد عمومی قراردادها ی دکتر کاتوزیان را در بر می گیرد و تاکنون بیش از 150 بار در آزمونهای حقوقی مورد سوال بوده است . دوما" داوطلب صرف خواندن مواد و حتی از کتاب در نظم کنونی متوجه بسیاری از نکات مواد نخواهد شد . ناگزیر باید کتابهای مرجع را بخواند .

مشاهده می فرمایید این نوع تقسیم بندی و برنامه ریزی عین نقشه انحراف است تا راهنما .

۲-  هر کجا توصیه ای ساعتی در یکبه ظاهر برنامه ریزی دیدید (از قبیل فلان مبحث را 3 ساعت بخوانید کافیست ) برنامه ریزی از بیخ و بن غلط است دلایل آنهم عبارتند از :

۱.  در این حالت شخص ارائه دهنده یک تجربه شخصی ارائه داده نه برنامه ریزی حساب شده . چون خودش در این تایم مطلب را گرفته به زعم خود همه مانند او در این تایم مطلب را فرا می گیرند بدون اینکه درنظر بگیرد تواناییها و شرایط محیطی افراد باهم متفاوتند.

۲.  برنامه ریزی باید بیان کند چه چیز بخوانید؟ از کجا ؟ و چقدر ؟- در واقع در این مواقع برنامه ریز در درک مفهوم ((چقدر)) دچار اشتباه شده است . یکی از اصول برنامه ریزی های آموزشی نوین اینست که میزان محتوا در جواب ((چقدر ؟))باید بیاید نه میزان تایم مطالعه یک موضوع آنهم بدون معیار .

۳-  برنامه ریزی مجموعه منظم و بهم پیوسته است و دارای معیارها و استانداردهای خاص است بنابراین توصیه های نحوه مطالعه دروس را با برنامه ریزی اشتباه نگیرید.

توصیه های نحوه مطالعه دروس که معمولا" برای هر درس مجزا ارائه می شود معمولا" مطالبی آموزنده هستند اما برنامه ریزی نیستند برنامه ریزی ارکانی دارد که باید همه موجود باشند تا به آن لفظ برنامه ریزی اطلاق شود . این ارکان عبارتند از :

۱.  برنامه ریزی باید دارای دو قالب زمانی باشد اول : زمان مبداء و زمان مقصد مشخص باشد مثل برنامه مدارس یا دانشگاها که سال تحصیلی یا ترم تحصیلی دارند برنامه مطالعه آزمونی هم باید دوره زمانی معلوم داشته باشد . دوم : دارای تقسیم بندی زمانی جزئی باشد برای مثال معیار هفته یا دهه داشته باشد که برنامه ریتم بیابد (مثل برنامه هفتگی مراکز آموزشی و مدارس )

۲.  برنامه ریزی باید دارای معیار حجم مطالب مورد مطالعه باشد : یعنی حجمی که برای یک جلسه مطالعه در نظر گرفته می شود بر پایه یک معیار خاص باشد (دلبخواه نمی توان حجم مطالعه روزانه را مشخص نمود )

اگر این دو رکن در برنامه ریزی نباشد موضوع اصلا" برنامه ریزی نیست . در واقع صرف معرفی منبع و روش مطالعه برنامه ریزی نیست بلکه جزئی از برنامه ریزی در قالب ارکان گفته شده است . جزئی که اگر از قالب و ارکان جدا شود توصیه علمی یا انتقال تجربه است که آنهم ممکن است مفید یا غیر مفید یا مضر باشد .

۴-  هر برنامه ای که مباحث مبنایی را انکار کند( برای مثال به بهانه اینکه از مفهوم مال یا شخص در آزمون سوال نمی آید زمانی برای مطالعه این مفاهیم پیش بینی نشود ) برنامه مناسبی نیست دلایل آنهم عبارتند از :

۱.  در مثال گفته شده هرچند ممکن است خود این مفاهیم مورد سوال نباشد اما بدون درک این مفاهیم آیا می توان به سوالات بی شمار و گوناگونی که در مورد شرایط صحت معامله می آید جواب داد ؟ ما اگر مفهوم شخص را ندانیم چطور می توانیم معیارهای اشتباه در شخص طرف معامله را بشناسیم؟ . یا اگر مفهوم و معیار مالیت را ندانیم چطور می توانیم سوالات مربوط به مالیت داشتن موضوع معامله است را قاطع جواب دهیم؟

۲.  واقعیت این است که دلیل بسیاری از تردیدها در انتخاب گزینه ها عدم توجه به مبانی و مفاهیم و اصول و قواعد حاکم بر مباحث است . بدون مباحث مبنایی شما فقط نکته را حفظ می کنید و مباحث را نمی فهمید . بیاد داشته باشیم رویه آزمونها با سرعت به سمت مفهومی شدن پیش می رود . بنابراین برنامه های درسی و کلاسی و آزمونی که مبانی را انکار می کنند . شما را به سمت تردید ها و صرفا" نکته آموزی سوق می دهند .

۵-    هر برنامه ای که سعی در ساده نمایی مطالعه داشته باشد لغو و بی اثر است :

برنامه ریزی ایجاد راه میانبر نیست نظم بخشیدن و نشان دادن راه درست است . بطور قاطع باید گفت با رویه فعلی آزمون وکالت میانبری وجود ندارد ناگزیرید همه مسیر را طی کنید . مسیری که پیمودنش سخت است .کلاً حقوق علم آسانی نیست هر برنامه ای که حقوق را آسان جلوه دهد گمراه کننده است و شما را از تلاش کافی باز می دارد .

یکی از مضحک ترین اصطلاحاتی که متاسفانه در برخی به ظاهر برنامه ریزی ها دیده می شود عباراتی نظیر ((با این نوع مطالعه n درصد فلان درس را پاسخ می دهید ....)) می باشد .

۶-  هر برنامه ای که صرفا" بر مبنای تجربه اشخاص( هر چند موفق و هرچند رتبه ) بدون اینکه اینکه کلیات برنامه ریزی آموزشی و اصول و قواعد حاکم بر آن رعایت شده باشد به دلایل زیر برای سایر داوطلبان مفید نیست :

توانایی های اشخاص ، وضعیت و ضریب هوشی اشخاص ، موقعیتهای خانوادگی و اجتماعی و نحوه مطالعه موثر افرادو..... باهم متفاوت است. بنابراین تجربه یک شخص ممکن است برای شخص دیگر تاثیر مثبت نداشته و حتی مضر باشد . در علوم آموزشی به این نوع ارائه برنامه ((دعوت به تقلید )) می گویند. و به شدت آن را رد می کنند . برای مثال یک داوطلب مجرد و دارای حمایت مالی از سوی خانواده با امکان دسترسی به همه منابع و اساتید مختلف هرگز با یک داوطلب متاهل سرپرست خانوادهشاغل که طبیعتاًبار اقتصادی خانواده بر دوش اوست به هیچ وجهقابل مقایسه نیست . جملات شعارگونه ودلسوزانه هم دردی از او را درمان نمی کند و به عنوان یک فرد عادی هم نباید از او انتظار معجزه داشت بلکه در برنامه ریزی هنر اینست که او را با واقعیتها روبه رو ساخت و هنر کنار آمدنبا وضعیتش را در برنامه ریزی به تلقین کرد و این بار منتظر معجزه نشست البته نه معجزه از سوی او بلکه معجزه برنامه ریزیکه او اجرا می کند .

اصولا" رتبه شدن مدلول علتهای فراوانی است در یک تحقیق غیررسمی به ترتیب اهمیت ، به موارد زیر بستگی دارد :

۱.  ویژگیهای فردی: (از قبیل ضریب هوش بالا- برخوداری از مهارتهای ذاتی و اکتسابی علمی و آزمونی .....)۲۱ درصد

۲.     ویژگیهای شخصیتی :( از قبیل سخت کوشی و غرور علمی و داشتن انگیزه های خاص )۱۱ درصد

۳.  ویژگیهای اجتماعی : (وضعیت اجتماعی – فرهنگ حاکم بر محیط زندگی – منزلت و شئونات اجتماعی و..... ) ۱۰ درصد

۴.     ویژگیهای محیطی : (از قبیل دسترسی به امکانات آموزشی و اساتید و ....) ۱۰ درصد

۵.     سوابق تحصیلی : (از قبیل برخورداری از محیط آموزشی خوب – معلم خصوصی - .....) ۹ درصد

۶.  سبک زندگی : (از قبیل ورزشکار بودن – استفاده از خوراکیهای سالم و عدم استفاده از دخانیات و الکل .......) ۸درصد

۷.     وضعیت خانوادگی: (از قبیل دیدگاه و فرهنگ خانواده نسبت به تحصیلات و مشاغل عالی و حمایت همه جانبه و صحیح آنها – تشویقهای اعضای خانواده ...... ) ۱۱ درصد

۸.     دوره مطالعه مطلوب : ۱۷ درصد

۹.     بخت و اقبال : ۳ درصد

نگاهی به این آمار و ارقام نشان می دهد تفاوتها در هر یک از این زمینه ها همه معادلات استفاده از برنامه ریزی مشابه را به هم می زند. و نتایج را در مورد افراد گوناگون متفاوت می سازد .

لازم به ذکر است در نگارش برنامه ریزی حرفه ای تجربیات و تحلیل موارد ذکر شده موثر در خصوص رتبه ها و نخبگان می تواند برنامه را فوق العاده بهینه کند . همچنین تجربه نشان داده است این گروه با مطالعه در زمینه های روانشناسی و ارتباطات آموزشی و مبانی و اصول و مدیریت برنامه ریزی و .... بهترین نوع برنامه ریزان آموزشی حرفه ای باشند . از همه اینها که بگذریم صرف تقلید از برنامه نخبگان و رتبه ها بدون در نظر گرفتن تفاوتهای خانوادگی و اقتصادی و اجتماعی و فردی و شخصیتی و محیطی کار درستی نبوده و نتایج مثبتی به همراه نخواهد داشت .

برنامه ریزی شخصی

این برنامه ریزی به دو صورت انجام می گیرد یابرنامه ریز حرفه ای برنامه ای برای داوطلب خاص تدارک می بیند یا خود داوطلب برای خود برنامه ریزی انجام می دهد نوع اول حد اوسط برنامه ریزی حرفه ای و شخصی است ولی از قواعد حاکم بر برنامه ریزی حرفه ای بهره می برد اما نوع دوم موضوع این قسمت از بحث ماست از هر لحاظ شخصی است و اصولی دارد که باید رعایت گردد :

۱-  اگر ذره ای تردید دارید که نمی توانید برنامه خوبی داشته باشید این کار را نکنید با صرف هزینه ا ی برنامه ریزی حرفه ای دریافت کنید تا هزینه بزرگتری نپردازید (یک سال از عمر )

۲-     اگر این توانمندی را در خود حس می کنید که می توانید خود برنامه ریزی کنید .

۱.     در مورد منابع آزمون تحقیق کنید .

۲.     در مورد زمانبندی دقیق باشید.

۳.     واقعیتهای زندگی خود را در برنامه متبلور کنید.

۴.  برای هر تقسیم بندی مبحثی و زمانی ، معیار و ملاک داشته باشید حدسی و دلبخواهی این تقسیم بندیها را انجام ندهید .

۳-     از برنامه ریزی براساس تقسیم بندی مواد بپرهیزید.

۴-     از حذف مباحث مبنایی بپرهیزید حتی اگر مورد سوال نبوده باشند .

۵-     مباحث تطبیقی فقه و حقوق خارجی را جزوحجم محاسبه نکنید .

۶-     در برنامه ریزی خود برای پراکندگی مباحث ترفندی بیاندیشید .

۷-     حتما" یک بازه زمانی کلی تعریف کنید و از برنامه ریزی هر روز برای همان روز پرهیز کنید .

۸-  حجم درسی هر روز و ساعات آغاز برنامه در هر روز باید مشخص شود ولی ساعت پایان نباید محدود گردد تا زمانی که مبحث را درک نکرده اید یا به حدی خسته نشده اید که راندمان مطالعه را پایین آورد باید برنامه را اجرا کنید

التماس دعا

امیر علی جلیلی

http://aajlow.persianblog.ir

 


تصویب قانون تجارت در بوته نقد

$
0
0
1234-24.jpg

یک حقوقدان گفت: تحول جامعه تجاری خلاف گذشته تحولی سریع است که این موضوع هم می‌تواند مثبت و هم منفی باشد و در این راستا قانون باید مجددا بازنگری شود.

محمدرضا پاسبان در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: در سال 81 هیات وزیران به این نتیجه رسید که در نظام حقوق تجارت ما جای برخی از مفاهیم و نهادهای مدرن حقوقی خالیست، البته این مفاهیم در عمل در کشور مورد استفاده قرار می‌گیرند، اما بدون این که تعریفی از آنها ارایه شده باشد. به همین دلیل تصمیم گرفته شد که قانون تجارت را با وارد کردن مفاهیم و نهادهای حقوقی بازبینی کنند.

 
 

این وکیل دادگستری خاطرنشان کرد: مدت کوتاهی بعد از اخذ این تصمیم مصوبه اصلاح و قرار شد قانون تجارت به طور کلی بازنویسی شود؛ بنابراین قانون تجارت جدیدی نوشته شد و بر همین اساس وزارت بازرگانی ماموریت پیدا کرد که بر روی این کار نظارت داشته باشد.

این حقوقدان گفت: چهار کارگروه در چهار حوزه اصلی تجارت یعنی حقوق کلیات و قراردادهای تجاری، حقوق شرکت‌ها، حقوق اسناد تجاری و حقوق ورشکستگی تعیین شدند که متاسفانه زمانی که این قانون وارد مجلس شد با برخی از موضع‌گیری‌ها از طرف نمایندگان روبرو شد و این موضع‌گیری‌ها منجر شد لایحه دولت به مرکز پژوهش‌های مجلس ارجاع داده شود.

پاسبان تصریح کرد: از سال 1383 تا سال 1390 یعنی حدود هفت سال بر روی این لایحه در مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی جسته گریخته کار شد. همچنین از جهت شکلی و محتوایی در این لایحه تغییراتی اعمال شد که بعضی از تغییرات مفید و بسیاری از تغییرات خوب نبود.

وی بیان کرد: لایحه قانون تجارت در واپسین روزهای سال 90 به شورای نگهبان ارسال شد و شورای نگهبان با یک ایراد بنیادین این لایحه را رد کرد و این لایحه مجددا به مجلس بازگشت که در این راستا مکاتباتی با برخی از نهادها صورت گرفت تا در رابطه با این لایحه اظهارنظر کنند تا ایراداتش برطرف شود و به عنوان قانون تجارت جدید مجددا به شورای نگهبان ارسال شود.

این وکیل دادگستری با بیان اینکه در حال حاضر ما باید از دو لایحه صحبت کنیم، افزود: یک لایحه متعلق به دولت است که به معنای واقعی لایحه است و دیگری دستکاری‌های مجلس در این لایحه است که شاکله و ساختار لایحه دولت را تغییر داده و تقریبا لایحه جدیدی است و تغییرات اعمال شده در خیلی از موارد سودمند و ضروری نیست.

این حقوقدان اظهار کرد: باید لایحه دولت و مجلس را کنار یکدیگر بگذاریم و ایرادات را برطرف کنیم. باید به کاری که در دولت انجام شده احترام بگذاریم؛ چرا که کار عمیق و گسترده‌ای صورت گرفته و از همه بخش‌های متخصص و اجرایی کشور نیز استفاده شده بود.

پاسبان با بیان اینکه تغییرات انجام شده در قانون تجارت جدید بسیار زیاد است، گفت: در همه حوزه‌های تجاری مقررات موجود اصلاح شدند و نهادهای جدیدی به این قانون اضافه شده است.

وی با اشاره به اینکه طولانی شدن بررسی لایحه قانون تجارت در دولت اتفاق نیفتاد، اظهار کرد: مدت زمان سه سال برای انجام چنین کار بزرگی زمان متعارفی بود اما اینکه چرا در مجلس این لایحه باید هفت سال طول بکشد را باید از مجلس شورای اسلامی و مرکز پژوهش‌ها پرسید که می‌توان گفت مدت زمان هفت سال برای این لایحه کاملا غیرضروری بوده، اما آن سه سالی که در دولت طول کشید زمان معقولی بود.

این وکیل دادگستری خاطر نشان کرد: یکی از بزرگترین‌ عیب‌های این لایحه طولانی شدن روند بررسی آن است که این سوال مطرح می‌شود آیا باید برای اصلاح قانون تجارت، کشور 10 سال معطل می‌ماند؟

این حقوقدان گفت: از دیگر ایرادات طولانی شدن بررسی این قانون این است که جامعه به شیوه و نظام قانوگذاری کشور بی‌اعتماد می‌شود.

 

منبع ایسنا

اطلاعیه‌ سازمان‌ سنجش‌ آموزش‌ در باره آزمون کارشناسی ارشد

$
0
0

اطلاعیه‌ سازمان‌ سنجش‌ آموزش‌ کشور درباره‌ تاریخ‌، محل‌ رفع نقص کارت و برگزاری‌ آزمون‌ ورودی تحصیلات‌ تکمیلی‌ (دوره‌های‌ کارشناسی‌ ارشد ناپیوسته‌ داخل‌) سال‌ 1393 و همچنین‌ نوزدهمین دوره المپیاد علمی‌ دانشجویی‌ کشور

ضمن‌ آرزوی‌ موفقیت‌ برای‌ داوطلبانیکه در آزمون‌ ورودی‌ تحصیلات‌ تکمیلی‌ (دوره‌های‌ کارشناسی‌ ارشد ناپیوسته‌ داخل‌) سال 1393 و همچنین‌ نوزدهمین دوره‌ المپیاد علمی‌ دانشجویی‌ کشور ثبت‌نام‌ نموده‌اند، بدین‌وسیله‌ توجه‌ داوطلبان‌ گرامی‌ را به‌ موارد ذیل‌ معطوف‌ می‌دارد.


