Quantcast
Channel: آزمون وکالت ۹۷
Viewing all 271 articles
Browse latest View live

آغاز ثبت نام آزمون قضاوت 95 (مهلت ثبت نام 20 الی 30 تیر)

$
0
0
آغاز ثبت نام آزمون قضاوت 95 (مهلت ثبت نام 20 الی 30 تیر)

لینک اطلاعیه قوه قضائیه در خصوص آزمون قضاوت :

http://www.sanjesh.org/FullStory.aspx?gid=11&id=2616

لینک دریافت کارت اعتباری جهت شرکت در آزمون قضاوت :

http://epay.sanjesh.org/payment/

لینک ثبت نام آزمون قضاوت :

http://register1.sanjesh.org/rgmansab9504/Login/NewLogin.aspx

کانال حقوقی تبرئه (مرجع الاع رسانی آزمونهای حقوقی) :

https://telegram.me/joinchat/BlmwMTvKGSk_gdfuo9-cZg

برای مشاهده اطلاعیه قوه قضاعیه با ادامه مطلببروید

طلاعیه‌ قوه قضائیه درباره‌ تاریخ و نحوه ثبت نام از داوطلبان متقاضی شرکت در آزمون‌تصدی منصب قضا سال 1395

بدین وسیله به اطلاع کلیه داوطلبان متقاضی ثبت نام و شرکت در آزمون استخدامی تصدی منصب قضا در سال 1395می‌رساند، که ثبت‌نام در این آزمون منحصراً به صورت اینترنتی از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش‌ آموزش کشور به نشانی:www.sanjesh.org از روز یک‌شنبه مورخ 95/4/20 آغاز و در روز چهارشنبه مورخ 95/4/30 پایان می‌پذیرد. لذا کلیه متقاضیان، ضرورت دارد که در مهلت در نظر گرفته شده و پس از مطالعه شرایط و ضوابط عمومی و اختصاصی آزمون وفراهم نمودن مدارک و اطلاعات مورد نیاز، نسبت به ثبت‌نام در آزمون فوق اقدام نمایند.
الف- شرایط عمومی:
1. تابعیت اصلی ایران.
2. اعتقاد و التزام عملی به دین مبین اسلام، ایمان و عدالت.
3. التزام عملی به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و اصل ولایت مطلقه فقیه و عدم وابستگی تشکیلاتی به احزاب، سازمان‌ها و گروه‌های غیرقانونی یا هواداری از آن‌ها، مگر در صورت احراز توبه.
4. طهارت مولد.
5. داشتن سلامت جسمی و روانی و توانایی برای انجام کار قضایی به موجب شیوه‌نامه‌ای که به تصویب رئیس قوه‌قضائیه می‌رسد.
6. داشتن کارت پایان خدمت وظیفه، معافیت تحصیلی یا معافیت از خدمت با لحاظ مقررات ماده واحده قانون گذرانیدن مدت خدمت نظام وظیفه فارغ‌التحصیلان دانشکده علوم قضایی در محاکم قضایی کشور.
7. نداشتن سابقه محکومیت کیفری مؤثر.
8. حسن شهرت، اخلاق و امانتداری.
9. عدم اعتیاد به دخانیات، مواد مخدر و روان‌گردان.
10.   داشتن حداقل 22 و حداکثر 40 سال تمام در روز ثبت‌نام.
ب- شرایط اختصاصی:
دارا بودن یکی از مدارک تحصیلی زیر از دانشگاه‌های مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری:
1. کارشناسی حقوق در یکی از گرایش ها؛
2. کارشناسی الهیات با گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی؛
3. کارشناسی فقه و حقوق؛
4. کارشناسی ارشد پیوسته معارف اسلامی و حقوق در یکی از گرایش ها؛
5. کارشناسی ارشد پیوسته الهیات، معارف اسلامی و ارشاد با گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی؛
پ- مدارک مورد نیاز:
1.تکمیل تقاضانامه
2. پرداخت هزینه ثبت­نام به مبلغ1.000.000(یک میلیون) ریال بصورت الکترونیکی از طریق پایگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش آموزش کشور
3. فایل عکس اسکن شده: داوطلب می‌بایست یک قطعه عکس پرسنلی خود را با مشخصات زیر اسکن نموده و فایل آن را برای ثبت‌نام اینترنتی آماده نماید.
  1-3- عکس 4 ´ 3 که در سال جاری گرفته شده باشد (عکس تمام رخ)
  2-3- عکس اسکن شده فقط باید با فرمت JPG باشد.
  3-3- اندازه عکس اسکن شده باید حداکثر 400´300 پیکسل و حداقل 300 ´ 200 باشد.
  4-3-تصویر داوطلب باید واضح ، مشخص و فاقد اثر مهر، منگنه و هرگونه لکه باشد.
  5-3- حجم فایل ذخیره شده عکس نباید از 70 کیلو بایت بیشتر باشد.
  6-3- حاشیه‌های زاید عکس اسکن شده باید حذف شده باشد.
  7-3- حتی الامکان عکس، رنگی و دارای زمینه سفید باشد.
تبصره1- عکس خواهران باید با حجاب و صورت کامل آنان مشخص باشد.
تبصره2- درصورت ارسال عکس غیر معتبر، ثبت نام داوطلب باطل شده و حق شرکت در آزمون از وی سلب می‌گردد.
تذکر مهم: باتوجه به مشکلات بوجود آمده در آزمون های قبلی، درخصوص اشتباه در ارسال عکس داوطلبان، که این موضوع اکثراً برای داوطلبانی که در کافی نت ثبتنام میکنند رخ داده است، تاکید میگردد چنانچه ثبت نام خود را توسط کافی نت ها انجام می‌دهید، علاوه بر کنترل اطلاعات ثبتنامی، حتماً نسبت به کنترل عکس ارسالی دقت نمایید تا اشتباهاً عکس داوطلب دیگری به جای عکس شما ارسال نگردد. بدیهی است که در صورت ارسال عکس اشتباهی از طرف متقاضی، فرد به عنوان متخلف تلقی و مطابق مقررات با وی رفتار خواهد شد.
ت- زمان ثبت نام و برگزاری آزمون:
1- کلیه داوطلبان متقاضی ثبت نام در آزمون تصدی منصب قضا در صورت داشتن شرایط عمومی و اختصاصی مندرج در بند الف و ب این اطلاعیه نسبت به تهیه مدارک خواسته شده بر اساس بند (پ) اقدام و از تاریخ 1395/4/20 لغایت 1395/4/30 با مراجعه به پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org نسبت به ثبت نام در آزمون اقدام نمایند و در پایان ثبت نام به هر یک از داوطلبان کد رهگیری ارائه خواهد شد که داوطلبان لازم است تا پایان کلیه مراحل آزمون این کد را نزد خود نگهداری نمایند. ضمناً یادآور می‌شود ثبت‌نام منحصراً به صورت الکترونیکی می‌باشد و داوطلبان لازم است از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی مذکور نسبت به ثبت نام در آزمون اقدام نمایند و ثبت نام به غیر از روش فوق غیر قابل قبول می‌باشد و این دسته از داوطلبان مجاز به شرکت در آزمون نمی‌باشند.
2- آزمون به صورت دو مرحله­ای (تستی و تشریحی) است. تاریخ برگزاری آزمون تستی روز جمعه مورخ 1395/7/9 و تاریخ برگزاری آزمون تشریحی روز جمعه مورخ 1395/8/28 خواهد بود.
3- داوطلبان متقاضی شرکت در آزمون می­بایست از روز چهارشنبه مورخ 1395/7/7 با مراجعه به پایگاه اطلاع‌رسانی فوق نسبت به پرینت کارت شرکت در آزمون تستی اقدام نمایند.
4- ساعت و محل برگزاری آزمون بر روی کارت شرکت در آزمون داوطلبان درج خواهد شد.
ث- مواد و ضرایب امتحانی آزمون تستی:
1. استعداد شغلی (ضریب 2)
2. حقوق مدنی (ضریب3)
3. حقوق تجارت (ضریب 2)
4. آیین دادرسی و اجرای احکام مدنی (ضریب 2)
5. آیین دادرسی و اجرای احکام کیفری (ضریب 3)
6. حقوق جزای عمومی (ضریب3)
7. حقوق جزای اختصاصی (ضریب 2)
ج- نحوه پذیرش در حوزه­های قضایی:
1. داوطلبان در مرحله ثبت­نام باید سه استان را به ترتیب اولویت برای خدمت انتخاب نمایند. علاوه بر این سه اولویت داوطلبان در صورت تمایل می­توانند یک اولویت به انتخاب قوه قضاییه واگذار نمایند. محل خدمت داوطلبان صرفاً بر اساس ظرفیت استان­ها و اولویت­های پیشنهادی تعیین خواهد شد.
2. داوطلبانی که موفق به قبولی در مصاحبه علمی و آزمون شخصیت می­شوند، به امور گزینش معرفی و در صورت قبولی در تمامی مراحل گزینش، کارآموزی و اختبار پایان دوره به خدمت گرفته خواهند شد. بنابراین تا پایان مراحل یادشده، قوه قضاییه هیچ­گونه مسؤولیتی در خصوص استخدام داوطلبان بر عهده نمی­گیرد.
ملاحظات:
1. آزمون مزبور مخصوص داوطلبان با مدرک تحصیلی دانشگاهی است و شرایط و ضوابط آزمون حوزویان متعاقباً اعلام خواهد شد.
توجه : داوطلبان حوزوی اخبار و اطلاعات آزمون را از تارنمای معاونت منابع انسانی قوه قضاییه به نشانی www.qazahrm.ir پیگیری نمایند.
2. ملاک احراز شرایط عمومی و اختصاصی، زمان ثبت‌نام خواهد بود. مسؤولیت صحت و سقم اطلاعات ثبت شده در تقاضانامه به عهده داوطلب است. بنابراین کسانی که شرایط لازم برای شرکت در آزمون را ندارند، باید از ثبت نام در آزمون خودداری نمایند، در غیر این صورت در مراحل بعدی حذف خواهند شد.
3. فرایند جذب عمومی سال 1395 طی دو مرحله تستی و تشریحی خواهد بود و آزمون تشریحی از بین پذیرفته شدگان آزمون تستی به عمل خواهد آمد. پذیرفته­شدگان مرحله اخیر به مصاحبه علمی معرفی خواهند شد.
4. مدت کارآموزی داوطلبان دانشگاهی حداقل یک سال خواهد بود.
5. رعایت حجاب کامل اسلامی برای بانوان در تمامی مراحل آزمون واستخدام الزامی می­باشد.
6. داوطلبانی که مایل به خدمت در شوراهای حل اختلاف نیز هستند، باید در محل مشخص شده علامت­گذاری نمایند.
7. دارندگان شرایط جذب اختصاصی می­توانند از شهریورماه سال جاری، به تارنمای معاونت منابع انسانی قوه قضاییه به نشانیwww.qazahrm.ir مراجعه و در سامانه جذب اختصاصی ثبت­نام نمایند.

معاونت منابع انسانی قوه قضاییه 

روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور

نقد و نظری بر کاهش بدون دلیل و بلاموجه ظرفیتهای کانون های وکلای دادگستری

$
0
0


نقد و نظری بر کاهش بدون دلیل و بلاموجه ظرفیتهای کانون های وکلای دادگستری در سال 95 :
________________________________

کاهش بی مورد و بلا موجه ظرفیتهای پذیرش کار آموزی کانونهای وکلا بار روانی و موجی از نگرانی های شدید را برای بیش از60 هزار داوطلب این آزمون به وجود آورده است .

توجیه اصلی کانون های وکلا اینست که کاهش ظرفیتها برای کاهش بیکاری وکلا و کار آموزان فعلی و بخاطر اشباع شدن بازار وکالت است . واقعیت این است که هر گز چنین نیست در کشور ما مطابق آمار ها 15 ملیون پرونده در سال وارد دادگستری می شوند .اما موضوعی که بیشترمنجر به بیکاری وکلا و کار آموزان می گردد عدم رتبه بندی صحیح وکلاء و نگاه غلط به مقوله وکالت است نه میزان ظرفیت پذیرش آزمون . چه بخواهیم چه نخواهیم توقع در آمد بالا از وکالت تبدیل به یک باور عام گردیده به گونه ای که کارآموزان و وکلای جوان بیشتر از آنکه درگیر دعاوی عادی و بیشتر مبتلا به با درآمد عادی و مکفی شوند، منتظر پرونده های چند ده یا چند صد ملیونی هستند که طبیعی است تعداد این نوع پرونده ها کفاف همه وکلا را نمی دهد . بنابراین کانون باید بجای اینکه ظرفیت ها را برای جلوگیری از بیکاری وکلا کاهش دهد بهتر است به دنبال اصلاحات زیر بنایی تر باشد. کار فرهنگی در رابطه با نوع دیدگاه به مقوله وکالت را پی گیری نماید.

