تدریس صوتی آیین دادرسی مدنی
دانلود دفترچه سوالات کارشناسی ارشد حقوق 92
کتابهای همگام گام حق
کتاب های همگام حقوق
نسل جدید کتب کمک آموزشی حقوق
این کتاب ها را از کتابفروشیهای حقوقی سراسر کشور بخواهید در صورت نبودنکتاب شماره مرکز پخش را در اختیارکتابفروشیها بگذارید .
برای دیدن مجموعه همگام کلیک کنید
تلفن مرکز پخش
021-66968506
این کتابها را
از کتابفروشیهای حقوقی
سراسر کشور بخواهید .
تلفن مرکز پخش
021-66968506
برنامه ریزی برای آزمون وکالت 92
بایسته های برنامه ریزی برای آزمون وکالت 92
(داوطلبان آزمون وکالت 92 حتماً بخوانند )
تقریباً 8 ماه مانده به آزمون وکالت اغلب داوطلبان در پی تدارک دیدن برای آمادگی جهت آزمون وکالت 92 هستند که عمده این تدارکات در دو شاخه مهم صورت می پذیرد :
1- برنامه ریزی و ایجاد راهکار برای نحوه مطالعه
2- تهیه منابع لازم برای مطالعه
مورد اول را در این مبحث توضیحو مورد دوم را در مجالی دیگر تشریح خواهم نمود :
برنامه ریزی در گام اول پاسخ به چند سوال مهم است : چه چیز بخوانم ؟ چقدر بخوانم ؟ چطور بخوانم ؟
و در گام دوم ایجاد فرایندی است که مطالعه را نظم بخشیده و فرد را از پراکندگی نجات دهد و نیز منتج به نتیجه گردد. بنابراین بایسته هایی دارد بخصوص اگر برنامه ریزی تخصصی برای آزمون های حقوقی مثل وکالت نیز باشد.
داوطلبان آزمون وکالت از دو گونه برنامه ریزی می توانند استفاده کنند اول برنامه ریزی حرفه ای (پروفشنال ) و برنامه ریزی شخصی (پرسنال )
برای دیدن بقیه مطلب کلیک کنید یا به ادامه مطلب بروید
برای اعلام نظرات و هر گونه سوال در مورد برنامه ریزی در مورد آزمون وکالت کلیک کنید
برنامه ریزی حرفه ای :
برنامه ریزی حرفه ای چون حاصل کارهای تیمی و برنامه ریزان حرفه ای است بسیار پخته و قوام یافته و علمی تر از برنامه ریزی های شخصی هستند اما مستلزم صرف هزینه هایی است و معمولا" از طریق موسسات یا سایتهای آموزشی ارائه می گردند .
در کل برنامه ریز پرفشنال برای آزمون وکالت حتماً باید در چند زمینه مهارت داشته باشد از جمله :
1- حقوقی باشد و حقوق را بخوبی بشناسد .
2- از نظر علمی سطحی بالاتر از داوطلبان هدف برنامه داشته باشد .
3- تجربه عملی حضور در آزمونها را داشته باشد .
4- بایسته های آموزش حقوق را بشناسد .
5- روانشناسی آموزشی را بداند و آن را نسبت به علم حقوقی توسعه تخصصی بدهد .
6- ارتباطات آموزشی با داوطلبان مختلف داشته باشدتا بتواند معیارهای متوسط و حد تعادل را محاسبه کند .
7- با منابع آزمونهای حقوقی به طور کامل آشنا باشد .
8- رویه آزمونهای حقوقی و تغییر رویه ها را اشراف داشته باشد و بتواند تغییرات در رویه را پیش بینی کند (که مستلزم آشنایی با رویکرد علمی حاکم بر مرکز برگزار کننده آزمون و ..... می باشد )
9- کلیات و استانداردهای برنامه ریزی آموزشیرا بداند و الزامات آن را در هر شرایطی رعایت کند .
10-تست را بشناسد و همه تستهای آزمونهای گذشته را از حیث علمی و منبع و رویه تحلیل نموده باشد .
11-اخبار روز اعم از مصاحبه های مسئولین برگزاری آزمونها و تغییرات قانونی و تصویب آرای وحدت و حتی رویدادهایی که مستقیم به آزمون ربط ندارد اما غیر مستقیم تاثیراتی بر آن می گذارد را رصد کند .
12-انواع برنامه ریزی را بشناسد (برنامه ریزی های نوعی – شخصی – مفادی – ساختاری – مختلط – ترکیبی ) و قدرت تشخیص نوع برنامه مناسب برای هر داوطلب را دارا باشد .
13-قدرت خلاقیت و ابتکار در برنامه ریزی را داشته باشد .
14-مهارت ایجاد الزامات آموزشی حقوق را بصورت مستتر در برنامه داشته باشد .
15-تاحد متوسط به ریاضیات پایهبخصوص آمار و احتمال و مدلسازی وقوف داشته باشد .
16-روش تحقیق در علم حقوق را در عالی ترین سطح بداند .
17-مهارتهای اولیه در طراحی و زیباسازی محیط برنامه را داشته باشد .
18-باید قدرت دادن اطلاعات مورد لزوم داوطلب را برای داوطلب داشته باشد داده های نشانگر اهمیت مباحث و داده های سوابق آزمونی مباحث در این راستا است و بدون اغراق وقت گیرترین و ظریفترین کار برنامه ریزی است در حالی که ممکن است اصلا" به چشم هم نیاید .
بدون اغراق هر کدام از این موارد در یک برنامه ریز یا تیم برنامه ریزی ناقص باشد یک جای برنامه خواهد لنگید . بنابراین برنامه ریزی برای انبوه مخاطبین بدون رعایت این بایسته ها در هر جا چه محیط مجازی و چه محیط موسسه ای ممکن استموجب انحراف تعداد کثیری از داوطلبان گردند.
از آنجایی هیچ منعی برای ارائه این برنامه ریزی در محیطهای مجازی و واقعی نیست داوطلب باید از میان انبوه این برنامه ها که این روزها هم بسیار باب شده است سره را از ناسره تشخیص دهد .
معیارهای تشخیص برنامه ریزی های نامناسب
1- هر کجا برنامه ای برمبنای مواد قانونی دیدید (برای مثال ماده n تا nقانون x ) یقین داشته باشید این برنامه چه آموزشی باشد چه آزمونی برنامه مناسبی نیست دلایل آن هم روشن است :
1. مواد قانونی در کلیت خود بهم پیوستگی ها و ارتباطاتی دارند و آثاری برهم می گذارند که بدون در نظر گرفتن آنها مطالعه ابتر و ناقص است .
2. معمولا" در این نوع تقسیم بندیها قوانین خاص و آرای وحدت رویه و تاثیر آنها بر مواد قانونی عام نادیده گرفته می شوند .
3. اهمیت مواد به تعداد آنها نیست برای مثال مواد 162 الی 182 قانون مدنی 20 ماده است و تقریبا" هیچگاه سوال از آن طرح نشده است . و لی مواد 183 تا 203 قانون مدنی نیز 20 ماده است که اولا" شرح این بیست ماده به طور کامل جلد اول با حجم بیش از 500 صفحه قواعد عمومی قراردادها ی دکتر کاتوزیان را در بر می گیرد و تاکنون بیش از 150 بار در آزمونهای حقوقی مورد سوال بوده است . دوما" داوطلب صرف خواندن مواد و حتی از کتاب در نظم کنونی متوجه بسیاری از نکات مواد نخواهد شد . ناگزیر باید کتابهای مرجع را بخواند .
مشاهده می فرمایید این نوع تقسیم بندی و برنامه ریزی عین نقشه انحراف است تا راهنما .
2- هر کجا توصیه ای ساعتی در یکبه ظاهر برنامه ریزی دیدید (از قبیل فلان مبحث را 3 ساعت بخوانید کافیست ) برنامه ریزی از بیخ و بن غلط است دلایل آنهم عبارتند از :
1. در این حالت شخص ارائه دهنده یک تجربه شخصی ارائه داده نه برنامه ریزی حساب شده . چون خودش در این تایم مطلب را گرفته به زعم خود همه مانند او در این تایم مطلب را فرا می گیرند بدون اینکه درنظر بگیرد تواناییها و شرایط محیطی افراد باهم متفاوتند.
2. برنامه ریزی باید بیان کند چه چیز بخوانید؟ از کجا ؟ و چقدر ؟- در واقع در این مواقع برنامه ریز در درک مفهوم ((چقدر)) دچار اشتباه شده است . یکی از اصول برنامه ریزی های آموزشی نوین اینست که میزان محتوا در جواب ((چقدر ؟))باید بیاید نه میزان تایم مطالعه یک موضوع آنهم بدون معیار .
3- برنامه ریزی مجموعه منظم و بهم پیوسته است و دارای معیارها و استانداردهای خاص است بنابراین توصیه های نحوه مطالعه دروس را با برنامه ریزی اشتباه نگیرید.
توصیه های نحوه مطالعه دروس که معمولا" برای هر درس مجزا ارائه می شود معمولا" مطالبی آموزنده هستند اما برنامه ریزی نیستند برنامه ریزی ارکانی دارد که باید همه موجود باشند تا به آن لفظ برنامه ریزی اطلاق شود . این ارکان عبارتند از :
1. برنامه ریزی باید دارای دو قالب زمانی باشد اول : زمان مبداء و زمان مقصد مشخص باشد مثل برنامه مدارس یا دانشگاها که سال تحصیلی یا ترم تحصیلی دارند برنامه مطالعه آزمونی هم باید دوره زمانی معلوم داشته باشد . دوم : دارای تقسیم بندی زمانی جزئی باشد برای مثال معیار هفته یا دهه داشته باشد که برنامه ریتم بیابد (مثل برنامه هفتگی مراکز آموزشی و مدارس )
2. برنامه ریزی باید دارای معیار حجم مطالب مورد مطالعه باشد : یعنی حجمی که برای یک جلسه مطالعه در نظر گرفته می شود بر پایه یک معیار خاص باشد (دلبخواه نمی توان حجم مطالعه روزانه را مشخص نمود )
اگر این دو رکن در برنامه ریزی نباشد موضوع اصلا" برنامه ریزی نیست . در واقع صرف معرفی منبع و روش مطالعه برنامه ریزی نیست بلکه جزئی از برنامه ریزی در قالب ارکان گفته شده است . جزئی که اگر از قالب و ارکان جدا شود توصیه علمی یا انتقال تجربه است که آنهم ممکن است مفید یا غیر مفید یا مضر باشد .
4- هر برنامه ای که مباحث مبنایی را انکار کند( برای مثال به بهانه اینکه از مفهوم مال یا شخص در آزمون سوال نمی آید زمانی برای مطالعه این مفاهیم پیش بینی نشود ) برنامه مناسبی نیست دلایل آنهم عبارتند از :
1. در مثال گفته شده هرچند ممکن است خود این مفاهیم مورد سوال نباشد اما بدون درک این مفاهیم آیا می توان به سوالات بی شمار و گوناگونی که در مورد شرایط صحت معامله می آید جواب داد ؟ ما اگر مفهوم شخص را ندانیم چطور می توانیم معیارهای اشتباه در شخص طرف معامله را بشناسیم؟ . یا اگر مفهوم و معیار مالیت را ندانیم چطور می توانیم سوالات مربوط به مالیت داشتن موضوع معامله است را قاطع جواب دهیم؟
2. واقعیت این است که دلیل بسیاری از تردیدها در انتخاب گزینه ها عدم توجه به مبانی و مفاهیم و اصول و قواعد حاکم بر مباحث است . بدون مباحث مبنایی شما فقط نکته را حفظ می کنید و مباحث را نمی فهمید . بیاد داشته باشیم رویه آزمونها با سرعت به سمت مفهومی شدن پیش می رود . بنابراین برنامه های درسی و کلاسی و آزمونی که مبانی را انکار می کنند . شما را به سمت تردید ها و صرفا" نکته آموزی سوق می دهند .
5- هر برنامه ای که سعی در ساده نمایی مطالعه داشته باشد لغو و بی اثر است :
برنامه ریزی ایجاد راه میانبر نیست نظم بخشیدن و نشان دادن راه درست است . بطور قاطع باید گفت با رویه فعلی آزمون وکالت میانبری وجود ندارد ناگزیرید همه مسیر را طی کنید . مسیری که پیمودنش سخت است .کلاً حقوق علم آسانی نیست هر برنامه ای که حقوق را آسان جلوه دهد گمراه کننده است و شما را از تلاش کافی باز می دارد .
یکی از مضحک ترین اصطلاحاتی که متاسفانه در برخی به ظاهر برنامه ریزی ها دیده می شود عباراتی نظیر ((با این نوع مطالعه n درصد فلان درس را پاسخ می دهید ....)) می باشد .