الف‌- برگزاری آزمون و پرینت کارت شرکت در آزمون
آزمون برای‌136 کد رشته‌‌ امتحانی‌ در نوبت صبح و بعدازظهر روزهای چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه‌ 16، 17 و 18 بهمن‌ماه سال 1392 و براساس اطلاعات مندرج بر روی کارت شرکت در آزمون رشته امتحانی مربوط برگزار خواهد شد. داوطلبان‌ متقاضی‌ هر یک‌ از کدرشته‌های امتحانی‌ لازم‌ است‌ به نشانی مندرج بر روی کارت شرکت در آزمون مراجعه نمایند. شهرستان محل برگزاری آزمون داوطلبان با توجه به استان محل اقامت آنان به شرح جدول شماره 1 می‌باشد.
لازم به توضیح است کارت شرکت در آزمون حاوی اطلاعات ثبت‌نامی، تاریخ و محل برگزاری آزمون داوطلبان از روز یکشنبه 13/11/92 برای مشاهده و پرینت بر روی سایت سازمان به آدرس www.sanjesh.org قرار خواهد گرفت. داوطلبان لازم است براساس مشخصات شناسنامه‌ای (نام‌، نام‌خانوادگی، شماره شناسنامه، سال تولد) و مشخصات ثبت‌نامی (شماره پرونده و کد رهگیری) نسبت به پرینت کارت شرکت در آزمون اقدام نمایند. بدیهی است برای شرکت در جلسه آزمون همراه داشتن پرینت کارت شرکت در آزمون و همچنین اصل کارت ملی و یا اصل شناسنامه عکسدار و ارائه آن الزامی است. لذا کلیه داوطلبان بایستی شخصاً برای پرینت کارت شرکت در آزمون اقدام نمایند.
تبصره- آندسته از داوطلبانیکه علاوه بر کد رشته امتحانی اصلی متقاضی شرکت در یکی از 66 کدرشته امتحانی به عنوان رشته امتحانی دوم نیز بوده‌اند، می‌بایست کارت شرکت در آزمون رشته امتحانی دوم خود را نیز از سایت این سازمان پرینت و به آدرس حوزه امتحانی مندرج بر روی کارت مراجعه نمایند.
1- آزمون‌ کدرشته‌‌های امتحانی 1129 (زبان و ادبیات اردو)، 1154 (مطالعات دفاعی استراتژیک)، 1155 (اطلاعات استراتژیک)، 1156 (آماد)، 1157 (مدیریت بحران)، 1287 (مهندسی طراحی محیط زیست)، 1356 (نمایش عروسکی) و ‌‌1360 (مجموعه موسیقی‌)، منحصراً در شهرستان تهران‌ برگزار خواهد شد؛ لذا داوطلبان‌ هریک از کد‌رشته‌های امتحانی مذکور ضرورت‌ دارد براساس‌ آدرس و تاریخ مندرج بر روی کارت شرکت در آزمون به حوزه امتحانی مربوط در شهرستان تهران مراجعه نمایند.
آزمون کدرشته امتحانی 1152(مجموعه مدرسی الهیات و معارف اسلامی)منحصراً در شهرهای مقدس مشهد و قم برگزار می‌شود. لذا حوزه امتحانی داوطلبان این کدرشته امتحانی با توجه به استان محل اقامت آنان (براساس تقاضانامه ثبت‌نامی تکمیلی توسط داوطلبان) تعیین گردیده است که لازم است این داوطلبان با توجه به آدرس درج شده بر روی کارت شرکت در آزمون خود به حوزه امتحانی مربوط مراجعه نمایند.
3- محل برگزاری آزمون برای 6 کدرشته امتحانی شامل کدرشته‌های امتحانی 1147، 1149‌،‌1150‌، 1151، 1153و‌ 1158 که ثبت‌نام آنها توسط دستگاههای اجرایی ذیربط و با هماهنگی این سازمان صورت گرفته در شهرستان تهرانخواهد بود واز طریق اطلاعیه‌ای که هریک از ارگانهای ذیربط صادر می‌نمایند آزمون این کدرشته‌ها در تاریخهای پیش‌بینی شده برگزار خواهد شد.برای این دسته از داوطلبان کارت شرکت ‌در ‌آزمون از طریق سایت سازمان صادر نشده است.


ب‌- المپیاد علمی دانشجویی
نظر به اینکه همزمان با برگزاری آزمون ورودی تحصیلات تکمیلی (دوره‌های کارشناسی ارشد ناپیوسته داخل) سال 1393، اولین مرحله آزمون نوزدهمین دوره المپیاد علمی دانشجویی کشور در رشته‌های زبان و ادبیات فارسی (کد 1101)، مجموعه علوم اقتصادی (کد 1105)، الهیات و معارف اسلامی – علوم قرآن وحدیث (کد1111)، مجموعه علوم تربیتی 1(کد1117)، مجموعه حقوق (کد 1126)، مجموعه شیمی (کد1203)، فیزیک (کد1204)، مجموعه زیست شناسی (کدهای 1206، 1213 و 1214)، مجموعه آمار (کد1207)، مجموعه ریاضی (کد1208)، مجموعه مهندسی برق (کد1251)، مجموعه مهندسی شیمی (کد1257)، مجموعه مهندسی عمران (کد1264)، مجموعه مهندسی مکانیک (کد1267)، مجموعه مهندسی کامپیوتر (کد1277)، مهندسی کشاورزی – زراعت و اصلاح نباتات (کد1303) و طراحی صنعتی (کد1362) برگزار می‌گردد، لذا آن دسته از داوطلبانیکه منحصراً متقاضی شرکت در آزمون المپیاد علمی دانشجویی کشور شده‌اند، لازم است براساس برنامه زمانی اعلام شده برای هریک از رشته‌های مذکور، در آزمون رشته امتحانی دوره کارشناسی ارشد مربوط شرکت نمایند. داوطلبان فوق الذکر باید همزمان با سایر داوطلبان کد رشته های مربوط از تاریخ 13/11/92 به سایت اینترنتی سازمان مراجعه و نسبت به پرینت کارت شرکت در آزمون اقدام و براساس تاریخ و آدرس تعیین شده بر روی کارت شرکت در آزمون، به حوزه امتحانی مربوط مراجعه نمایند.


ج-کنترل مندرجات کارت شرکت در آزمون
داوطلبان درخصوص مندرجات کارت شرکت در آزمون چنانچه مغایرتی مشاهده نمودند، لازم است به شرح زیر اقدام کنند.
1- چنانچه‌ زبان‌ خارجی‌ مندرج‌ در کارت‌ شرکت در آزمون داوطلبی با زبان‌ خارجی‌ وی‌ در ثبت‌نام‌ اینترنتی انجام شده، مغایرت‌ دارد، یا در رابطه با معلولیت (نابینا، ناشنوا و معلول) اختلافی مشاهده می‌شود، ضروری است از روز دوشنبه 14/11/92 از ساعت 8:00 الی 12:00 و 14:00 الی 17:00 به نماینده سازمان سنجش مستقر در باجه رفع نقص حوزه مربوطه مراجعه نمائید. (آدرس حوزه‌های رفع نقص در جدول شماره 2 این اطلاعیه آمده است) .
2- درصورتیکه‌ در رابطه‌ با سایر مندرجات‌ کارت شرکت در آزمون از جمله نام رشته تحصیلی، نام محل تحصیل و معدل دوره کارشناسی (معدل براساس مفاد بند « هـ » مندرج در این اطلاعیه) و با توجه‌ به‌ ثبت‌نام اینترنتی انجام شده، اشکالی‌ مشاهده‌ می‌شود، لازم است جهت اصلاح مورد یا موارد مذکور از طریق لینک مربوط حداکثر تا تاریخ 18/11/92 منحصراً به سایت اینترنتی سازمان قسمت ویرایش اطلاعات کارت مراجعه و از آن طریق اقدام شود.
3- داوطلبان شرکت‌کننده چنانچه متقاضیاعمال بند مربوط به گزینش در رشته‌های دانشگاه پیام‌نور و موسسات غیرانتفاعی می‌باشند لازم است نسبت به پرداخت مبلغ 58.000 (پنجاه و هشت هزار) ریال بصورت الکترونیکی از طریق سایت سازمان اقدام نموده و سپس بند مربوط را در قسمت ویرایش علامتگذاری نمایند.


د- سهمیه رزمندگان
1- در کارت شرکت در آزمون هر داوطلب در مقابل سهمیه‌ ثبت‌نامی‌ آن دسته از داوطلبانیکه در تقاضانامه ثبت‌نام اینترنتی و با توجه به ضوابط متقاضی این سهمیه شده‌اند و سهمیه آنان مورد تأیید ارگان ذیربط قرارگرفته کلمه رزمنده قید شده است.
2- آن‌دسته از داوطلبانیکه در آزمون ورودی تحصیلات تکمیلی (دوره‌های کارشناسی ارشد ناپیوسته داخل) سال 1393 با توجه به ضوابط مندرج در دفترچه راهنمای شماره یک (1) آزمون مذکور متقاضی سهمیه رزمندگان شده‌اند و سهمیه آنان از سوی ارگان ذیربط مورد تأیید قرار نگرفته است (در کارت شرکت در آزمون آنان در مقابل عنوان سهمیه، رزمنده درج نشده است)، (برای داوطلبان متقاضی استفاده از سهمیه رزمندگان – سپاه پاسداران، وزارت جهاد کشاورزی و واحدهای تابعه ستاد کل نیروهای مسلح) لازم است برای روشن شدن وضعیت سهمیه خود تا تاریخ 21/11/1392 به ارگان مربوط مراجعه نمایند تا در صورت دارا بودن سهمیه، مشخصات این دسته از داوطلبان از طریق ارگان مربوطه در اختیار سازمان سنجش قرار گیرد در غیر اینصورت با سهمیه آزاد گزینش خواهند شد و هیچ‌گونه اعتراضی قابل پذیرش نمی‌باشد.
داوطلبان متقاضی استفاده از سهمیه‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران جهت اعلام مغایرت لازم است حداکثر تا تاریخ 18/11/1392 منحصراً به سایت اینترنتی سازمان سنجش (قسمت ویرایش اطلاعات)مراجعه و با توجه به توضیحات مندرج در سایت نسبت به اصلاح سهمیه خود اقدام نمایند. تا در صورت تأیید سهمیه توسط ارگان مربوط، سهمیه برای آنان اعمال گردد. در غیر اینصورت با سهمیه آزاد گزینش خواهند شد و هیچ‌گونه اعتراضی قابل قبول نیست.


هـ- معدل
معدل مندرج در کارت شرکت در آزمون داوطلبان، براساس ثبت‌نام اینترنتی که توسط خود داوطلبان انجام شده، درج گردیده است، لذا داوطلبان لازم است معدل مندرج در کارت شرکت در آزمون خود را با توجه به تبصره‌های ذیل بررسی و در صورت مشاهده مغایرت، به سایت سازمان سنجش آموزش کشور مراجعه و نسبت به ویرایش معدلخود اقدام نمایند. بدیهی است در غیر اینصورت مسئولیت هرگونه تبعات بعدی بعهده شخص داوطلب بوده و هیچگونه عذری در این مورد پذیرفته نمی‌باشد. ضمناً لازم به ذکر است در سنوات گذشته نسبت به لغو قبولی داوطلبان دارای مغایرت معدل نیز اقدام شده است.
تبصره‌1- فارغ‌التحصیلان سنوات قبل و همچنین آن دسته از داوطلبانیکهتا تاریخ 12/8/92 (زمان شروع ثبت نام برای شرکت در آزمون) به عنوان دانش‌آموختهتلقی گردیده‌اندو یا به عبارت دیگر موفق به اخذ مدرک لیسانس (کارشناسی) شده‌اند باید معدل‌ مندرج‌ در مدرک‌ لیسانس ‌(کارشناسی) آنان با معدل مندرج در کارت شرکت در آزمون یکسان باشد.
تبصره‌2-دانشجویان‌ شاغل‌ به‌ تحصیل‌ در مقطع کارشناسی که در زمان شروع به ثبت نام برای شرکت در این آزمون (تاریخ 12/8/92) همچنان دانشجو بوده‌اند، اعم از اینکه بعد از پایان مهلت زمان ثبت‌نام (تاریخ 19/8/92) فارغ‌التحصیل شده‌اند و یا حداکثر تا تاریخ 30/11/92 فارغ‌التحصیل خواهند شد، لازم است در قسمت ویرایش اطلاعات کارت شرکت در آزمون نسبت به اصلاح معدل خود براساس مدرک فارغ‌التحصیلی اقدام نمایند.
تبصره 3-دانشجویان سال آخر که حداکثر تا تاریخ 31/6/93 فارغ‌التحصیل خواهند شد،لازم است میانگین واحدهای گذرانده شده تا تاریخ 30/11/92را در قسمت ویرایش اطلاعات کارت شرکت در آزمون درج نموده و فرم مخصوص معدل (مندرج در این اطلاعیه) را به تأیید موسسه محل تحصیل خود رسانده و آنرا نزد خود نگهدارند تا در صورت قبولی به موسسه محل قبولی ارائه نمایند.
تبصره 4-فارغ‌التحصیلان‌ دارای مدرک کارشناسی ناپیوسته باید معدل مقطع کاردانی (فوق‌دیپلم‌) و مقطع کارشناسی (لیسانس) آنان با معدل مندرج در کارت شرکت در آزمون یکسان باشد.
تبصره 5- دانشجویان‌ شاغل به تحصیل‌ در مقطع کارشناسی ناپیوسته که‌ پس‌ از اخذ مدرک‌ کاردانی (فوق‌دیپلم‌) در مقطع‌ کارشناسی‌ ناپیوسته پذیرفته‌ شده‌اند، باید معدل مقطع کاردانی و میانگین‌ واحدهای‌ گذرانیده‌ شده در مقطع کارشناسی آنان تا تاریخ ‌31/6/92 یا 30/11/92با معدل مندرج در کارت شرکت در آزمون، مطابق مفاد تبصره 2 فوق یکسان باشد.


و- تذاکرات مهم
1ـ شروع فرآیند برگزاری آزمون صبحها از ساعت 8:00 (هشت) و بعدازظهرها از ساعت 14:30 (دو و نیم بعدازظهر) می‌باشد. درب حوزه‌های امتحانی صبح ها راس ساعت 7:30 (هفت و سی دقیقه صبح) و بعد از ظهرها راس ساعت 14:00 (دو بعدازظهر) بسته خواهد شد. لذا پس از بسته شدن در سالنهای امتحانی از ورود داوطلبان به حوزه امتحانی، ممانعت بعمل خواهد آمد.
2ـ برای‌ پاسخگویی‌ به‌ سوالات‌ تستی‌ و درج‌ آن‌ در پاسخنامه‌، منحصراً از مداد سیاه‌ نرم‌ پررنگ‌ استفاده‌ شود.
3ـ داوطلبان لازم است با توجه به رشته امتحانی و موادی که امتحان خواهند داد لوازم مورد نیاز از قبیل مداد سیاه نرم پررنگ، مداد پاکن، مداد تراش و سنجاق را بهمراه داشته باشند و از آوردن‌ وسایل‌ اضافی‌ مانند ساک‌ دستی‌، کیف‌ دستی‌، پیجر، تلفن‌ همراه،‌ جزوه،‌ کتاب، ماشین حساب و نظایر آن و هم‌چنین وسایل‌ شخصی‌ به‌ جلسه‌ آزمون‌ اکیداً خودداری‌ شود. بدیهی‌ است‌ که‌ به‌ همراه‌داشتن‌ هرکدام‌ از وسایل‌ مندرج‌ در این‌ بند به‌ عنوان‌ تقلب‌ وتخلف‌ تلقی‌ و با داوطلبان‌ ذیربط برابر آیین‌ نامه‌ تقلب‌ وتخلف‌ رفتار خواهدشد.
4ـ نظر به اینکه سؤالات رشته‌های امتحانی دوره کارشناسی ارشد به گونه‌ای طراحی شده است که برای پاسخگویی به سؤالات دروس ذیربط نیاز به ماشین حسابنمی‌باشد، لذا به کلیه داوطلبان تأکید می‌گردد با توجه به مطلب فوق، برای پاسخگوئی به سؤالات هر یک از رشته‌های امتحانی نیاز به ماشین حساب نبوده و از ورود داوطلبانیکه ماشین حساب برای شرکت در جلسه آزمون (از هر نوع آن) به همراه داشته باشند ممانعت به عمل خواهد آمد و با آنان برابر مقررات قانون رسیدگی به تخلفات و جرایم در آزمونهای سراسری که در این اطلاعیه نیز آمده است، رفتار خواهد شد.
5ـ پس‌ از برگزاری‌ آزمون‌ و تصحیح‌ اوراق‌، کارنامه کلیه‌ داوطلبان‌ شرکت‌ کننده‌ درآزمون‌ هریک‌ از کد رشته‌های‌ امتحانی‌، بنحو مقتضی و در نیمه دوم اردیبهشت ماه سال 1393از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور دراختیار داوطلبان قرار داده‌ خواهد شد.
6ـ آن دسته از داوطلبانیکه مجاز به انتخاب رشته شوند، حق انتخاب کد رشته محل و یا رشته محلهای مربوط از کد رشته امتحانی مجاز یا کد رشته‌های امتحانی مجاز را خواهند داشت.
7ـ آن‌دسته‌ از داوطلبان‌ هریک‌ از کد رشته‌های‌ امتحانی‌ که‌ مجاز به‌ انتخاب‌ رشته‌ گردند، علاوه‌ بر مشاهده کارنامه‌، براساس‌ برنامه‌ زمانی‌ پیش‌بینی‌ شده‌، می‌توانند دفترچه‌ راهنمای‌ انتخاب‌ رشته‌های‌ تحصیلی‌ (دفترچه‌ شماره‌ 2) آزمون‌ کارشناسی‌ ارشد ناپیوسته‌داخل‌ سال‌ 1393 را که بر روی سایت سازمان قرار داده می‌شود مشاهده و بر اساس دستورالعملهای مربوط نسبت به انتخاب کدرشته‌محلهای خود به صورت اینترنتی اقدام نمایند.
دفترچه راهنمای انتخاب رشته‌های تحصیلی (دفترچه شماره 2)برای داوطلبانیکه مجاز به انتخاب رشته می‌شوند، در زمان مقرر بر روی سایت سازمان به آدرس www.sanjesh.org قابل دسترسی خواهد بود.
9ـ انتخاب رشته آزمون منحصراً اینترنتی انجام می‌گیرد و داوطلبانیکه مجاز به انتخاب رشته می‌شوند، ضرورت دارد بر اساس دستورالعمل‌هائی کهمتعاقباً اعلام می‌گردد، نسبت به انتخاب کد رشته محلهای تحصیلی مورد علاقه خود از کد رشته امتحانی یا کد رشته‌های امتحانی مجاز اقدام و از طریق اینترنت نسبت به تکمیل فرم انتخاب رشته مربوط اقدام نمایند.
10ـ اطلاعیه این سازمان در موردنتایج اولیه آزمون، مشاهده کارنامه و نحوه انتخاب رشته برای داوطلبانیکه مجاز می‌گردند، در نشریه پیک سنجش (هفته نامه خبری و اطلاع رسانی سازمان سنجش آموزش کشور) منتشر و همچنین در سایت سازمان نیز قرارداده خواهد شد.