همچنین کانون وکلا افزایش موسسات حقوقی و پدیده کارچاق کنی را از مضرات حرفه وکالت می داند که با نگاه دقیقتر دسترسی مردم به ولای رسمی این پدیده را تحت اشعاع قرارداده و از بین می برد.

کاهش دلبخواهی ظرفیت کانونها امری غیر قانونی است که متاسفانه تبدیل به عادت شده است و عادتی که برخلاف قانون باشد شایسته نیست .

مطابق ماده 28 آئین‌نامه لایحه قانونی استقلال کانون وکلا دادگستری :پروانه وکالت به عده لازم داده می‌شود و به نسبت هر ده نفر وکیل یک پروانه کارآموزی علاوه بر عده معین داده خواهد شد.

مطابق تبصره ماده 1 قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری که قانونی لاحق بر قانون استقلال کانون وکلاست تعیین تعداد کارآموزان وکالت برای هر کانون بر عهده کمیسیونی متشکل از رییس کل دادگستری استان، رییس شعبه اول دادگاه انقلاب و‌رییس کانون وکلای مربوط می‌باشد که به دعوت رییس کانون وکلای هر کانون، حداقل یکبار در سال تشکیل و اتخاذ تصمیم می‌نماید.

ظاهراً برداشت چنین است که با وجود ‌‌مطابق تبصره ماده 1 قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری بعنوان قانون لاحق ماده 28 آئین‌نامه لایحه قانونی استقلال کانون وکلا دادگستری را نسخ نموده است که تصوری غلط و اشتباه می باشد چون :
قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری لایحه قانونی استقلال کانون وکلا دادگستری را نسخ ننموده که آیین نامه آن به تبع آن نسخ گردد. چنانکه اولاً لایحه قانونی استقلال کانون وکلا دادگستری و آیین نامه آن هرگز جزء قوانین منسوخ اعلام نگردیده است . ثانیاً مطابق ماده 7 قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری از تاریخ تصویب این قانون کلیه قوانین و مقررات مغایر با آن لغو می‌گردد. در حالی که ماده 28 آئین‌نامه لایحه قانونی استقلال کانون وکلا دادگستری با تبصره 1 قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری مغایر نیست با دقت در مفاد دو ماده براحتی می توان دریافت که این دو مکمل هم هستند نه ناقض هم با جمع مفاد این دو ماده می توان نتیجه گرفت : پروانه وکالت به عده لازم داده می‌شود و به نسبت هر ده نفر وکیل یک پروانه کارآموزی علاوه بر عده معین داده خواهد شد و تعیین تعداد کارآموزان وکالت برای هر کانون بر عهده کمیسیونی متشکل از رییس کل دادگستری استان، رییس شعبه اول دادگاه انقلاب و‌رییس کانون وکلای مربوط می‌باشد که به دعوت رییس کانون وکلای هر کانون، حداقل یکبار در سال تشکیل و اتخاذ تصمیم می‌نماید.(جمع ماده 28 آئین‌نامه لایحه قانونی استقلال کانون وکلا دادگستری با تبصره ماده 1 قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری). به عبارتی از جمع این دو نهاد قانونی کمسیون موضوع تبصره 1 قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری به طور مفروض باید در ازای هر ده وکیل در هر کانون یک ظرفیت را اعلام نماید و اگر تعداد زیاددتری مازاد بر این تعداد مفروض لازم باشد در مورد آن تصمیم گیری نماید.
نکته دیگر اینکه هر چند کمیسیون تعیین ظرفیت متشکل از رییس کل دادگستری استان، رییس شعبه اول دادگاه انقلاب و‌رییس کانون وکلای مربوط می‌باشد. اما در واقعیت نقش روسای کانونهای وکلا در تعیین تعداد غالب بر نظر نقش نمایندگان قوه قضاییه است چون پیشنهاد تعداد و توجیه آن با رئیس هر کانون است . اما از قوه قضائیه و نمایندگان این قوه که در تعیین ظرفیت به عنوان متولیان اصلی احقاق حقوق داوطلبان مطابق قوانین هستند انتظار می رود حکم ماده 28 آئین‌نامه لایحه قانونی استقلال کانون وکلا دادگستری را نادیده نگیرند و تسامحی در این باب روا ندارند.چون به هر حال کانون در کاهش ظرفیت ذینفع است و طبیعی است به نفع خود عمل می نماید.

نکته آخر اینکه کانون وکلا نهادی مستقل است و استقلال آن محترم و بسیار مهم است اما در مورد آزمون با حقوق 60 هزار نفر ارتباط مستقیم پیدا می کند که هیچ تشکل یا نهاد مستقل و منسجمی مدافع حقوق آنها نیست. هر چند کانون وکلا حق دارد در راستای اهداف خود حرکت کند اما باید بپذیریم در مورد تعیین ظرفیت ذینفع است و ترجیح می دهد از این مساله به نفع خود استفاده نماید و با مانع و نظارت مهمی هم رو برو نیست اما نباید از نظر دور داشت مطابق اصل 40 قانون اساسی هیچ‌کس(اعم از شخص حقیقی و حقوقی) نمی‌تواند اعمال حق خویش را وسیله اضرار به غیر یا تجاوز به منافع عمومی قرار دهد. به تبع این اصل قانون اساسی اولاً کانون وکلا نمی تواند از حقوق صنفی و قانونی خود در راستای اضرار به داوطلب با کاهش بلاموجه و فوق العاده زیاد ظرفیتها استفاده کند چون پذیرش کمتر از 2000 کار آموز برای ممکتی با 80 ملیون نفر جمعیت و با 15 ملیون پرونده قضایی ورودی در سال از میان بیش از 60 هزار نفر با هیچ حساب و کتابی قابل توجیه نیست. ثانیاً کانون وکلا حق صنفی خود را نمی تواند وسیله اضرار به منافع عمومی و ممانعت از حق دسترسی آسان مردم به وکلاء جوان و با انگیزه قراردهد که مطابق اصل 35 قانون اساسی در همه دادگاه‏ها طرفین دعوی حق دارند برای خود وکیل انتخاب نمایند و اگر توانایی انتخاب وکیل را نداشته باشند باید برای آنها امکانات تعیین وکیل فراهم گردد. و یکی از لوازم فراهم کردن انتخاب وکیل منطقی کردن تعداد ظرفیت کانونها در مقابل تقاضا با تعرفه های مناسب است .

البته این یاد داشت به مفهوم این نیست که کانون بی حساب و کتاب ظرفیت ها را افزایش دهد بلکه کافیست به وظیفه قانونی خود مصرح در ماده 28 آیین نامه قانون استقلال کانون وکلا عمل کند و حداقل ظرفیتها را ثابت نگه داشته و کاهش ندهد.

 

(بدون عنوان)

کاملترین کتاب تست مدنی منتشر شد

$
0
0

در کتاب آیتم های متعددی پیش بینی شده تا داوطلب از هر لحاظ بتواند مطالعه آزمون محور جامعی در حقوق مدنی داشته باشد از جمله این آیتم ها عبارتند از:
1- متن مواد و تشریح خلاصه نکات مهم مواد با مثال
2- پرسشهای چهارگزینه ای تالیفی مبنایی برای یادگیری مفاهیم و مبانی مواد (تست آموزشی )
3- پرسشهای چهارگزینه ای ادوار گذشته به صورت میکرو طبقه بندی شده بر مبنای نوع آزمون و زمان آزمون (تستهای سنجشی)
4- پرسشهای چهارگزینه ای تالیفی تکمیلی برای یادگیری نکات مهمی که تاکنون سوال نبوده اما احتمال طرح سوال از آنها بالاست (تست محیطی)
5- فرمول های پاسخگویی به سوالات تستی در مباحث گوناگون مدنی .
6- روشهای شناخت و تشخیص نهادها و نکات مشابه
7- راهنمای تشخیص گزینه صحیح تر از گزینه صحیح برای فرار از تله صحیح و صحیح تر.
8- ذکر همه قواعد و استثنائات وارد بر آنها .
9- یک آزمون آزمایش در پایان هر فصل برای سنجش میزان یادگیری آن فصل (تستهای تکلیفی )
10– آموزش همه نکات زیر نویسهای حقوق مدنی در نظم کنونی در قالب تست و تشریح .
11- ارائه جداول و چارتها و نمودارهای راهنما ، تطبیقی ، ترکیبی و قیاسی مباحث
12- آموزش ارتباط مواد در قالب تست و تشریح
13 – آموزش قوانین خاص مرتبط با حقوق مدنی در قالب تست و تشریح .
14 – آموزش ترفندها و تله های متداول تستی در آخرین رویه های آزمونی در قالب تست و تشریح.
15 – بررسی زوایای مختلف مواد و نکات حقوق مدنی با تستهای متنوع .
16 – استاندارد سازی تستهای تالیفی با آخرین رویه های آزمونی .
17 – ذکر نظرات صحیح در آزمونهای ارشد و دکتری و وکالت و قضاوت و سردفتری در مباحث دارای اختلاف نظر.
18- تعریف کادر برای زدن تیک گزینه صحیح تستها برای تمرین سرعت عمل در وارد کردن گزینه های صحیح در آزمون اصلی
19 – تعریف جای درج نکات تست و ذکر دلیل صحیح و غلط زدن تست از نگاه خود داوطلب .
20 - زیبا سازی محیط کتاب مطابق روانشناسی انگیزشی مطالعه

آغاز ثبت نام آزمون وکالت 95

$
0
0
ثبت نام آزمون وکالت 95 آغاز شد.

🔹ثبت نام از متقاضیان شرکت در آزمون کارآموزی وکالت کانون های وکلای دادگستری ایران 1395 از دقایقی پیش در سایت سازمان سنجش آموزش کشور آغاز شد.

🔹ثبت نام تا روز پنجشنبه 22 مهر ادامه دارد و زمان برگزاری آزمون آذرماه 1395 خواهد بود.

🔹داوطلبان بایستی قبل از اقدام به ثبت نام، سریال ثبت نام آزمون کارآموزی وکالت سال 1395 به مبلغ هفتاد و پنج هزار تومان را از طریق سایت سازمان سنجش خریداری نمایند.

🔹همچنین توجه داشته باشید که ثبت نام شما زمانی تکمیل می شود که در مراحل ثبت نام از سیستم شماره پرونده 6 رقمی و کد پیگیری 16 رقمی دریافت نمایید.


http://register1.sanjesh.org/Kanon95/

تدریس تصویری اموال و مالکیت

تدریس تصویری شروط ضمن عقد

برنامه ریزی برای موفقیت در آزمون وکالت

$
0
0

بازیابی توان پیروزی‌ در آزمونهای حقوقی بعد از عدم نتیجه گیری

کسانی که از نتیجه گیری در آزمون وکالت مأیوسشده اند حتماً همه مطالب این پست را با دقت بخوانند:

مهم نیست که آخرین زلزله زندگی ات چند ریشتر بود

مهم نیست که در آن زلزله چه چیزهایی از دست دادی

مهم این است که دوباره از نو بسازی

جهانت را زندگی ات را باورت را

مهم شروع دوباره است

1 ـ   عجیب‌ترین‌ راز زندگی‌ این‌ است‌:

«انسان‌ به‌ درستی‌ همان‌ می‌شود که‌ به‌ آن‌ فکر می‌کند»

(موفقیت ریشه در اندیشه ها دارد)

آیا فکر می‌کنید می‌توانید موفق‌ شوید؟ باورتان‌ در مورد خود و آینده‌ و موفقیت‌ در تصمیمات‌تان‌ چیست‌؟اگر قدم‌های‌ خودتان‌ را در راهی‌ که‌ انتخاب‌ کرده‌اید با تردید و سستی‌ بردارید و حتی‌ در اندیشه‌ی‌ خود هم‌ تردید به‌ خود راه‌ دهید، مطمئن‌ باشید در راه‌ رسیدن‌ به‌ پیروزی‌ دچار مشکل‌ خواهید شد. پس‌ از این‌ راز به‌ خوبی‌ استفاده‌ کنید.