6- هر برنامه ای که صرفا" بر مبنای تجربه اشخاص( هر چند موفق و هرچند رتبه ) بدون اینکه اینکه کلیات برنامه ریزی آموزشی و اصول و قواعد حاکم بر آن رعایت شده باشد به دلایل زیر برای سایر داوطلبان مفید نیست :
توانایی های اشخاص ، وضعیت و ضریب هوشی اشخاص ، موقعیتهای خانوادگی و اجتماعی و نحوه مطالعه موثر افرادو..... باهم متفاوت است. بنابراین تجربه یک شخص ممکن است برای شخص دیگر تاثیر مثبت نداشته و حتی مضر باشد . در علوم آموزشی به این نوع ارائه برنامه ((دعوت به تقلید )) می گویند. و به شدت آن را رد می کنند . برای مثال یک داوطلب مجرد و دارای حمایت مالی از سوی خانواده با امکان دسترسی به همه منابع و اساتید مختلف هرگز با یک داوطلب متاهل سرپرست خانوادهشاغل که طبیعتاًبار اقتصادی خانواده بر دوش اوست به هیچ وجهقابل مقایسه نیست . جملات شعارگونه ودلسوزانه هم دردی از او را درمان نمی کند و به عنوان یک فرد عادی هم نباید از او انتظار معجزه داشت بلکه در برنامه ریزی هنر اینست که او را با واقعیتها روبه رو ساخت و هنر کنار آمدنبا وضعیتش را در برنامه ریزی به تلقین کرد و این بار منتظر معجزه نشست البته نه معجزه از سوی او بلکه معجزه برنامه ریزیکه او اجرا می کند .
اصولا" رتبه شدن مدلول علتهای فراوانی است در یک تحقیق غیررسمی به ترتیب اهمیت ، به موارد زیر بستگی دارد :
1. ویژگیهای فردی: (از قبیل ضریب هوش بالا- برخوداری از مهارتهای ذاتی و اکتسابی علمی و آزمونی .....)21 درصد
2. ویژگیهای شخصیتی :( از قبیل سخت کوشی و غرور علمی و داشتن انگیزه های خاص )11 درصد
3. ویژگیهای اجتماعی : (وضعیت اجتماعی – فرهنگ حاکم بر محیط زندگی – منزلت و شئونات اجتماعی و..... ) 10 درصد
4. ویژگیهای محیطی : (از قبیل دسترسی به امکانات آموزشی و اساتید و ....) 10 درصد
5. سوابق تحصیلی : (از قبیل برخورداری از محیط آموزشی خوب – معلم خصوصی - .....) 9 درصد
6. سبک زندگی : (از قبیل ورزشکار بودن – استفاده از خوراکیهای سالم و عدم استفاده از دخانیات و الکل .......) 8درصد
7. وضعیت خانوادگی: (از قبیل دیدگاه و فرهنگ خانواده نسبت به تحصیلات و مشاغل عالی و حمایت همه جانبه و صحیح آنها – تشویقهای اعضای خانواده ...... ) 11 درصد
8. دوره مطالعه مطلوب : 17 درصد
9. بخت و اقبال : 3 درصد
نگاهی به این آمار و ارقام نشان می دهد تفاوتها در هر یک از این زمینه ها همه معادلات استفاده از برنامه ریزی مشابه را به هم می زند. و نتایج را در مورد افراد گوناگون متفاوت می سازد .
لازم به ذکر است در نگارش برنامه ریزی حرفه ای تجربیات و تحلیل موارد ذکر شده موثر در خصوص رتبه ها و نخبگان می تواند برنامه را فوق العاده بهینه کند . همچنین تجربه نشان داده است این گروه با مطالعه در زمینه های روانشناسی و ارتباطات آموزشی و مبانی و اصول و مدیریت برنامه ریزی و .... بهترین نوع برنامه ریزان آموزشی حرفه ای باشند . از همه اینها که بگذریم صرف تقلید از برنامه نخبگان و رتبه ها بدون در نظر گرفتن تفاوتهای خانوادگی و اقتصادی و اجتماعی و فردی و شخصیتی و محیطی کار درستی نبوده و نتایج مثبتی به همراه نخواهد داشت .
برنامه ریزی شخصی
این برنامه ریزی به دو صورت انجام می گیرد یابرنامه ریز حرفه ای برنامه ای برای داوطلب خاص تدارک می بیند یا خود داوطلب برای خود برنامه ریزی انجام می دهد نوع اول حد اوسط برنامه ریزی حرفه ای و شخصی است ولی از قواعد حاکم بر برنامه ریزی حرفه ای بهره می برد اما نوع دوم موضوع این قسمت از بحث ماست از هر لحاظ شخصی است و اصولی دارد که باید رعایت گردد :
1- اگر ذره ای تردید دارید که نمی توانید برنامه خوبی داشته باشید این کار را نکنید با صرف هزینه ا ی برنامه ریزی حرفه ای دریافت کنید تا هزینه بزرگتری نپردازید (یک سال از عمر )
2- اگر این توانمندی را در خود حس می کنید که می توانید خود برنامه ریزی کنید .
1. در مورد منابع آزمون تحقیق کنید .
2. در مورد زمانبندی دقیق باشید.
3. واقعیتهای زندگی خود را در برنامه متبلور کنید.
4. برای هر تقسیم بندی مبحثی و زمانی ، معیار و ملاک داشته باشید حدسی و دلبخواهی این تقسیم بندیها را انجام ندهید .
3- از برنامه ریزی براساس تقسیم بندی مواد بپرهیزید.
4- از حذف مباحث مبنایی بپرهیزید حتی اگر مورد سوال نبوده باشند .
5- مباحث تطبیقی فقه و حقوق خارجی را جزوحجم محاسبه نکنید .
6- در برنامه ریزی خود برای پراکندگی مباحث ترفندی بیاندیشید .
7- حتما" یک بازه زمانی کلی تعریف کنید و از برنامه ریزی هر روز برای همان روز پرهیز کنید .
8- حجم درسی هر روز و ساعات آغاز برنامه در هر روز باید مشخص شود ولی ساعت پایان نباید محدود گردد تا زمانی که مبحث را درک نکرده اید یا به حدی خسته نشده اید که راندمان مطالعه را پایین آورد باید برنامه را اجرا کنید .
قلم یک حقوقدان
شمه ای از قدرت حقوقدانان ایرانی
بخشی از سخنرانی چرچیل در مورد دکتر مصدق :
ما هیتلر را با آن ارتش آریایی بی نظیرش شکست دادیم اما یک آریایی چچل ایرانی تنها با قلمش ما را شکست داد ...
(اشاره به دفاعیات دکتر مصدق در دادگاه لاهه در جریان ملی شدن صنعت نفت که منجر به صدور رای به نفع کشور عزیزمان و ملی شدن صنعت نفت شد)
قلم فی الذات مقدس است که اگر نبود خدا به آن قسم نمی خورد قلم یک حقوقدان مقدس تر است چون برای حق و احقاق حق می نویسد و چنانکه حیله گرترین رئیس جمهور تاریخ انگلیس اعتراف کرد که قلم مصدق از ارتش هیتلر قوی تر بود بطوری که روباه پیر بریتانیا که لقب کبیر را به یدک می کشید در مقابل آن زانو زد .
قدرت و قداست و حرمت قلمهایمان را حفظ کنیم....
منابع آزمون وکالت 92 (با تحلیل رویه های حاکم بر آزمون وکالت )
تحلیلی بر رویه های حاکم بر آزمون وکالت
(آزمون وکالت 72 تا آزمون وکالت 92)
و منابع مناسب مطابق رویه آزمونها
با درود بی کران بر همه عزیزان :
در مطلب قبلی راجع به بایسته های برنامه ریزی صحبت کردیم و قول دادم راجع به منابع آزمون وکالت 92 نیز بصورت تحلیلی و کامل مطالبی بنویسم :
برای اینکه بتوان در مورد منابع آزمون تصمیم بگیریم باید اندکی به گذشته باز گردیم و تاریخچه ای از رویه های مختلف آزمون وکالت را مرور کنیم بعد با این پیش زمینه و نتایج حاصل از این تحلیلها به معرفی منابع پرداخت بنا براین لازم بود قبل گذاشتن پست منابع آزمون وکالت 92 به عنوان پیش زمینه تحلیلی بر رویه آزمون وکالت در سالهای گذشته داشته باشیم یکی از نتایج این تحلیل رسیدن به بهترین منابع برای مطالعه در آزمون وکالت است این رویه ها عبارتند از :
بقیه در ادامه مطلب
- آزمون وکالت از سال 1372 تا 1379 بصورت جستار گریخته و کاملا" مبتنی بر متن قوانین برگزار می شد و صرف حواندن متن قوانین متضمن موفقیت بود .
2- در فواصل سال 1379 الی 1381 اتفاقاتی در حوزه تقنین قوانین رخ داد که آزمون وکالت را تحت تاثیر قرار داد با تصویب آیین دادرسی مدنی و اصلاح قانون تشکیل دادگاهای عمومی و انقلاب و احیا دادسراها و آیین نامه های مربوطه در سال 79 الی 81 سوالات از شرح مختصر قانون نیز طرح می شد . از طرفی با آمدن طیف جدیدی از کتابها بنام کتابهای نظم کنونی و قوانین ریاست جمهوری طراحان گرایش به این گونه منابع پیدا کردند و این رویه تا سال 88 ادامه داشت . تقریبا" همه سوالات را با مطالعه کتب قانون و در نظم کنونی می شد پاسخ گفت .
3- در سال 1389 سوالات شکل استنباطی کامل یافت . دلیل این تغییر رویه ، توسعه منابع حقوقی و افکار حاکم بر مدیریت وقت کانون وکلا مبنی بر مقابله با موسسات آموزشی بود که اعتراضات یکی از این موسسات را نیز در بر داشت و کار به مجلس کشید که البته ثمری نیز در عمل نداشت .
4- در سال 1390 باز تغییرات محسوسی در آزمون را شاهد بودیم گرایش طراحان به قوانین خاص و آرای وحدت رویه در حد افراطی و دو مرحله ای شدن آزمون کانون مرکز این آزمون را منحصر به فرد کرد و البته این آزمون اعتراضات شدیدی در پی داشت که کانون مجبور شد 5 سوال از سوالات آن سال را حذف کند و کانون مرکز ظرفیت متمم اعلام کرد. و این اعتراضات تا سال 91 نیز ادامه داشت و حتی در زمان اعلام نتایج نیز آزمون وکالت 91 نیز تاثیر داشت . در آزمون وکالت 90 کسانی که قوانین خاص و آرای وحدت را نخوانده بودند توفیقی نداشتند . دلیل دیگر خروج سوالات آزمون وکالت 90 از حالت استاندارد اسرار عجیب طراحان سوال به نظرات خودشان در جزوات و کتابهای خودشان بود که اغلب آنها نیز عضو هیئت مدیره کانون بودند .
5- آزمون وکالت 91 تحت تاثیر مستقیم دو موضوع بود اول : دامنه گسترده اعتراضات به آزمون سال پیش . دوم : تغییر سران کانون و هیئت مدیره که کانون شاهد چهره های دانشگاهی موفق در راس امور بود همچنین اعضای هیئت مدیره اغلب از اساتید دانشگاهای مطرح حقوق تشکیل شد . بنا براین طراحی سوالات این آزمون با وجود دو عامل مهم طراحی شد عامل اول تلاش شدید برای استاندارد سازی سوالات بود تا جبران مافات سال پیش باشد . دوم دید پژوهشی اساتید در طرح سوال بود که سوالات را به حالت کاملا" مفهومی در برخی دروس برد . برای مثال در درس مدنی گویی سوالات اختبار بصورت تستی مطرح شده بود . برای همین اغلب داوطلبان از کمبود وقت بعلت مطالعه و فهم حجم متنی هر سوال در هر دقیقه گلایه داشتند و بسیاری نتوانستند بعلت کمبود وقت به درس اصول یا آیین دادرسی کیفری با فراغ خاطر جواب دهند .
با یک نگاه کلی به این سیر رویه آزمون وکالت ملاحظه می گردد که :
1- تاکنون این آزمون 5 بار تغییر رویه داده است و 3 بار آن در 3 سال اخیر بوده است . با این حساب در نگاه اول اینگونه به نظر می رسد که امکان تغییر رویه باز وجود دارد اما با نگاه عمیقتر متوجه خواهیم شد که چنین نیست و سوالات در همان حالات بینابینی استدلالی و مفهومی و نصی باقی خواهد ماند . حال ممکن است دشوار طرح شوند یا آسان ، اما رویه عوض نخواهد شد . مگر طرح سوال مساله ای ((اختباری )) که امسال در چندین درس دیده می شد بیشتر شود .
2- تحولات مدیریتی در هیئت مدیره کانون در تغییر رویه آزمون وکالت تاثیر مستقیم می گذارد: خوشبختانه امسال شاهد تغیر در هیئت مدیره نخواهیم بود بنابراین از این لحاظ می توان امیدوار بود که رویه آزمون وکالت 91 کماکان در آزمون وکالت 92 نیز اجرا شود .