11- داوطلبانی که موفق به مشاهده و پرینت کارت شرکت در آزمون خود نشوند ضرورت دارد برای پیگیری موضوع در زمانهای اعلام شده به نماینده سازمان سنجش مستقر در باجه رنفع نقص مطابق جدول شماره دو مراجعه نمایند.

قانون رسیدگی به تخلفات و جرایم در آزمونهای سراسری
ماده 5- تخلفات وجرایم در این قانون مشتمل بر موارد زیر است:
الف- ارتکاب هرگونه عملی که موجب بی‌نظمی در برگزاری آزمون گردد یا همراه داشتن هرگونه وسیله غیرمجاز از قبیل وسایل ارتباط الکترونیکی و دستگاههای حافظه‌دار.
ب- ارتکاب هرگونه عمل خلاف مقررات که آزمون داوطلب را از نظر علمی خدشه دار سازد از قبیل :
1- ارائه مدرک یا گواهی مجعول یا تصویر گواهی مجعول برای شرکت در آزمون.
2- تبانی با داوطلبان یا افراد خارج از حوزه امتحانی یا دست‌اندرکاران آزمون از قبیل عوامل اجرایی و طراحان سوال برای تخلف در آزمون.
3- ثبت‌نام در آزمون با هویت مجعول یا شرکت در جلسه آزمون به جای داوطلب اصلی.
ج- استفاده از هرگونه وسیله غیرمجاز از قبیل وسایل ارتباط الکترونیکی و دستگاههای حافظه‌دار.
د- کمک به داوطلب خارج از ضوابط برگزاری آزمون جهت پاسخ به سوالات.
هـ- دسترسی غیرمجاز به اطلاعات مربوط به داوطلبان یا استفاده غیر مجاز از آنها.
و- هرگونه تغییر غیرمجاز سوالات، اوراق و پاسخنامه‌های داوطلبان یا سایر مدارک و دفاتر مربوط به آزمون.
ز-افشای سوالات آزمون یا تلاش در جهت دستیابی و افشای آن یا شرکت یا معاونت در این امر قبل یا حین برگزاری آزمون به هر نحو.
ح- خرید یا فروش سوالات آزمون یا پاسخ آنها یا شرکت یا معاونت در این امر قبل یا حین برگزاری آزمون اعم از اینکه سوالات یا پاسخ آنها واقعی یا غیرواقعی باشد.
ماده 6- هیأت‌های رسیدگی به تخلفات، صلاحیت صدور حکم به مجازاتهای زیر را درباره متخلفان دارند:
الف- در مورد مشمولان بند (الف) ماده (5): اخطار کتبی با درج در پرونده داوطلب و اعلام به مراجع ذیربط یا محرومیت از گزینش در آزمون همان سال.
ب- در مورد مشمولان بند (ب) یا بند (ج) ماده (5): محرومیت از گزینش علمی در آزمون همان سال و ابطال قبولی داوطلب در همان سال و محرومیت از شرکت در آزمون از یک تا ده سال بعد.
تبصره-آراء هیأت‌های بدوی جز در مورد مشمولان بند (الف) ماده (6) این قانون قابل تجدید نظر خواهی در هیأت تجدید نظر رسیدگی به تخلفات در آزمون‌ها می‌باشد.
ماده 7- در مورد مشمولان بندهای (د)، (هـ)، (و) (ز) و (ح) ماده (5) هیأت‌های رسیدگی متهم را برای رسیدگی و اعمال جزای نقدی از ده میلیون (10.000.000) ریا ل تا یک میلیارد (1.000.000.000) ریال یا حبس از یک تا پنج سال یا هر دو مجازات به محاکم دادگستری معرفی می‌نمایند.
ماده 8 – ارتکاب هر یک از اعمال موضوع ماده (5) چنانچه در قالب عضویت در یک گروه یا شبکه باشد موجب تشدید مجازات می‌شود و تشکیل دهنده و سرکرده گروه یا شبکه به حداکثر مجازات محکوم می‌گردد. مجازات هر یک از اعضاء که در ارتکاب تخلفات و جرایم فوق دخالتی نداشته باشند حسب مورد حداقل مجازات ذکر شده برای مرتکب می‌باشد.
ماده 9- رسیدگی در هیأت‌های رسیدگی به تخلفات در آزمون‌ها مانع از رسیدگی برابر سایر قوانین جزایی یا رسیدگی در هیأت‌های رسیدگی به تخلفات اداری یا هیأت‌های انتظامی اعضای هیأت علمی یا کمیته‌های انضباطی دانشجویان نیست و مرتکب علاوه بر مجازات مندرج در مواد (6) و (7) این قانون به مجازات مقرر در سایر قوانین و مقررات محکوم می‌گردد.
ماده 10- در صورت محکومیت قطعی فردی به یکی از مجازاتهای مندرج در این قانون، به استثنای مجازات مندرج در بند (الف) ماده (6)، هیات رسیدگی به تخلفات در آزمون‌ها، قبولی وی در آزمون را ابطال می‌نماید. در این صورت موسسه آموزشی مربوط از صدور و اعطای هرگونه گواهی یا مدرک به وی خودداری خواهد نمود و چنانچه گواهی فارغ‌التحصیلی به وی اعطاء شده باشد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یا وزارت آموزش و پرورش یا دانشگاه آزاد اسلامی ملزم به ابطال آن گواهی می‌باشند.
ماده 11- چنانچه با بررسی‌های فنی و علمی، بین نمرات و رتبه اکتسابی داوطلبی و سوابق تحصیلی وی مغایرتهای غیرمتعارف مشهود و اساسی از قبیل عدم تطابق معدل دیپلم و دوره پیش‌دانشگاهی با رتبه و نمره اکتسابی در آزمون وجود داشته باشد، با تأیید هیأت‌های بدوی رسیدگی به تخلفات در آزمون‌ها از داوطلب در یک یا چند درس عمومی و اختصاصی امتحان مجدد به عمل می‌آید. تعیین وضعیت نهایی آزمون این داوطلب، بر اساس نتایج حاصل از امتحان مجدد بر عهده هیأت بدوی می‌باشد.
ماده 12- هر موسسه یا آموزشگاه علمی و آموزشی که برای افزایش آمادگی داوطلبان شرکت در آزمون‌های مورد بحث این قانون فعالیت می‌کند چنانچه در تخلفات ماده (5) مشارکت داشته باشد مجوز تاسیس آن لغو می‌شود و مدیران مسوول آنها علاوه بر محرومیت دائمی از تاسیس و اداره این گونه مراکز به مجازات‌های پیش‌بینی شده در این قانون و سایر قوانین محکوم می‌شوند و چنانچه موسسه یا آموزشگاه فاقد مجوز باشد مجازات مدیران مسوول آنها حداکثر مجازات مندرج در ماده (6) می‌باشد.
تبصره-در مورد آموزشگاههایی که فاقد مجوز باشند علاوه بر اقدام مراجع قانونی ذیربط مدعی‌العلوم نیز می‌تواند راساً نسبت به اعلام جرم و پیگیری تخلفات آنان اقدام نماید.
ضمناً به اطلاع‌ می‌رساند که واحد اطلاعات و پاسخگویی به سوالات در این خصوص از این تاریخ همه روزه بغیر از ایام تعطیل و در وقت اداری آماده پاسخگویی به سوالات می‌باشد. لذا داوطلبان گرامی می‌توانند به منظور پاسخگویی به سوالات خود با شماره تلفنهای 99 الی 88923595 - 021 تماس حاصل فرمایند.

دریافت فرم مخصوص میانگین واحدهای گذرانده دانشجویان سال آخر متقاضی شرکت در آزمون تحصیلات تکمیلی سال 1393


جدول شماره 1-شهرستان‌ محل‌ برگزاری آزمون ورودی تحصیلات تکمیلی (کارشناسی‌ارشد) سال‌ 1393 براساس استان محل اقامت فعلی داوطلبان

نام استان
شهرستان محل
 برگزاری آزمون
شهرستان محل اقامت
آذربایجان شرقی
تبریز
داوطلبانیکه شهرستان محل اقامت آنان یکی از شهرستانهای آذرشهر، اسکو، اهر، بستان آباد، تبریز، جلفا، چاراویماق، خداآفرین، سراب، شبستر، کلیبر، مرند، میانه، ورزقان، هریس و هشترود استان آذربایجان شرقی می‌باشند.
مراغه
داوطلبانیکه شهرستان محل اقامت آنان یکی از شهرستانهای مراغه، بناب، عجب شیر و ملکان استان آذربایجان شرقی می‌باشند.
آذربایجان غربی
ارومیه
داوطلبانیکه شهرستان محل اقامت آنان یکی از شهرستانهای ارومیه، اشنویه، پلدشت و شوط استان آذربایجان غربی می‌باشند.
خوی
داوطلبانیکه شهرستان محل اقامت آنان یکی از شهرستانهای خوی، چایپاره، سلماس، ماکو و چالدران استان آذربایجان غربی می‌باشند.
مهاباد
داوطلبانیکه شهرستان محل اقامت آنان یکی از شهرستانهای پیرانشهر، مهاباد، سردشت، میاندوآب، بوکان، نقده، شاهین دژ و تکاب استان آذربایجان غربی می‌باشند.
اردبیل
اردبیل
کلیه داوطلبان استان اردبیل‌
اصفهان
‌ اصفهان
داوطلبانیکه شهرستان محل اقامت آنان یکی از شهرستانهای اصفهان، برخوار، خمینی شهر، خور وبیابانک،دهاقان، سمیرم، شهررضا، فلاورجان، لنجان، مبارکه، نائین و گلپایگان استان اصفهان می‌باشند.
شاهین شهر و میمه
داوطلبانیکه شهرستان محل اقامت آنان شاهین شهر و میمه استان اصفهان می‌باشند.
نجف آباد
داوطلبانیکه شهرستان محل اقامت آنان یکی از شهرستانهای تیران و کرون، چادگان، خوانسار، فریدن، بوئین میاندشت، فریدونشهر و نجف آباد استان اصفهان می‌باشند.
کاشان
داوطلبانیکه شهرستان محل اقامت آنان یکی از شهرستانهای کاشان، آران و بیدگل، نطنز و اردستان استان اصفهان می‌باشند.
ایلام
‌ ایلام‌
کلیه داوطلبان استان ایلام‌
بوشهر
‌ بوشهر
داوطلبانیکه شهرستان محل اقامت آنان یکی از شهرستانهای بوشهر، تنگستان، جم، دشتی، دیر، دیلم، عسلویه، کنگان و گناوه استان بوشهر می‌باشند.
دشتستان
داوطلبانیکه شهرستان محل اقامت آنان دشتستان استان بوشهر می‌باشد.
تهران
تهران
داوطلبانیکه شهرستان محل اقامت آنان یکی از شهرستانهای اسلامشهر، رباط کریم، شهریار، قدس، بهارستان، پردیس، تهران، دماوند، ملارد، شمیرانات و فیروزکوه استان تهران می‌باشند.
ری
داوطلبانیکه شهرستان محل اقامت آنان یکی از شهرستانهای پیشوا، شهر ری، ورامین، پاکدشت و قرچک استان تهران می‌باشند.
چهار محال و بختیاری
شهر کرد
کلیه داوطلبان استان چهار محال‌ و بختیاری‌
خراسان جنوبی
بیرجند
کلیه داوطلبان استان خراسان خراسان جنوبی
خراسان رضوی
مشهد
داوطلبانیکه شهرستان محل اقامت آنان یکی از شهرستانهای باخزر، بجستان، بینالود، جغتای، جوین، چناران، خوشاب، داورزن، درگز، سرخس، فریمان، فیروزه، قوچان، کلات، مشهد و نیشابور از استان خراسان رضوی می‌باشند.
تربت حیدریه
داوطلبانیکه شهرستان محل اقامت آنان یکی از شهرستانهای تربت حیدریه، تایباد، گناباد، مه ولات، زاوه، کاشمر، بردسکن، خواف، تربت جام، خلیل آباد و رشتخوار استان خراسان رضوی می‌باشند
سبزوار
داوطلبانیکه شهرستان محل اقامت آنان شهرستان سبزوار از استان خراسان رضوی می‌باشد.
خراسان شمالی
بجنورد
کلیه داوطلبان استان خراسان شمالی
خوزستان
اهواز
داوطلبانیکه شهرستان محل اقامت آنان یکی از شهرستانهای آغاجاری، امیدیه، اندیکا، اهواز، ایذه، باغ ملک، باوی، بندر ماهشهر، بهبهان، حمیدیه، دشت آزادگان، رامشیر، رامهرمز، شادگان، شوشتر، کارون، گتوند، لالی، مسجدسلیمان، هفتگل، هندیجان و هویزه استان خوزستان می‌باشند.
خرمشهر
داوطلبانیکه شهرستان محل اقامت آنان یکی از شهرستانهای آبادان و خرمشهر استان خوزستان می باشند.
دزفول
داوطلبانیکه شهرستان محل اقامت آنان یکی از شهرستانهای دزفول، اندیشمک و شوش استان خوزستان می باشند.
زنجان
زنجان
کلیه داوطلبان استان زنجان‌
سمنان
سمنان
داوطلبانیکه شهرستان محل اقامت آنان یکی از شهرستانهای آرادان، سمنان، گرمسار، مهدی شهر و میامی از استان سمنان می‌باشند.
شاهرود
‌داوطلبانی‌که شهرستان ‌محل‌اقامت آنان یکی از شهرستانهای شاهرود و دامغان استان سمنان
سیستان و بلوچستان
زاهدان
داوطلبانیکه شهرستان محل اقامت آنان یکی از شهرستانهای خاش، زاهدان، زهک، سیب سوران، قصرقند، میرجاوه، نیمروز، هامون و هیرمند از استان سیستان و بلوچستان می‌باشند.
زابل
داوطلبانیکه شهرستان محل اقامت آنان شهرستان زابل استان سیستان و بلوچستان می‌باشد.
ایرانشهر
داوطلبانیکه شهرستان محل اقامت آنان یکی از شهرستانهای ایرانشهر، سراوان، فنوج، دلگان، مهرستان و سرباز از استان سیستان و بلوچستان می‌باشند.
چا‌بهار
داوطلبانیکه شهرستان محل اقامت آنان یکی از شهرستانهای چا‌بهار، کنارک و نیک شهر استان سیستان وبلوچستان می‌باشند.
فارس
شیراز
داوطلبانیکه شهرستان محل اقامت آنان یکی از شهرستانهایآباده، ارسنجان، اقلید، بوانات، پاسارگاد، خرامه، خرم بید، خنج، رستم، زرین دشت، سپیدان، سروستان، شیراز، فراشبند، فیروزآباد، کوار، گراش، لارستان، لامرد، مرودشت، ممسنی و مهر استان فارس می‌باشند.
جهرم
داوطلبانیکه شهرستان محل اقامت آنان یکی از شهرستانهای جهرم و قیر وکارزین استان فارس می‌باشند.
فسا
داوطلبانیکه شهرستان محل اقامت آنان یکی از شهرستانهای استهبان، داراب، فسا و نی ریز استان فارس می‌باشند.
کازرون
داوطلبانیکه شهرستان محل اقامت آنان از شهرستان کازرون استان فارس می‌باشند.
قزوین
قزوین
کلیه داوطلبان استان قزوین‌
قم
قم‌
کلیه داوطلبان استان قم‌
کردستان
سنندج
کلیه داوطلبان استان کردستان‌
کرمان
کرمان
داوطلبانیکه شهرستان محل اقامت آنان یکی از شهرستانهای انار، بافت، بردسیر، بم، رابر، راور، رودبارجنوب، ریگان، زرند، فهرج، کرمان، کوهبنان و نرماشیر استان کرمان می‌باشند.
جیرفت
داوطلبانیکه شهرستان محل اقامت آنان یکی از شهرستانهای عنبرآباد، جیرفت، فاریاب، کهنوج، منوجان، قله گنج و ارزوئیه استان کرمان می‌باشند.
رفسنجان
داوطلبانیکه شهرستان محل اقامت آنان یکی از شهرستانهای رفسنجان، شهربابک و سیرجان استان کرمان می‌باشند.