2 ـ  هرگزفراموش‌ نکنید،:

«دیگران‌ چون‌ به‌ جایی‌ رسیده‌اند، من‌ هم‌ می‌توانم‌»

در این‌ راز لازم‌ است‌ این‌ نکته‌ را در نظر بگیرید که‌ نسبت‌ به‌ اطرافیان‌، هم‌نوعان‌ خود توجه‌ و شناخت‌ واقع‌بینانه‌ داشته‌ باشید. انسان‌هایی‌ که‌ در محیط‌ زندگی‌تان‌ و در شهر و کشورتان‌ و حتی‌ فراتر از آن‌ در دنیایی‌ که‌ شما در آن‌ هستید، وجود دارند، غافل‌ نباشید و آن‌ها را هم‌ نابغه‌ نپندارید. خیلی‌ از آن‌ها مثل‌ شما افرادی‌ عادی‌ هستند یا در نوجوانی‌ و جوانی‌شان‌ مثل‌ شما بوده‌اند حتی‌ ممکن‌ است‌ ضعیف‌تر از شما بوده‌ و در موقعیت‌های‌ بدتری‌ از شما قرار داشتند. پس‌ چون‌ دیگران‌ به‌ جایی‌ رسیده‌اند، به‌ مقام‌ علمی‌، به‌ موقعیت‌های‌ شغلی‌ ممتاز دست‌ یافته‌اند، شما هم‌ می‌توانید.

خودتان‌ را دست‌ کم‌ نگیرید و موفقیت‌های‌ بزرگ‌ دیگران‌ را هم‌ معجزه‌ نپندارید.

در کل‌ انسان‌ها را به‌ سه‌ دسته‌ تقسیم‌ کنید:

انسان‌های‌ پیروز

انسان‌های‌ عادی‌

انسان‌های‌ شکست‌ خورده‌

شما تصمیم می گیرید جزو کدام گروه باشید کافی‌ است‌ الگوی‌ خودتان‌ را انتخاب‌ کنید و تلاش‌ کنید به‌ آن‌ برسید. هر چند در موفقیت‌ و شکست‌، عوامل‌ فردی‌ و اجتماعی‌ فراوانی‌ مانند: خانواده‌، جامعه‌، دوستان‌، رسانه‌ها، آموزش‌ و پرورش‌ و ... نقش‌ دارند، ولی‌ باز هم‌ روی‌ این‌ عقیده‌ پافشاری‌ می‌کنیم‌ نقش‌ خود فرد مهمتر از تمام‌ عوامل‌ بیرونی‌ است‌.

پس‌ من‌ هم‌ می‌توانم‌ با تلاش‌ و اراده‌ی‌ خودم‌ یکی‌ از این‌ دیگرانِ موفق‌ یا شکست‌ خورده‌ شوم‌.

ادامه مطلب

3 ـ موفقیت‌ یعنی‌ به‌ کارگیریی‌ استعدادها و توانایی‌ها:

تا به‌ حال‌ برای‌ حد و حدود استعداد و قدرت‌ انسان‌ مطلبی‌ نوشته‌ نشده‌ و شاید از این‌ به‌ بعد هم‌ نوشته‌ نشود، چرا که‌ برای‌ توانایی‌های‌ انسان‌ حد و حدودی‌ متصور نیست‌ و بهترین‌ سند برای‌ این‌ ادعا این‌ است‌ در وجود انسان‌ها توانایی‌ها و استعدادهای‌ نامحدود و بی‌مقداری‌، قرار داده‌ شده‌ است‌. امّا سؤال‌ مهم‌ این‌ است‌ چرا با این‌ همه‌ توانایی‌ و استعداد باز هم‌ برخی‌ جمله‌ی‌«نمی‌توانم‌ موفق‌ شوم‌»را به‌ کار می‌گیرند. یا«نمی‌توانم‌ از عهده‌ی‌ چند کتاب‌ انگشت‌ شمار برآیم‌» ، یا«نمی‌توانم‌ از این‌ مانع‌ ناچیز عبور کنم‌»‌. یا فکر می‌کنم‌ نتوانم‌ از فلان‌ آزمون‌ یا مصاحبه‌ موفق‌ بیرون‌ آیم‌ و ...

پاسخ‌ این‌ سؤال‌ را باید کسانی‌ بدهند که‌ آن‌ نمی‌توانم‌ها را به‌ کار می‌گیرند. ولی‌ یک‌ جواب‌ کوچک‌هم‌ من‌ می‌دهم‌،

آنهایی که می گویند نمی توانم ناتوان نیستند بلکه توانایی‌های‌ خودشان‌ را نمی‌شناسند.

4 ـ پیروزی‌ یعنی‌ هدف‌ مند زندگی‌ کردن‌:

برخی‌ها از دید روان‌ شناسی‌، پیروزی‌ و موفقیت‌ را داشتن‌ هدف‌ مناسب‌ و رسیدن‌ به‌ آن‌ تعریف‌ می‌کنند. البته‌ می‌توان‌ اهداف‌ را از چندین‌ بعد طبقه‌بندی‌ نمود مثل‌ اهداف‌ مناسب‌، اهداف‌ خیالی‌، اهداف‌ بسیار بزرگ‌، اهداف‌ ناچیز و بسیار کوچک‌ و ... لازم‌ است‌ این‌ نکته‌ را فراموش‌ نکنید گاهاً بی‌هدفی‌ بسیار شایسته‌تر از داشتن‌ اهداف‌ خیالی‌ و بسیار بزرگ‌ است‌. چون‌ در حالت‌ بی‌هدفی‌ هر چند پیروزی‌ نیست‌ ولی‌ اراده‌ و اعتماد به‌ نفس‌ و عزت‌ نفس‌ انسان‌ به‌ اندازه‌ موقعیتی‌ که‌ در آن‌، اهداف‌ بسیار بزرگی‌ که‌ شخص‌ ناتوان‌ در رسیدن‌ به‌ آن‌ است‌، آسیب‌ نمی‌بیند.

اهداف‌ متناسب‌ با توان‌، استعداد، موقعیت‌، محدودیت‌ها و شرایط‌ زندگی‌تان‌ در نظر بگیرید و خود را در مسیر رسیدن‌ به‌ آن‌ها قرار دهید.

اهداف‌ را به‌ سه‌ دسته‌ تقسیم‌ می‌شوندکه‌ عبارتند از: اهداف‌ غائی‌، اهداف‌ میانی‌ و اهداف‌ فعلی‌ یا کوتاه‌ مدت‌ و انسان‌ موفق‌ آن‌ است‌ که‌ برای‌ رسیدن‌ به‌ اهداف‌ خود از هر سه‌ استفاده‌ نماید.

برای‌ مثال‌ موفقیت‌ آزمون یک‌ هدف‌ غائی‌ است‌ که‌ فرد برای‌ رسیدن‌ به‌ آن‌، اهداف‌ میان‌ مدتی‌ در نظر می‌گیرد مثلاً:

در آزمون‌های‌ آزمایشی‌ شرکت‌ می‌کند.

برنامه‌های‌ سه‌ ماهه‌ یا چند ماهه‌ برای‌ خود تدوین‌ می‌کند.

در صورت‌ نیاز از کلاس‌های‌ تقویتی‌ استفاده‌ می‌کند.

تحت‌ نظر یک‌ مرکز مشاوره‌ی‌ مورد اعتماد به‌ حل‌ مشکلات‌ روحی‌ و روانی‌ احتمالی‌ خود می‌پردازد.

در نهایت‌ برای‌ رسیدن‌ به‌ اهداف‌ میان‌ مدت‌، لازم‌ است‌ اهداف‌ کوتاه‌ مدت‌ و آنی‌ در نظر گرفته‌ شود. مانند مراجعه‌ به‌ مراکز مشاوره‌، ثبت‌ نام‌ در کنکور آزمایشی‌ و شرکت‌ در آزمون‌های‌ آن‌ها، اجرای‌ برنامه‌های‌ روزانه‌ و هفتگی‌، شرکت‌ در کلاس‌های‌ کلاس‌های‌ تقویتی‌ و مطالعه‌ دروس‌ ، داشتن‌ برنامه‌ روزانه‌ و اجرای‌ آن‌.

بنابراین‌ با تدوین‌ اهداف‌ (کوتاه‌ مدت‌ ) فرد می‌تواند به‌ اهداف‌ میان‌ مدت‌ دست‌ یافته‌ و بالاخره‌ بعد از دست‌ یافتن‌ به‌ «اهداف‌ میانی‌» او به‌ هدف‌ غائی‌ خود خواهد رسید.

5 ـ پیروزی‌ یعنی‌ داشتن‌ رفتارهای‌ مسئولانه‌ و قبول‌ مسئولیت‌:

مسئولانه‌ رفتار کردن‌ یعنی‌ نسبت‌ ندادن‌ عواقب‌ و نتایج‌ اعمال‌ و رفتارهای‌ خود به‌ عوامل‌ بیرونی‌ و دیگران‌. انسان‌های‌ موفق‌ علل‌ و عوامل‌ موفقیت‌ها و شکست‌هایشان‌ را می‌شناسند. موفقیت‌هایشان‌ را که‌ خودشان‌ عامل‌اش‌ بوده‌اند به‌ دیگران‌ و عوامل‌ بیرونی‌ نسبت‌ نمی‌دهند. و برعکس‌ مسئولیت‌ شکست‌ها و ضعف‌هایشان‌ را هم‌ می‌پذیرند.

از طرف‌ دیگر قبول‌ مسئولیت‌ یعنی‌ فرار نکردن‌ از قبول‌ برخی‌ امور، زیر بار برخی‌ کارها و فشارهای‌ ناشی‌ از آن‌ رفتن‌ و شانه‌ خالی‌ نکردن‌ از وظایف‌ زندگی‌ و سختی‌های‌ زندگی‌، انسان‌های‌ موفق‌ در خودشان‌ احساس‌ برتری‌ و اقتدار دارند و این‌ احساس‌ را از طریق‌ قبول‌ مسئولیت‌ها، درگیری‌ با زندگی‌ و عهده‌دار شدن‌ وظایف‌ و انجام‌ آن‌ها در زندگی‌ و مشاهده‌ی‌ موفقیت‌ها و عواقب‌ تلاش‌های‌ خود و ... به‌ دست‌ آورده‌اند. پس‌ شما هم‌ برای‌ رسیدن‌ به‌ پیروزی‌ بهتر است‌ عهده‌دار وظایف‌ و نقش‌ها و مسئولیت‌ها و پذیرش‌ سختی‌های‌ آن‌ها باشید.

6 ـ پیروزی‌ یعنی‌ محبت‌ کردن‌، صمیمیت‌ و هم‌ کاری‌ و دوستی‌ با دیگران‌:

انسان‌ در زندگی‌اش‌ جدا از دیگران‌ در نظر گرفته‌ نمی‌شود. هر چند در خیلی‌ از تصمیمات‌ زندگی‌ ممکن‌ است‌ فرد احساس‌ کند، فقط‌ تلاش‌های‌ فردی‌ و پشت‌ کارش‌ باعث‌ رسیدن‌ به‌ اهداف‌اش‌ خواهد شد. امّا در این‌ تلاش‌ چگونگی‌ ارتباط‌ با دیگران‌، افراد خانواده‌، دوستان‌ و فامیل‌ و حتی‌ همه‌ی‌ مردم‌ که‌ به‌ نوعی‌ با آن‌ها ارتباط‌ داریم‌، نقش‌ به‌سزایی‌ دارند.

در محیط‌ خانه‌، کتاب‌ خانه‌ یا در هر محیطی‌ که‌ شما برای‌ رسیدن‌ به‌ موفقیت‌ تلاش‌ می‌کنید حضور دیگران‌، صدای‌دیگران‌ می‌تواند سه‌ نوع‌ احساس‌ را ایجاد کند.