3- تغیرات قانونی و تقنین قوانین تازه چه عام و چه خاص و تصویب آراء وحدت رویه و آثار آنها بر سایر قوانین همیشه و در همه رویه ها پای ثابت آزمون وکالت بوده است :
امسال شاهد تغییرات عمده در حوزه تقنین قوانین خواهیم بود قانون مجازات اسلامی و آیین دادرسی کیفری در شرف تغیرند که مستقیم یک چهارم سوالات کانون را تحت تاثیر قرار خواهد داد . در سال 79 الی 81 نیز در تغیرات آیین دادرسی مدنی و با احیای دادسراها چنین حالتی پیش آمد . رویکرد کانون در آن مقطع طرح سوال از نص قانون بود که در سال 92 در صورت تغییر این دو قانون نیز همین رویکرد قابل تصور است اما باید در نظر داشت اگر با ابلاغ و اجرایی شدن قانون کتابهای اساتید به روز آوری شود و با قوانین جدید چاپ شود و تا زمان آزمون در اختیار همه قرار گیرد در این صورت تفاسیر وارد بر قانون جدید نیز ممکن است وارد سوالات آزمون گردد. در کل باید منتظر سرنوشت این دو لایحه باشیم تا بتوان نظر قطی در این مورد داد .
4- متن قوانین در این آزمون تا سال 88 کافی بود بعد از آن لازم است اما کافی نیست.با توجه به این امر:
1. داوطلبان هرگز نباید در ورای مطالعات خود از متن قوانین عام و خاص و آرای وحدت رویه غافل شوند .
2. داوطلبان ضمن اینکه لازم است متن قوانین عام و خاص و آرای وحدت رویه را مطالعه کنند نباید از تفسیر این قوانین و نظریات دکترین و کتابهای مرجع غافل گردند .
5- توسعه منابع و تغییر روش در نوع کتابهای منبع در رویه آزمون وکالت نقش به سزایی داشته است : مثال بارز این مورد ورود کتابهای نظم کنونی بوده است و همچنین کتابهای سه گانه جزای اختصاصی دکتر میر محمد صادقی همه چیز را در آزمونها در خصوص این درس تحت تاثیر قرارداد . در کل باید مواظب این نوع تغییرات نیز بود تا در آزمون غافگیر نشد .
6- عواملی همچون اعتراضات و .... در رویه آزمون کانون وکلا تاثیر دارد : کمترین تاثیر این مساله دقت و استاندارد سازی سوالات در آزمون وکالت 91 بود اما باید توجه داشت امسال از این اعتراضات خبری نیست ولی رویه استاندارد سازی به عنوان رویکرد کانون حفظ خواهد شد.
نتیجه گیری : برای آزمون وکالت 92 با توجه به رویه اخیر منابع زیرحتما" باید خوانده شود :
1- نصوص قانونی اعم از عام و خاص (از کتابهای ریاست جمهوری یا مجموعه قوانین تنقیح شده روزنامه رسمی )
2- همه آرای وحدت رویه بخصوص از سال 79 تا آخرین رای نزدیک به آزمون از سایت hvm.ir
3- شرح و تفسیر قوانین(از کتابهای در نظم کنونی : برای مدنی در نظم دکتر کاتوزیان – برای آیین دادرسی مدنی : دکتر حیاتی – برای تجارت در نظم دکتر دمرچیلی ) در خصوص جزا فعلا" مواد 498 به بعد از محشای دکتر گلدوزیان وبرای مابقی جزا و آیین دادرسی کیفری باید منتظر تعیین تکلیف قوانین جدید بود ...
4- منابع مرجع :برای مدنی : مدنی 1 و 5 دکتر صفایی – مدنی 2و3و4و6و7و8 دکتر کاتوزیان – برای تجارت 5 جلد دکتر اسکینی – برای آیین دادرسی مدنی سه جلد پیشرفته دکتر شمس (دیگر بنیادین ها کافی نیست اگر هم بنیادین می خوانید فقط جلد 1 بقیه را حتماً باید پیشرفته بخوانید )- اصول ابوالحسن محمدی – جزا فعلا" جرایم علیه امنیت غیر از مبحث محاربه و جرایم علیه اموال غیر از مبحث سرقت حدی از دکتر میر محمد صادقی و مابقی را منتظر تعیین تکلیف قانون بمانید
5- توصیه ویژه که همه از آن غافلند : اگر توانستید سوالات 5 سال اخیر اختبار کانونهای مرکز و آذربایجانشرقی و مشهد و شیراز را بدست بیاورید حتماً یک دور آنها را خوانده و پاسخهای آنها را نیز پیدا کرده و مطالعه کنید برای پاسخ دادن از اساتید و وکلا نیز کمک بگیرید . . مطمئن باشید اینگونه شاخ غول سوالات مفهومی را می شکنید. چ.ن اولا" قدرت تحلیتان بالا می رود دوما" در سوالات مدنی امسال شمه هایی از سوالات اختبار چند سال اخیر کانون مرکز دیده می شد که احتمال دارد این رویه توسعه یابد .
مهارتهای مطالعه منابع آزمون وکالت
قبل از شروع به مطالعه منابع آزمون وکالت
این مطلب را با دقت بخوانید
مقدمه :
برخی داوطلبان، ناکامی های تحصیلی خود را به عواملی چون کم استعدادی،نداشتن امکانات و بدشانسی نسبت می دهند در حالی که،به جرات می توان گفت که مهمترین عامل موفقیت تحصیلی ،آشنایی با مهارتهای مطالعه و یا دگیری است.
آنچه مسلم است مطالعه اکثر ما تجربی است تا علمی در حالی که مطالعه صحیح علمی است که یادگیری علوم دیگر را تسهیل می کند . اکثر داوطلبان وقت و زمان برای مطالعه صرف می کنند اما با عدم رعایت استانداردهای علمی مطالعه به نتیجه برابر تلاششان نمی رسند در این نوشتار، با برخی از روشهای مطالعه و فراگیری آشنا می شوید تا به فرا خور هر موضوع ،شیوه مناسب را انتخاب کنید .همچنین مطالبی عمومی و کاربردی برای مطالعه برتر را خواهید خواند که زمینه بررسی بیشتر روشهای برتر مطالعه را فراهم می آورد.
انواع مطالعه
مطالعه کننده باید قبل از مطالعه هدف جزیی جود را از خواندن مطلب به درستی مشخص کند.بعضی عادت دارند هر نوع مطلب را آهسته مطالعه کنند وتصور می کنند که با این روش ،مفاهیم را بهتر درک می کنند.اما شاید فقط یک نوع مطالعه را بتوان نام برد که در آن خواننده لازم است کمی آرام تر مطالعه کند(دقیق خوانی) مثلا اهمیت دا نستن و به یاد سپاری مطالب گوناگون روزنامه ها،بسیار کمتر از مطالبی است که فراگیر باید در آینده ای نزدیک در یک آزمون پاسخ گوی آنها باشد.در تعریف ما مطالعه بر سه نوع است:
1.سطحی خوانی(skimming)
2. خواندن پژوهشی(scanning)
3.دقیق خوانی (reading for exact information)
سطحی خوانی
سطحی خوانی برای بدست آوردن مفهوم اصلی پاراگراف بدون توجه به جزییات است.خواننده در این شیوه باید بداند در جستجوی چیست و چگونه باید اطلاعات خود را جستجو کند .مراحل زیر برای کمکبه خوانندگان جهت به دست آوردن مفهوم عمومی متن ،پیشنهاد می شود:
1 . خواننده در((سطحی خوانی))باید هدفی داشته باشد.او باید بداند چرا می خواندو چه چیز را می خواند.؟
2. اگر هدف او از خواندن معلوم باشد،خواهد دانست به کجا نگاه کند و چه چیز را جست وجو کندو در نتیجه،با سرعت بیشتری خواهد خواند خواننده باید به عنوان متن نگاه کند ودربارهمعنای آن فکر کند وبر روی کلمات اصلی عنوان درنگ کند.((تیتر))مفهوم اساسییا اصلی متن منتخب است
3. خواننده باید فقط مقداری از پاراگراف را،که برای دست یابی به مفهوم اصلی لازم است ،بخواند.احتمالا خواندن اولین واخرین جمله هر پاراگراف کافی است
4. او باید به دنبال ابزارهای ترسیمی نظیر تصاویر،نقشه ها ،عکسها،نقاشیها و نمودارها بگردد.آنها،در مقایسه با متن،اطلاعات بیشتری ارایهمی کنند
5. او باید هدف نویسنده را بفهمد.باید بداند منظور نویسنده والگوی فکری او چیست؟ خواننده می کوشد تا سازماندهی افکار نویسنده را از طریق عناوین فرعی ،تقسیمات فرعی و بخشهای جزئیدر نوشته او بفهمد
6. خواننده باید بکوشد تا ترتیب مضا مین پاراگراف را بفهمد ،آیا نویسنده ایدهای خود را بر اساس ترتیب زمانی بصورت منطقی یا به گونه آماری بیان کرده است؟ ایا مطالب در یک سازماندهی منظم ((یک،دو،سه))مرتب شده اند؟
7. خواننده باید برای یافتن وپی گیری مفهوم اساسی متن تلاش کند.او نباید وقت وتوان خود را صرف حفظ جزییاتی نظیر تاریخها،اسامی،شماره ها واطلاعاتی از این قبیل کند
8. خواننده نباید جمله را کلمه به کلمه بخواند.باید کلمات کلیدی متن را بخواند و بقیه را فقط ازنظر بگذراند و از انها عبور کند.او باید کوشش کند معانی کلماتی را که نمی داند حدس بزند .اگر معنای کلمه ای را نفهمید ،نباید توقف کند وآن را دوباره بخواند.باید متن را ،هر چقدر می تواند ،سریع بخواند ،ولی نه آنقدر سریع کهحتی به طور سطحی نیز معنا را در نیابد.
خواندن پژوهشی
((خواندن پژوهشی ))نوعی سریع خوانی است که از ان برای بخاطر سپردناطلاعات مخصوصی نظیر تاریختولد ،درجه حرارت و…استفاده می شود. در خواندن پژوهشی .خواننده نیازی به خواندن همه سطرها ندارد.او از سطرها وصفحه ها.به منظور یافتن اطلاعات ویژه ،به سرعت عبور می کند.خواننده در این روش ،تنها به اطلاعاتی که در پی آنهاست توجه می کند .
برای مهارت یافتن در روش((خواندن پژوهشی))،مراحل زیر پیشنهاد می شود:
1.خواننده برای اینکه بفهمد آیا آگاهیهای مورد نظر در متن موجود است یا نه ،ابتدا باید به عنوان پاراگرف نگاه کند .احتمالا این اطلا عات در تیتر پاراگراف نشان داده شده است .اگر چنین نباشد .خواننده باید آنها را در پاراگرافهای بعدی جست وجو کند
2.خواننده باید بدون اینکه سطر ها را بخواند،به آنها نگاه کند و از اینطریق ،اطلاعاتی را که می خواهد جست و جو کند
3.خواننده آنگاه باید آگاهی های مورد نظر خود را تشخیص بدهد وبفهمد.
دقیق خوانی
دقیق خوانی به معنای ((خواندن برای درک کامل )) است .مطالعه برای رسیدن به چنین هدفی ،جریانی است که خواننده در آن،اطلاعات درست متن را بر می گزیندو گرداوری می کند .لازمه این نوع خواندن ،فهم مضامین ،استنباطهاودلالتهای جملات در پاراگراف است،به علاوه،خواننده بایدمعانی غیر مستقیم کلمات را،به خوبی معانی مستقیم،درک کند.
مراحل دقیق خوانی عبارتند از :
1.یافتن مفهوم اساسی با خواندن اولین وآخرین جمله پاراگراف و نگاه گذرا به بقیه سطرها.
2.گزینش آگاهی های جزیی ومهم پاراگراف برای دست یابی به اطلاعات دقیق .
3.طرح پرسشها ویافتن جواب آنهادر خلال مطالعه پاراگرف با درک کامل.
4.دنبال کردن کامل همه زوایای پاراگراف با درک آن.
5.تقسیم بندی وسازمان دهی عناصر در ذهن برای درک مفاهیم پاراگراف
6.دست یافتن به نتایج کلی هنگام خواندن پاراگراف
7.توانایی فهم نقشه های تر سیمی برای درک پاراگراف
8.فهم لغات،جملات وتعابیر راهنما برای درک همه پاراگراف و به دست آوردن مفهوم درست از آن.
در توضیح انواع مطالعه ،تاکید ما بر مطالعه ((پاراگراف)) ،یعنی یکی از اجزای یک متن بود،اما مطالعه متن،هدف نهایی خواندن است.خواندن هر متن شامل خواندن یک یا چند پاراگراف است.بنابراین همه نکات یاد شده هنگام خواندن متن نیز قابل اجراست.
ـ تند خوانی
در تند خوانی، تاکید بر سرعت بیشتر همراه با درک است.این دو ((سرعت ودرک))رابطه بسیار نزدیکی با هم دارند .کسی که با سرعت مطالعه می کند ،از درک خوبی برخوردار است وکسی که کند می خواند ،کمتر درک می کند.
کند خوان در هر کلمه ،برای تشخیص عناصر ساختاری آن ،درنگ می کند.چنین خواننده ای در هر سطر ،که دارای صفحه ای با اندازه متوسط است ،تقریبا هفت تا هشت بار مکث می کند .در حالی که خواننده متوسط تقریبا هنگام خواندن چنان سطری ،چهار تا پنج بار ویک تند خوان تقریبا دو تا سه بار مکث می کند .بنابراین در هر مکث ،که تقریبا یک چهارم ثانیه طول می کشد،تند خوان دو تا چهار کلمه و کند خوان فقط یک کلمه می خواند .تند خوان در هر دقیقه حدود ششصد تاهزار کلمه،متوسط خوان سیصد تا چهار صد کلمه وکند خوان صد و پنجاه تا دویست کلمه می خواند.