 

ادامه جدول شماره 1-شهرستان‌ محل‌ برگزاری آزمون ورودی تحصیلات تکمیلی (کارشناسی‌ارشد) سال‌ 1393 براساس استان محل اقامت فعلی داوطلبان
نام استان
شهرستان محل
برگزاری آزمون
شهرستان محل اقامت
کرمانشاه
کرمانشاه
داوطلبانیکه شهرستان محل اقامت آنان یکی از شهرستانهای پاوه، ثلث باباجانی، جوانرود، روانسر، سنقر، صحنه، کرمانشاه، کنگاور و هرسین استان کرمانشاه می‌باشند.
اسلام آباد غرب
داوطلبانیکه شهرستان محل اقامت آنان یکی از شهرستانهای اسلام آباد غرب، گیلانغرب، دالاهو، سرپل ذهاب و قصرشیرین از استان کرمانشاه می‌باشند.
کهکیلویه و بویراحمد
بویراحمد(یاسوج‌)
داوطلبانیکه شهرستان محل اقامت آنان یکی از شهرستانهای باشت، بویراحمد، بهمئی، دنا، گچساران، استان کهکیلویه‌ و بویراحمد می‌باشند.
کهگیلویه(دهدشت)
داوطلبانیکه شهرستان محل اقامت آنان یکی از شهرستانهای دهدشت، چرام، لنده و کهگیلویه(دهدشت) استان کهگیلویه‌ و بویراحمد می‌باشند.
گلستان
گرگان
داوطلبانیکه شهرستان محل اقامت آنان یکی از شهرستانهای آق قلا، بندرگز، ترکمن، علی آباد، کردکوی، گرگان و گمیشان استان گلستان می‌باشند.
گنبد کاووس
داوطلبانیکه شهرستان محل اقامت آنان یکی از شهرستانهای کلاله، مراوه تپه، گالیکش، مینودشت، آزادشهر، رامیان و گنبد کاووس استان گلستان می‌باشند.
گیلان
رشت
داوطلبانیکه شهرستان محل اقامت آنان یکی از شهرستانهای آستارا، آستانه اشرفیه، املش، بندرانزلی، رشت، رضوانشهر، رودبار، سیاهکل، شفت، صومعه سرا، طوالش، فومن و ماسال استان گیلان می‌باشند.
لاهیجان
داوطلبانیکه شهرستان محل اقامت آنان یکی از شهرستانهای رودسر، لنگرود و لاهیجان استان گیلان می‌باشند.
لرستان
خرم‌آباد
داوطلبانیکه شهرستان محل اقامت آنان یکی از شهرستانهای پلدختر، خرم آباد، دلفان، دوره، رومشکان، سلسله و کوهدشت استان لرستان می‌باشند.
بروجرد
داوطلبانیکه شهرستان محل اقامت آنان یکی از شهرستانهای بروجرد، الیگودرز، ازنا و دورود استان لرستان می‌باشند.
مازندران
ساری
داوطلبانیکه شهرستان محل اقامت آنان یکی از شهرستانهای ساری، بهشهر، نکا، گلوگاه و جویبار استان مازندران می باشد.
بابل (برادران)
‌مازندران‌ (داوطلبان مرد بجز شهرستانهای حوزه امتحانی ساری و چالوس)
بابلسر (خواهران)
‌مازندران ‌(داوطلبان زن بجز شهرستانهای حوزه امتحانی ساری و چالوس)
چالوس
داوطلبانیکه شهرستان محل اقامت آنان یکی از شهرستانهای تنکابن، نوشهر، عباس آباد، رامسر، نور چالوس و کلاردشت از استان مازندران می‌باشند.
مرکزی
اراک
کلیه داوطلبان استان مرکزی
هرمزگان
بندرعباس
کلیه داوطلبان استان هرمزگان‌
همدان
‌همدان
داوطلبانیکه شهرستان محل اقامت آنان یکی از شهرستانهای اسد آباد، بهار، رزن، فامنین، کبودرآهنگ و همدان از استان همدان می‌باشند.
ملایر
داوطلبانیکه شهرستان محل اقامت آنان یکی از شهرستانهای ملایر، نهاوند و تویسرکان استان همدان می باشند.
یزد
یزد
کلیه داوطلبان استان یزد
البرز
کرج
داوطلبانیکه شهرستان محل اقامت آنان یکی از شهرستانهای اشتهارد، ساوجبلاخ، طالقان، کرج و نظرآباد استان البرز می‌باشند.
فردیس
داوطلبانیکه شهرستان محل اقامت آنان شهرستان فردیس استان البرز می‌باشند.
جدول‌ شماره‌ 2- نشانی باجه‌های رفع نقص احتمالی کارتهای شرکت در آزمون داوطلبان آزمون تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد ناپیوسته) سال 1393
نام استان
نام شهرستان
محل رفع نقص کارت
نشانی باجه‌های رفع نقص
آذربایجان شرقی
تبریز
دانشگاه تبریز
تبریز: بلوار 29 بهمن، دانشگاه تبریز، ساختمان مدیریت امور آموزشی (کتابخانه مرکزی سابق دانشگاه )
مراغه
دانشگاه مراغه
مراغه: اتوبان امیر کبیر، میدان مادر، خیابان دانشگاه، دانشگاه مراغه
آذربایجان غربی
ارومیه
دانشگاه ارومیه
ارومیه: کیلومتر11 جاده سرو، دانشگاه ارومیه، معاونت آموزشی
خوی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی
خوی: بلوار ولایت،(کیلومتر 5 جاده خوی-سلماس)، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی، ساختمان اداری، اتاق ثبت‌نام
مهاباد
دانشگاه پیام نور مرکز مهاباد
مهاباد: خیابان آرمان، دانشگاه پیام نور مهاباد، ساختمان اداری
اردبیل
اردبیل
دانشگاه محقق اردبیلی
اردبیل: خیابان دانشگاه، دانشگاه محقق اردبیلی، ساختمان اداره کل امور آموزشی
اصفهان
‌ اصفهان
دانشگاه اصفهان
اصفهان: بلوار دانشگاه، درب شمالی دانشگاه اصفهان، معاونت آموزشی
شاهین شهر و میمه
دانشگاه پیام‌نور شاهین‌شهر و میمه
شاهین شهر: خانه کارگر، بلوار نور، دانشگاه پیام‌نور مرکز شاهین‌شهر و میمه
نجف آباد
دانشگاه آزاد نجف‌آباد
نجف آباد: بلوار دانشگاه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد، کتابخانه مرکزی یادگار حضرت امام خمینی(ره)
کاشان
دانشگاه کاشان
کاشان: بلوار قطب راوندی، دانشگاه کاشان
البرز
کرج
دانشگاه خوارزمی کرج
کرج: انتهای خیابان شهید بهشتی، میدان دانشگاه، دانشگاه خوارزمی کرج، ساختمان آموزش، اتاق 2
فردیس
دانشگاه حکیم فردوسی
فردیس: جاده ملارد، بعد از کانال آب فردیس، پردیس فرهنگیان دانشگاه حکیم فردوسی کرج
ایلام
‌ ایلام‌
دانشگاه ایلام
ایلام: جاده مهران، روبروی سازمان همیاری شهرداری، مجتمع فرهنگی و رفاهی دانشگاه ایلام
بوشهر
‌ بوشهر
دانشگاه خلیج فارس بوشهر
بوشهر: خیابان شهید ماهینی، دانشگاه خلیج فارس، معاونت آموزشی، اتاق 109
دشتستان
دانشگاه آزاد اسلامی دشتستان
دشتستان: خیابان دانشگاه، روبروی دادگستری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دشتستان، ساختمان آموزش
تهران
تهران
حوزه خواهران: دانشگاه خوارزمی تهران
تهران: خیابان شهید مفتح، نرسیده به خیابان انقلاب، ضلع جنوب دانشگاه، درب پردیس دانشگاه خوارزمی
حوزه برادران: دانشکده آمار و انفورماتیک سازمان سنجش
تهران: میدان فردوسی به‌سمت خیابان انقلاب، کوچه شاهرود، دانشکده آمار و انفورماتیک سازمان سنجش آموزش کشور
ری
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرری
تهران: بزرگراه خلیج‌فارس، روبروی حرم امام خمینی(ره)، مجتمع دانشگاهی یادگار امام (ره)، دانشکده فنی مهندسی
چهار محال و بختیاری
شهر کرد
دانشگاه شهر کرد
شهرکرد: بلواررهبر، دانشگاه شهرکرد، ساختمان اداره امور آموزشی
خراسان جنوبی
بیرجند
دانشگاه بیرجند
بیرجند: خیابان دانشگاه، دانشگاه بیرجند، دانشکده هنر
خراسان رضوی
مشهد
دانشگاه فردوسی مشهد
مشهد: بلوار وکیل‌آباد، روبروی پارک ملت، درب شمالی دانشگاه فردوسی، دانشکده علوم اداری و اقتصادی
تربت حیدریه
دانشگاه تربت حیدریه
تربت حیدریه: (کیلومتر 7 جاده تربت‌حیدریه–مشهد)، بعداز پل هوایی عابر پیاده، دانشگاه تربت حیدریه
سبزوار
دانشگاه حکیم سبزواری
سبزوار: توحیدشهر، پردیس دانشگاه حکیم سبزواری، ساختمان مرکزی، طبقه همکف، اتاق 122
 
 
ادامه جدول‌ شماره‌ 2- نشانی باجه‌های رفع نقص احتمالی کارتهای شرکت در آزمون داوطلبان آزمون تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد ناپیوسته) سال 1393
نام استان
نام شهرستان
محل رفع نقص کارت
نشانی باجه‌های رفع نقص
خراسان شمالی
بجنورد
دانشگاه بجنورد
بجنورد: (کیلومتر 4 جاده اسفراین)، دانشگاه بجنورد
خوزستان
اهواز
دانشگاه شهیدچمران اهواز
اهواز: بلوار گلستان، روبروی حوزه نظام وظیفه، دانشگاه شهید چمران اهواز، معاونت دانشجویی
خرمشهر
دانشگاه علوم وفنون دریایی خرمشهر
خرمشهر: بلوار امام علی (ع)، روبروی کوی بهروز، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، دانشکده علوم دریایی و اقیانوسی
دزفول
دانشگاه صنعتی جندی‌شاپور دزفول
دزفول: روبروی پایگاه چهارم شکاری، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول
زنجان
زنجان
دانشگاه زنجان
زنجان: کیلومتر 6 جاده تبریز، دانشگاه زنجان، سازمان مرکزی، واحد رایانه
سمنان
سمنان
دانشگاه سمنان
سمنان: کیلومتر 3 جاده دامغان، پردیس شماره 2، اداره کل آموزش
شاهرود
دانشگاه شاهرود
شاهرود: بلواردانشگاه، دانشگاه شاهرود، دفتر مدیریت تحصیلات تکمیلی
سیستان و بلوچستان
زاهدان
دانشگاه سیستان و بلوچستان
زاهدان: خیابان دانشگاه، روبروی بلوار معلم، مجتمع ورزشی 22بهمن، دانشگاه سیستان بلوچستان
زابل
دانشگاه زابل
زابل: خیابان شهید مفتح، دانشگاه زابل، سایت قدیم دانشگاه، ساختمان دائمی نمایشگاه
ایرانشهر
دانشگاه ولایت - ایرانشهر
ایرانشهر، جاده بمپور – دانشگاه ولایت ایرانشهر
چا‌بهار
دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار
چابهار: بلوار دانشگاه، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، ساختمان مرکزی، حوزه ریاست
فارس
شیراز
دانشگاه شیراز
شیراز: خیابان ساحلی غربی، مجتمع فرهنگی رفاهی دانشگاه شیراز
جهرم
دانشگاه پیام نور جهرم
جهرم: بلوار آزادگان، دانشگاه پیام نور جهرم، ساختمان ملاصدرا،
فسا
دانشگاه آزاد اسلامی فسا
فسا: (کیلومتر 12 جاده فسا-شیراز)، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فسا، ساختمان دانشکده ادبیات و علوم انسانی
کازرون
دانشگاه پیام نور کازرون
کازرون: نرسیده به دانشگاه آزاد، جاده دوان، دانشگاه پیام نور واحدکازرون، ساختمان اداری
قزوین
قزوین
دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)
قزوین: انتهای بلوار دانشگاه، دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره )، سایت رایانه ای دانشکده فنی و مهندسی
قم
قم‌
دانشگاه قم
قم: جاده قدیم اصفهان، بعد از شهرک قدس، دانشگاه قم، سازمان مرکزی
کردستان
سنندج
دانشگاه کردستان، سسنندج
سنندج: خیابان پاسداران، خیابان دانشگاه، درب اصلی دانشگاه، اداره صدور کارت
کرمان
کرمان
دانشگاه شهید باهنر کرمان
کرمان: بلوار جمهوری اسلامی، دانشکده فنی مهندسی
جیرفت
دانشگاه جیرفت
جیرفت: کیلومتر 8 جاده بندرعباس، دانشگاه جیرفت، ساختمان آموزش
رفسنجان
دانشگاه ولی‌عصر (عج) رفسنجان
رفسنجان: ابتدای بلوار ولایت، دانشگاه ولی‌عصر (عج) رفسنجان، سازمان مرکزی دفتر استعدادهای درخشان
کرمانشاه
کرمانشاه
دانشگاه رازی کرمانشاه
کرمانشاه: باغ ابریشم، بلوار دانشگاه، دانشکده علوم، پردیس دانشگاه رازی
اسلام آباد غرب
دانشگاه آزاد اسلام‌آباد غرب
اسلام‌آباد غرب: سه راه ملاوی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلام آباد غرب
کهکیلویه و بویراحمد
بویراحمد(یاسوج‌)
دانشگاه یاسوج
یاسوج: میدان معلم، خیابان دانشجو، دانشگاه یاسوج، اداره آموزش و تحصیلات تکمیلی
کهگیلویه(دهدشت)
دانشگاه آزاد اسلامی دهدشت
 دهدشت: انتهای 180 دستگاه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهدشت
گلستان
گرگان
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
گرگان: خیابان شهید بهشتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، سازمان مرکزی
گنبد کاووس
دانشگاه گنبد کاووس
گنبد کاووس: خیابان شهید فلاحی، بلوار بصیرت، دانشگاه گنبد کاووس، ساختمان مرکزی، دفتر روابط عمومی
گیلان
رشت
دانشگاه گیلان-رشت
رشت: خیابان نامجو، جنب ورزشگاه شهید عضدی، دانشکده علوم پایه و ریاضی
لاهیجان
دانشگاه پیام نور لاهیجان
لاهیجان: (کیلومتر 4 جاده لاهیجان به لنگرود)، لیالستان، 900 متر داخل محل
لرستان
خرم‌آباد
دانشگاه لرستان
خرم آباد: (کیلومتر 5 جاده خرم آباد - تهران )، دانشگاه لرستان
بروجرد
 دانشگاه‌حضرت‌آیت‌الله بروجردی(ره)
بروجرد: (کیلومتر 3 جاده بروجرد-خرم آباد)، دانشگاه آیت‌الله العظمی بروجردی(ره)، ساختمان اداری، حوزه آموزش، اتاق شماره 112
مازندران
ساری
موسسه آموزش عالی هدف ساری
ساری: بلوار فرح‌آباد، (جاده دریا) کیلومتر 5 موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی هدف ساری
بابل(برادران)
دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
بابل: خیابان شریعتی، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
بابلسر (خواهران)
دانشگاه مازندران- بابلسر
بابلسر: خیابان پاسدران، دانشگاه مازندران، سازمان مرکزی دانشگاه
چالوس
دانشگاه آزاد اسلامی چالوس
چالوس: خیابان 17شهریور، روبروی مسجد امام حسین (ع)، دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس
مرکزی
اراک
دانشگاه اراک
اراک: میدان شریعتی، دانشگاه اراک، درب جنوبی دانشگاه
هرمزگان
بندرعباس
دانشگاه هرمزگان
بندرعباس: انتهای رسالت شمالی، چهار راه بصیرت، بلوار افروز شهابی پور، مجتمع بصیرت
همدان
‌همدان
دانشگاه بوعلی سینا همدان
همدان: چهار باغ شهید مصطفی احمدی روشن، دانشگاه بوعلی سینا همدان
ملایر
دانشگاه ملایر
ملایر: کیلومتر 4 جاده اراک، نرسیده به بهشت هاجر، دانشگاه ملایر، ساختمان مرکزی
یزد
یزد
دانشگاه یزد
یزد: بلوار دانشگاه، چهارراه پژوهش، جنب بانک تجارت شعبه دانشگاه یزد، سردرب اصلی دانشگاه
 

تحلیلی بر منابع متون حقوقی‌‌ ‌و متون فقه

$
0
0

نکته مهم:همانگونه که میدانید در اکثر  وبلاگهای حقوقی منابع آزمونهای حقوقی معرفی میشوند برخی  داوطلبان هم نظرات خاص خودشان را دارند از طرفی در مباحث حقوقی آثار متعددی از اساتید برتر کشور وجود دارد  که هرکدام ارزشهای علمی بالایی دارند  همیشه این سوال مطرح است که از میان اینهمه کتاب و اینهمه معرفی که گاها" نیز نظرات مختلف دارند  از  کجا به این منابع معرفی شده اعتماد کنیم اول لازم به توضیح است که معرفی یک یا چند کتاب به عنوان منبع آزمونی رد سایر آثار نیست بلکه معرفی کتابهایی است که سوالات آزمونها از آنها طرح می شود و داوطلب ناگزیر باید برای موفقیت در آزمونها همان منابع که سوال از آن طرح می شود را مطالعه کند بنابراین شاید بهترین معیار معرفی منابع بررسی سوالات آزمونهای حقوقی و یافتن آدرس آنها در منابع مختلف باشد اینگونه متوجه خواهیم شد کدام کتابها مورد توجه طراحان سوالات است وخواندن کدام منبع برای آمادگی در آزمون ضرورت دارد و کافیست . برای مثال یکی از دوستان سوال فرموده بودند آیا مطالعه دوره 5 جلدی قواعد عمومی قرار دادها ی  دکتر کاتوزیان برای ارشد مفید است ؟ جواب اینست بله مفید است اما ضرورت ندارد مطالعه این کتابها برای یک حقوقی برای افزایش سواد حقوقی فی نفسه خوب است اما برای آزمونها بدلیل حجم بالا و توسیع مسایل ضروتی ندارد برای حقوق تعهدات همان دو جلد اعمال و وقایع حقوقی هم ضروری است هم کافی .(یعنی کمتر از آن مطالعه گردد مطالعه ناقص است و بیشتر از آن هم مطالعه گردد مطالعه صحیح است ولی ممکن است موجب کمبود وقت و اختلاط مطالب گردد ) علت هم اینست که سوالات آزمونها بر اساس سطح معلومات داوطلبان که همانا کارشناسی حقوق هست طراحی میشود بنابراین همان منابعی که در سطح کارشناسی هستند کافی می باشند .