1 ـ احساس‌ خوشایند (شادی‌، لذت‌، خنده‌، رضایت‌ و ...).

2 ـ احساس‌ ناخوشایند (نفرت‌، خشم‌، عصبانیت‌، ناراحتی‌ و ...).

3 ـحالت‌ خنثی‌ و بی‌اثر.

بوجود آمدن‌ احساس‌های‌ ناخوشایند از انرژی‌ روانی‌، دقت‌ و تمرکز و شادابی‌ شما در فعالیت‌ می‌کاهد و برعکس‌ احساس‌های‌ خوشایند به‌ انرژی‌ روانی‌تان‌ می‌افزاید و در نهایت‌ روی‌ فعالیت‌های‌ شما اثر مثبت‌ می‌گذارد.

پس‌ بهتر است‌ با دیگران‌ رابطه‌ صمیمانه‌ و دوستانه‌ برقرار کنید و محبت‌ و روحیه‌ی‌ هم‌کاری‌ را ایجاد کنید و اگر نمی‌توانید یا نمی‌خواهید حداقل‌ از عکس‌ آن‌ بپرهیزید.

برای‌ این‌ کار شما نیاز به‌ یک‌ خانه‌ تکانی‌ عاطفی‌ و روانی‌ دارید، سعی‌ کنید تمام‌ ناراحتی‌ها، عقده‌ها و دل‌خوری‌ها و عصبانیت‌های‌ خودتان‌ را در مورد تمام‌ انسان‌ها از دل‌ و حافظه‌ی‌تان‌ پاک‌ کنید. و این‌ کار را در درجه‌ی‌ اوّل‌ به‌ خاطر آرامش‌ خودتان‌ انجام‌ دهید و در درجه‌ی‌ دوّم‌ به‌ خاطر دیگران‌ و برای‌ بهبود روابط‌ خود با دیگران‌. که‌ آن‌ هم‌ در نهایت‌ به‌ خودتان‌ باز می‌گردد.

انسان‌های‌ موفق‌ از این‌ طریق‌ توانسته‌اند از هدر رفتن‌ بسیاری‌ از انرژی‌های‌ روانی‌ خود جلوگیری‌ کنند و با دلی‌ آرام‌ و روحیه‌ای‌ سرشار از شادی‌ و لذت‌ و رضایت‌ به‌ تلاش‌ پر موفق‌شان‌ ادامه‌ دهند.

7 ـ انسان‌های‌ پیروز زندگی‌ پویادارند:

پویا بودن یعنی‌ علاقه‌ و شور و اشتیاق‌ در کل‌ وجود انسان‌، برخی‌ از انسان‌ها در تمام‌ امورات‌ زندگی‌شان‌ اشتیاق‌ و علاقه‌ و شور و نشاط‌ را دارند، هیچ‌کاری‌ را با سستی‌ و حالت‌های‌ کسالت‌ و بی‌میلی‌ شروع‌ نمی‌کنند، عشق‌ به‌ همه‌ چیز دارند. حتی‌ از ساده‌ترین‌ فعالیت‌ زندگی‌ مثل‌ نگاه‌ کردن‌ یا راه‌ رفتن‌ یا آب‌ خوردن‌ یا ... گرفته‌ تا پیچیده‌ترین‌ فعالیت‌ زندگی‌ مثل‌ مطالعه‌، تفکر و ... را طوری‌ انجام‌ می‌دهند مثل‌ این‌ که‌ تشنه‌ی‌ انجام‌ آن‌ هستند.

در این‌ ارتباط‌ شعار زندگی‌ انسان‌های‌ پیروزمند این‌ است‌،

یا کاری‌ را انجام‌ نده‌ و یا اگر آن‌ را انجام‌ دادی‌ با تمام‌ وجود و با شوق‌ و علاقه‌ و با جدیت‌ و نشاط‌ کامل‌ انجام‌ بده‌.

لذت‌ روانی‌ انسان‌ از زندگی‌ و امورات‌ زندگی‌ در مقابل‌ غلبه‌ بر خستگی‌ و احساس‌ نارضایتی‌ از زندگی‌ و فعالیت‌های‌ روزمره‌ و تلاش‌ها به‌ این‌ اصل‌ یعنی‌ زندگی‌ پویا وابسته‌ است‌. پس‌ هر کاری‌ را که‌ شروع‌ می‌کنید، هر تصمیمی‌ را که‌ اتخاذ نموده‌اید، هر مسیری‌ را که‌ شروع‌ کرده‌اید، خلاصه‌ هر فعالیت‌ و کاری‌ حتی‌ امورات‌ بسیار جزئی‌ را که‌ می‌خواهید انجام‌ دهید، آن‌ چنان‌ قدم‌ بردارید، که‌ گویی‌ تشنه‌ی‌ آن‌ هستید و با تمام‌ وجود به‌ آن‌ علاقه‌ دارید و به‌ آن‌ عشق‌ می‌ورزید.

8 ـ زندگی‌ توأم‌ با برنامه‌:

داشتن‌ برنامه‌ یعنی‌ تزریق‌ نظم‌ به‌ زندگی‌، یعنی‌ استفاده‌ به‌ جا و درستاز اوقات‌، یعنی‌ استفاده‌ حداکثر از حداقل‌ زمان‌ و اوقات‌ در زندگی‌، یعنی‌ رهایی‌ از هر چه‌ پیش‌آید خوش‌ آیدها، یعنی‌ نتیجه‌ گرفتن‌ از تلاش‌ها، یعنی‌ رهایی‌ از سرزنش‌های‌ خود، یعنی‌ رهایی‌ از پوچی‌ و بی‌هدفی‌ و سرگردانی‌ و ...

البته‌ وجود برنامه‌ یا برنامه‌ریزی‌ در زندگی‌ مفهوم‌اش‌ این‌ نیست‌ که‌ انسان‌ مانند یک‌ ابزار خود را اسیر یک‌ برنامه‌ یا برگ‌ کاغذ تحت‌ عنوان‌ برنامه‌ نماید و بر اساس‌ ساعات‌ و دقایق‌ تعیین‌ شده‌ در آن‌ حرکت‌ کند.

‌ برنامه‌ یعنی‌ اندیشه‌ی‌ قبل‌ از عمل‌وآگاهانه‌ و بر اساس‌ یکسری‌ اهداف‌، عمل‌ کردن‌ است‌.

برنامه‌ریزی‌ یعنی‌ هر کاری‌ را در جای‌ خود و به‌ موقع‌ انجام‌ دادن‌ و تقسیم‌ زمان‌ به‌ تمام‌ فعالیت‌های‌ روزمره‌ و مورد دلخواه‌ و مورد نیاز. و فدا نکردن‌ یک‌ فعالیت‌ مثل‌ مطالعه‌ یا تفریح‌ به‌ یک‌ فعالیت‌ دیگر مانند خواب‌.

انسان‌های‌ پیروز وقتی‌ صبح‌ بر می‌خیزند تا شب‌ می‌دانند چند ساعت‌ ورزش‌ دارند، چند مدت‌ مطالعه‌ و چقدر فعالیت‌ شغلی‌ و چه‌ میزان‌ خواب‌ و قدم‌ زدن‌ و ... و می‌دانند چه‌ فعالیت‌هایی‌ را در آن‌ روز باید انجام‌ دهند. و اوقات‌ از دست‌ رفته‌ی‌ شان‌ را به‌ حداقل‌ می‌رسانند و اگر نیاز نداشته‌ باشند و ضرورتی‌ نباشد، به‌ دوست‌شان‌ هم‌ زنگ‌ نمی‌زنند، از خانه‌ بی‌هدف‌ بیرون‌ نمی‌آیند، درِ خانه‌ کسی‌ را بدون‌ دلیل‌ نمی‌زنند و سرگردان‌ در خیابان‌ و پارک‌ آن‌ها را نمی‌توان‌ دید و اگر هم‌ در خیابان‌ یا در پارک‌ قدم‌ می‌زنند دلیلی‌ بر آن‌ دارند، آن‌ هم‌ رفع‌ یک‌ نیاز یا رفع‌ خستگی‌ و لذت‌ بردن‌ از زندگی‌ و محیط‌ و ایجاد تنوع‌ در زندگی‌ و آن‌ هم‌ در حد معقول‌ خواهد بود.

پس‌ اگر طالب‌ پیروزی‌ هستید:

خود را از سرگردانی‌ برهانید و نظم‌ را در زندگی‌ ایجاد کنید.

 

9 ـ برخورد مناسب‌ با شکست‌ها در زندگی‌:

در ارتباط‌ با شکست‌ها در زندگی‌ به‌ چند نکته‌ی‌ مهم‌ باید توجه‌ داشت‌:

اول‌ ـشکست‌ از زندگی‌ انسان‌ جدا شدنی‌ و حذف‌ شدنی‌ نیست‌. حتی‌ می‌توان‌ ادعا نمود که‌ شکست‌ و خطا و اشتباه‌ برای‌ انسان‌ یک‌ امر طبیعی‌ بوده‌ و جزئی‌ از زندگی‌ انسان‌ است‌.

دوم‌ ـوقتی‌ شکست‌ها وجود دارند پس‌ می‌توان‌ از آن‌ها درس‌ گرفت‌ تجربه‌ کسب‌ نمود، آن‌ها را به‌ حداقل‌ رسانید و از تکرار آن‌ها جلوگیری‌ نمود.

سوم‌ ـاین‌ که‌ انسان‌ها با شکست‌هایشان‌ برخوردهای‌ متفاوتی‌ دارند. برخی‌ از انسان‌ها از شکست‌ عبرت‌ می‌گیرند و همان‌ شکست‌ نیرو و انگیزه‌ای‌ را در فرد برای‌ جبران‌ آن‌ و کسب‌ پیروزی‌های‌ بزرگ‌تر ایجاد می‌کند. این‌ قبیل‌ افراد هراسی‌ از شکست‌ ندارند، هیچ‌ وقت‌ تسلیم‌ آن‌ها نمی‌شوند. و ذره‌ای‌ ناامیدی‌ و یأس‌ را در خود ایجاد نمی‌کنند. امّا بر عکس‌ برخی‌ از انسان‌ها واکنش‌ ناامیدی‌ و یأس‌ و کناره‌گیری‌ و تسلیم‌ را پیشه‌ی‌ خود می‌سازند و از تلاش‌ و جبران‌ آن‌ باز می‌مانند.

باید توجه‌ داشت‌ که‌ خیلی‌ از شکست‌ها زائیده‌ی‌ خود انسان‌ نیست‌. هیچ‌ فردی‌ عمداً نمی‌خواهد شکست‌ بخورد. گاهاً شرایط‌ و موقعیت‌ها و کمبودها و محدودیت‌ها و موانع‌ بیرونی‌ باعث‌ شکست‌ انسان‌ می‌شود. البته‌ خیلی‌ از شکست‌ها هم‌ ممکن‌ است‌ به‌ خود فرد بازگردند. لذا بهترین‌ عکس‌العمل‌ در برابر شکست‌های‌ زندگی‌ پس‌ از عادی‌ دانستن‌ آن‌ها، ریشه‌یابی‌ و تأمل‌ درباره‌ چرائی‌ آن‌ است‌.

ریشه‌یابی‌ و یا بررسی‌ چرائی‌ها به‌ خاطر سرزنش‌ خود نیست‌ بلکه‌ به‌ خاطر تلاش‌ برای‌ جبران‌ و پیش‌گیری‌ از تکرار نشدن‌ آن‌هاست‌.

پس‌ این‌ مطلب‌ را فراموش‌ نکنید، پیروزی‌ بدون‌ شکست‌ معنا و مفهومی‌ ندارد، پس‌ تلاش‌ کنید و از شکست‌ها نهراسید و آن‌ها را خوب‌ تحلیل‌ کنید و واکنش‌ مناسب‌ با آن‌ها داشته‌ باشید، مطمئناً پیروزی‌ از آن‌ شماست‌.