از همین امروز سعی کنید با سرعت بیشتری مطالعه کنید،وهر بار که ،برای تمرین ،متنی را دوباره مرور می کنید ،سعی کنید در زمان کمتری آن را مطالعه کنید .برای تمرین تندخوانی برنامه ریزی کنید و هر روز ساعتی را به آن اختصاص دهیدو هنگام خواندن دست کم ،پنج بار سرعت مطالعه خود را اندازه گیری کنید وهر بار سعی کنید متن را تندتر از قبل بخوانید.
درباره تند خوانی کتابهای بسیاری تالیف شده است .برای مطالعه و تحقیق بیشتر می توانید به آنها مراجعه کنید.
ـ تمرکز در مطالعه
وقتی مطلبی را می فهمید ،دو اتفاق مهم افتاده است: یکی اینکه به درکی مناسب از مطالب جدید رسیده اید.ودیگر اینکه میان معلومات تازه و پیشین شما ارتباطی برقرار شده است .
بدون تردید سرعت مطالعه استاد از شاگرد بالاتر است ،زیرا استاد با موضوع مورد مطالعه آشنایی قبلی دارد.طبیعی است که اگر با مطلبی که می خوانیدـبه هر شکل ـآشنا باشید،آن را سریعتر می خوانید و بهتر و عمیق تر ((درک)) .این آشنایی قبلی باعث می شود تا هنگام خواندن تمرکز کافی ولازم داشته باشید.
محققان چهار مساله را از دلایل کمبود یا نبود تمرکز بر شمرده اند:
1. مشکلات بیرونی.
2. مشکلات درونی.
3. بی علاقه گی به موضوع مورد مطالعه.
4. برخورد قدرت تخیل و قدرت اراده.
مشکلات بیرونی
مشکلات بیرونی نقش بسزایی در کمبود یا نبود تمرکز دارد .هر گونه خلل در زندگی می تواند علت بروز این مشکلات با شد. آدمی از حسهای شنوایی ،بینایی .چشایی،بساوایی و بویایی بر خوردار است.همواره استشمام بوهای بد .تماس با سطوح خشن و زبر ،شنیدن صداهای گوش خراش وناهنجار و…باعث نابسامانی در این حواس می شود و به این ترتیب،((حواس پرتی))بوجود می آید.
بد نیست بدانید آدمی حواس دیگری هم دارد :گرسنگی،تشنگی،درد،توازن،فشار،گرما،سرماو…بنابراین هرگونه عدم تعادل در این حواس نیز باعث ((حواس پرتی ))می شود .
بر طرف کردن اینگونه حواس پرتی ها.هر یک.تدبیر جدا گانه ایمی طلبد .مثلا برای مطالعه بهتر باید سر وصدا های محیط مطالعه ،سردی یا گرمی آن ،نور ضعیف و…را از میان برداریدو نگذارید مشکلات بر شما پیروزشود.
مشکلات درونی
مشکلات درونی، بسیار مهم است و مهمتر اینکه اگر شما مشکلات بیرونی را بر طرف کنید وگرفتار مشکلات درونی باشید ،باز هم ((تمرکز حواس))ندارید.همه ما با احساسهای هیجان انگیز نظیر ترس ،دلهره،حسد،غم و…آشنایی داریم .به علاوه بی تردید،گرفتار رویا و خیالات شده ایم .اما شاید بسیاری نتوانسته اندبه موقع از گرداب مشکلات درونی رهایی یابند .بعضی از این مشکلات از این قبیل هستند :
مشکلات شخصی،تحصیلی،اجتماعی،اقتصادی،شغلی یا روحی .بنابراین،بزرگترین دشمن تمرکز حواس،فر ورفتن در عالم تصورات واوهام است .اینگونه حواس پرتی ها،اغلب،زاییده عادت،بی حوصلگی ویا ضعف اراده است.
متخصصان ،بهترین راه مبارزه با این حواس پرتی ها را در این می دانند که چشمها به روی واقعیت ها باز شود ،آرزوهای دست نیافتنی پایان پذیرد وغم ها وشادی ها متعادل شوند.
بی علاقه گی به موضوع مورد مطالعه
بی علاقگی به موضوعی که در حال مطالعه اش هستید ،یکی دیگر از عوامل حواس پرتی است .اگر به موضوعی علاقه نداشته باشید ،نخواهید توانست آن را به خوبی درک کنید.این را بدانید که تند خوانی باعث علاقه مندی به مطالعه نمی شود ،بلکه باید قبل از مطالعه ،انگیزه ای نیرومند برای خواندنداشته با شید.
اگر به دلایلی به موضوع مورد مطالعه علاقه ندارید ،ولی ناچار به مطالعه آن هستید ،باید نگرش خود را عوض کنید وبه خودتان تلقین کنید که برای رسیدن به آینده ای خوب ودرخشان ،باید به آن موضوع علاقه مند شوید. اصولا کسی که در زندگی دارای هدف باشد ،با مشکلات به شیوه ای عاقلانه و صحیح مواجه می شود وبا تدبیر موانع را از سر خود بر می دارد .
برخورد قدرت تخیل و قدرت اراده
بحث درباره ((اراده))و ((تخیل)) از دیر باز در میان بوده و مطالب بسیاری در این باره بیان شده است .حتما برایتان پیش آمده هنگامی که کتاب را برای خواندن باز می کنید ،تخیلات گوناگون ظاهر می شوند ودست به دست هم می دهند تا شما از مطالعه دست بکشید .از سوی دیگر ،اراده شما تلاش می کند تا آن کتاب را بخوانید.اراده وتخیل در مبارزه ای هیجان انگیزد پی مغلوب کردن یکدیگرند .اما در پایان،اغلب تخیل پیروز می شود و اراده را شکست می دهد .
بهترین روش برای برطرف کردن این مشکل ،آمیختن قدرت اراده وقدرت تخیل است .چرا که هیچ یک ،به تنهای ،کاریاز پیش نمی برند.باید در ذهنتان تصور کنید که با کمال آسایش وقدرت در حال مطالعه هستید.به این ترتیب، از نیروی اراده برای عینیت بخشیدن به تخیلتان بهره می برید .
نکات عمومی برای مطالعه و یا دگیری
استفاده از روشها
نباید خود را به روشی ،که بطور اتفاقی آن را برای مطالعه برگزیده اید ،محدود کنید برای انجام دادن کارهای مختلف به کار گیری روشهای متفاوت سودمند است .آزمودن روشهای مختلف باعث ایجاد تنوع و جذابیت در فعالیتهای تحصیلی می شود .برای یادگیری بهتر ،خوب است که مجموعه ای از روشهای گوناگون یادگیری فراهم آورد .
هر قدر روشهای بیشتری را برای یادگیری آزمایش کنیم ،بهتر می توانیم تصمیم بگیریم که کدام یک از روشها بیش از بقیهبرای انجام دادن کاری خاص در موقعیتیخاص مناسب است .انتخاب بهترین روش برای انجام دادن کارهای مختلف،.مهارتی است که به پیشرفت شما کمک می کند.به این معنا که به سرعت می توانید خود را با موقعیتها و شرایط جدید هماهنگ کنید .
تنوع
ایجاد تنوع برای استفاده بیشتر از مطالعه ،مفید است .هنگام مطالعه نباید همه وقت را صرف انجام دادن یک کار کرد . کمی از وقت را باید به مرور مطلب دیگری گذراند .همچنین باید برای مطالعه آزاد برنامه ریزی کرد .تا ثیر تنوع در مطالعه ،به خوبی استراحت کردن است .اگر فکر ،فعالیتهای متنوعی داشته باشد ،کارآیی بیشتری خواهد داشت تا آنکه برای مدتی طولانی به کاری یکنواخت بپردازد.
معنویت
از خدا مدد خواستن وبا وضو بودن از جمله امور معنوی است که موجب شادابی جسم وروح ،ودر نتیجه،تمرکز حواس هنگام مطالعه می شود.
مطالعه جمعی
وقتی به تنهایی مطالعه می کنیم ،این امکان وجود دارد که ساعتها پشت میز بنشینیم ،بدون اینکه مطالب چندانی را فرا بگیریم .زمانی که عضو یک گروه فعال مطالعاتی باشیم،امکان(( فرورفتن در رویا )) بطور قابل ملاحظهای کاهش می یابد.
عدم وسواس
در مطالعه نباید کمال گرا بود .یعنی در یاد گرفتن مطلبی ،نباید خیلی وسواس داشته باشیم یا وقت زیادی را به یاد گرفتن مطلبی اختصاص دهیم که هر قدر آنرا مطالعه می کنیم ،از توانایی خود در درک آن ،مطمئن نشویم.کمال گرایان اغلب به دلیل انجام دادن کاملتعداد کمی از کارها ،در نهایت ،با انباشته شدن کارهای مهم مواجه می شوند.
کاری که امروز غیر ممکن بنظر می رسد ،ممکن است پس از مدتی ـ هنگامی که اطلا عات و تجربه لازمبرای سازماندهی روش انجام دادن آن کار به دست می آید ـ بسیار آسان تلقیشود .خطر واقعی پافشاری برای انجام دادن یک کار ،صف کشیدن بقیه کارهای انجام نشده در پیش چشمان ما است که در همان زمان در حال انباشته شدن هستند.
توقف نکردن
باید از کنار موانع عبور کرد .هنگامی که به مطلبی بر می خوریم که در باره آن چیزی نمی دانیم ،نباید متوقف شویم ،بلکه باید آن را مانند جزیره کوچکی پشت سر بگذاریم وموضوع بعدی را مطالعه کنیم .شاید موضوع بعدی ساده تر بیان شده باشد .ممکن است پس از تسلط یافتن بر چند موضوع و مطلب ،آن مشکل ،خود به ،خود حل شود.
یادآوری مطالب
پژوهشگران ثابت کرده اند که اگر سی درصد وقت خود را به خواندن وهفتاد درصد دیگر را به یادآوری اختصاص دهید ،بسیار مفید تر از آن استکه تمام فرصت خود را به خواندن بگذرانید .
بنابراین بهتر است ،پس از مطالعه،درباره مطلب بیندیشیدو تلاش کنید آن را به زبان خودتان باز گو کنید .این کار را با کمک یاداشت کردن ویا بدون آن می توانید انجام دهید .در امتحانات هم توانایی های فکری وقدرت یاداوری شما را می سنجند .علاوه بر این هنگام یادآوری سه مرحله را می گذرانید:
1. رمز گردانی
2. اندوختن اطلاعات
3. باز یابی
داشتن کارت همراه
یکی از راه های بخاطر سپاری مطالب سنگین ودیر فهم ،استفاده از کارت است.کارتهایی در اندازه 12*9 تهیه کنید وچکیده معلومات بدست آمده از هر مطلب (کلمات کلیدی)را روی آنها بنویسید.کارتهای شما همیشه می تواند همراهتان باشد .در سفرهای طولانی .در مجالس،کتابخانه ونیز در زمان استراحت،با مراجعه به کارتهامطالب را مرور کنید .به این ترتیب ،مخزن همیشگی حافظه خود را فعال و بار ورتر می کنید.
تداعی معانی
روش تداعی فرایندی است که در آن یک چیز،شما را به یاد چیز دیگر می اندازد.استفاده از این روش ،تنها نیازمند دقت وتوجه ویک تصویر ذهنی سریع است .برای مثال اگر می خواهید به خاطر داشته باشید که موقع رفتن به کلاس ،خودکار همراه خود ببرید ،کافی است تصور کنید که روی دستگیره در منزل ،جوهر سیاه رنگ وچسبنده ای ریخته است .این تصویر ذهنی باید سریع ایجادشود ودر عین حال قوی نیز باشد .وقتی به قصد رفتن به کلاس ،از خانه بیرون می روید ، موقع گرفتن دستگیره در،تصویر ذهنی جوهر به یاد شما خواهد آمد وبدین ترتیب خودکار رابه خاطر خواهید آورد.
خلاصه برداری
حتما باید در حال مطالعه خلاصه برداری کنید .خلاصه نویسی مهارت بسیار سودمندی است که با تمرین ،پیشرفت می کند.مهارت یافتن در خلاصه نویسی کمک می کند تا حجم مطلبی که می خواهید آن را یاد بگیرید .کمتر شود .این مهارت ،خود به خود ،شما را به تصمیم گیری درباره موارد مهم وغیر مهم وادار می کند و موجب می شود ،از اتلاف وقت وانرژی ،که صرف مطالعه بی نتیجه وسرسری می شود ،جلوگیری شود.