 

متون حقوقی

مقدمه

یکی از مشکلات عمومی داوطلبان آزمونهای کارشناسی ارشد سراری و آزاد همه رشته ها و به طبع حقوق درس زبان خارجی هست که در رشته حقوق به متون حقوقی معروف شده است همانطور که عرض شد این مشکل اپیدمی و همه گیر است بنابراین گاها" راههای غیر اصولی نیز توسط داوطلبان برای پاسخگویی به این درس امتحان میشود مثل پاسخگویی ستونی که داوطب یک ستون را انتخاب میکند و مثلا" همه الف ها را سیاه می کند و مابقی را به بخت واگذار می کند و معمولا" هم نتیجه نمی گیرد دلیل آنهم اینست که سازمان سنجش در تنظیم گزینه های صحیح  بخصوص در مورد زبان از الگاریتم پیشرفته ای استفاده می کند که نقش شانس را در زدن گزینه های بصورت ستونی تقریبا" به صفر می رساند برای همین هیچ کس تا به حال موفق نشده با این روشها راه بجایی ببرد  و داوطلبان باید از این گونه روشهای غیر اصولی جدا" اجتناب کنند . سوالات زبان کارشناسی ارشد چندان هم مشکل نیستند کسی که آشنایی به گرامر در حد دروس  دبیرستان داشته باشد و لغات مهم عمومی و تخصصی راهم بداند میتواند درصد خوبی بزند در مورد متون حقوقی ذکر چند نکته شاید برایتان جالب باشد :

1)    با یکی از دوستان که کارشناس ارشد ریاضییات هستند پاسخنامه 10 سال اخیر سازمان سنجش را فقط در درس متون حقوقی تجزیه کردیم حاصل بدست آوردن الگوریتمی بسیار پیشرفته بود که بسیار قابل انعطاف است و قابلیت پیش بینی  احتمالات و نقش شانس در آن تقریبا" صفر است ضمن اینکه نمره منفی داشتن پاسخهای غلط و شخصی سازی پاسخنامه ها بر کمرنگ تر شدن نقش شانس افزوده است  از این نظر باید به سازمان سنجش تبریک گفت . به داوطلبان توصیه اکید می کنم از زدن گزینه ها بصورت ستونی و اتفاقی و شانسی جدا" بپرهیزند تا از چیزیکه هیچ سودی برایشان ندارد ضرر نکنند .

2)    تاثیر درس زبان در گرایشهای مختلف حقوق با توجه به ضرایب دروس فرق می کند . من تاثیر این درس را در گرایشهای مختلف به دولیل در یک جدول می آورم:

ç    اول اینکه می توانید میزان تسلط خود را در درس متون حقوقی در انتخاب گرایش دخالت دهید برای مثال کسی که قصد دارد به سوالات درس زبان خارجه هیچ پاسخی ندهد بهتر است گرایشی را انتخاب کند که تاثیر درس زبان در آن کم باشد و برعکس کسی که به زبان مسلط است گرایشی را بر گزیند که تاثیردرس  متون حقوقی  در آن گرایش بیشتر است که این تسلط او نقطه قوتی برای ارتقاء رتبه او گردد .

ç    دوم اینکه داوطلب بداند در صورتی که از درس متون حقوقی چشم پوشی کند چند درصد کل نمرات گرایش مربوطه را از دست می دهد تصمیم مقتضی را در این مورد بگیرد . و اینگونه اهمیت درس متون حقوقی در گرایشهای مختلف روشنتر می گردد .

ç    لازم به توضیح است که انتخاب گرایش با توجه به علاقه و استعداد داوطلبان توسط خودشان صورت می گیرد بنابراین این مسئله تاثیر متون حقوقی فقط میتواند یکی از معیارهای انتخاب گرایش برای بالابردن شانس قبولی باشد و نه تنها معیار ؛چون اصل بر اینست این درس هم مانند همه دروس به نحو مطلوب خوانده شود حال به هر دلیلی امکان مطالعه فراهم نشد بهتر است داوطلب گرایشی را برگزیند که که از این لحاظ آسیب کمتری ببیند .

 

 

همانگونه که در جدول مشخص است :

ç    آزمون کارشناسی ارشد متون حقوقی کمترین تاثیر را در گرایش حقوق جزا و جرم شناسی دارد بنابراین کسانی که در متون حقوقی بسیار ضعیف هستند از این نظر بهترین گرایش برای آنها گرایش جزا و جرم شناسی است بعد گرایشهای حقوق خصوصی و حقوق عمومی و حقوق اقتصادی در این رتبه بندی قرار می گیرند

ç    کسانی که در متون حقوقی متوسط هستند از این نظر گرایش حقوق بشر برایشان مناسبتر است

ç    کسانی که در متون حقوقی قوی هستند شانس قبولی آنها در دو گرایش حقوق محیط زیست و حقوق مالکیت فکری بالاتر است زیرا یک سوم نمره کل شامل متون حقوقی است در مرحله بعد گرایشهای حقوق بین الملل و حقوق تجارت بین الملل قرار دارند .

1)    اغلب داوطلبانی که از رشته های غیر از حقوق و فقه ومبانی حقوق در آزمون کارشناسی ارشد حقوق شرکت می کنند معمولا" دانشجویان رشته های زبان هستند که در چهار  گرایش حقوق مالکیت فکری – حقوق محیط زیست – حقوق بین الملل و حقوق تجارت بین الملل شرکت می کنند بنابراین داوطلبان حقوقی که مایل به شرکت در این گرایشات هستند باید در درس متون حقوقی آمادگی عالی داشته باشند.

2)    با توجه به وقت گیر بودن پاسخگویی به درس متون حقوقی و پر سوال بودن آن (30 سوال )داوطلبان گرایشهای حقوق جزا و جرم شناسی – حقوق خصوصی – حقوق عمومی و حقوق اقتصادی  لازم است ابتدا دروس تخصصی را پاسخ دهند و بعد به پاسخگویی متون حقوقی بپردازد چون:

1.     تاثیر دروس تخصصی در نمره کل این گرایشات بیشتر از متون حقوقی است و ممکن است کمبود وقت داوطلب را در پاسخگویی به سوالات دروس  تخصصی دچار دستپاچگی کند

2.     همانطور که عرض شد ضعف در متون حقوقی تقریبا" همه گیر است ولی در دروس تخصصی اکثر داوطلبان آماده اند این باعث میشود حتی در صورت ماندن چند سوال از متون حقوقی آسیب ضربه وارده از کمبود وقت کمتر شود .

3)    درس متون حقوقی از دروس فرار است و باید در برنامه ریزی خود هر روز ساعتی را به آن اختصاص دهید .

منابع متون حقوقی

سوالات متون حقوقی کارشناسی ارشد حقوق متشکل از دو بخش است :

1)    بخش اول 15 سوال زبان عمومی که سوالات بصورت لغت . درک مطلب و گرامر طراحی میشود .

2)    بخش دوم 15 سوال زبان تخصصی که معمولا" سه متن آنرا تشکیل می دهد یک متن از حقوق عمومی (معمولا" قانون اساسی ) و یک متن از حقوق خصوصی(سیول لاو)و یک متن از حقوق جزا (کرمینال لاو) و سوالات بر مبنای این سه متن بصورت لغت . درک مطلب و گرامر طراحی می گردد .

ç    منابع اصلی

دیکشنری : داشتن دیکشنری عمومی توصیه می گردد

داشتن دیکشنری تخصصی حقوق ضروری است در حال حاضر دیکشنری تخصصی حقوق انتشارات مجد معتبرترین دیکشنری تخصصی حقوق در بازار است در صورت عدم دسترسی دیکشنری یادواره هم خوب است.

برای دیکشنری انگلیسی به انگلیسی oxford law dectionry     یا دیکشنری دادگاه لاهه را تهیه فرمایید اولی بهتر است .

در صورت امکان از نرم افزارهای دیکشنری هم می توانید استفاده کنید دو نرم افزار بابیلون بخاطر امکان نصب پلاگین دیکشنری تخصصی حقوق و نارسیس بخاطر امکان آزمون سازی و ساخت دیکشنری شخصی با لغات انتخابی یا لغاتی که خود اضافه می کنیم را توصیه می کنم

زبان عمومی : برای زبان عمومی منبع خاصی مد نظر نیست داوطلب باید به زبان حداقل در حد دروس دبیرستان تسلط داشته باشد مهمترین نکته در درس متون متون حقوقی افزایش دامنه لغت و یادگیری لغات است و سپس آموختن گرامر انگلیسی  برای رسیدن به این تسلط میتوانید از این منابع استفاده کنید :

کتاب 504 واژه (وهرکتابی که لغات مهم انگلیسی را به شما بیاموزد)

کتاب گرامر دکتر عباس فرزام (لغاتی که در این کتاب بکار رفته از جمله افعال.افعال بی قاعده . قیود زمان و مکان ....را حتما" بیاموزید )ویا تافل رهنما تألیف ابراهیم  نظری تیموری

زبان تخصصی : law texts و law made simpleدو مرجع و منبع اصلی هستند لازمه خواندن این دو افزایش دامنه لغات و در کنار آن کار روی گرامر است . هرکدام را که خواندید ترجمه تحت و الفظی کنید و لغاتش را بخصوص لغات تخصصی حقوق آنرا درک کنید هر کجا به مشکل برخوردید به ترجمه های معتبر رجوع کنید از جمله ترجمه دکتر اسماعیل صغیری برای هر دو منبع که از سوی انتشارات میزان چاپ شده بسیار خوب و روان است ویا Law Text، دکتر گودرز افتخار جهرمی‌ انتشارات میزان که از ترجمه های معتبر است اما در ترجمه و یادگیری آنچه مهم است تقلای خودتان است در آخر هر پاراگراف  ترجمه خود را با ترجمه های اساتید تطبیق داده و تصحیح کنید . و ترجمه تصحیح شده را با تمرین و تکرار در ذهنتان تثبیت نمایید.

ç    کتابهای کمک آموزشی

زبان عمومیکتابهای جامع موسسات معتبر آموزشی مثل کانون فرهنگی آموزش و گاج ....که برای کنکور سراسری کارشناسی (نه کارشناسی ارشد) تهیه شده اند میتوانند شما را  در زدن تستهای زبان عمومی و درک بهتر زبان اختصاصی کمک کنند نظر شخصی من مجموعه دو جلدی زبان عمومی موسسه فرهنگی آموزش(قلم چی ) است .

زبان تخصصی

1.     کتاب متون حقوقی انتشارات علوی که در جای خود مفصل و جالب است ترجمه ها را پاراگراف به پاراگراف آورده و لغات مهم را هم سوا کرده در آخر هر بخش آورده است و نکات مهم وتستهای مربوط به هردرس نیز در انتهای هر درس آمده است  .

2.     کتاب آبی متون حقوقی کانون فرهنگی آموزش(قلم چی) که همه پاراگرافهای مهم : law texts و law made simpleکه تاکنون از آنها سوال آمده را یکجا جمع کرده است . همانگونه که گفتم به پاراگرافهایی که تاکنون از آنها سوال طرح شده بسنده کرده است ولی تستهای منتخب خوبی دارد  برای فرصتهای کم ومرور و خود آزمایی مناسب است .

3.     شاید بهترین و کاربردی ترین کتاب آموزشی متون حقوقی  به جهت محتوا و سبک جمع آوری و ویرایش کتاب ؛ متون تخصصی حقوقی law textجامع و همراه علیرضا زارع تیموری از انتشارات شرکت نشر بهینه فراگیر باشد این کتاب ارزشمند  در سایز جیبی و شیرازه فنری دارای450 فلش نکته متن نموداری و در روی دیگر صفحه ترجمه نموداری و در هر فلش جدول کوچک و موثر لغات مهم و همچنین فلش تست با پاسخ تشریحی  می باشد . قابلیت حمل آسان، مختصر اما جامع بودن از خصوصیات این کتاب دستی بسیار مفید است در تهیه و خرید آن شک نکنید چون واقعا" میتواند عصای دستتان باشد .

4.     کتاب نکات آزمونی  law textآقای محمود رمضانی که مرجع بسیار مفید برای مرور است .

ç    کتاب تست

بدون شک کتاب تست مجموعه آزمونهای  متون حقوقی محمود رمضانی بهترین کتاب تست متون حقوقی در بازار است .

نکته مهم:

سوالات زبان فرانسه هم در صورت انتخاب داوطلب به داوطلبان کارشناسی ارشد حقوق ارائه میشود داوطلبانی که به این زبان در حد مقدماتی آشنایی دارند میتوانند این زبان را انتخاب کنند .

 

متون فقه

مقدمه

درس متون فقه در پنج گرایش در همگی با ضریب 1 از مواد آزمونی کارشناسی ارشد حقوق است :

1.     حقوق مالکیت فکری -------------(با میزان تاثیر 1/11درصد ازنمره کل)

2.     حقوق جزا و جرم شناسی--------(با میزان تاثیر 5/12 درصد ازنمره کل)

3.     حقوق خصوصی------------------(با میزان تاثیر 3/14 درصد ازنمره کل)

4.     حقوق عمومی--------------------(با میزان تاثیر 3/14 درصد ازنمره کل)

5.     حقوق اقتصادی-------------------(با میزان تاثیر 3/14 درصد ازنمره کل)

نکاتی که میتوان در مورد این درس گفت اینست که:

1)    کسانی که بتوانند متون عربی را بخوبی بفهمند و ترجمه کنند و لغات و قواعد عربی را تا حدی می دانند در مطالعه و زدن تست این درس مشکل کمتری دارند برای همین دانشجویان فقه و مبانی حقوق که در آزمون ارشد حقوق شرکت می کنند در این درس موفقترند .

2)    رقابت در رتبه های برتر  بین داوطلبان در میزان پاسخگویی به متون فقه و متون حقوقی است چون این دسته از داوطلبان همه دروس تخصصی را با درصد بالا می زنند.بنابراین این دو درس در کسب رتبه های برتر نقشی انکار ناپذیر دارند .

3)    درس متون فقه برخلاف متون حقوقی بدلایلی از جمله همخوانی با قوانین موضوعه مانوس بودن زبان عربی با زبان فارسی واستدلالی بودن مباحث آن ماندگاری خوبی در ذهن داردمنتها متون فقه دارای حجم بالایی است که این حجم باید در برنامه ریزی مورد توجه قرار گیرد .

4)    طبق ماده 3 قانون آیین دادرسی مدنی ـ قضات دادگاهها موظفند موافق قوانین به دعاوی رسیدگی‌کرده‌، حکم مقتضی صادر و یا فصل خصومت نمایند. در صورتی که‌قوانین موضوعه کامل یا صریح نبوده یا متعارض باشند یا اصلاًقانونی در قضیه مطروحه وجود نداشته باشد، با استناد به منابع‌معتبر اسلامییا فتاوی معتبر و اصول حقوقی که مغایر با موازین‌شرعی نباشد، حکم قضیه را صادر نمایند از این لحاظ متون فقه اهمیت ویژه ای می یابدچون در صورت نبودن قانون یا ناقص ومبهم و متعارض بودن آن جانشین  قانون است  .

منابع متون فقه

ç    منابع اصلی

مرجع اصلی متون فقه کتابالروضة البهیة فی شرح اللمعة الدمشقیة (شرح لمعه )است سوالی که اغلب داوطلبان دارند اینست که اگر ما خود کتاب لمعه دمشقیه را بخوانیم کافی است یانه ؟ جواب اینست که شرح لمعه همانگونه که از نامش پیداست توضیح همان لمعه است مطالب آنرا با توضیحات لازم در بر دارد و کاملتر است در نتیجه مطالعه آن بهتر است  اما اگر خواستید خود لمعه را بخوانید ترجمه فیاض از انتشارات دانشگاه  تهران را بخوانید چون اولا" قیمت مناسب دارد و در ثانی در این ترجمه مباحث فقهی با مواد قوانین موضوعه در زیر نویسها تطبیق داده شده است هرچند باز توصیه ما مطالعه شرح لمعه است که سه ترجمه معتبر و مناسب برای مباحث حقوقی از شرح لمعه در بازار موجود است که مطالعه یکی از آنها کافیست داوطلب با توجه فرصت و توانایی مالی میتواند هریک از این ترجمه ها را تهیه کرده و بخواند اما قبل از  پرداختن به این سه ترجمه چند توضیح ضروری لازمست :

1.     کتاب شرح  لمعه دمشقیه مشتمل بر مسایلی چون عبادات و فرایض نیز هست که در آزمونهای حقوقی مورد توجه نیست و فقط از مباحث حقوقی آن  سوال طرح میشود معیار تشخیص مباحث حقوقی عناوین و سر فصلهای قانون مدنی مثل نکاح-  متاجر(عقود و معاملات ) - دین - رهن - حجر - ضمان - حواله - کفالت - صلح - شرکت - مضاربه - ودیعه - عاریه - مزارعه – مساقات - اجاره - وکالت - شفعه - جعاله – وصیت..... و قانون مجازات اسلامی مثل حدود و قصاص و از این قبیل است.