10 ـ مثبت‌ نگری‌ را پیشه‌ی‌ خود سازید:

مثبت‌ نگری‌ یعنی‌ یک‌ تلاش‌ آگاهانه‌ و ارادی‌ در جهت‌ تشخیص‌ و درک‌ زیبایی‌ها و قوت‌ها در خود و محیط‌ پیرامون‌ خود. در مقابل‌ آن‌ بدبینی‌ قرار دارد که‌ افراد گرفتار به‌ آن‌ از تمام‌ عالم‌ تنها بدی‌ها و ضعف‌ها و کاستی‌ها را می‌بینند. البته‌ در کنار این‌ دو واقع‌بینی‌ و دید انتقادی‌ (در مفهوم‌ صحیح‌ آن‌) نیز وجود دارد که‌ خیلی‌ پسندیده‌ است‌.

یکی‌ از آفت‌های‌ مهم‌ در دوره‌ نوجوانی‌ و جوانی‌ حساسیت‌ فرد نسبت‌ به‌ معایب‌ و کاستی‌های‌ خود و محیط‌ زندگی‌ و بزرگ‌ نمودن‌ آن‌ها و مقایسه‌ی‌ آن‌ها با قوت‌ها و امتیازات‌ دیگران‌ در همان‌ زمینه‌ می‌باشد.

خودتان‌ را وقتی‌ تماشا می‌کنید، به‌ یک‌ محیط‌ و تصویر و اثر که‌ نظری‌ می‌افکنید یا می‌اندیشید در درجه‌ی‌ اوّل‌ زیبایی‌ها را ببینید و به‌ دنبال‌ قوت‌ها و زیبایی‌های‌ آن‌ باشید. مطمئناً تغییر مثبت‌ آن‌ را در جسم‌ و درون‌ خود خواهید دید.

پس‌ هرچه‌ زودتر تصمیم‌ بگیرید، اگر می‌خواهید پیروزمند شوید.

زیبا شناس‌ و زیبا نگر باشید.

11 ـ از خودتان‌ شناخت‌ درستی‌ داشته‌ باشید:

انسان‌های‌ پیروز از خودشان‌ تعریف‌ درستی‌ دارند و قوت‌ها و ضعف‌ها و معایب‌ خودشان‌ را به‌ طور واقع‌بینانه‌ می‌شناسند. از استعدادها و توانایی‌های‌ خود شناخت‌ صحیحی‌ دارند. در زمینه‌هایی‌ که‌ ضعف‌ دارند بر اساس‌ این‌ خودشناسی‌ تصمیم‌ نمی‌گیرند و وارد نمی‌شوند و اگر وارد شدند با احتیاط‌ کامل‌ وارد می‌شوند و قدم‌ بر می‌دارند. در رابطه‌ با دیگران‌ به‌ ویژه‌ در برابر انتقادهای‌ سازنده‌ی‌ آن‌ها مقاومت‌ ندارند. چون‌ ممکن‌ است‌ برخی‌ از صفات‌ و ویژگی‌های‌مان‌ را دیگران‌ بدانند و ما خودمان‌ از آن‌ها غافل‌ باشیم‌.

12 ـ انسان‌های‌ موفق‌ از عزت‌ نفس‌ یا خود ارزیابی‌ مثبت‌ برخوردارند:

برای‌ رسیدن‌ به‌ این‌ وضعیت‌، انسان‌های‌ موفق‌ از برتری‌ها و امتیازات‌ خودشان‌ شناخت‌ دارند. و شما هم‌ اگر می‌خواهید به‌ آن‌ برسید کافی‌ است‌ با خودتان‌ دوست‌ شوید و با خود آشتی‌ کرده‌ و دست‌ از دشمنی‌ و کینه‌ نسبت‌ به‌ خود بردارید و خودتان‌ را از محکمه‌ی‌ ناعادلانه‌ خودتان‌ نجات‌ دهید. علاوه‌ بر آن‌ راههای‌ زیر می‌تواند شما را در رسیدن‌ به‌ عزت‌ نفس‌ بالا یاری‌ دهد:

ـ فهرستی‌ از توان‌مندی‌ها و ویژگی‌های‌ خود تهیه‌ کنید.

ـ خود را با دیگران‌ کم‌تر مقایسه‌ کنید. به‌ ویژه‌ ضعف‌ خود را با قوت‌ دیگران‌ مقایسه‌ نکنید.

ـ این‌ مطلب‌ را بپذیرید که‌ هر انسان‌ ضعفی‌ دارد و قوتی‌.

ـ به‌ سر و وضع‌ و آراستگی‌ ظاهر خود به‌ طور شایسته‌ و مناسب‌ برسید.

ـ از دیگران‌ بخواهید قوت‌ها و امتیازات‌ و برتری‌های‌ شما را برایتان‌ بگویند.

ـ و ...

13 ـ روش‌ اسنادی‌ (نسب‌ دادن‌) خودتان‌ را خوب‌ بشناسید و از آن‌ها به‌ طور شایسته‌ استفاده‌ کنید:

منظور از اسنادها، این‌ است‌ که‌ هر فرد موفقیت‌ها، شکست‌ها و نتایج‌ تلاش‌هایش‌ را به‌ عوامل‌ مختلف‌ نسبت‌ می‌دهد. ممکن‌ است‌ فردی‌ موفقیت‌ خودش‌ را به‌ شانس‌ خوب‌ و شکست‌اش‌ را به‌ بد شانسی‌ نسبت‌ دهد و یا ممکن‌ است‌ دیگری‌ به‌ عوامل‌ محیط‌، دیگران‌ نسبت‌ دهد و برخی‌ هم‌ به‌ لیاقت‌ و شایستگی‌ خودشان‌ یا برعکس‌ به‌ بی‌لیاقتی‌ و ناتوانی‌ خودشان‌. شما از کدام‌ دسته‌ هستید؟ عوامل‌ اسنادی‌ یا اسنادها به‌ دو دسته‌ کلی‌ بیرونی‌ و درونی‌ تقسیم‌ می‌شوند. در عوامل‌ بیرونی‌ دیگران‌، افراد خانواده‌، دوستان‌، اقبال‌ و شانس‌ و شرایط‌ جوی‌ و محیطی‌ و طبیعی‌ و موانع‌ و تسهیل‌ کننده‌های‌ بیرونی‌ قرار دارند. و در عوامل‌ درونی‌ لیاقت‌، توانایی‌، تلاش‌ و پشت‌ کار، تعقل‌ و تصمیم‌گیری‌ درست‌ و برعکس‌ بی‌لیاقتی‌ و ناتوانی‌ و بی‌تفاوتی‌ و تنبلی‌ و ... که‌ به‌ خود فرد مربوط‌ می‌شوند قرار دارند.

انسان‌ موفق‌ به‌ دلیل‌ خودشناسی‌ قوی‌ و در نظر گرفتن‌ سایر صفات‌ از این‌ اسنادها به‌ نحو شایسته‌ استفاده‌ می‌کنند. موفقیت‌هایی‌ را که‌ در سایه‌ تلاش‌ و زحمت‌ و پشت‌ کار فراوان‌ و با تدبیر خودشان‌ و ... به‌ دست‌ آورده‌اند آن‌ها را به‌ دیگران‌ و شانس‌ و اقبال‌ و ... نسبت‌ نمی‌دهند و از این‌ طریق‌ احساس‌ اقتدار و لیاقت‌ و شایستگی‌ را در خودشان‌ تقویت‌ می‌کنند. و در مقابل‌ افراد پیروزمند شکست‌هایشان‌ را که‌ ناشی‌ از عوامل‌ بیرونی‌ و شرایط‌ و موانع‌ اجتماعی‌ است‌ به‌ خودشان‌ و به‌ بی‌لیاقتی‌شان‌ نسبت‌ نمی‌دهند. پس‌ اسنادها را در مورد خودتان‌ خوب‌ بشناسید و از آن‌ها به‌ طور معقول‌ و واقع‌بینانه‌ استفاده‌ کنید.

14 ـ پیروزمندان‌ برای‌ کارها و تصمیمات‌ خودشان‌ دلایل‌ و انگیزه‌های‌ محکمی‌ دارند:

انسان‌های‌ موفق‌ ارزش‌ و اعتبار والای‌ موفقیت‌ها و تلاش‌های‌ خودشان‌ را با محرک‌ها و علل‌ کوچک‌ مثل‌ رقابت‌ با همسالان‌، هم‌چشمی‌ با فامیل‌، زهر چشم‌ دادن‌ به‌ دیگران‌، اثبات‌ توانایی‌ خود به‌ دیگران‌، مورد تشویق‌ قرار گرفتن‌ از سوی‌ دیگران‌ و گریز از تنبیه‌ دیگران‌ و ... معامله‌ نمی‌کنند. چرا که‌ تلاش‌هایشان‌ را در درجه‌ی‌ اوّل‌ به‌ خاطر خودشان‌ و اهداف‌ متعالی‌شان‌ و رسیدن‌ به‌ کمال‌ و رسیدن‌ به‌ جایی‌ که‌ باید برسند و ... انجام‌ می‌دهند و در درجات‌ بعدی‌ برخی‌ محرک‌ها را در نظر می‌گیرند.

فرض‌ کنید داوطلب‌ وکالت تمام‌ سعی‌ و تلاش‌ خود را به‌ کار می‌گیرد تا قبول‌ شود چون‌ همکلاسی اش‌ سال‌ گذشته‌ قبول‌ شده‌، یا پدر و مادرش‌ پافشاری‌ می‌کنند که‌ قبول‌ شود، یا قول‌ خرید دفتر، اتومبیل‌ و ... در قبال‌ قبولی‌اش‌ داده‌ شده‌ است‌. هرچند این‌ها هم‌ عوامل‌ اثر گذار هستند ولی‌ بی‌انصافی‌ است‌ که‌ لذت‌ درونی‌ و فردی‌ داوطلب‌ و اهداف‌ متعالی‌اش‌ را از قبول‌ شدن‌ در دانشگاه‌ و رشته‌ مورد دلخواه‌ و رشد و تکامل‌اش‌، صرفاً با عوامل‌جزئی‌ و بیرونی‌ یاد شده‌ معامله‌ شود. پس‌ برای‌ تمام‌ فعالیت‌ها و تلاش‌های‌ خودتان‌ در درجه‌ی‌ اول‌ انگیزه‌ و چرایی‌ محکم‌ و اصولی‌ داشته‌ باشید تا موفقیت‌تان‌ تضمین‌ گردد.

15 ـ انسان‌های‌ پیروزمند به‌ موفقیت‌ و پیروزی‌شان‌ امیدوار و خوش‌بین‌ بوده‌اند:

سعی‌ کنید آینده‌ی‌ موفق‌ و درخشان‌ را در مورد اهداف‌ و تلاش‌های‌ خودتان‌، از قبل‌ حس‌ کنید و آن‌ها را لمس‌ کنید. از احساسات‌ یأس‌ و ناامیدی‌، ترس‌ و دودلی‌ نسبت‌ به‌ خود و آینده‌ی‌تان‌، خود را دور سازید چرا که‌ این‌ احساسات‌ مانع‌ تلاش‌ها و فعالیت‌های‌ شما هستند. تنبلی‌ و سستی‌ و احساس‌ خستگی‌ را در شما تداعی‌ خواهند نمود.

16 ـ انسان‌های‌ پیروزمند از توانستن‌ و خواستن‌ خوب‌ بهره‌ می‌گیرند:

بسیاری‌ از موفقیت‌ها و شکست‌های‌ انسان‌ها به‌ تصویر ذهنی‌ هر فرد از خودش‌ باز می‌گردد. کسانی‌ که‌ تصورات‌ ذهنی‌ مانند ناتوانی‌، ناشایست‌ بودن‌، بی‌لیاقت‌ بودن‌ از خود دارند، دنبال‌ بسیاری‌ از تصمیمات‌ و تلاش‌هایی‌ که‌ در صورت‌ انجام‌شان‌ موفقیت‌ در انتظارشان‌ بوده‌، نمی‌روند. یکی‌ از این‌ تصویرهای‌ ذهنی‌ توانستن‌ است‌ که‌ نیروی‌ مضاعفی‌ در دارنده‌ی‌ خود ایجاد می‌کند و او را به‌ سمت‌ پیروزی‌ هدایت‌ می‌کند و دیگری‌ هم‌ خواستن‌ است‌ که‌ انگیزه‌ بسیار قوی‌ برای‌ تلاش‌ها و موفقیت‌هاست‌. پس‌ این‌ نکته‌ را در نظر داشته‌ باشید که‌ می‌توانید پس‌ باید بخواهید. در این‌ ارتباط‌ یک‌ چرخه‌ یا دور توانستن‌ در دو بعد مثبت‌ و منفی‌ و یک‌ چرخه‌ یا دور خواستن‌ در دو بعد مثبت‌ و منفی‌ مطرح‌ می‌شود که‌ در صفحه‌ بعد ترسیم‌ شده‌ است‌. سعی‌ کنید دور خواستن‌ و توانستن‌ خودتان‌ را با موارد پیشنهادی‌ تطبیق‌ دهید.