حمایت علمی از داوطلبان آزمون وکالت 92
حمایت علمی از داوطلبان آزمون وکالت 92
سامانه اطلاع رسانی آزمونهای حقوقی
سامانه اطلاع رسانی آزمونهای حقوقی
آخرین اخبار
- گام حق دعوت به همکاری می نماید
- تاریخ برگزاری آزمون های آزمایشی ویژه کارشناسی ارشد آزاد
- رای وحدت رویه جدید به شماره ۷۲۸ صادر شد
- آزمون دکتری ۹۲ دانشگاه آزاد ۳ و ۴ اسفند برگزار میشود(توزیع کارت از دوشنبه ۳۰ بهمن)
- تلاش قوه قضاییه برای ابلاغ قانون مجازات اسلامی پیش از پایان سال
- قانون مجازات اسلامی در کمیسیون حقوقی نهایی شد
دریافت:آخرین اخبار از آزمونهای وکالت –قضاوت –سر دفتری - کارشناسی ارشد حقوق = با ارسال کد 101
دریافت :آخرین تغییرات در حوضه اصلاح یا تصویب قوانین –آرای وحدت رویه جدید= با ارسال کد 102
نکات آموزشی -آزمونی - علمی =با ارسال کد 103
در یافت کلیه موارد = پیامک بدون متن
با ارسال کدهای گفته شده یا پیامک بدون متن در سامانه اطلاع رسانی گام حقعضو شوید :
30002828484888
همگام تعهدات
معرفی کتاب همگام تعهدات
با کسب اجازه از محضر اساتید مسلم و معزز حقوق مدنی ؛ دکتر ناصر کاتوزیان، دکتر محمد جعفر جعفری لنگرودی، دکتر سید حسین صفایی و با درود به روان پاک دکتر سید حسن امامیو دکتر مهدی شهیدی، اثر فوق به تک تک اعضای جامعه حقوقی کشور تقدیم میشود:
جهت آشنایی با وِیژگیهای این کتاب کلیک کنید
از دوستان وبلاگ نویسی که در معرفی کتاب همگام تعهدات اینجانب را یاری کردند صمیمانه سپاسگزارم:
جناب آقای مسعود عرفانیان( وبلاگ تخصصی حقوق ایران)
جناب آقای رادین (وبلاگ عدالت : مرجع دانلود مقالات و فایل های صوتی اساتید )
آقای نیما جهانشیری(رتبه یک کانون البرز )
http://nimajahanshiri.blogfa.com
آقای علیرضا قاسمی (وبلاگ حقوقی ایران دادگر )
http://www.irandadgar.blogfa.com
آقای عزیز الله حیدری (رتبه 3 کانون کرمان )
خانم رها ساعی(وبلاگ نقد حقوقی )
کتاب های همگام تفصیلی حقوق مدنیکه اکنون بخش مربوط تعهدات (حقوق مدنی 3 ) آن را در اختیار دارید به سبکی متمایز تهیه شده اند.
این سبک چینش حساب شده مطالب و مرتب کردن آن در قالب های هدفمند می باشدکه جداول و نمودارها و چارتها در خدمت همین نظم هدفدار قرار می گیرد و شکل کار را تشکیل می دهد تا ماهیت کار خود را بهترین نحو ممکن نمایش دهد چند نتیجه از این امر حاصل می شود :
1- در این روش ارائه فقط موضوعیت دارد نه طریقت و هدف از آن فقط ارائه مطلوب ماهیت است بدین معنا که هر روشی که بتواند مطلب را به روشنترین و واضحترین حالت ممکن منتقل کند مورد استفاده قرار میگیرد با این شعار که با نموداری و جدول بندی کردن مطلب نمی توان اثر موثری ارائه نمود مهم بکار گرفتن این امکانات برای ارائه مطلوب ماهیت است .
2- ارائه مطالب به این سبک کاملاً هدفمند و فکر شده است و تمام سعی مولف بر آن است هر چیزی دقیقاً همانجایی قرار گیرد که باید باشد . مولف در این سبک به نظم دهی مطلب در ذهن مخاطب می اندیشد نه نموداربندی و جدول بندی زیباسازی کتاب، بنابراین در صورت مطالعه صحیح به این سبک بازیابی این مطالب در شرایط آزمونی برای داوطلب آسان میگردد تا حدی که وی به این نتیجه برسد که حتی یک دقیقه برای یک سوال زمان زیادی است، چون سرعت و مهارت او در بازیابی اطلاعات بسیار بالا می رود.
3- در این سبک ارتباط مطالب کاملاً حفظ شده است ، بدین ترتیب اولاً تحت هیچ شرایطی ارتباط بین مطالب قطع نمی شود و هر مطلبی مقدمه مطلب بعدی می گردد در حالی که خود نتیجه مطلب قبلی است دوماً کتاب از حالت ارئه نکات صرف خارج گشته و منعطف و پویا گردیده و عرض و طول مطالب کامل آشکار می شوند.
4- در این سبک ذهن مخاطب از انحصار قالب بندیها و تقسیم بندیهای سنتی آزاد می شود آنها را دور نمی اندازد یا پس نمی زند و انکار نمی کند حتی نقد هم نمی کند و بر آنها خورده نمی گیرد بلکه به آنها از زوایای دید جدید و ابعاد تازه ای می نگرد و باعث اشرافیت ذهن بر مطلب می گردد ایجاد پلان و نقشهکلی به عنوان نقشه راه از مطالب مورد آموزش در ذهن مخاطب از اثرات بارز این نکته است .
در شکل دهی اولیه مطالب کتاب موارد زیر به دقت مورد توجه گرفته اند:
1- ایجاد پلانهای کامل و شامل با بررسی همه منابع موجود و حتی منابع خارجی مشابه - به نمونه زیر توجه فرمایید :
2- حفظ اصالت مواد قانونی و تاکید بر یادگیری جزء به جزء مواد قانونی- به نمونه زیر توجه کنید :
3- بررسی قوانین موضوعه با قوانین موضوعه وکشف ارتباط مواد قانونی و اثرات آنها بر یکدیگر
4- بررسی نهادهای حقوقی به ظاهر مشابه و در واقع متفاوت از حیث تفاوت و تشابه ونتایج حاصل از آن
5- بررسی مواد با مفاهیم برداشت شده از آنها مثل بررسی مفهوم موافق و مخالف ماده ، وارد و مورد ، تخصیص و تخصص ، ناظر و منظور ..... و نتایج حاصل از آن
6- تجزیه و تحلیل کامل مواد قانونی و انتقادهای وارد بر آنها با نظریههای دکترین با حفظ اصالت نظرات مانند نمونه زیر:
بعد از شکل گیری ساختار کلی کتاب لایه هایی در جزئیات کارشده است که شاید ظاهراً چندان به چشم نیایند اما در عمل نقش به سزایی در غنای علمی و جامعیت کتاب داشته اند ودر کامل و شامل بودن آن تاثیر اصلی را دارنداین لایه ها عبارتند از :
1- تنظیم:تنظیم مطالب به دو صورت انجام گرفته است :
1. نظم بخشیدن به مطالب با ارائه پلان های کلی و جزئی با استفاده از چارتها ، جداول و نمودارها
2. قراردادن مطلب در قالبی بصورت منظم و هدفمند با این رویکرد که مهم نیست این قالب چه باشد مهم اینست که در ذهن مخاطب طوری قرا گیرد که به آسانی قابل بازیابی باشد.
2- تحشی: بررسی آرا وحدت رویه و نظریات دکترین موثر بر مواد و نتایج آن
3- تفهیم: بررسی ماده با مفاهیم آن مثل مفاهیم کلمات موجودر ماده یا مفهوم مخالف ماده و نتایج حاصل از آن
4- تلفیق: بررسی موادی که ارتباط مستقیم با مبحث یا ماده مورد بررسی دارند و نتایج حاصل از آن بهخصوص در مواردی که قوانین خاص حکم قانون عام را تخصیص زده و یا موادی که موا دیگر را تکمیل یا تفسیر کرده است .
5- استنباط: بررسی مبحث با موادی که ارتباط غیر مستقیم غیر محسوس با مبحث مورد مطالعه دارند یا آثاری که مواد و اصول و قواعد بر سایر مواد می گذارند و نتایجی که از این بررسی حاصل می شود .
6- تشریح یا توضیح:توضیح و تشریح مباحث به سه روش انجام گرفته است:
1. ارائه ترمینولوژی کلمات مهم و کلیدی و مقایسه مفاهیم مهم با مفاهیم مشابه
2. توضیح مواردی برای مخاطب سوال برانگیز و مشکل است به نوعی باز کردن گره های ذهنی داوطلب در خصوص مباحث
3. مشخص کردن اصول و قواعد کلی حاکم مبحث و احصاء استثنائات یا اضافات وارد بر آن
7- تحلیل:تحلیل مباحث براساس منابع اصلی آزمونها و منابع تکمیلی آنها صورت می گیرد به روش که ابتدا مطالب تحلیلی منابع اصلی بررسی شده و هر نکتهای از مبحث که در منابع اصلی نیست از منابع تکمیلی جمع آوری شده تا مبحث را جامع و کامل و شامل نماید .
8- استدلال:
1. دلالت دادن مواد به مصادیق عینی رویه های آزمونی و قضایی برای مثال سوالات آزمونی مربوط به ماده.
2. دلالت دادن مواد و آرا و نظر دکترین برای رسیدن به نتیجه ای خاص.
9- مقایسه: بررسی یک مبحث با مباحث به ظاهر مشابه و در واقع متفاوت و نتایج حاصل از آن
10- تثبیت: رسیدن به نتیجه در موضوعات شاذ و اختلافی که معمولاً حکمی که نزدیکترین به قانون است و در آزمونها و رویه قضایی مورد پذیرش است در آن پذیرفته می شود و بعنوان نکته ای ثابت و فصل الخطاب به مخاطب ارائه می شود حل تعارضها از مثالهای بارز این بخش است.
در انتها باید گفت حقوق علم آسانی نیست و ساده جلوه دادن یادگیری آن رفتن به بیراهه است و برای یادگیری آن باید راه های علمی و اصولی را پیمود و آن را باید فهمید در مباحث حقوق باید به قدرت فهم و استنباط و استدلال رسید سعی شده این کتاب به گونه ای تهیه شود که خواننده به این توانمندی برسد و مطالب در ذهن او ماندگارگردد، کلیدها و نکات طلایی کشف شود و در ذهن داوطلب نهادینه گردد.
سری اول چاپ اول در حدی محدود (500 جلد) در میان داوطلبان موسسه گام حق و کسانی که حضوری مراجعه می نمودند و برخی کتابفروشیها توزیع شد و خوشبختانه مورد استقبال این عزیزان قرار گرفت لذا سری دوم کتاب علیرغم نوسانات شدید قیمت کاغذ با قیمت مناسب 12250 تومان تا حدی پیش فروش شده و مابقی در این هفته در کتابفروشیها توزیع می گردد.
شما هم می توانید جهت تهیه این کتاب با موسسه تماس گرفته یا به کتابفروشیهای حقوقی مراجعه نمایید در صورت موجود نبودن شماره مرکز پخش کتاب را در اختیار کتابفروشی ها قرار دهید . همچنین منتظر هر 8 جلد مدنی و سایر کتابهای سری همگام باشید .
برای دانلود قسمتی از کتاب کلیک کنید
با تشکر : امیرعلی جلیلی
تلفن مرکز پخش : 021-66964026
طرح جهش
پاسخنامه تحلیلی سوالات آیین دادرسی مدنی آزمون کارشناسی ارشد ۹۲
نویسنده: سیاوش هوشیار (وکیل دادگستری - کارشناس ارشد حقوق - پژوهشگر )
پ۱۵۶- تکلیف ملکی که یک واحد دولتی و یک شرکت خصوصی مشاعا مالک آن می باشند و به موجب تصمیم قطعی اداره ی ثبت غیر قابل افراز تشخیص داده شده، چیست؟
۱) دیوان عدالت اداری دستور فروش آن را صادر می نماید.
۲) به درخواست هر یک از شرکا دادگاه عمومی محل وقوع ملک دستور فروش آن را صادر می نماید.
۳) به درخواست هر یک از شرکا ملک را اداره ثبت می فروشد تا پول آن تقسیم شود.
۴) به درخواست هر یک از شرکا دادگاه عمومی محل اقامت شریک متقاضی افراز، دستور فروش آن را صادر می نماید.
مستندات:
ماده ی ۱۲ قانون آیین دادرسی کیفری[۱]
شماره ۴۰۳ جلد نخست دوره بنیادین استاد دکتر شمس
ماده ۵۹۴ قانون مدنی
ماده ۳۱۷ قانون امور حسبی
مباحث :
صلاحیت مراجع قضاوتی و اداری
تقسیم مال مشترک (حقوق مدنی)
بررسی:
طراح در متن سوال یکی از طرفین دعوا را یک “واحد دولتی” عنوان کرده است و گزینه ی یک را در میان پاسخ ها قرار داده است تا داوطلب را به این اشتباه دچار کند که رسیدگی به این دعوا در صلاحیت دیوان هدالت اداری قرار دارد، ولی داوطلب باید بداند که دعاوی از این دست از جمله امور مربوط به تصدی دولت است و تنها دعاوی مردم در مورد امور حاکمیتی دولت در صلاحیت دیوان عدالت اداری قرار می گیرد(شماره ۱۰۵ جلد نخست دوره بنیادین).