2.      برخی مباحث متون فقه در مقایسه با سایر مباحث بسیار مهم و پرسوالند مهمترین مبحث از لحاظ آزمونی نکاح است سپس مباحث مربوط به عقود معین مثل بیع و اجاره و ....و در درجه بعد مبحث متاجر از اهمیت زیادی برخوردار است درصد بالایی از سوالات آزمونها از این مباحث طرح می گردد. بنابراین چون برخی ترجمه ها در جلدهای متعددی ارائه شده داوطلبان هر ترجمه ای را تهیه می کنند باید اولویت را به تهیه جلدهایی که به این مباحث اختصاص یافته را بدهند  .

3.     داوطلبان اگر مباحث متون فقه را بصورت تطبیقی و همراه با قوانین جاری مثل حقوق مدنی و قانون مجازات اسلامی بخوانند دو سر سود برده اند چون اغلب قوانین ما ریشه فقهی دارد  ضمن افزایش سواد حقوقی و یادگیری متون فقه مروری هم بر قوانین و دروس تخصصی خواهند داشت فقط باید دقت کنند مطالب را در مواردی که متن قانون با مباحث شرح لمعه اختلاف دارد (که البته کم است )قاطی نکنند یادتان باشد منبع متون فقه شرح لمعه است به سوالات متون فقه بر اساس این کتاب باید پاسخ گفت حتی اگر با قوانین موضوعه ما اختلاف داشته باشد ضمن اینکه مباحث متون فقه از متن قوانین ما بسیار مفصل تر است و نباید انتظار داشت مصادیق همه مباحث متون فقه را در قوانین موضوعه یافت.

چند ترجمه معتبر و مناسب با مباحث حقوقی از شرح لمعه در بازار کتاب موجود است که خواندن یکی آنها یا حداقل قسمتهایی از آنها ضروریست که به ترتیب اولویت (اولویت بندی نظر شخصی من است اگر به هر دلیلی از جمله عدم دسترسی یا محظورات مالی  نتوانستید اولویت های بالاتر را تهیه کنید الویت بعد از آنرا تهیه کنید  ) عبارتند از :

1.     ترجمه لمعه دمشقیه(جلدهای 5 الی 14 )  دکتر علی شیروانی انتشارات دارالفکر

2.     متن تحریرالروضه به همراه ترجمه فقه استدلالی سید مهدی دادمرزی انتشارات سمت

3.     مباحث حقوقی شرح لمعه دکتر اسداله لطفی انتشارات مجد(شامل 2 جلد است یک جلد متن و یک جلد ترجمه )

4.      ترجمه تحریر الروضه فی شرح اللمعه، علیرضا امینی ـ سید محمد رضا آیتی، دوره 2 جلدی، انتشارات سمت

ç    منابع کمک آموزشی

1.     جزوه موسسه علوی : تقریبا" همه مباحث را بررسی کرده متن را را به صورت پاراگراف  آورده سپس ترجمه کرده است در آخر نکات و سوالات تستی هر مبحثی را آورده است حجم بالایی دارد در آن سعی شده داوطلب از رجوع به منابع دیگر بی نیاز شود ولی بدلیل حجم بالای مباحث به این منظور نائل نیامده به هر حال در صورت مطالعه کامل  تا 60 درصد میتواند داوطلب را برای آزمون آماده کند .

2.     خلاصه مباحث متون فقه انتشارات پردازشگران تالیف رضا شکری . کامل ترین خلاصه مباحث متون فقه است برای کسانی که فرصت مطالعه منابع اصلی را ندارند حتما" توصیه می گردد برای کسانی هم که منابع اصلی را خوانده اند به عنوان منبع مررو مباحث بسیار مفید است .

3.     خلاصه مباحث متون فقه انتشارات بهنامی برای کسانی که فرصت مطالعه منابع اصلی را نداشته یا خوانده و قصد مرور دارند و به خلاصه مباحث انتشارات پردازشگران دسترسی ندارند توصیه می گردد.

4.     شاید نمودار بندی متون فقه در میان مواد آزمونی سختترین کار ممکن باشد این کار سخت را جناب آقای مهدی صیادی در موسسه چتر دانش  در کتابی تحت عنوان کمک آزمون نموداری متون فقه انجام داده است این کتاب را حتما" تهیه فرمایید خواهید دید که چقدر در کنار منابع اصلی در مرور و تثبیت مباحث کمک حاتان خواهد بود.

ç    کتاب تست

دو کتاب تست خوب در بازار برای متون فقه موجود است

1.     ساده ساز متون فقه با کوشش دکتر مرتضی طیبی و آقای حمید رضا کلانتری : حسن این کتاب در ارائه نحوه مطالعه و ارائه فراوانی سوالات راجع به هر مبحث که اهمیت مباحث را نشان می دهد و به روز بودن و ارائه آزمونهای جدید بصورت طبقه بندی شده می باشد .

2.     مجموعه سوالات طبقه بندی شده موضوعی به کوشش دکتر اسداله لطفی:حسن این کتاب مولف آنست و عیب بزرگ آن اینست که فقط آزمونها را تا سال 80 به صورت طبقه بندی موضوعی ارائه نموده است مابقی را که کم هم نیست (حدود نه سال هر سال متوسط 5 آزمون می شود حدود 40 آزمون )به صورت آزمون به آزمون ارائه نموده است به نظر می رسد انتشارات مجد باید به دلیلی تغییر رویه های آزمونی و اینکه روی جلد نوشته طبقه بندی موضوعی در ارائه کتابها ی تست به اینصورت تجدید نظر کند و آزمونهای جدید راهم در چاپهای جدید به صورت طبقه بندی موضوعی در آورد . تا با توجه به اعتبار این انتشاراتی مهم حقوقی کتابهای در خور و خوب تستی ارئه گردد تا خدای نکرده حقی از داوطلبان ضایع نگردد.

توصیه بنده با توجه به سبک و سیاق ارائه تستها استفاده از ساده ساز متون فقه است

اخبار حقوقی آنلاین سنجش و ایسنا

$
0
0

____________________________________________________________________

سنجش آنلاین 

____________________________________________________________________در باره ماتماس با مانقشه سایتصفحه اصلی

_____________________________________________________________________
صفحه اخبار آنلاین حقوقی ایسنا
_____________________________________________________________________

پست ثابت (نظرات واطلاع رسانی و راهنمای استفاده از امکانات وبلاگ)

$
0
0

دکتر محمد حسین شهبازی

$
0
0

از دل نرود هر آنکه از دیده برفت

یادی  از دکتر محمد حسین شهبازی

دکتر محمد حسین شهبازی متولدسال 1350 در تهران است. ایشان در سال 1372 موفق به اخذ مدرک لیسانس حقوق از ارشد دانشگاه تهران گردید و در این مدت توأمان به تحصیل زبان فرانسوی هم می پرداخت. در سال 1374 در مقطع کارشناسی حقوق خصوصی دانشگاه تهران و النهایه در سال 1382 پس از حضور در کلاس درس بزرگانی همچون دکتر ناصر کاتوزیان و دکتر بهروز اخلاقی و . . . موفق به اخذ درجه دکترای حقوق خصوصی با پایان نامه « مبانی جواز و قابلیت رجوع در اعمال حقوقی » گردید. ایشان در سال 1381 با طی دوران کارآموزی و موفقیت در آزمون اختبار به عنوان وکیل پایه یک دادگستری مشغول به کار گردید. دکتر شهبازی استادیار دانشکده علوم انسانی تهران شمال و از اساتید بنام حقوق مدنی و اصول فقه است. از تالیفات دکتر شهبازی می توان به کتب زیر اشاره کرد:
ـ مبانی لزوم و جواز اعمال حقوقی؛
ـ مجموعه تست های طبقه بندی شدۀ حقوق مدنی؛
ـ مجموعه سئوالات اصول فقه؛
گفتنی است که ایشان در تهیه، تکمیل و بروز رسانی کتاب «قانون مدنی در نظم حقوقی کنونی» تألیف استاد بزرگ دکتر ناصر کاتوزیان جزو یاران ایشان بوده و هستند.
ایشان مشهور ترین استاد در زمینه آموزش حقوق مدنی برای داوطلبان آزمونهای حقوقی  هستند . کسانی که در کلاسهای ایشان بوده اند از سبک روان و ارائه مطلب به ساده ترین نحو با چاشنی طنز و لبخند از یادگیری درس مدنی لذت برده اند.
دکتر محمد حسین شهبازی علاوه بر اینکه بر دروس حقوق مدنی و اصول فقه تسلط کامل دارند، بر منطق و ادبیات هم مسلط هستند و جزو کسانی می باشند که معتقدند یک حقوقدان خوب باید علاوه بر تسلط بر حقوق به سایر رشته های مرتبط با آن، تسلط حداقل نسبی داشته باشد و به قول خودشان باید چند بعدی باشد. ایشان به زبان های انگلیسی، عربی، فرانسوی و ایتالیایی مسلط هستند و عقیده دارند دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق حداقل باید به زبان های انگلیسی و فرانسوی مسلط باشد تا از منابع خارجی به بهترین شکل ممکن استفاده کند؛ شاید جالب باشد که بدانید ایشان در پایان نامۀ کارشناسی ارشد خودشان در کنار سایر منابع از چهار کتاب فرانسوی هم استفاده کرده بودند که ترجمۀ هر یک از آنها به تنهایی می توانست عنوان یک پایان نامۀ مجزا را داشته باشد و همین موضوع نشان دهندۀ تلاش و پشتکار و صد البته هوش بالای دکتر شهبازی می باشد.
دکتر شهبازی همیشه یکی از افتخارات خود را شاگردی در محضر درس جناب دکتر کاتوزیان می دانند و متقابلاً دکتر کاتوزیان هم از محمد حسین شهبازی به عنوان بهترین شاگرد خود تاکنون یاد می کنند.

بدون شک هیچ کدام از ما لذت یادگیری درس مدنی از طریق کتاب تست دکتر شهبازی را فراموش نمی کنیم و کمتر کسی از داوطلبان آزمون وکالت و کارشناسی ارشد هست که از کتاب ایشان یا از جزوات کلاسی ایشان در مطالعه استفاده نکرده باشد. و البته بسیاری از دوستان نیز در کلاسهای ایشان حضور داشته و از سبک تدریس منحصر بفرد ایشان لذت برده اند.

 

 

 


اطلاعیه مهم سازمان سنجش اموزش کشور درخصوص تعویق زمان برگزاری ازمون کارشناسی ارشد

$
0
0

اطلاعیه مهم سازمان سنجش اموزش کشور درخصوص تعویق زمان برگزاری ازمون کارشناسی ارشد سال 1393

براساس گزارشات واصله در رابطه با شرایط نامساعد جوی در اغلب استانهای کشور و درخواست داوطلبان و خانواده­ های محترم آنان، مسؤولین محترم استانی، نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی و هماهنگی بعمل آمده با وزارت محترم کشور  در رابطه با عدم امکان حضور داوطلبان یا مشکلات حضور به موقع در حوزه­ های امتحانی، سازمان سنجش آموزش کشور به منظور رفاه حال داوطلبان ترتیبی اتخاذ نمود تا آزمون کارشناسی ارشد سال 1393 به ترتیب طی روزهای چهارشنبه 23 ، پنج­شنبه 24 و جمعه 25 بهمن­ ماه برگزار گردد. اطلاعیه تکمیلی این سازمان ساعت 14 روز شنبه 19 بهمن­ ماه از طریق سایت سازمان به اطلاع داوطلبان خواهد رسید.

روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور

اطلاعیه مهم سازمان سنجش اموزش کشور درخصوص تعویق زمان برگزاری ازمون کارشناسی ارشد

$
0
0

اطلاعیه مهم سازمان سنجش اموزش کشور درخصوص تعویق زمان برگزاری ازمون کارشناسی ارشد سال 1393

براساس گزارشات واصله در رابطه با شرایط نامساعد جوی در اغلب استانهای کشور و درخواست داوطلبان و خانواده­ های محترم آنان، مسؤولین محترم استانی، نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی و هماهنگی بعمل آمده با وزارت محترم کشور  در رابطه با عدم امکان حضور داوطلبان یا مشکلات حضور به موقع در حوزه­ های امتحانی، سازمان سنجش آموزش کشور به منظور رفاه حال داوطلبان ترتیبی اتخاذ نمود تا آزمون کارشناسی ارشد سال 1393 به ترتیب طی روزهای چهارشنبه 23 ، پنج­شنبه 24 و جمعه 25 بهمن­ ماه برگزار گردد. اطلاعیه تکمیلی این سازمان ساعت 14 روز شنبه 19 بهمن­ ماه از طریق سایت سازمان به اطلاع داوطلبان خواهد رسید.

روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور

ممنوعیت استفادۀ موسسات آموزش عالی آزاد از نام و تصویر دانشپذیران

$
0
0

بخشنامه مرکز آموزش های عالی آزاد و آموزش های خاص دانشگاه جامع علمی کاربردی:

استفادۀ موسسات آموزش عالی آزاد از نام و تصویر دانشپذیران در تبلیغات، ممنوع است

 

تازه ترین بخشنامه مرکز آموزشهای عالی آزاد و آموزشهای خاص دانشگاه جامع علمی کاربردی درباره موسسات آموزش عالی آزاد و موسسات برگزار کننده کلاسهای آمادگی کنکور در خصوص ممنوعیت تبلیغات، اعلام شد که بر اساس آن استفاده از نام دانشجویان و دانشپذیران در تبلیغات این موسسات ممنوع شد.

به گزارش خبرنگار مهر، مطابق ماده ۷ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تحت عنوان "سیاستها، حدود وظایف و نحوه فعالیت مراکز مجری آموزشهای آزاد کشور"، اعلام شد که هر گونه تبلیغ و انتشار آگهی تبلیغاتی در صدا و سیما، مطبوعات و جراید کثیرالانتشار، فقط در صورت تایید رسمی و معرفی هر یک از ارگانهای ذیربط برابر فرمهای ویژه مجاز است.

براساس این بخشنامه، استفاده از نام، عکس، عنوان و رتبه دانشپذیران و دانشجویان در تبلیغات ممنوع است.

به گزارش مهر، پیش از این موسسات آموزش عالی آزاد به منظور جذب بیشتر دانشپذیران و داوطلبان کنکور اقدام به انتشار تصاویر برترینهای کنکور در رسانه ها و تبلیغات می کردند و در تبلیغات عنوان می کردند که آنها از امکانات آموزشی این موسسات استفاده کرده اند. در حالیکه برخی پذیرفته شدگان در کنکور هیچگاه در این موسسات دوره آمادگی کنکور نگذرانده اند.

 

اطلاعیه مهم سازمان سنجش اموزش کشور درخصوص تعویق زمان برگزاری ازمون کارشناسی ارشد

$
0
0

اطلاعیه مهم سازمان سنجش اموزش کشور درخصوص تعویق زمان برگزاری ازمون کارشناسی ارشد سال 1393

براساس گزارشات واصله در رابطه با شرایط نامساعد جوی در اغلب استانهای کشور و درخواست داوطلبان و خانواده­ های محترم آنان، مسؤولین محترم استانی، نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی و هماهنگی بعمل آمده با وزارت محترم کشور  در رابطه با عدم امکان حضور داوطلبان یا مشکلات حضور به موقع در حوزه­ های امتحانی، سازمان سنجش آموزش کشور به منظور رفاه حال داوطلبان ترتیبی اتخاذ نمود تا آزمون کارشناسی ارشد سال 1393 به ترتیب طی روزهای چهارشنبه 23 ، پنج­شنبه 24 و جمعه 25 بهمن­ ماه برگزار گردد. اطلاعیه تکمیلی این سازمان ساعت 14 روز شنبه 19 بهمن­ ماه از طریق سایت سازمان به اطلاع داوطلبان خواهد رسید.

روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور

بایسته های برنامه ریزی برای آزمون وکالت 93

$
0
0

بایسته های برنامه ریزی برای آزمون وکالت

(داوطلبان آزمون وکالت 93حتماً بخوانند )

تقریباً ۸ ماه مانده به آزمون وکالت اغلب داوطلبان در پی تدارک دیدن برای آمادگی جهت آزمون وکالت هستند که عمده این تدارکات در دو شاخه مهم صورت می پذیرد :

۱-     برنامه ریزی و ایجاد راهکار برای نحوه مطالعه

۲-     تهیه منابع لازم برای مطالعه

مورد اول را در این مبحث توضیحو مورد دوم را در مجالی دیگر تشریح خواهم نمود :

برنامه ریزی در گام اول پاسخ به چند سوال مهم است : چه چیز بخوانم ؟ چقدر بخوانم ؟ چطور بخوانم ؟

و در گام دوم ایجاد فرایندی است که مطالعه را نظم بخشیده و فرد را از پراکندگی نجات دهد و نیز منتج به نتیجه گردد. بنابراین بایسته هایی دارد بخصوص اگر برنامه ریزی تخصصی برای آزمون های حقوقی مثل وکالت نیز باشد.

داوطلبان آزمون وکالت از دو گونه برنامه ریزی می توانند استفاده کنند اول برنامه ریزی حرفه ای (پروفشنال ) و برنامه ریزی شخصی (پرسنال ) 

 

برنامه ریزی حرفه ای :

برنامه ریزی حرفه ای چون حاصل کارهای تیمی و برنامه ریزان حرفه ای است بسیار پخته و قوام یافته و علمی تر از برنامه ریزی های شخصی هستند اما مستلزم صرف هزینه هایی است و معمولا" از طریق موسسات یا سایتهای آموزشی ارائه می گردند .