انسان‌های‌ موفق‌ در تمام‌ تصمیمات‌ و موفقیت‌هایشان‌ خودشان‌ را در دور لازم‌ توانستن‌ و خواستن‌ قرار داده‌ و می‌دهند. و از دور باطل‌ هر کدام‌ از آن‌ها پیش‌گیری‌ می‌کنند. پس‌ می‌توان‌ ادعا نمود توانستن‌ و خواستن‌ مناسب‌ مساوی‌ است‌ با پیروزی‌.

17 ـ انسان‌های‌ موفق‌ راننده‌ی‌ اتومبیل‌ زندگی‌شان‌ هستند نه‌ مسافر آن‌:

برخی‌ از انسان‌ها سوار اتومبیل‌ زندگی‌شان‌ هستند که‌ فرمان‌ و کنترل‌ آن‌را در اختیار ندارند. و در این‌ فرایند، زندگی‌ آن‌ها را به‌ هر جایی‌ که‌ خودش‌ می‌خواهد می‌رساند چه‌ موفقیت‌ چه‌ شکست‌. امّا برعکس‌ برخی‌ از انسان‌ها (پیروزمندان‌) پشت‌ فرمان‌ اتومبیل‌ زندگی‌شان‌ هستند و خودشان‌ زندگی‌ خود را به‌ سمت‌ موفقیت‌ هدایت‌ می‌کنند. و جهت‌ حرکت‌ آن‌را از سمت‌ تاریکی‌ و دست‌اندازها و شکست‌ها باز می‌دارند.

در این‌ اصل‌ پیروزی‌ یعنی‌ خود رهبری‌، خود جهت‌ دهندگی‌، کنترل‌ بر رفتارها و حرکت‌ زندگی‌ خود و در کل‌ هدف‌مند زندگی‌ کردن‌ و رهایی‌ از وابستگی‌ها در کنار استفاده‌ از اصل‌ مشورت‌ در زندگی‌. و داشتن‌ برنامه‌ و برنامه‌ریزی‌ در زندگی‌. در نظر گرفتن‌ خواسته‌های‌ معقول‌ و مشخص‌ کردن‌ اولویت‌ها و حرکت‌ در سمت‌ رسیدن‌ به‌ اهداف‌ و نزدیکی‌ به‌ کمال‌ و رشد و ترقی‌.

18 ـ پیروزمندان‌ به‌ پیروزی‌شان‌ ایمان‌ داشته‌ و دارند:

چون‌ انسان‌های‌ موفق‌ خواسته‌اند و توانسته‌اند و به‌ خواسته‌ها و توانایی‌های‌ خود باور و اعتقاد درونی‌ و قلبی‌ داشته‌اند و در نهایت‌ بر اساس‌ آن‌ خواسته‌ها و توانسته‌ها و بر مبنای‌ آن‌ باورها و ایمان‌ به‌ پیروزی‌ به‌ موفقیت‌ها هم‌ رسیده‌اند.

19 ـ انسان‌های‌ موفق‌ عادت‌های‌ غلط‌شان‌ را شناسایی‌ می‌کنند و سعی‌ می‌کنند آن‌ها را از بین‌ ببرند:

هر نوع‌ عادتی‌، وابستگی‌ است‌ و وابستگی‌ هم‌ نشانه‌ی‌ ضعف‌ و ناتوانی‌ است‌. در عادت‌ و وابستگی‌ انسان‌ در اختیار مورد یا موارد عادت‌ قرار می‌گیرد در حالی‌ که‌ انسان‌ موفق‌ شرایط‌ را در اختیار خود دارد نه‌ این‌ که‌ خود را در اختیار آن‌ قرار دهد.

عادت‌های‌ کوچک‌ مثل‌ عادت‌ به‌ خواب‌ در ساعت‌ خاص‌، عادت‌ به‌ نوشیدن‌ چای‌ در زمان‌ خاص‌، عادت‌ به‌ کشیدن‌ سیگار یا هر نوع‌ عادت‌ در زندگی‌ اگر ادامه‌ یابد، ضعف‌ و ناتوانی‌ را در انسان‌ درونی‌ می‌کند. پس‌ سعی‌ کنید خودتان‌ را تسلیم‌ یک‌ سری‌ شرایط‌ نکنید و هر چیز را در اختیار خود داشته‌ باشید تا از این‌ طریق‌ احساس‌ اقتدار، برتری‌ و لیاقت‌ را در خود پرورش‌ دهید و بر اساس‌ توان‌ اراده‌ و اعتماد به‌ نفس‌ به‌ زندگی‌ پیروزمندانه‌ ادامه‌ دهید.

با آرزوی موفقیت شما : امیر علی جلیلی


دانلود رایگان بسته تدریس صوتی مباحث حقوقی شرح لمعه

$
0
0

برای دریافتاینجاکلیک کنید . 

«تدریس شرح لمعه»
استاد وجدانی
(طلاق و وصیت) 

ردیفتوضیحاتدانلودحجم
(KB)
زمان
1
تدریس شرح لمعه - جلسه 1
7,19200:40:47
2
تدریس شرح لمعه - جلسه 2
7,82200:44:22
3
تدریس شرح لمعه - جلسه 3
5,01000:28:22
4
تدریس شرح لمعه - جلسه 4
6,55000:37:08
5
تدریس شرح لمعه - جلسه 5
7,38600:41:53
6
تدریس شرح لمعه - جلسه 6
7,71600:43:46
7
تدریس شرح لمعه - جلسه 7
6,77200:38:24
8
تدریس شرح لمعه - جلسه 8
6,36600:36:05
9
تدریس شرح لمعه - جلسه 9
7,20800:40:53
10
تدریس شرح لمعه - جلسه 10
7,41400:42:03
11
تدریس شرح لمعه - جلسه 11
7,79200:44:12
12
تدریس شرح لمعه - جلسه 12
10,15600:57:39
13
تدریس شرح لمعه - جلسه 13
8,11200:46:01
14
تدریس شرح لمعه - جلسه 14
9,60200:54:30
15
تدریس شرح لمعه - جلسه 15
8,16200:46:19
16
تدریس شرح لمعه - جلسه 16
6,85400:38:52
17
تدریس شرح لمعه - جلسه 17
8,06000:45:44
18
تدریس شرح لمعه - جلسه 18
7,75400:43:59
19
تدریس شرح لمعه - جلسه 19
6,74400:38:14
20
تدریس شرح لمعه - جلسه 20
7,80000:44:15
21
تدریس شرح لمعه - جلسه 21
6,36400:36:05
22
تدریس شرح لمعه - جلسه 22
8,09000:45:54
23
تدریس شرح لمعه - جلسه 23
6,54000:37:05
24
تدریس شرح لمعه - جلسه 24
8,63200:48:59
25
تدریس شرح لمعه - جلسه 25
8,10200:45:58
26
تدریس شرح لمعه - جلسه 26
8,21200:46:36
27
تدریس شرح لمعه - جلسه 27
7,97800:45:16
28
تدریس شرح لمعه - جلسه 28
8,91000:50:33
29
تدریس شرح لمعه - جلسه 29
8,27400:46:57
30
تدریس شرح لمعه - جلسه 30
7,73800:43:54
31
تدریس شرح لمعه - جلسه 31
7,11600:40:21
32
تدریس شرح لمعه - جلسه 32
7,44200:42:13
33
تدریس شرح لمعه - جلسه 33
8,10600:45:59
34
تدریس شرح لمعه - جلسه 34
8,89000:50:27
35
تدریس شرح لمعه - جلسه 35
7,26600:41:13
36
تدریس شرح لمعه - جلسه 36
8,43200:47:50
37
تدریس شرح لمعه - جلسه 37
8,65600:49:07
38
تدریس شرح لمعه - جلسه 38
8,44800:47:56
39
تدریس شرح لمعه - جلسه 39
7,97000:45:13
40
تدریس شرح لمعه - جلسه 40
6,55600:37:10
41
تدریس شرح لمعه - جلسه 41
7,26600:41:12
42
تدریس شرح لمعه - جلسه 42
7,61600:43:12
43
تدریس شرح لمعه - جلسه 43
8,05800:45:43
44
تدریس شرح لمعه - جلسه 44
7,69600:43:40


 «تدریس شرح لمعه»
استاد وجدانی
(جعاله، ظهار، ایلاء، لعان, اقرار) 

ردیفتوضیحاتدانلودحجم
(KB)
زمان
1
تدریس شرح لمعه - جلسه 1
5,87200:33:24
2
تدریس شرح لمعه - جلسه 2
5,71100:32:29
3
تدریس شرح لمعه - جلسه 3
6,79900:38:41
4
تدریس شرح لمعه - جلسه 4
6,91300:39:20
5
تدریس شرح لمعه - جلسه 5
6,92600:39:24
6
تدریس شرح لمعه - جلسه 6
7,70200:43:49
7
تدریس شرح لمعه - جلسه 7
8,01700:45:36
8
تدریس شرح لمعه - جلسه 8
7,93800:45:09
9
تدریس شرح لمعه - جلسه 9
7,89500:44:55
10
تدریس شرح لمعه - جلسه 10
7,23800:41:11
11
تدریس شرح لمعه - جلسه 11
6,42800:36:34
12
تدریس شرح لمعه - جلسه 12
7,07400:40:15
13
تدریس شرح لمعه - جلسه 13
7,34300:41:46
14
تدریس شرح لمعه - جلسه 14
7,16000:40:44
15
تدریس شرح لمعه - جلسه 15
8,29500:47:11
16
تدریس شرح لمعه - جلسه 16
8,48300:48:16
17
تدریس شرح لمعه - جلسه 17
9,13600:51:58
18
تدریس شرح لمعه - جلسه 18
7,57400:43:05
19
تدریس شرح لمعه - جلسه 19
8,29500:47:12
20
تدریس شرح لمعه - جلسه 20
9,31900:53:01
21
تدریس شرح لمعه - جلسه 21
8,07000:45:55
22
تدریس شرح لمعه - جلسه 22
7,34500:41:47
23
تدریس شرح لمعه - جلسه 23
7,87700:44:49
24
تدریس شرح لمعه - جلسه 24
7,24100:41:12
25
تدریس شرح لمعه - جلسه 25
7,26700:41:21
26
تدریس شرح لمعه - جلسه 26
6,56500:37:21
27
تدریس شرح لمعه - جلسه 27
6,72600:38:16
28
تدریس شرح لمعه - جلسه 28
8,51500:48:26
29
تدریس شرح لمعه - جلسه 29
8,09100:46:02
30
تدریس شرح لمعه - جلسه 30
7,57500:43:06
31
تدریس شرح لمعه - جلسه 31
7,21700:41:03
32
تدریس شرح لمعه - جلسه 32
7,41000:42:09
33
تدریس شرح لمعه - جلسه 33
7,64400:43:29
34
تدریس شرح لمعه - جلسه 34
7,04400:40:04
35
تدریس شرح لمعه - جلسه 35
7,43300:42:17
36
تدریس شرح لمعه - جلسه 36
7,49100:42:37
37
تدریس شرح لمعه - جلسه 37
7,81700:44:28
38
تدریس شرح لمعه - جلسه 38
4,45900:25:22
39
تدریس شرح لمعه - جلسه 39
8,33100:47:23
40
تدریس شرح لمعه - جلسه 40
6,97500:39:41
41
تدریس شرح لمعه - جلسه 41
7,33700:41:44
42
تدریس شرح لمعه - جلسه 42
7,62000:43:21
43
تدریس شرح لمعه - جلسه 43
8,50500:48:23
44
تدریس شرح لمعه - جلسه 44
7,33400:41:43

«تدریس شرح لمعه»
استاد وجدانی
(ادامه شرکه، مضاربه، ودیغه، عاریه، مزارعه، مساقات، اجاره، وکالت، شفعه) 