طراح سوال گزینه ی دو را به این منظور بین پاسخ ها به داوطلب ارائه کرده است تا احتمالا ذهن داوطلب را منصرف به بحث افراز توسط اداره ثبت کند، در حالی که می دانیم اداره ثبت صالح به افراز ملکی است که جریان ثبتی آن خاتمه یافته (به موجب قانون افراز و فروش املاک مشاع مصوب ۱۳۵۸ – شماره ۶۷ جلد نخست دوره بنیادین)، گرچه از ظاهر سوال می توان برداشت کرد که ملک ثبت شده است (چون اداره ثبت غیر قابل افراز بودن آن را اعلام کرده است) ، ولی نکته اینجاست که اساسا در فرض سوال این ملک غیر قابل افراز بیان شده است، با توجه به این فرض رسیدگی به امر تقسیم ملک مورد دعوا از امور ماهوی و در صلاحیت دادگاه قرار می گیرد، غیر از اینکه از ملاک ماده ی ۵۹۴ قانون مدنی می توان استفاده کرد که در مورد مال مشترک غیر قابل تقسیم دادگاه حکم به فروش و تقسیم قیمت می دهد همین طور مفاد ماده ۳۱۷ قانون امور حسبی که فروش مال مشترک غیر قابل تقسیم را توصیه کرده است.
طراح در گزینه ی چهار تلاش کرده است تا داوطلب را به سوی استفاده از قاعده ی صلاحیت مراجع رسیدگی سوق دهد، در حالی داوطلبان با کمی دقت می توانند تشخیص بدهند که موضوع سوال شامل حکم استثنائی ماده ی ۱۲ قانون آیین دادرسی مدنی در مورد صالح بودن دادگاه محل وقوع مال غیر منقول است(شماره ۴۰۳ جلد نخس دوره بنیادین).
آغاز دور چهارم طرح گام برتر
آغاز دور چهارم طرح گام برتر
آشنایی با قانون جدید حمایت از خانواده
آشنایی با قانون جدیدحمایت از خانواده
شرح ماده به ماده قانون حمایت از خانواده
با عرض سلام و ادب خدمت دوستان گرامی
با انتشار قانون حمایت از خانواده و اجرایی شدن آن پس گذشت 15 روز از تاریخ انتشار مانند هر تغییر قانونی دیگر شاهد دغدغه های داوطلبان آزمونهای حقوقی و شاغلان مشاغل حقوقی هستیم بنابراین نیاز بود تا به طور اجمالی این تغییرات مورد تحلیل قرار گیرند تا آشنایی هرچند مختصر با این قانون صورت گیرد بنابراین مطلب حاضر جهت پاسخ گویی به این دغدغه ها می باشد و در چند بخش خدمت عزیزان توضیحاتی در مورد این قانون به صورت شرح ماده به ماده ارائه می دهم :
فصل اول ـ دادگاه خانواده
ماده۱ـبه منظور رسیدگی به امور و دعاوی خانوادگی، قوه قضائیه موظف است ظرف سه سال از تاریخ تصویب این قانون در کلیه حوزه های قضائی شهرستان به تعداد کافی شعبه دادگاه خانواده تشکیل دهد. تشکیل این دادگاه در حوزه های قضائی بخش به تناسب امکانات به تشخیص رئیس قوه قضائیه موکول است.
تبصره۱ـاز زمان اجرای این قانون در حوزه قضائی شهرستانهایی که دادگاه خانواده تشکیل نشده است تا زمان تشکیل آن، دادگاه عمومی حقوقی مستقر در آن حوزه با رعایت تشریفات مربوط و مقررات این قانون به امور و دعاوی خانوادگی رسیدگی می کند.
تبصره۲ـ در حوزه قضائی بخشهایی که دادگاه خانواده تشکیل نشده است، دادگاه مستقر در آن حوزه با رعایت تشریفات مربوط و مقررات این قانون به کلیه امور و دعاوی خانوادگی رسیدگی می کند، مگر دعاوی راجع به اصل نکاح و انحلال آن که در دادگاه خانواده نزدیکترین حوزه قضائی رسیدگی می شود.
شرح ماده 1 :
تشکیل دادگاه خانواده
مطابق قانون جدید تشکیل دادگاهای خانواده ظرف سه سال از تاریخ تصویب این قانون:
1) تشکیل دادگاه خانواده در کلیه حوزه های قضایی شهرستانهاالزامی است. و قوه قضاییه موظف به تشکیل آن است . البته باید توجه داشت :
1- از زمان اجرای این قانون در حوزه قضائی شهرستانهایی که دادگاه خانواده تشکیل نشده است تا زمان تشکیل آن، دادگاه عمومی حقوقی مستقر در آن حوزه به امور و دعاوی خانوادگی رسیدگی می کند.
2- دادگاه عمومی حقوقی رسیدگی کننده به امور و دعاوی خانوادگی موظف به رعایت تشریفات مربوط و مقررات قانون جدید حمایت از خانواده خواهد بود (نه سایر قوانین نظیر آ.د.م)
2) تشکیل دادگاه خانواده در حوزه های بخشبه تناسب امکانات و تشخیص رئیس قوه قضاییه بستگی دارد بنابراین :
1- درحوزه های بخش که با توجه امکانات و تشخیص تشخیص رئیس قوه قضاییه دادگاه خانواده دایر می گردداین شعبه با رعایت تشریفات مربوط و مقررات قانون جدید حمایت از خانواده به امور و دعاوی خانوادگی رسیدگی می کند .
2- درحوزه های بخش که با توجه امکانات و تشخیص رئیس قوه قضاییه دادگاه خانواده دایر نمی گردد :
1. دادگاه عمومی حقوقی بخش به امور و دعاوی خانوادگی با رعایت تشریفات مربوط و مقررات قانون جدید حمایت از خانواده رسیدگی کرد.
2. دادگاه عمومی حقوقی بخش در صورت دایر نبودن دادگاه خانواده در آن بخش صلاحیت رسیدگی به کلیه امور و دعاوی خانوادگی دارد مگر در دو مورد که رسیدگی به این دو مورد در صلاحیت نزدیکترین دادگاه خانواده حوزه قضایی رسیدگی کننده (اغلب شهرستانی که بخش تابع آن است ) خواهد بود این دو مورد عبارتند از :
¾ دعاوی مربوط به اصل نکاح از قبیل انکار زوجیت
¾ دعاوی مربوط به انحلال نکاح (فسخ نکاح – طلاق – بذل و انقضای مدت متعه )
صلاحیت ذاتی و محلی دادگاه خانواده
1) با توجه به مفاد مواد 1 و 4 قانون جدید حمایت از خانواده می توان گفت دادگاه خانواده بعنوان دادگاه خاص حقوقی مطرح گردیده است این امر نتایجی دارد :
1- دادگاه خانواده از حیث صلاحیت ذاتی مرجعی قضایی از صنف دادگاه های حقوقی و ازحیث درجه دادگا هی بدوی است.
2- دادگاه خانواده از حیث صلاحیت محلی تابع قواعد عام صلاحیت دادگاهای حقوقی مطابق قانون آیین دادرسی مدنی خواهد بود.
3- دادگاه خانواده دادگاه حقوقی خاص است بنابراین صلاحیت رسیدگی به همه امور حقوقی راندارد و صرفاً صلاحیت رسیدگی به امور و مشکلات خانوادگی را دارست(جهت دیدن این امور ر.ک ماده 4 همین قانون )
2) با توجه به موارد یاد شده می توان نتیجه گرفت :
1- شورای حل اختلاف صلاحیت رسیدگی به هیچ یک از امور و مشکلات خانوادگی را ندارند مگر در مقام سازش
2- دادگاهای عمومی حقوقی صلاحیت رسیدگی به امور و مشکلات خانوادگی را ندارند مگر در دو مورد :
1. در حوزه قضائی شهرستانهایی که دادگاه خانواده تشکیل نشده است تا زمان تشکیل آن، دادگاه عمومی حقوقی مستقر در آن حوزه به امور و دعاوی خانوادگی رسیدگی می کند.
2. در حوزه قضایی بخش هایی که به تشخیص رئیس قوه قضاییه دادگاه خانواده در آن دایر نگردیده است به استثای دعاوی راجع به اصل نکاح و انحلال نکاح که دادگاهای عمومی حقوقی حوزه قضایی بخش در هیچ حالتی صلاحیت رسیدگی به این دعاوی را ندارد .
ماده۲ـدادگاه خانواده با حضور رئیس یا دادرس علی البدل و قاضی مشاور زن تشکیل می گردد. قاضی مشاور باید ظرف سه روز از ختم دادرسی به طور مکتوب و مستدل در مورد موضوع دعوی اظهارنظر و مراتب را در پرونده درج کند. قاضی انشاء کننده رأی باید در دادنامه به نظر قاضی مشاور اشاره و چنانچه با نظر وی مخالف باشد با ذکر دلیل نظریه وی را رد کند.
تبصره ـقوه قضائیه موظف است حداکثر ظرف پنج سال به تأمین قاضی مشاور زن برای کلیه دادگاههای خانواده اقدام کند و در این مدت می تواند از قاضی مشاور مرد که واجد شرایط تصدی دادگاه خانواده باشد استفاده کند.
ماده۳- قضات دادگاه خانواده باید متأهل و دارای حداقل چهار سال سابقه خدمت قضائی باشند.
شرح ماده 2و 3:
سازمان دادگاه خانواده :
گفته شد دادگاه خانواده دادگاه حقوقی خاص است بنابراین از حیث سازمان تابع دادگاهای عمومی حقوقی است یعنی تشکیل یافته از دادرس –مدیر دفتر –منشی دادگاه می باشد اما تفاوت دادگاه خانواده با دادگاه عمومی حقوقی در این سه مورد است :
1- قضات دادگاه خانواده باید دارای شرایطی باشند :
1. قضات دادگاه خانواده باید متاهل باشند .
¾ با توجه فلسفه گذاشتن این شرط از دید قانونگذار ، تاهل استمرار در زندگی مشترک با همسر شرعی است بنابراین داشتن سابقه ازدواج منجر به جدایی یا فوت همسر تاهل محسوب نمی گردد. قاضی دادگاه خانواده حتماً باید دارای همسری شرعی باشد که در حین خدمت در دادگاه خانواده با او زندگی مشترک دارد .
¾ قانونگذار در مورد اینکه تاهل فقط در حین انتصاب شرط است یا استمرار تاهل در حین خدمت نیز لازم است ساکت بوده اما با توجه به اطلاق شرط تاهل در ماده 3 قاضی دادگاه خانواده اگر شرط تاهل را به هر علتی از دست بدهد باید از خدمت در دادگاه خانواده ممنوع گردد .
2. قضات دادگاه خانواده حداقل باید دارای چهار سال سابقه خدمت قضائی باشند.
¾ منظور از خدمت قضائی اینست که 4 سال بعنوان قاضی و دادرس خدمت کرده باشد .
¾ از آنجایی که در سیستم قضایی ما قضات دادسرا یعنی دادستان و دادیار و بازپرس قاضی محسوب میشوند خدمت در این مشاغل نیز جزو سابقه قضایی محسوب می گردد .
· در صورت عدم حضور قاضی دادرس علی البدل به دعاوی رسیدگی خواهد کرد باید توجه داشت با توجه با اطلاق ماده 3 دادرس علی بدل نیز باید متاهل و حد اقل دارای 4 سال سابقه قضایی باشد .
2- لزوم حضور قاضی مشاورزن در دادگاه خانواده:
1. با توجه به اینکه اغلب امور و مشکلات خانوادگی به بانوان و کودکان نیز مربوط است قانوگذار حضور قاضی مشاور زن را در دادگاه خانواده الزامی اعلام نموده است .
2. سوالی که مطرح است اینست که آیا قاضی مشاور زن نیز باید دارای شرط تاهل و 4 سال سابقه قضایی باشد یا خیر ؟ به نظر به چند دلیل قاضی مشاور زن نیز باید دارای این شرایط باشد چون :
¾ اولاً : قانون جدید از مشاوران قضایی دادگاه های خانواده از لفظ (قاضی مشاور زن ) استفاده کرده و همچنین با توجه به اطلاق ماده 3 آنها را مشمول شرایط سایر قضات دادگاه خانواده نموده است .
¾ دوماً: در تبصره ماده 2 قانوگذار قوه قضاییه را موظف کرده حداکثر ظرف پنج سال به تأمین قاضی مشاور زن برای کلیه دادگاههای خانواده اقدام کند با توجه به اینکه در حیطه شغل قضا به طور محدودی از بانوان بعنوان دادیار سرپرستی یا اجرای احکام یا مشاور قضایی استفاده می گردید قانونگذار با درک این محدودیت از حیث تعداد بانوان شاغل در امر قضا که سابقه 4 سال خدمت داشته باشند 5 سال به قوه فرصت داده تا استخدام و احراز سابقه در این مدت میسر باشدچنانکه اگر نظر به سابقه نداشت مدت کمتر اعلام می گردید .
¾ قانونگذار برای رفع خلاء محدویت کمی قضات مشاور زن استفاده از مشاورین مرد را تا 5 سال مجاز اعلام نموده است . این اقدام با توجه به غایت اندیشی قانونگذار و محدویت زمانی استفاده از مشاوران مرد قابل تمجید و از دید فلسفه وجودی قاضی مشاور زن (درک بیشتر زنان و کودکان ) قابل انتقاد است.