در کل برنامه ریز پرفشنال برای آزمون وکالت حتماً باید در چند زمینه مهارت داشته باشد از جمله :

۱-     حقوقی باشد و حقوق را بخوبی بشناسد .

۲-     از نظر علمی سطحی بالاتر از داوطلبان هدف برنامه داشته باشد .

۳-     تجربه عملی حضور در آزمونها را داشته باشد .

۴-      بایسته های آموزش حقوق را بشناسد .

۵-      روانشناسی آموزشی را بداند و آن را نسبت به علم حقوقی توسعه تخصصی بدهد .

۶-      ارتباطات آموزشی با داوطلبان مختلف داشته باشدتا بتواند معیارهای متوسط و حد تعادل را محاسبه کند .

۷-      با منابع آزمونهای حقوقی به طور کامل آشنا باشد .

۸-   رویه آزمونهای حقوقی و تغییر رویه ها را اشراف داشته باشد و بتواند تغییرات در رویه را پیش بینی کند (که مستلزم آشنایی با رویکرد علمی حاکم بر مرکز برگزار کننده آزمون و ..... می باشد )

۹-      کلیات و استانداردهای برنامه ریزی آموزشیرا بداند و الزامات آن را در هر شرایطی رعایت کند .

۱۰-تست را بشناسد و همه تستهای آزمونهای گذشته را از حیث علمی و منبع و رویه تحلیل نموده باشد .

۱۱-اخبار روز اعم از مصاحبه های مسئولین برگزاری آزمونها و تغییرات قانونی و تصویب آرای وحدت و حتی رویدادهایی که مستقیم به آزمون ربط ندارد اما غیر مستقیم تاثیراتی بر آن می گذارد را رصد کند .

۱۲-انواع برنامه ریزی را بشناسد (برنامه ریزی های نوعی – شخصی – مفادی – ساختاری – مختلط – ترکیبی ) و قدرت تشخیص نوع برنامه مناسب برای هر داوطلب را دارا باشد .

۱۳-قدرت خلاقیت و ابتکار در برنامه ریزی را داشته باشد .

۱۴-مهارت ایجاد الزامات آموزشی حقوق را بصورت مستتر در برنامه داشته باشد .

۱۵-تاحد متوسط به ریاضیات پایهبخصوص آمار و احتمال و مدلسازی وقوف داشته باشد .

۱۶-روش تحقیق در علم حقوق را در عالی ترین سطح بداند .

۱۷-مهارتهای اولیه در طراحی و زیباسازی محیط برنامه را داشته باشد .

۱۸-باید قدرت دادن اطلاعات مورد لزوم داوطلب را برای داوطلب داشته باشد داده های نشانگر اهمیت مباحث و داده های سوابق آزمونی مباحث در این راستا است و بدون اغراق وقت گیرترین و ظریفترین کار برنامه ریزی است در حالی که ممکن است اصلا" به چشم هم نیاید .

بدون اغراق هر کدام از این موارد در یک برنامه ریز یا تیم برنامه ریزی ناقص باشد یک جای برنامه خواهد لنگید . بنابراین برنامه ریزی برای انبوه مخاطبین بدون رعایت این بایسته ها در هر جا چه محیط مجازی و چه محیط موسسه ای ممکن استموجب انحراف تعداد کثیری از داوطلبان گردند.

از آنجایی هیچ منعی برای ارائه این برنامه ریزی در محیطهای مجازی و واقعی نیست داوطلب باید از میان انبوه این برنامه ها که این روزها هم بسیار باب شده است سره را از ناسره تشخیص دهد .

معیارهای تشخیص برنامه ریزی های نامناسب

۱-  هر کجا برنامه ای برمبنای مواد قانونی دیدید (برای مثال ماده n تا nقانون x ) یقین داشته باشید این برنامه چه آموزشی باشد چه آزمونی برنامه مناسبی نیست دلایل آن هم روشن است :

۱.  مواد قانونی در کلیت خود بهم پیوستگی ها و ارتباطاتی دارند و آثاری برهم می گذارند که بدون در نظر گرفتن آنها مطالعه ابتر و ناقص است .

۲.  معمولا" در این نوع تقسیم بندیها قوانین خاص و آرای وحدت رویه و تاثیر آنها بر مواد قانونی عام نادیده گرفته می شوند .

۳.  اهمیت مواد به تعداد آنها نیست برای مثال مواد 162 الی 182 قانون مدنی 20 ماده است و تقریبا" هیچگاه سوال از آن طرح نشده است . و لی مواد 183 تا 203 قانون مدنی نیز 20 ماده است که اولا" شرح این بیست ماده به طور کامل جلد اول با حجم بیش از 500 صفحه قواعد عمومی قراردادها ی دکتر کاتوزیان را در بر می گیرد و تاکنون بیش از 150 بار در آزمونهای حقوقی مورد سوال بوده است . دوما" داوطلب صرف خواندن مواد و حتی از کتاب در نظم کنونی متوجه بسیاری از نکات مواد نخواهد شد . ناگزیر باید کتابهای مرجع را بخواند .

مشاهده می فرمایید این نوع تقسیم بندی و برنامه ریزی عین نقشه انحراف است تا راهنما .

۲-  هر کجا توصیه ای ساعتی در یکبه ظاهر برنامه ریزی دیدید (از قبیل فلان مبحث را 3 ساعت بخوانید کافیست ) برنامه ریزی از بیخ و بن غلط است دلایل آنهم عبارتند از :

۱.  در این حالت شخص ارائه دهنده یک تجربه شخصی ارائه داده نه برنامه ریزی حساب شده . چون خودش در این تایم مطلب را گرفته به زعم خود همه مانند او در این تایم مطلب را فرا می گیرند بدون اینکه درنظر بگیرد تواناییها و شرایط محیطی افراد باهم متفاوتند.

۲.  برنامه ریزی باید بیان کند چه چیز بخوانید؟ از کجا ؟ و چقدر ؟- در واقع در این مواقع برنامه ریز در درک مفهوم ((چقدر)) دچار اشتباه شده است . یکی از اصول برنامه ریزی های آموزشی نوین اینست که میزان محتوا در جواب ((چقدر ؟))باید بیاید نه میزان تایم مطالعه یک موضوع آنهم بدون معیار .

۳-  برنامه ریزی مجموعه منظم و بهم پیوسته است و دارای معیارها و استانداردهای خاص است بنابراین توصیه های نحوه مطالعه دروس را با برنامه ریزی اشتباه نگیرید.

توصیه های نحوه مطالعه دروس که معمولا" برای هر درس مجزا ارائه می شود معمولا" مطالبی آموزنده هستند اما برنامه ریزی نیستند برنامه ریزی ارکانی دارد که باید همه موجود باشند تا به آن لفظ برنامه ریزی اطلاق شود . این ارکان عبارتند از :

۱.  برنامه ریزی باید دارای دو قالب زمانی باشد اول : زمان مبداء و زمان مقصد مشخص باشد مثل برنامه مدارس یا دانشگاها که سال تحصیلی یا ترم تحصیلی دارند برنامه مطالعه آزمونی هم باید دوره زمانی معلوم داشته باشد . دوم : دارای تقسیم بندی زمانی جزئی باشد برای مثال معیار هفته یا دهه داشته باشد که برنامه ریتم بیابد (مثل برنامه هفتگی مراکز آموزشی و مدارس )

۲.  برنامه ریزی باید دارای معیار حجم مطالب مورد مطالعه باشد : یعنی حجمی که برای یک جلسه مطالعه در نظر گرفته می شود بر پایه یک معیار خاص باشد (دلبخواه نمی توان حجم مطالعه روزانه را مشخص نمود )

اگر این دو رکن در برنامه ریزی نباشد موضوع اصلا" برنامه ریزی نیست . در واقع صرف معرفی منبع و روش مطالعه برنامه ریزی نیست بلکه جزئی از برنامه ریزی در قالب ارکان گفته شده است . جزئی که اگر از قالب و ارکان جدا شود توصیه علمی یا انتقال تجربه است که آنهم ممکن است مفید یا غیر مفید یا مضر باشد .

۴-  هر برنامه ای که مباحث مبنایی را انکار کند( برای مثال به بهانه اینکه از مفهوم مال یا شخص در آزمون سوال نمی آید زمانی برای مطالعه این مفاهیم پیش بینی نشود ) برنامه مناسبی نیست دلایل آنهم عبارتند از :

۱.  در مثال گفته شده هرچند ممکن است خود این مفاهیم مورد سوال نباشد اما بدون درک این مفاهیم آیا می توان به سوالات بی شمار و گوناگونی که در مورد شرایط صحت معامله می آید جواب داد ؟ ما اگر مفهوم شخص را ندانیم چطور می توانیم معیارهای اشتباه در شخص طرف معامله را بشناسیم؟ . یا اگر مفهوم و معیار مالیت را ندانیم چطور می توانیم سوالات مربوط به مالیت داشتن موضوع معامله است را قاطع جواب دهیم؟

۲.  واقعیت این است که دلیل بسیاری از تردیدها در انتخاب گزینه ها عدم توجه به مبانی و مفاهیم و اصول و قواعد حاکم بر مباحث است . بدون مباحث مبنایی شما فقط نکته را حفظ می کنید و مباحث را نمی فهمید . بیاد داشته باشیم رویه آزمونها با سرعت به سمت مفهومی شدن پیش می رود . بنابراین برنامه های درسی و کلاسی و آزمونی که مبانی را انکار می کنند . شما را به سمت تردید ها و صرفا" نکته آموزی سوق می دهند .

۵-    هر برنامه ای که سعی در ساده نمایی مطالعه داشته باشد لغو و بی اثر است :

برنامه ریزی ایجاد راه میانبر نیست نظم بخشیدن و نشان دادن راه درست است . بطور قاطع باید گفت با رویه فعلی آزمون وکالت میانبری وجود ندارد ناگزیرید همه مسیر را طی کنید . مسیری که پیمودنش سخت است .کلاً حقوق علم آسانی نیست هر برنامه ای که حقوق را آسان جلوه دهد گمراه کننده است و شما را از تلاش کافی باز می دارد .

یکی از مضحک ترین اصطلاحاتی که متاسفانه در برخی به ظاهر برنامه ریزی ها دیده می شود عباراتی نظیر ((با این نوع مطالعه n درصد فلان درس را پاسخ می دهید ....)) می باشد .

۶-  هر برنامه ای که صرفا" بر مبنای تجربه اشخاص( هر چند موفق و هرچند رتبه ) بدون اینکه اینکه کلیات برنامه ریزی آموزشی و اصول و قواعد حاکم بر آن رعایت شده باشد به دلایل زیر برای سایر داوطلبان مفید نیست :

توانایی های اشخاص ، وضعیت و ضریب هوشی اشخاص ، موقعیتهای خانوادگی و اجتماعی و نحوه مطالعه موثر افرادو..... باهم متفاوت است. بنابراین تجربه یک شخص ممکن است برای شخص دیگر تاثیر مثبت نداشته و حتی مضر باشد . در علوم آموزشی به این نوع ارائه برنامه ((دعوت به تقلید )) می گویند. و به شدت آن را رد می کنند . برای مثال یک داوطلب مجرد و دارای حمایت مالی از سوی خانواده با امکان دسترسی به همه منابع و اساتید مختلف هرگز با یک داوطلب متاهل سرپرست خانوادهشاغل که طبیعتاًبار اقتصادی خانواده بر دوش اوست به هیچ وجهقابل مقایسه نیست . جملات شعارگونه ودلسوزانه هم دردی از او را درمان نمی کند و به عنوان یک فرد عادی هم نباید از او انتظار معجزه داشت بلکه در برنامه ریزی هنر اینست که او را با واقعیتها روبه رو ساخت و هنر کنار آمدنبا وضعیتش را در برنامه ریزی به تلقین کرد و این بار منتظر معجزه نشست البته نه معجزه از سوی او بلکه معجزه برنامه ریزیکه او اجرا می کند .

اصولا" رتبه شدن مدلول علتهای فراوانی است در یک تحقیق غیررسمی به ترتیب اهمیت ، به موارد زیر بستگی دارد :

۱.  ویژگیهای فردی: (از قبیل ضریب هوش بالا- برخوداری از مهارتهای ذاتی و اکتسابی علمی و آزمونی .....)۲۱ درصد

۲.     ویژگیهای شخصیتی :( از قبیل سخت کوشی و غرور علمی و داشتن انگیزه های خاص )۱۱ درصد

۳.  ویژگیهای اجتماعی : (وضعیت اجتماعی – فرهنگ حاکم بر محیط زندگی – منزلت و شئونات اجتماعی و..... ) ۱۰ درصد

۴.     ویژگیهای محیطی : (از قبیل دسترسی به امکانات آموزشی و اساتید و ....) ۱۰ درصد

۵.     سوابق تحصیلی : (از قبیل برخورداری از محیط آموزشی خوب – معلم خصوصی - .....) ۹ درصد

۶.  سبک زندگی : (از قبیل ورزشکار بودن – استفاده از خوراکیهای سالم و عدم استفاده از دخانیات و الکل .......) ۸درصد

۷.     وضعیت خانوادگی: (از قبیل دیدگاه و فرهنگ خانواده نسبت به تحصیلات و مشاغل عالی و حمایت همه جانبه و صحیح آنها – تشویقهای اعضای خانواده ...... ) ۱۱ درصد

۸.     دوره مطالعه مطلوب : ۱۷ درصد

۹.     بخت و اقبال : ۳ درصد

نگاهی به این آمار و ارقام نشان می دهد تفاوتها در هر یک از این زمینه ها همه معادلات استفاده از برنامه ریزی مشابه را به هم می زند. و نتایج را در مورد افراد گوناگون متفاوت می سازد .

لازم به ذکر است در نگارش برنامه ریزی حرفه ای تجربیات و تحلیل موارد ذکر شده موثر در خصوص رتبه ها و نخبگان می تواند برنامه را فوق العاده بهینه کند . همچنین تجربه نشان داده است این گروه با مطالعه در زمینه های روانشناسی و ارتباطات آموزشی و مبانی و اصول و مدیریت برنامه ریزی و .... بهترین نوع برنامه ریزان آموزشی حرفه ای باشند . از همه اینها که بگذریم صرف تقلید از برنامه نخبگان و رتبه ها بدون در نظر گرفتن تفاوتهای خانوادگی و اقتصادی و اجتماعی و فردی و شخصیتی و محیطی کار درستی نبوده و نتایج مثبتی به همراه نخواهد داشت .

برنامه ریزی شخصی

این برنامه ریزی به دو صورت انجام می گیرد یابرنامه ریز حرفه ای برنامه ای برای داوطلب خاص تدارک می بیند یا خود داوطلب برای خود برنامه ریزی انجام می دهد نوع اول حد اوسط برنامه ریزی حرفه ای و شخصی است ولی از قواعد حاکم بر برنامه ریزی حرفه ای بهره می برد اما نوع دوم موضوع این قسمت از بحث ماست از هر لحاظ شخصی است و اصولی دارد که باید رعایت گردد :

۱-  اگر ذره ای تردید دارید که نمی توانید برنامه خوبی داشته باشید این کار را نکنید با صرف هزینه ا ی برنامه ریزی حرفه ای دریافت کنید تا هزینه بزرگتری نپردازید (یک سال از عمر )

۲-     اگر این توانمندی را در خود حس می کنید که می توانید خود برنامه ریزی کنید .

۱.     در مورد منابع آزمون تحقیق کنید .

۲.     در مورد زمانبندی دقیق باشید.

۳.     واقعیتهای زندگی خود را در برنامه متبلور کنید.

۴.  برای هر تقسیم بندی مبحثی و زمانی ، معیار و ملاک داشته باشید حدسی و دلبخواهی این تقسیم بندیها را انجام ندهید .

۳-     از برنامه ریزی براساس تقسیم بندی مواد بپرهیزید.

۴-     از حذف مباحث مبنایی بپرهیزید حتی اگر مورد سوال نبوده باشند .

۵-     مباحث تطبیقی فقه و حقوق خارجی را جزوحجم محاسبه نکنید .

۶-     در برنامه ریزی خود برای پراکندگی مباحث ترفندی بیاندیشید .

۷-     حتما" یک بازه زمانی کلی تعریف کنید و از برنامه ریزی هر روز برای همان روز پرهیز کنید .