ردیفتوضیحاتدانلودحجم
(KB)
زمان
1
تدریس شرح لمعه - جلسه 1
7,27800:41:17
2
تدریس شرح لمعه - جلسه 2
7,61800:43:13
3
تدریس شرح لمعه - جلسه 3
7,24000:41:04
4
تدریس شرح لمعه - جلسه 4
7,97000:45:13
5
تدریس شرح لمعه - جلسه 5
7,26400:41:12
6
تدریس شرح لمعه - جلسه 6
7,53400:42:44
7
تدریس شرح لمعه - جلسه 7
7,20600:40:52
8
تدریس شرح لمعه - جلسه 8
6,95800:39:27
9
تدریس شرح لمعه - جلسه 9
9,02200:51:12
10
تدریس شرح لمعه - جلسه 10
7,66200:43:28
11
تدریس شرح لمعه - جلسه 11
7,74200:43:55
12
تدریس شرح لمعه - جلسه 12
6,79000:38:30
13
تدریس شرح لمعه - جلسه 13
6,67800:37:52
14
تدریس شرح لمعه - جلسه 14
8,86400:50:18
15
تدریس شرح لمعه - جلسه 15
7,63800:43:20
16
تدریس شرح لمعه - جلسه 16
9,70200:55:04
17
تدریس شرح لمعه - جلسه 17
6,82000:38:40
18
تدریس شرح لمعه - جلسه 18
8,89000:50:27
19
تدریس شرح لمعه - جلسه 19
8,48200:48:07
20
تدریس شرح لمعه - جلسه 20
7,63000:43:17
21
تدریس شرح لمعه - جلسه 21
7,15600:40:35
22
تدریس شرح لمعه - جلسه 22
7,36200:41:45
23
تدریس شرح لمعه - جلسه 23
8,57600:48:40
24
تدریس شرح لمعه - جلسه 24
6,68000:37:52
25
تدریس شرح لمعه - جلسه 25
7,96600:45:11
26
تدریس شرح لمعه - جلسه 26
5,30400:30:03
27
تدریس شرح لمعه - جلسه 27
6,47400:36:42
28
تدریس شرح لمعه - جلسه 28
9,30000:52:47
29
تدریس شرح لمعه - جلسه 29
6,10200:34:35
30
تدریس شرح لمعه - جلسه 30
4,23400:23:58
31
تدریس شرح لمعه - جلسه 31
7,02800:39:51
32
تدریس شرح لمعه - جلسه 32
5,10400:28:55
33
تدریس شرح لمعه - جلسه 33
5,96400:33:48
34
تدریس شرح لمعه - جلسه 34
5,31000:30:05
35
تدریس شرح لمعه - جلسه 35
6,68600:37:55
36
تدریس شرح لمعه - جلسه 36
9,17400:52:04
37
تدریس شرح لمعه - جلسه 37
6,83200:38:44
38
تدریس شرح لمعه - جلسه 38
6,95000:39:25
39
تدریس شرح لمعه - جلسه 39
6,99800:39:41
40
تدریس شرح لمعه - جلسه 40
7,25200:41:08
41
تدریس شرح لمعه - جلسه 41
6,73600:38:12
42
تدریس شرح لمعه - جلسه 42
7,66800:43:30
43
تدریس شرح لمعه - جلسه 43
6,91800:39:14
44
تدریس شرح لمعه - جلسه 44
9,14000:51:52
45
تدریس شرح لمعه - جلسه 45
8,07000:45:47
46
تدریس شرح لمعه - جلسه 46
7,50200:42:33
47
تدریس شرح لمعه - جلسه 47
8,76600:49:45
48
تدریس شرح لمعه - جلسه 48
5,18600:29:23

«تدریس شرح لمعه»
استاد وجدانی
(غصب، لقطه، احیاءالموت، صید و ذباحه)

ردیفتوضیحاتدانلودحجم
(KB)
زمان
1
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 1
7,21000:41:00
2
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 2
6,56200:37:19
3
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 3
7,61400:43:18
4
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 4
6,96400:39:36
5
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 5
7,00000:39:48
6
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 6
6,95700:39:34
7
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 7
7,68600:43:43
8
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 8
6,86800:39:04
9
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 9
7,50800:42:42
10
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 10
7,41000:42:08
11
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 11
6,75000:38:23
12
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 12
7,30700:41:33
13
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 13
6,51900:37:04
14
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 14
8,88200:50:31
15
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 15
8,94100:50:51
16
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 16
7,69600:43:46
17
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 17
7,00700:39:51
18
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 18
6,49200:36:55
19
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 19
7,91800:45:02
20
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 20
7,66100:43:34
21
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 21
5,03600:28:38
22
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 22
7,74300:44:02
23
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 23
7,43200:42:16
24
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 24
7,13100:40:33
25
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 25
8,24500:46:53
26
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت....) - جلسه 26
7,29700:41:30
27
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 27
7,73300:43:59
28
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 28
7,40000:42:05
29
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 29
6,49000:36:55
30
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 30
5,26900:29:58
31
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 31
7,14400:40:38
32تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 328,54300:48:35
33تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 339,05400:51:30
34تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 347,19200:40:54
35تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 356,36500:36:12
36تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 366,92600:39:23
37تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 376,32800:35:59
38تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 387,59100:43:10
39تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 396,55400:37:16
40تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 407,05100:40:06
41تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 417,46900:42:28
42تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 426,87800:39:07

  «تدریس شرح لمعه»
استاد وجدانی
(نکاح) 

ردیفتوضیحاتدانلودحجم
(KB)
زمان
1
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 1
7,00100:39:50
2
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 2
6,96600:39:38
3
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 3
7,29400:41:30
4
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 4
7,11200:40:27
5
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 5
7,44600:42:22
6
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 6
6,64600:37:48
7
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 7
7,08600:40:19
8
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 8
7,68300:43:43
9
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 9
6,91100:39:19
10
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 10
7,36500:41:54
11
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 11
7,62500:43:23
12
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 12
7,69000:43:45
13
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 13
9,72900:55:21
14
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 14
7,35000:41:49
15
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 15
6,42500:36:33
16
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 16
7,82800:44:32
17
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 17
7,42200:42:13
18
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 18
6,42200:36:32
19
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 19
1,58200:09:00
20
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 20
6,75900:38:27
21
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 21
7,33600:41:44
22
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 22
8,07400:45:56
23
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 23
6,67000:37:57
24
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 24
6,93900:39:28
25
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 25
6,72000:38:14
26
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 26
7,41800:42:12
27
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 27
7,26900:41:21
28
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 28
7,06400:40:11
29
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 29
7,38500:42:01
30
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 30
7,38700:42:01
31
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 31
6,71900:38:13
32
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 32
3,32300:18:54
33
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 33
6,76600:38:29
34
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 34
7,15600:40:43
35
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 35
8,00100:45:31
36
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 36
7,48200:42:34
37
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 37
6,71900:38:14
38
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 38
8,03800:45:44
39
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 39
6,83400:38:53
40
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 40
6,21800:35:22
41
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 41
6,85800:39:01
42
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 42
8,48200:48:15
43
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 43
6,68700:38:03
44
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 44
7,57400:43:05
45
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 45
7,50800:42:43
46
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 46
6,93400:39:27
47
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 47
7,46000:42:26
48
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 48
8,65300:49:13
49تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 497,63200:43:25

«تدریس شرح لمعه»
استاد وجدانی
(ادامه نکاح) 

ردیفتوضیحاتدانلودحجم
(KB)
زمان
1
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 1
7,63100:43:24
2
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 2
7,31300:41:35
3
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 3
7,34300:41:46
4
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 4
7,27200:41:21
5
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 5
8,70000:49:29
6
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 6
7,79300:44:19
7
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 7
6,91200:39:19
8
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 8
7,32300:41:39
9
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 9
7,41800:42:11
10
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 10
7,07000:40:12
11
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 11
7,31700:41:37
12
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 12
7,84400:44:37
13
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 13
8,16300:46:26
14
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 14
7,06000:40:09
15
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 15
7,64100:43:27
16
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 16
7,26700:41:19
17
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 17
7,46900:42:29
18
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 18
7,10000:40:23
19
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 19
6,71500:38:11
20
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 20
7,61100:43:17
21
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 21
7,46500:42:27
22
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 22
7,30700:41:33
23
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 23
7,52500:42:48
24
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 24
6,85700:39:00
25
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 25
8,01600:45:35
26
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 26
7,43400:42:17
27
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 27
7,33300:41:42
28
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 28
5,96000:33:54

«تدریس شرح لمعه»
استاد وجدانی
(ارث)

 
ردیفتوضیحاتدانلودحجم
(KB)
زمان
1
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 1
7,92300:45:04
2
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 2
6,09600:34:40
3
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 3
7,37400:41:56
4
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 4
6,25900:35:36
5
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 5
6,51200:37:02
6
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 6
8,39900:47:46
7
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 7
9,68300:55:04
8
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 8
6,16600:35:04
9
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 9
6,32900:35:59
10
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 10
6,20900:35:19
11
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 11
7,88100:44:49
12
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 12
2,56100:14:33
13
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 13
7,55200:42:57
14
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 14
3,45500:19:38
15
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 15
7,74000:44:01
16
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 16
2,65400:15:05
17
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 17
5,59600:31:49
18
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 18
9,39300:53:25
19
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 19
7,38800:42:01
20
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 20
8,31200:47:16
21
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 21
6,93500:39:26
22
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 22
7,81800:44:28
23
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 23
6,88200:39:08
24
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 24
7,15200:40:40
25
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 25
6,99600:39:47
26
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 26
6,39500:36:22
27
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 27
6,76200:38:27
28
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 28
6,71000:38:10
29
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 29
8,55400:48:39
30
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 30
7,72500:43:56
31
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 31
6,76900:38:30
32
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 32
6,71100:38:10
33
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 33
6,48300:36:52
34
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 34
6,40200:36:25
35
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 35
6,92700:39:24
36
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 36
2,44500:13:54
37
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 37
7,36100:41:52
38
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 38
7,34400:41:46
39
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 39
7,94000:45:09
40
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 40
7,24800:41:13
41
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 41
6,87200:39:05
42
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 42
7,16000:40:43
43
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 43
6,72300:38:14
44
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 44
5,66800:32:14
45
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 45
5,57600:31:42
46
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 46
8,15400:46:22
47
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 47
4,58700:26:05
48
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 48
7,62700:43:23
49
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 49
7,22500:41:05
50تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 508,56800:48:44
51تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 519,19700:52:18
52تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 527,10800:40:25

«تدریس شرح لمعه»
استاد وجدانی
(ادامه ارث، حدود)

 
ردیفتوضیحاتدانلودحجم
(KB)
زمان
1
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 1
8,07100:45:54
2
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 2
7,21600:41:02
3
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 3
6,98000:39:42
4
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 4
7,53400:42:51
5
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 5
6,77600:38:32
6
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 6
5,10200:29:01
7
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 7
7,16700:40:46
8
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 8
6,70200:38:07
9
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 9
7,31400:41:36
10
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 10
7,57200:43:04
11
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 11
7,21500:41:02
12
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 12
7,53600:42:51
13
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 13
7,05900:40:09
14
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 14
2,06400:11:44
15
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 15
7,28100:41:25
16
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 16
6,97300:39:39
17
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 17
6,71000:38:10
18
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 18
6,37100:36:14
19
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 19
6,96400:39:36
20
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 20
4,28300:24:21
21
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 21
6,35700:36:09
22
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 22
7,32900:41:41
23
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 23
6,51400:37:03
24
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 24
4,73800:26:56
25
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 25
9,73700:55:23
26
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 26
6,33500:36:02
27
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 27
7,52500:42:48
28
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 28
7,43300:42:16
29
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 29
7,59000:43:10
30
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 30
7,58500:43:08
31
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 31
7,13000:40:33
32
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 32
7,12700:40:32
33
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 33
7,31700:41:37
34
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 34
7,44300:42:20
35
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 35
6,55300:37:16
36
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 36
8,20500:46:40
37
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 37
7,00900:39:52
38
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 38
6,69600:38:05
39
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 39
6,62200:37:39
40
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 40
7,28700:41:26
41
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 41
6,69500:38:05
42
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 42
6,64800:37:48
43
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 43
6,54400:37:13
44
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 44
6,60800:37:35
45
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 45
6,69400:38:04
46
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 46
8,94400:50:52
47
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 47
6,64900:37:49
48
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 48
6,73800:38:19
49
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 49
6,37200:36:14
50تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 506,18100:35:09
51تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 516,33500:36:02
52تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 527,57400:43:04