3- قاضی انشاء کننده رأی باید در دادنامه به نظر قاضی مشاور اشاره کند:
یکی از تفاوتهای دادگاه خانواده با سایر دادگاهای حقوقی الزام قاضی خانواده در اشاره به نظر قاضی مشاور است به این ترتیب که :
¾ قاضی مشاور باید ظرف سه روز از ختم دادرسی به طور مکتوب و مستدل در مورد موضوع دعوی اظهارنظر و مراتب را در پرونده درج کند.
¾ قاضی انشاء کننده رأی باید در دادنامه به نظر قاضی مشاور اشاره و چنانچه با نظر وی مخالف باشد با ذکر دلیل نظریه وی را رد کند.
· به نظر می رسد با توجه به موانع شرعی قضاوت زنان و با توجه به اصل وحدت قاضی در نظام دادرسی اسلام قانونگذار نظر قطعی و نهایی را به قاضی دادگاه خانواده واگذار نموده و از طرفی نیز رد نظر قاضی مشاور زن را بدون دلیل از طرف قاضی دادگاه نپذیرفته است.
· انتقادی که به ماده2 وارد است اینست که ضمانت اجرایی برای رد بی دلیل نظر قاضی مشاور تعیین ننموده است و همچنان این سوال بی جواب مانده که اگر قاضی بدون دلیل نظر قاضی مشاور را رد کند تکلیف چیست ؟
امیر علی جلیلی
aajlow.persianblog.ir
ادامه دارد
کتابهای همگام گام حق
کتاب های همگام حقوق
نسل جدید کتب کمک آموزشی حقوق
این کتاب ها را از کتابفروشیهای حقوقی سراسر کشور بخواهید در صورت نبودنکتاب شماره مرکز پخش را در اختیارکتابفروشیها بگذارید .
برای دیدن مجموعه همگام کلیک کنید
تلفن مرکز پخش
021-66968506
این کتابها را
از کتابفروشیهای حقوقی
سراسر کشور بخواهید .
تلفن مرکز پخش
021-66968506
برنامه ریزی برای آزمون وکالت 92
بایسته های برنامه ریزی برای آزمون وکالت 92
(داوطلبان آزمون وکالت 92 حتماً بخوانند )
تقریباً 8 ماه مانده به آزمون وکالت اغلب داوطلبان در پی تدارک دیدن برای آمادگی جهت آزمون وکالت 92 هستند که عمده این تدارکات در دو شاخه مهم صورت می پذیرد :
1- برنامه ریزی و ایجاد راهکار برای نحوه مطالعه
2- تهیه منابع لازم برای مطالعه
مورد اول را در این مبحث توضیحو مورد دوم را در مجالی دیگر تشریح خواهم نمود :
برنامه ریزی در گام اول پاسخ به چند سوال مهم است : چه چیز بخوانم ؟ چقدر بخوانم ؟ چطور بخوانم ؟
و در گام دوم ایجاد فرایندی است که مطالعه را نظم بخشیده و فرد را از پراکندگی نجات دهد و نیز منتج به نتیجه گردد. بنابراین بایسته هایی دارد بخصوص اگر برنامه ریزی تخصصی برای آزمون های حقوقی مثل وکالت نیز باشد.
داوطلبان آزمون وکالت از دو گونه برنامه ریزی می توانند استفاده کنند اول برنامه ریزی حرفه ای (پروفشنال ) و برنامه ریزی شخصی (پرسنال )
برای دیدن بقیه مطلب کلیک کنید یا به ادامه مطلب بروید
برای اعلام نظرات و هر گونه سوال در مورد برنامه ریزی در مورد آزمون وکالت کلیک کنید
برنامه ریزی حرفه ای :
برنامه ریزی حرفه ای چون حاصل کارهای تیمی و برنامه ریزان حرفه ای است بسیار پخته و قوام یافته و علمی تر از برنامه ریزی های شخصی هستند اما مستلزم صرف هزینه هایی است و معمولا" از طریق موسسات یا سایتهای آموزشی ارائه می گردند .
در کل برنامه ریز پرفشنال برای آزمون وکالت حتماً باید در چند زمینه مهارت داشته باشد از جمله :
1- حقوقی باشد و حقوق را بخوبی بشناسد .
2- از نظر علمی سطحی بالاتر از داوطلبان هدف برنامه داشته باشد .
3- تجربه عملی حضور در آزمونها را داشته باشد .
4- بایسته های آموزش حقوق را بشناسد .
5- روانشناسی آموزشی را بداند و آن را نسبت به علم حقوقی توسعه تخصصی بدهد .
6- ارتباطات آموزشی با داوطلبان مختلف داشته باشدتا بتواند معیارهای متوسط و حد تعادل را محاسبه کند .
7- با منابع آزمونهای حقوقی به طور کامل آشنا باشد .
8- رویه آزمونهای حقوقی و تغییر رویه ها را اشراف داشته باشد و بتواند تغییرات در رویه را پیش بینی کند (که مستلزم آشنایی با رویکرد علمی حاکم بر مرکز برگزار کننده آزمون و ..... می باشد )
9- کلیات و استانداردهای برنامه ریزی آموزشیرا بداند و الزامات آن را در هر شرایطی رعایت کند .
10-تست را بشناسد و همه تستهای آزمونهای گذشته را از حیث علمی و منبع و رویه تحلیل نموده باشد .
11-اخبار روز اعم از مصاحبه های مسئولین برگزاری آزمونها و تغییرات قانونی و تصویب آرای وحدت و حتی رویدادهایی که مستقیم به آزمون ربط ندارد اما غیر مستقیم تاثیراتی بر آن می گذارد را رصد کند .
12-انواع برنامه ریزی را بشناسد (برنامه ریزی های نوعی – شخصی – مفادی – ساختاری – مختلط – ترکیبی ) و قدرت تشخیص نوع برنامه مناسب برای هر داوطلب را دارا باشد .
13-قدرت خلاقیت و ابتکار در برنامه ریزی را داشته باشد .
14-مهارت ایجاد الزامات آموزشی حقوق را بصورت مستتر در برنامه داشته باشد .
15-تاحد متوسط به ریاضیات پایهبخصوص آمار و احتمال و مدلسازی وقوف داشته باشد .
16-روش تحقیق در علم حقوق را در عالی ترین سطح بداند .
17-مهارتهای اولیه در طراحی و زیباسازی محیط برنامه را داشته باشد .
18-باید قدرت دادن اطلاعات مورد لزوم داوطلب را برای داوطلب داشته باشد داده های نشانگر اهمیت مباحث و داده های سوابق آزمونی مباحث در این راستا است و بدون اغراق وقت گیرترین و ظریفترین کار برنامه ریزی است در حالی که ممکن است اصلا" به چشم هم نیاید .
بدون اغراق هر کدام از این موارد در یک برنامه ریز یا تیم برنامه ریزی ناقص باشد یک جای برنامه خواهد لنگید . بنابراین برنامه ریزی برای انبوه مخاطبین بدون رعایت این بایسته ها در هر جا چه محیط مجازی و چه محیط موسسه ای ممکن استموجب انحراف تعداد کثیری از داوطلبان گردند.
از آنجایی هیچ منعی برای ارائه این برنامه ریزی در محیطهای مجازی و واقعی نیست داوطلب باید از میان انبوه این برنامه ها که این روزها هم بسیار باب شده است سره را از ناسره تشخیص دهد .
معیارهای تشخیص برنامه ریزی های نامناسب
1- هر کجا برنامه ای برمبنای مواد قانونی دیدید (برای مثال ماده n تا nقانون x ) یقین داشته باشید این برنامه چه آموزشی باشد چه آزمونی برنامه مناسبی نیست دلایل آن هم روشن است :
1. مواد قانونی در کلیت خود بهم پیوستگی ها و ارتباطاتی دارند و آثاری برهم می گذارند که بدون در نظر گرفتن آنها مطالعه ابتر و ناقص است .
2. معمولا" در این نوع تقسیم بندیها قوانین خاص و آرای وحدت رویه و تاثیر آنها بر مواد قانونی عام نادیده گرفته می شوند .
3. اهمیت مواد به تعداد آنها نیست برای مثال مواد 162 الی 182 قانون مدنی 20 ماده است و تقریبا" هیچگاه سوال از آن طرح نشده است . و لی مواد 183 تا 203 قانون مدنی نیز 20 ماده است که اولا" شرح این بیست ماده به طور کامل جلد اول با حجم بیش از 500 صفحه قواعد عمومی قراردادها ی دکتر کاتوزیان را در بر می گیرد و تاکنون بیش از 150 بار در آزمونهای حقوقی مورد سوال بوده است . دوما" داوطلب صرف خواندن مواد و حتی از کتاب در نظم کنونی متوجه بسیاری از نکات مواد نخواهد شد . ناگزیر باید کتابهای مرجع را بخواند .
مشاهده می فرمایید این نوع تقسیم بندی و برنامه ریزی عین نقشه انحراف است تا راهنما .
2- هر کجا توصیه ای ساعتی در یکبه ظاهر برنامه ریزی دیدید (از قبیل فلان مبحث را 3 ساعت بخوانید کافیست ) برنامه ریزی از بیخ و بن غلط است دلایل آنهم عبارتند از :
1. در این حالت شخص ارائه دهنده یک تجربه شخصی ارائه داده نه برنامه ریزی حساب شده . چون خودش در این تایم مطلب را گرفته به زعم خود همه مانند او در این تایم مطلب را فرا می گیرند بدون اینکه درنظر بگیرد تواناییها و شرایط محیطی افراد باهم متفاوتند.
2. برنامه ریزی باید بیان کند چه چیز بخوانید؟ از کجا ؟ و چقدر ؟- در واقع در این مواقع برنامه ریز در درک مفهوم ((چقدر)) دچار اشتباه شده است . یکی از اصول برنامه ریزی های آموزشی نوین اینست که میزان محتوا در جواب ((چقدر ؟))باید بیاید نه میزان تایم مطالعه یک موضوع آنهم بدون معیار .
3- برنامه ریزی مجموعه منظم و بهم پیوسته است و دارای معیارها و استانداردهای خاص است بنابراین توصیه های نحوه مطالعه دروس را با برنامه ریزی اشتباه نگیرید.
توصیه های نحوه مطالعه دروس که معمولا" برای هر درس مجزا ارائه می شود معمولا" مطالبی آموزنده هستند اما برنامه ریزی نیستند برنامه ریزی ارکانی دارد که باید همه موجود باشند تا به آن لفظ برنامه ریزی اطلاق شود . این ارکان عبارتند از :
1. برنامه ریزی باید دارای دو قالب زمانی باشد اول : زمان مبداء و زمان مقصد مشخص باشد مثل برنامه مدارس یا دانشگاها که سال تحصیلی یا ترم تحصیلی دارند برنامه مطالعه آزمونی هم باید دوره زمانی معلوم داشته باشد . دوم : دارای تقسیم بندی زمانی جزئی باشد برای مثال معیار هفته یا دهه داشته باشد که برنامه ریتم بیابد (مثل برنامه هفتگی مراکز آموزشی و مدارس )
2. برنامه ریزی باید دارای معیار حجم مطالب مورد مطالعه باشد : یعنی حجمی که برای یک جلسه مطالعه در نظر گرفته می شود بر پایه یک معیار خاص باشد (دلبخواه نمی توان حجم مطالعه روزانه را مشخص نمود )
اگر این دو رکن در برنامه ریزی نباشد موضوع اصلا" برنامه ریزی نیست . در واقع صرف معرفی منبع و روش مطالعه برنامه ریزی نیست بلکه جزئی از برنامه ریزی در قالب ارکان گفته شده است . جزئی که اگر از قالب و ارکان جدا شود توصیه علمی یا انتقال تجربه است که آنهم ممکن است مفید یا غیر مفید یا مضر باشد .
4- هر برنامه ای که مباحث مبنایی را انکار کند( برای مثال به بهانه اینکه از مفهوم مال یا شخص در آزمون سوال نمی آید زمانی برای مطالعه این مفاهیم پیش بینی نشود ) برنامه مناسبی نیست دلایل آنهم عبارتند از :
1. در مثال گفته شده هرچند ممکن است خود این مفاهیم مورد سوال نباشد اما بدون درک این مفاهیم آیا می توان به سوالات بی شمار و گوناگونی که در مورد شرایط صحت معامله می آید جواب داد ؟ ما اگر مفهوم شخص را ندانیم چطور می توانیم معیارهای اشتباه در شخص طرف معامله را بشناسیم؟ . یا اگر مفهوم و معیار مالیت را ندانیم چطور می توانیم سوالات مربوط به مالیت داشتن موضوع معامله است را قاطع جواب دهیم؟
2. واقعیت این است که دلیل بسیاری از تردیدها در انتخاب گزینه ها عدم توجه به مبانی و مفاهیم و اصول و قواعد حاکم بر مباحث است . بدون مباحث مبنایی شما فقط نکته را حفظ می کنید و مباحث را نمی فهمید . بیاد داشته باشیم رویه آزمونها با سرعت به سمت مفهومی شدن پیش می رود . بنابراین برنامه های درسی و کلاسی و آزمونی که مبانی را انکار می کنند . شما را به سمت تردید ها و صرفا" نکته آموزی سوق می دهند .