۸-  حجم درسی هر روز و ساعات آغاز برنامه در هر روز باید مشخص شود ولی ساعت پایان نباید محدود گردد تا زمانی که مبحث را درک نکرده اید یا به حدی خسته نشده اید که راندمان مطالعه را پایین آورد باید برنامه را اجرا کنید

التماس دعا

امیر علی جلیلی

http://aajlow.persianblog.ir

 

بانک سوالات آزمونهای حقوقی

$
0
0

-سوالات آزمون وکلای دادگستری1389-دانلود-پاسخنامه-دانلود

سوالات آزمون قضاوت-مهر ماه 1389-دانلود

آزمون فراگیر کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه پیام نور1389-دانلود

آزمون آزمایشی ویژه آزمون وکالت-مهر ماه 1389-آزمون1-دانلود

آزمون آزمایشی ویژه آزمون وکالت-آبان ماه 1389-آزمون2-دانلود

آزمون آزمایشی ویژه آزمون وکالت-آذر ماه 1389-آزمون3-دانلود

دفترچه کامل سوالات آزمون کارشناسی ارشد حقوق ـ سراسری 1389-دانلود

متن کامل سوالات آزمون وکالت 1388 به همراه پاسخنامه-دانلود

متن کامل سوالات آزمون وکالت 1387 به همراه پاسخنامه-دانلود

سوالات درس ایین دادرسی کیفری ازمون وکلا و مشاوران قضاییه۱۳۸۸-دانلود

حقوق جزای اختصاصی 1 - نمونه سوال 1 -دانلود

حقوق جزای اختصاصی 1 - نمونه سوال 2 -دانلود

حقوق جزای اختصاصی 2 - نمونه سوال 1 -دانلود

حقوق جزای اختصاصی 2 - نمونه سوال 2 -دانلود

حقوق جزای اختصاصی 2 - نمونه سوال 3 -دانلود

حقوق جزای اختصاصی 3 -دانلود

حقوق جزای عمومی 1 -دانلود

حقوق جزای عمومی 2 - نمونه سوال 1 -دانلود

حقوق جزای عمومی 2 - نمونه سوال 2 -دانلود

حقوق جزایی عمومی 2 - نمونه سوال 3 -دانلود

حقوق جزای عمومی 3 - نمونه سوال 1 -دانلود

حقوق جزای عمومی 3 - نمونه سوال 2 -دانلود

حقوق جزای عمومی 3 - نمونه سوال 3 -دانلود

حقوق سازمانهای بین المللی - نمونه سوال 1-دانلود

حقوق سازمانهای بین المللی - نمونه سوال 2-دانلود

حقوق سازمانهای بین المللی - نمونه سوال 3-دانلود

حقوق سازمانهای بین المللی - نمونه سوال 4-دانلود

حقوق سازمانهای بین المللی - نمونه سوال 5-دانلود

حقوق سازمانهای بین المللی - نمونه سوال 6-دانلود

حقوق اداری 1- نمونه سوال 1 -دانلود

حقوق اداری 1 - نمونه سوال 2 -دانلود

حقوق اداری 1 - نمونه سوال 3 -دانلود

حقوق اداری 2 - نمونه سوال 1 -دانلود

 حقوق اداری 2 - نمونه سوال 2 -دانلود

حقوق اداری 2 - نمونه سوال 3 -دانلود

حقوق اداری 2 - نمونه سوال 4-دانلود

حقوق اساسی 1- نمونه سوال 1 -دانلود

حقوق اساسی 1 - نمونه سوال 2 -دانلود

حقوق اساسی 2- نمونه سوال 1 -دانلود

حقوق اساسی 2- نمونه سوال 2 -دانلود

حقوق اساسی 2- نمونه سوال 3 -دانلود

حقوق بیمه- نمونه سوال 1 -دانلود

حقوق بیمه- نمونه سوال 2 -دانلود

حقوق بیمه- نمونه سوال 3 -دانلود

حقوق بیمه- نمونه سوال 4 -دانلود

آیات الاحکام –دانلود

آیات الاحکام -دانلود

آیات الاحکام –دانلود

آیات الاحکام –دانلود

آیین دادرسی کیفری 1 - نمونه سوال 1 -دانلود

آیین دادرسی کیفری 1 - نمونه سوال 2 -دانلود

آیین دادرسی کیفری 1 - نمونه سوال 3 -دانلود

آیین دادرسی کیفری 2 - نمونه سوال 1 -دانلود

آیین دادرسی کیفری 2 - نمونه سوال 2 -دانلود

آیین دادرسی کیفری 2 - نمونه سوال 3 -دانلود

آیین دادرسی کیفری 2 - نمونه سوال 4 -دانلود

آیین دادرسی کیفری 2 - نمونه سوال 5 -دانلود

آیین دادرسی مدنی 1 - نمونه سوال 1 -دانلود

آیین دادرسی مدنی 1 - نمونه سوال 2 -دانلود

آیین دادرسی مدنی 1 - نمونه سوال 3 -دانلود

آیین دادرسی مدنی 1 - نمونه سوال 4 -دانلود

آیین دادرسی مدنی 2 - نمونه سوال 1 -دانلود

آیین دادرسی مدنی 2 - نمونه سوال 2 -دانلود

آیین دادرسی مدنی 2 - نمونه سوال 3 -دانلود

آیین دادرسی مدنی 3 - نمونه سوال 1 -دانلود

آیین دادرسی مدنی 3 - نمونه سوال 2 -دانلود

آیین دادرسی مدنی 3 - نمونه سوال 3 -دانلود

آیین دادرسی مدنی 3 - نمونه سوال 4-دانلود

حقوق بین الملل خصوصی 1 - نمونه سوال 1-دانلود

حقوق بین الملل خصوصی 1 - نمونه سوال 2 -دانلود

حقوق بین الملل خصوصی 1 - نمونه سوال 3-دانلود

حقوق بین الملل خصوصی 1 - نمونه سوال 4 -دانلود

حقوق بین الملل خصوصی 1 - نمونه سوال 5 -دانلود

حقوق بین الملل خصوصی 1 - نمونه سوال 6 -دانلود

حقوق بین الملل خصوصی 1 - نمونه سوال 7 -دانلود

حقوق بین الملل خصوصی 1 - نمونه سوال 8-دانلود

حقوق بین الملل خصوصی 2 - نمونه سوال 1-دانلود

حقوق بین الملل خصوصی 2 - نمونه سوال 2-دانلود

حقوق بین الملل خصوصی 2 - نمونه سوال 3-دانلود

حقوق بین الملل خصوصی 2 - نمونه سوال 4-دانلود

حقوق بین الملل عمومی 1 - نمونه سوال 1-دانلود

حقوق بین الملل عمومی 1 - نمونه سوال 2-دانلود

حقوق بین الملل عمومی 1 - نمونه سوال 3 -دانلود

حقوق بین الملل عمومی 1 - نمونه سوال 4 -دانلود

حقوق بین الملل عمومی 1 - نمونه سوال 5 -دانلود

حقوق بین الملل عمومی 1 - نمونه سوال 6 -دانلود

حقوق بین الملل عمومی 1 - نمونه سوال 7-دانلود

حقوق بین الملل عمومی 1 - نمونه سوال 8-میان ترم-دانلود

حقوق بین الملل عمومی 2 - نمونه سوال 1-دانلود

حقوق بین الملل عمومی 2 - نمونه سوال 2-میان ترم-دانلود

حقوق بین الملل عمومی 2 - نمونه سوال 3-دانلود

حقوق بین الملل عمومی 2 - نمونه سوال 1-دانلود

حقوق تجارت 1 - نمونه سوال 1-دانلود

حقوق تجارت 1 - نمونه سوال 2 -دانلود

حقوق تجارت 1 - نمونه سوال 3 -دانلود

حقوق تجارت 1 - نمونه سوال 4-دانلود

حقوق تجارت 1 اشخاص - نمونه سوال 3 -دانلود

حقوق تجارت 2 - نمونه سوال 1 -دانلود

حقوق تجارت 2 - نمونه سوال 2 -دانلود

حقوق تجارت 2 - نمونه سوال 3 -دانلود

حقوق تجارت 2 - نمونه سوال 4 -دانلود

حقوق تجارت 3 - نمونه سوال 1 -دانلود

حقوق تجارت 3 - نمونه سوال 2 -دانلود

حقوق تجارت 3 - نمونه سوال 3 -دانلود

حقوق تجارت 4 - نمونه سوال 1 -دانلود

حقوق تجارت 4 - نمونه سوال 2 -دانلود

حقوق تجارت 4 - نمونه سوال 3 -دانلود

حقوق تجارت 4 - نمونه سوال 4 -دانلود

حقوق تجارت 4 - نمونه سوال 5 -دانلود

ادله اثبات دعوا- نمونه سوال 1 -دانلود

ادله اثبات دعوی - نمونه سوال2 -دانلود

ادله اثبات دعوی - نمونه سوال 3 -دانلود

ادله اثبات دعوی - نمونه سوال 4-دانلود

اصول فقه 1 - نمونه سوال 1 -دانلود

اصول فقه 1 - نمونه سوال 2 -دانلود

اصول فقه 1- نمونه سوال 3 -دانلود

اصول فقه 1 - نمونه سوال 4 -دانلود

اصول فقه 1 - نمونه سوال 5 -دانلود

اصول فقه 1 - نمونه سوال 6-دانلود

اصول فقه 2 - نمونه سوال 1 -دانلود

اصول فقه 2 - نمونه سوال 2 -دانلود

اصول فقه 2 - نمونه سوال 3 -دانلود

بزهکاری اطفال - نمونه سوال 1 -دانلود

بزهکاری اطفال - نمونه سوال 2 -دانلود

بزهکاری اطفال 1 - نمونه سوال 3 -دانلود

بزهکاری اطفال 1 - نمونه سوال 4 -دانلود

بین الملل خصوصی 2 - نمونه سوال 1 -دانلود

بین الملل عمومی 2 - نمونه سوال 2 -دانلود

بین الملل عمومی 2 - نمونه سوال 3 -دانلود

حقوق مدنی 1 - نمونه سوال 1 -دانلود

حقوق مدنی 1 - نمونه سوال 2-دانلود

حقوق مدنی 1 - نمونه سوال 3-دانلود

حقوق مدنی 1 اشخاص و محجورین - نمونه سوال 1 -دانلود

حقوق مدنی 1 اشخاص و محجورین - نمونه سوال 2 -دانلود

حقوق مدنی 2 - نمونه سوال 1 -دانلود

حقوق مدنی 2 - نمونه سوال 2 -دانلود

حقوق مدنی 2 - نمونه سوال 3 -دانلود

حقوق مدنی 3 - نمونه سوال 1 -دانلود

حقوق مدنی 3 - نمونه سوال 2 -دانلود

حقوق مدنی 3 - نمونه سوال 3 -دانلود

حقوق مدنی 3 - نمونه سوال 4 -دانلود

حقوق مدنی 3 - نمونه سوال 5-دانلود

حقوق مدنی 4 - نمونه سوال 1 -دانلود

حقوق مدنی 4 - نمونه سوال 2 -دانلود

حقوق مدنی 5 - نمونه سوال 1 -دانلود

حقوق مدنی 5 - نمونه سوال 2 -دانلود

حقوق مدنی 5 - نمونه سوال 3 -دانلود

حقوق مدنی 5 - نمونه سوال 4-دانلود

حقوق مدنی 6 - نمونه سوال 1 -دانلود

حقوق مدنی 6 - نمونه سوال 2 -دانلود

حقوق مدنی 6 - نمونه سوال 3 -دانلود

حقوق مدنی 6 - نمونه سوال 4 -دانلود

حقوق مدنی 6 - نمونه سوال 5-دانلود

حقوق مدنی 7 - نمونه سوال 1 -دانلود

حقوق مدنی 7 - نمونه سوال 2 -دانلود

حقوق مدنی 7 - نمونه سوال 3 -دانلود

حقوق مدنی 7 - نمونه سوال 4 -دانلود

حقوق مدنی 7 - نمونه سوال 5 -دانلود

حقوق مدنی 7 - نمونه سوال 6-دانلود

حقوق مدنی 8-دانلود

حقوق ثبت- نمونه سوال 1 -دانلود

حقوق ثبت- نمونه سوال 2 -دانلود

حقوق ثبت- نمونه سوال 3 -دانلود

حقوق ثبت- نمونه سوال 4-دانلود

مجموعه سوالات حقوق ثبت (کانون وکلا، اختبار و...)-دانلود

حقوق کار - نمونه سوال 1 -دانلود

حقوق کار- نمونه سوال 2-دانلود

حقوق کار- نمونه سوال 3 -دانلود

رویه قضایی - نمونه سوال 1 -دانلود

رویه قضایی - نمونه سوال 2 -دانلود

رویه قضایی- نمونه سوال 3 -دانلود

رویه قضایی- نمونه سوال 4 -دانلود

رویه قضایی- نمونه سوال 5 -دانلود

سازمانهای بین المللی- نمونه سوال 1 -دانلود

سازمانهای بین المللی- نمونه سوال 2 -دانلود

عربی - نمونه سوال 1 -دانلود

عربی - نمونه سوال 2 -دانلود

عربی - نمونه سوال 3 -دانلود

عربی - نمونه سوال 4 -دانلود

کیفر شناسی- نمونه سوال 1 -دانلود

کیفر شناسی- نمونه سوال 2 -دانلود

کیفر شناسی- نمونه سوال 3 -دانلود

کیفر شناسی- نمونه سوال 4 -دانلود

کیفر شناسی- نمونه سوال 5 -دانلود

مالیه عمومی- نمونه سوال 1 -دانلود

مالیه عمومی- نمونه سوال 2 -دانلود

مالیه عمومی- نمونه سوال 3 -دانلود

مالیه عمومی- نمونه سوال 4 -دانلود

مبانی جامعه شناسی- نمونه سوال 1 -دانلود

مبانی جامعه شناسی- نمونه سوال 2 -دانلود

مبانی جامعه شناسی- نمونه سوال 3 -دانلود

متون حقوقی 1 - نمونه سوال 1 -دانلود

متون حقوقی 1 - نمونه سوال 2 -دانلود

متون حقوقی 1 - نمونه سوال 3 -دانلود

متون حقوقی 1 - نمونه سوال 4 -دانلود

متون حقوقی 1 - نمونه سوال 5 -دانلود

متون حقوقی 1 - نمونه سوال 6 -دانلود

متون حقوقی 1 - نمونه سوال 7 -دانلود

متون حقوقی 1 - نمونه سوال 8-دانلود

متون حقوقی 2 - نمونه سوال 1 -دانلود

متون حقوقی 2 - نمونه سوال 2 -دانلود

متون حقوقی 2 - نمونه سوال 3 -دانلود

متون حقوقی 2 - نمونه سوال 4 -دانلود

متون حقوقی 2 - نمونه سوال 5 -دانلود

متون حقوقی 2 - نمونه سوال 6-دانلود

متون حقوقی 2 - نمونه سوال 7-دانلود

متون فقه 1 - نمونه سوال 1 -دانلود

متون فقه 1 - نمونه سوال 2 -دانلود

متون فقه 1 - نمونه سوال 3 -دانلود

متون فقه 1 - نمونه سوال 4 -دانلود

متون فقه 2 - نمونه سوال 1 -دانلود

متون فقه 2 - نمونه سوال 2 -دانلود

متون فقه 2 - نمونه سوال 3 -دانلود

متون فقه 3 -دانلود

متون فقه 4 - نمونه سوال 1 -دانلود

متون فقه 4 - نمونه سوال 2 -دانلود

متون فقه 4 - نمونه سوال 3 -دانلود

مدنی 2 -دانلود

مدنی 4 - نمونه سوال 1 -دانلود

مدنی 4 - نمونه سوال 2 -دانلود

مدنی 8 - نمونه سوال 1 -دانلود

مدنی 8 - نمونه سوال 2 -دانلود

مدنی 8 - نمونه سوال 3 -دانلود

مدنی 8 - نمونه سوال 4 -دانلود

مدنی 8 - نمونه سوال 5 -دانلود

مقدم علم حقوق- نمونه سوال 1 -دانلود

مقدم علم حقوق- نمونه سوال 2 -دانلود

مقدمه علم حقوق- نمونه سوال 3 -دانلود

مقدمه علم حقوق- نمونه سوال 4 -دانلود

مقدمه علم حقوق- نمونه سوال 5 -دانلود

مقدم علم حقوق- نمونه سوال 6-دانلود

مقدمه علم حقوق- نمونه سوال 7-دانلود

جزای اختصاصی 1- نمونه سوال 1 -دانلود

جزای اختصاصی 1- نمونه سوال 2 -دانلود

جزای اختصاصی 2 -دانلود

جزای اختصاصی 3 - نمونه سوال 1 -دانلود

جزای اختصاصی 3 - نمونه سوال 2 -دانلود

جزای اختصاصی 3 - نمونه سوال 3 -دانلود

جزای عمومی 1 - نمونه سوال 1 -دانلود

جزای عمومی 1 - نمونه سوال 2 -دانلود

جزای عمومی 1 - نمونه سوال 3 -دانلود

جزای عمومی 3 -دانلود

حقوق تطبیقی - نمونه سوال 1 -دانلود

حقوق تطبیقی- نمونه سوال 2 -دانلود

حقوق تطبیقی- نمونه سوال 3 -دانلود

حقوق تطبیقی- نمونه سوال 4 -دانلود

حقوق تطبیقی- نمونه سوال 5 -دانلود

پزشکی قانونی - نمونه سوال 1 -دانلود

پزشکی قانونی - نمونه سوال 2 -دانلود

پزشکی قانونی - نمونه سوال 3 -دانلود

جامعه شناسی –دانلود

جامعه شناسی حقوق - نمونه سوال 1 -دانلود

جامعه شناسی حقوق - نمونه سوال 2 -دانلود

جامعه شناسی حقوق - نمونه سوال 3 -دانلود

جرم شناسی - نمونه سوال 1 -دانلود

جرم شناسی - نمونه سوال 2 -دانلود

جرم شناسی - نمونه سوال 3 -دانلود

قواعد فقه 1 - نمونه سوال 1 -دانلود

قواعد فقه 1 - نمونه سوال 2 -دانلود

قواعد فقه 1 - نمونه سوال 3 -دانلود

قواعد فقه 1 - نمونه سوال 4 -دانلود

قواعد فقه 1 - نمونه سوال 5 -دانلود

قواعد فقه 2 - نمونه سوال 1 -دانلود

قواعد فقه 2 - نمونه سوال 2 -دانلود

قواعد فقه 2 - نمونه سوال 3 -دانلود

قواعد فقه 2 - نمونه سوال 4 -دانلود

اصطلاحات حقوقی به زبان عربی-دانلود

اختبار سال های ۱۳۷۵، ۱۳۷۷ و ۱۳۷۸ کانون وکلا-دانلود

نمونه سوالات اختبار کانون وکلای دادگستری استان قزوین و زنجان-دانلود

اختبار تیرماه ۱۳۸۳-دانلود

آزمون اختبار کانون وکلا سال 1380-دانلود

متن کامل سوالات آزمون وکالت کانون های وکلای دادگستری ۱۳۸۳-دانلود

نمونه سوال داوری بین‌المللی-دانلود

سوالات آزمون وکالت سال 84-دانلود

Viewing all 271 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>