5- هر برنامه ای که سعی در ساده نمایی مطالعه داشته باشد لغو و بی اثر است :
برنامه ریزی ایجاد راه میانبر نیست نظم بخشیدن و نشان دادن راه درست است . بطور قاطع باید گفت با رویه فعلی آزمون وکالت میانبری وجود ندارد ناگزیرید همه مسیر را طی کنید . مسیری که پیمودنش سخت است .کلاً حقوق علم آسانی نیست هر برنامه ای که حقوق را آسان جلوه دهد گمراه کننده است و شما را از تلاش کافی باز می دارد .
یکی از مضحک ترین اصطلاحاتی که متاسفانه در برخی به ظاهر برنامه ریزی ها دیده می شود عباراتی نظیر ((با این نوع مطالعه n درصد فلان درس را پاسخ می دهید ....)) می باشد .
6- هر برنامه ای که صرفا" بر مبنای تجربه اشخاص( هر چند موفق و هرچند رتبه ) بدون اینکه اینکه کلیات برنامه ریزی آموزشی و اصول و قواعد حاکم بر آن رعایت شده باشد به دلایل زیر برای سایر داوطلبان مفید نیست :
توانایی های اشخاص ، وضعیت و ضریب هوشی اشخاص ، موقعیتهای خانوادگی و اجتماعی و نحوه مطالعه موثر افرادو..... باهم متفاوت است. بنابراین تجربه یک شخص ممکن است برای شخص دیگر تاثیر مثبت نداشته و حتی مضر باشد . در علوم آموزشی به این نوع ارائه برنامه ((دعوت به تقلید )) می گویند. و به شدت آن را رد می کنند . برای مثال یک داوطلب مجرد و دارای حمایت مالی از سوی خانواده با امکان دسترسی به همه منابع و اساتید مختلف هرگز با یک داوطلب متاهل سرپرست خانوادهشاغل که طبیعتاًبار اقتصادی خانواده بر دوش اوست به هیچ وجهقابل مقایسه نیست . جملات شعارگونه ودلسوزانه هم دردی از او را درمان نمی کند و به عنوان یک فرد عادی هم نباید از او انتظار معجزه داشت بلکه در برنامه ریزی هنر اینست که او را با واقعیتها روبه رو ساخت و هنر کنار آمدنبا وضعیتش را در برنامه ریزی به تلقین کرد و این بار منتظر معجزه نشست البته نه معجزه از سوی او بلکه معجزه برنامه ریزیکه او اجرا می کند .
اصولا" رتبه شدن مدلول علتهای فراوانی است در یک تحقیق غیررسمی به ترتیب اهمیت ، به موارد زیر بستگی دارد :
1. ویژگیهای فردی: (از قبیل ضریب هوش بالا- برخوداری از مهارتهای ذاتی و اکتسابی علمی و آزمونی .....)21 درصد
2. ویژگیهای شخصیتی :( از قبیل سخت کوشی و غرور علمی و داشتن انگیزه های خاص )11 درصد
3. ویژگیهای اجتماعی : (وضعیت اجتماعی – فرهنگ حاکم بر محیط زندگی – منزلت و شئونات اجتماعی و..... ) 10 درصد
4. ویژگیهای محیطی : (از قبیل دسترسی به امکانات آموزشی و اساتید و ....) 10 درصد
5. سوابق تحصیلی : (از قبیل برخورداری از محیط آموزشی خوب – معلم خصوصی - .....) 9 درصد
6. سبک زندگی : (از قبیل ورزشکار بودن – استفاده از خوراکیهای سالم و عدم استفاده از دخانیات و الکل .......) 8درصد
7. وضعیت خانوادگی: (از قبیل دیدگاه و فرهنگ خانواده نسبت به تحصیلات و مشاغل عالی و حمایت همه جانبه و صحیح آنها – تشویقهای اعضای خانواده ...... ) 11 درصد
8. دوره مطالعه مطلوب : 17 درصد
9. بخت و اقبال : 3 درصد
نگاهی به این آمار و ارقام نشان می دهد تفاوتها در هر یک از این زمینه ها همه معادلات استفاده از برنامه ریزی مشابه را به هم می زند. و نتایج را در مورد افراد گوناگون متفاوت می سازد .
لازم به ذکر است در نگارش برنامه ریزی حرفه ای تجربیات و تحلیل موارد ذکر شده موثر در خصوص رتبه ها و نخبگان می تواند برنامه را فوق العاده بهینه کند . همچنین تجربه نشان داده است این گروه با مطالعه در زمینه های روانشناسی و ارتباطات آموزشی و مبانی و اصول و مدیریت برنامه ریزی و .... بهترین نوع برنامه ریزان آموزشی حرفه ای باشند . از همه اینها که بگذریم صرف تقلید از برنامه نخبگان و رتبه ها بدون در نظر گرفتن تفاوتهای خانوادگی و اقتصادی و اجتماعی و فردی و شخصیتی و محیطی کار درستی نبوده و نتایج مثبتی به همراه نخواهد داشت .
برنامه ریزی شخصی
این برنامه ریزی به دو صورت انجام می گیرد یابرنامه ریز حرفه ای برنامه ای برای داوطلب خاص تدارک می بیند یا خود داوطلب برای خود برنامه ریزی انجام می دهد نوع اول حد اوسط برنامه ریزی حرفه ای و شخصی است ولی از قواعد حاکم بر برنامه ریزی حرفه ای بهره می برد اما نوع دوم موضوع این قسمت از بحث ماست از هر لحاظ شخصی است و اصولی دارد که باید رعایت گردد :
1- اگر ذره ای تردید دارید که نمی توانید برنامه خوبی داشته باشید این کار را نکنید با صرف هزینه ا ی برنامه ریزی حرفه ای دریافت کنید تا هزینه بزرگتری نپردازید (یک سال از عمر )
2- اگر این توانمندی را در خود حس می کنید که می توانید خود برنامه ریزی کنید .
1. در مورد منابع آزمون تحقیق کنید .
2. در مورد زمانبندی دقیق باشید.
3. واقعیتهای زندگی خود را در برنامه متبلور کنید.
4. برای هر تقسیم بندی مبحثی و زمانی ، معیار و ملاک داشته باشید حدسی و دلبخواهی این تقسیم بندیها را انجام ندهید .
3- از برنامه ریزی براساس تقسیم بندی مواد بپرهیزید.
4- از حذف مباحث مبنایی بپرهیزید حتی اگر مورد سوال نبوده باشند .
5- مباحث تطبیقی فقه و حقوق خارجی را جزوحجم محاسبه نکنید .
6- در برنامه ریزی خود برای پراکندگی مباحث ترفندی بیاندیشید .
7- حتما" یک بازه زمانی کلی تعریف کنید و از برنامه ریزی هر روز برای همان روز پرهیز کنید .
8- حجم درسی هر روز و ساعات آغاز برنامه در هر روز باید مشخص شود ولی ساعت پایان نباید محدود گردد تا زمانی که مبحث را درک نکرده اید یا به حدی خسته نشده اید که راندمان مطالعه را پایین آورد باید برنامه را اجرا کنید .
قلم یک حقوقدان
شمه ای از قدرت حقوقدانان ایرانی
بخشی از سخنرانی چرچیل در مورد دکتر مصدق :
ما هیتلر را با آن ارتش آریایی بی نظیرش شکست دادیم اما یک آریایی چچل ایرانی تنها با قلمش ما را شکست داد ...
(اشاره به دفاعیات دکتر مصدق در دادگاه لاهه در جریان ملی شدن صنعت نفت که منجر به صدور رای به نفع کشور عزیزمان و ملی شدن صنعت نفت شد)
قلم فی الذات مقدس است که اگر نبود خدا به آن قسم نمی خورد قلم یک حقوقدان مقدس تر است چون برای حق و احقاق حق می نویسد و چنانکه حیله گرترین رئیس جمهور تاریخ انگلیس اعتراف کرد که قلم مصدق از ارتش هیتلر قوی تر بود بطوری که روباه پیر بریتانیا که لقب کبیر را به یدک می کشید در مقابل آن زانو زد .
قدرت و قداست و حرمت قلمهایمان را حفظ کنیم....
آخرین فرصت برای برنامه 6 ماهه گام برتر
لیست مطالب وبلاگ
جهت نمایش مطلب روی عنوان مورد نظرتان کلیک کنید
مطالب آموزشی ویژه آزمون وکالت
راهنمای جامع داوطلبان آزمون وکالت
مهارتهای مطالعه منابع آزمون وکالت
منابع آزمون وکالت 92 با تحلیل رویه های حاکم بر آزمون وکالت
کلیدهای طلایی موفقیت در آزمون وکالت (1)
کلیدهای طلایی موفقیت در آزمون وکالت (2)
کلیدهای طلایی موفقیت در آزمون وکالت (3)
تاثیر تغییر قانون مجازات اسلامی در آزمونهای حقوقی
آشنایی با وکالت مرکز امور مشاوران
کاملترین و دقیقترین منابع آزمون وکالت
تکنیکهای مطالعه و یادگیری حقوق
درباره اصول فقه (اصول استنباط) –منابع و نحوه مطالعه و شیوه پاسخگویی به سوالات
نحوه آمادگی و منابع مصاحبه سردفتری ازداوج و طلاق
مطالب آموزشی ویژه کارشناسی ارشد حقوق
راهنمای انتخاب گرایش کارشناسی ارشد حقوق
نحوه مطالعه منابع کارشناسی ارشد حقوق
نگاهی نو به منابع آزمونهای حقوقی: متون حقوقی و متون فقه
نگاهی نو به منابع آزمونهای حقوقی : دروس حقوق جزا
نگاهی نو به منابع آزمونهای حقوقی : دروس حقوق خصوصی
معرفی منابع دروس حقوق جزا و متون حقوقی و متون فقه
کارگاه آموزشی آزمون وکالت و کارشناسی ارشد
آشنایی با قانون جدید حمایت از خانواده
برنامه ریزی برای آزمون وکالت 92
شرح ماده به ماده آیین دادرسی مدنی
تحلیل مباحث حقوق جزا : تشدید مجازات
تحلیل سوالات آزمون وکالت 90 قسمت 1
تحلیل سوالات آزمون وکالت 90 قسمت 2
تمرین نحوه خواندن و تحلیل مواد قانونی
بررسی نموداری مباحث راهی برای تثبیت مطالب
مواد سوال خیز
نکته های آموزشی حقوق جزا: بررسی مبحث مسئول پرداخت دیه
نحوه مطالعه نص محور مواد قانون مدنی
در آزمون وکالت منابع سوالات صرفا متن قوانین و آرای وحدت رویه است یعنی چه؟
عدم دقت در مطالعه مواد قانونی حلقه مفقوده عدم موفقیت در آزمون وکالت
نکته های آموزشی (1) آیین دادرسی کیفری : حل اختلاف مقامات دادسرا
پاسخنامه تحلیلی سوالات آیین دادرسی مدنی آزمون کارشناسی ارشد ۹۲
دست نوشته ها ی مدیر وبلاگ
حمایت علمی از داوطلبان آزمون وکالت
معرفی کتابخانه های معتبر حقوقی اینترنتی
لیست قبول شدگان مستقل و تجربیات آنها از آزمون وکالت
من وشعر و قانون مدنی
بررسی حقوق داوطلبان آزمونهای حقوقی
ایستگاه آخر آزمون وکالت 91
گام آخر برای داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد حقوق دانشگاه آزاد اسلامی
دانلود تصاویر پس زمینه حقوقی (والپیپر غنی شده)
برای موفقیت در از آزمونها چه بکنیم ؟
من با تو همراهم محکم قدم بردار ......
عکسها و خاطره ها
تحقیر را باور نکن .......
داستانهایی از دفتری متروک
تصاویر حقوقی . والپیپر های حقوقی . عکس حقوقی
مطالب مربوط به برنامه ریزی آزمونهای حقوقی
تمرکز: توانایی هدایت کردن فکر در هنگام مطالعه
آموزش برنامه ریزی عملی برای آزمونهای حقوقی (قسمت اول )
آموزش صوتی دروس حقوقی
تدریس صوتی آیین دادرسی مدنی
تدریس صوتی : انحلال قراردادها
دانلود فایلهای صوتی تدریس اساتید حقوق
معرفی خدمات موسسه گام حق
کتابهای همگام گام حق
دانلود دفترچه سوالات کارشناسی ارشد حقوق
کتب و جزوات معتبر حقوقی
دانلود جزوات ارسالی دوستان
دانلود نکات حقوقی رهن و مباحث مرتبط
متن کامل جلد اول و دوم الموجز منبع کارشناسی ارشد حقوق فراگیر پیام نور
متن کامل بایسته های حقوق جزای عمومی (1-2-3) دکتر گلدوزیان
دانلود متن کامل آیین دادرسی کیفری (جلدهای 1-3-4-5 ) دکتر محمدآخوندی
جزوات ثبت دکتر هاشمی و دکتر زمانی
کتابهای همگام
بانک قوانین و اخبار
رسانه های ایران
سامانه قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران
روزنامه رسمی
جمله های قصار حقوقی
بانک سوالات آزمونهای حقوقی
بانک نرم افزارهای حقوقی - موبایل و کامپیوتر
بانک قوانین لینک داده شده از سایت وزین حقوق ایران موسسه کورس سلطانمحمدی
آرای وحدت رویه دیوانعالی کشور لینک داده شده از سایت معاونت حقوقی مجلس ش. ا