«تدریس شرح لمعه»
استاد وجدانی
(قصاص، دیات)

 
ردیفتوضیحاتدانلودحجم
(KB)
زمان
1
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 1
7,00300:39:50
2
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 2
6,68400:38:01
3
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 3
5,23100:29:45
4
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 4
7,36200:41:52
5
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 5
6,91900:39:21
6
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 6
7,17300:40:48
7
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 7
7,10000:40:23
8
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 8
6,79100:38:37
9
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 9
1,92700:10:57
10
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 10
6,68000:37:59
11
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 11
5,88100:33:27
12
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 12
6,32600:35:58
13
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 13
80000:04:32
14
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 14
7,23100:41:07
15
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 15
6,26400:35:37
16
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 16
7,12100:40:30
17
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 17
6,66200:37:53
18
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 18
7,27000:41:21
19
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 19
6,53300:37:09
20
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 20
6,55200:37:15
21
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 21
7,15100:40:40
22
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 22
6,36700:36:12
23
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 23
4,99400:28:24
24
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 24
6,96800:39:38
25
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 25
7,44900:42:22
26
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 26
8,01300:45:34
27
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 27
8,12900:46:14
28
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 28
7,83900:44:35
29
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 29
6,12100:34:49
30
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 30
7,11800:40:29
31
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 31
6,81100:38:44
32
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 32
7,32900:41:41
33
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 33
5,83300:33:10
34
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 34
7,59100:43:10
35
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 35
5,21400:29:39
36
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 36
6,32500:35:58
37
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 37
6,45000:36:41
38
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 38
6,45100:36:41
39
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 39
6,82200:38:48
40
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 40
7,33700:41:44
41
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 41
6,90600:39:16
42
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 42
6,13400:34:53
43
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 43
1,76600:10:02
44
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 44
7,76800:44:11
45
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 45
7,45600:42:24
46
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 46
7,10800:40:25
47
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 47
6,79200:38:37
48
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 48
76400:04:20
49
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 49
6,48400:36:52

(بدون عنوان)

$
0
0


آی دی تلگرام جهت مشاوره :

Moshaver115@

(بدون عنوان)

کانال اطلاع رسانی آزمون وکالت در تلگرام

$
0
0
 کانال اطلاع رسانی تبرئه کاملترین کانال آموزش حقوق در تلگرام
شامل:
  • نکات آموزشی و کلیدی دروس
  • آخرین اخبار در مورد آزمون وکالت
  • آخرین تغیرات قانونی موثر در آزمون
  • آخرین آرای وحدت رویه
  • نکات آموزشی در خصوص برنامه ریزی . منبع شناسی . روش مطالعه ، مدیریت جلسه آزمون
  • و ده ها مطلب آموزنده دیگر به صورت روزانه
برای عضویت در کانال  از لینک زیر کلیک نمایید  
idکانال : azmoonevekaltً@
دریافت نسخه ویندوز تلگرام 

دانلود رایگان بسته تدریس صوتی مباحث حقوقی شرح لمعه

$
0
0

برای دریافتاینجاکلیک کنید . 

«تدریس شرح لمعه»
استاد وجدانی
(طلاق و وصیت) 

ردیفتوضیحاتدانلودحجم
(KB)
زمان
1
تدریس شرح لمعه - جلسه 1
7,19200:40:47
2
تدریس شرح لمعه - جلسه 2
7,82200:44:22
3
تدریس شرح لمعه - جلسه 3
5,01000:28:22
4
تدریس شرح لمعه - جلسه 4
6,55000:37:08
5
تدریس شرح لمعه - جلسه 5
7,38600:41:53
6
تدریس شرح لمعه - جلسه 6
7,71600:43:46
7
تدریس شرح لمعه - جلسه 7
6,77200:38:24
8
تدریس شرح لمعه - جلسه 8
6,36600:36:05
9
تدریس شرح لمعه - جلسه 9
7,20800:40:53
10
تدریس شرح لمعه - جلسه 10
7,41400:42:03
11
تدریس شرح لمعه - جلسه 11
7,79200:44:12
12
تدریس شرح لمعه - جلسه 12
10,15600:57:39
13
تدریس شرح لمعه - جلسه 13
8,11200:46:01
14
تدریس شرح لمعه - جلسه 14
9,60200:54:30
15
تدریس شرح لمعه - جلسه 15
8,16200:46:19
16
تدریس شرح لمعه - جلسه 16
6,85400:38:52
17
تدریس شرح لمعه - جلسه 17
8,06000:45:44
18
تدریس شرح لمعه - جلسه 18
7,75400:43:59
19
تدریس شرح لمعه - جلسه 19
6,74400:38:14
20
تدریس شرح لمعه - جلسه 20
7,80000:44:15
21
تدریس شرح لمعه - جلسه 21
6,36400:36:05
22
تدریس شرح لمعه - جلسه 22
8,09000:45:54
23
تدریس شرح لمعه - جلسه 23
6,54000:37:05
24
تدریس شرح لمعه - جلسه 24
8,63200:48:59
25
تدریس شرح لمعه - جلسه 25
8,10200:45:58
26
تدریس شرح لمعه - جلسه 26
8,21200:46:36
27
تدریس شرح لمعه - جلسه 27
7,97800:45:16
28
تدریس شرح لمعه - جلسه 28
8,91000:50:33
29
تدریس شرح لمعه - جلسه 29
8,27400:46:57
30
تدریس شرح لمعه - جلسه 30
7,73800:43:54
31
تدریس شرح لمعه - جلسه 31
7,11600:40:21
32
تدریس شرح لمعه - جلسه 32
7,44200:42:13
33
تدریس شرح لمعه - جلسه 33
8,10600:45:59
34
تدریس شرح لمعه - جلسه 34
8,89000:50:27
35
تدریس شرح لمعه - جلسه 35
7,26600:41:13
36
تدریس شرح لمعه - جلسه 36
8,43200:47:50
37
تدریس شرح لمعه - جلسه 37
8,65600:49:07
38
تدریس شرح لمعه - جلسه 38
8,44800:47:56
39
تدریس شرح لمعه - جلسه 39
7,97000:45:13
40
تدریس شرح لمعه - جلسه 40
6,55600:37:10
41
تدریس شرح لمعه - جلسه 41
7,26600:41:12
42
تدریس شرح لمعه - جلسه 42
7,61600:43:12
43
تدریس شرح لمعه - جلسه 43
8,05800:45:43
44
تدریس شرح لمعه - جلسه 44
7,69600:43:40


 «تدریس شرح لمعه»
استاد وجدانی
(جعاله، ظهار، ایلاء، لعان, اقرار) 

ردیفتوضیحاتدانلودحجم
(KB)
زمان
1
تدریس شرح لمعه - جلسه 1
5,87200:33:24
2
تدریس شرح لمعه - جلسه 2
5,71100:32:29
3
تدریس شرح لمعه - جلسه 3
6,79900:38:41
4
تدریس شرح لمعه - جلسه 4
6,91300:39:20
5
تدریس شرح لمعه - جلسه 5
6,92600:39:24
6
تدریس شرح لمعه - جلسه 6
7,70200:43:49
7
تدریس شرح لمعه - جلسه 7
8,01700:45:36
8
تدریس شرح لمعه - جلسه 8
7,93800:45:09
9
تدریس شرح لمعه - جلسه 9
7,89500:44:55
10
تدریس شرح لمعه - جلسه 10
7,23800:41:11
11
تدریس شرح لمعه - جلسه 11
6,42800:36:34
12
تدریس شرح لمعه - جلسه 12
7,07400:40:15
13
تدریس شرح لمعه - جلسه 13
7,34300:41:46
14
تدریس شرح لمعه - جلسه 14
7,16000:40:44
15
تدریس شرح لمعه - جلسه 15
8,29500:47:11
16
تدریس شرح لمعه - جلسه 16
8,48300:48:16
17
تدریس شرح لمعه - جلسه 17
9,13600:51:58
18
تدریس شرح لمعه - جلسه 18
7,57400:43:05
19
تدریس شرح لمعه - جلسه 19
8,29500:47:12
20
تدریس شرح لمعه - جلسه 20
9,31900:53:01
21
تدریس شرح لمعه - جلسه 21
8,07000:45:55
22
تدریس شرح لمعه - جلسه 22
7,34500:41:47
23
تدریس شرح لمعه - جلسه 23
7,87700:44:49
24
تدریس شرح لمعه - جلسه 24
7,24100:41:12
25
تدریس شرح لمعه - جلسه 25
7,26700:41:21
26
تدریس شرح لمعه - جلسه 26
6,56500:37:21
27
تدریس شرح لمعه - جلسه 27
6,72600:38:16
28
تدریس شرح لمعه - جلسه 28
8,51500:48:26
29
تدریس شرح لمعه - جلسه 29
8,09100:46:02
30
تدریس شرح لمعه - جلسه 30
7,57500:43:06
31
تدریس شرح لمعه - جلسه 31
7,21700:41:03
32
تدریس شرح لمعه - جلسه 32
7,41000:42:09
33
تدریس شرح لمعه - جلسه 33
7,64400:43:29
34
تدریس شرح لمعه - جلسه 34
7,04400:40:04
35
تدریس شرح لمعه - جلسه 35
7,43300:42:17
36
تدریس شرح لمعه - جلسه 36
7,49100:42:37
37
تدریس شرح لمعه - جلسه 37
7,81700:44:28
38
تدریس شرح لمعه - جلسه 38
4,45900:25:22
39
تدریس شرح لمعه - جلسه 39
8,33100:47:23
40
تدریس شرح لمعه - جلسه 40
6,97500:39:41
41
تدریس شرح لمعه - جلسه 41
7,33700:41:44
42
تدریس شرح لمعه - جلسه 42
7,62000:43:21
43
تدریس شرح لمعه - جلسه 43
8,50500:48:23
44
تدریس شرح لمعه - جلسه 44
7,33400:41:43

«تدریس شرح لمعه»
استاد وجدانی
(ادامه شرکه، مضاربه، ودیغه، عاریه، مزارعه، مساقات، اجاره، وکالت، شفعه) 

ردیفتوضیحاتدانلودحجم
(KB)
زمان
1
تدریس شرح لمعه - جلسه 1
7,27800:41:17
2
تدریس شرح لمعه - جلسه 2
7,61800:43:13
3
تدریس شرح لمعه - جلسه 3
7,24000:41:04
4
تدریس شرح لمعه - جلسه 4
7,97000:45:13
5
تدریس شرح لمعه - جلسه 5
7,26400:41:12
6
تدریس شرح لمعه - جلسه 6
7,53400:42:44
7
تدریس شرح لمعه - جلسه 7
7,20600:40:52
8
تدریس شرح لمعه - جلسه 8
6,95800:39:27
9
تدریس شرح لمعه - جلسه 9
9,02200:51:12
10
تدریس شرح لمعه - جلسه 10
7,66200:43:28
11
تدریس شرح لمعه - جلسه 11
7,74200:43:55
12
تدریس شرح لمعه - جلسه 12
6,79000:38:30
13
تدریس شرح لمعه - جلسه 13
6,67800:37:52
14
تدریس شرح لمعه - جلسه 14
8,86400:50:18
15
تدریس شرح لمعه - جلسه 15
7,63800:43:20
16
تدریس شرح لمعه - جلسه 16
9,70200:55:04
17
تدریس شرح لمعه - جلسه 17
6,82000:38:40
18
تدریس شرح لمعه - جلسه 18
8,89000:50:27
19
تدریس شرح لمعه - جلسه 19
8,48200:48:07
20
تدریس شرح لمعه - جلسه 20
7,63000:43:17
21
تدریس شرح لمعه - جلسه 21
7,15600:40:35
22
تدریس شرح لمعه - جلسه 22
7,36200:41:45
23
تدریس شرح لمعه - جلسه 23
8,57600:48:40
24
تدریس شرح لمعه - جلسه 24
6,68000:37:52
25
تدریس شرح لمعه - جلسه 25
7,96600:45:11
26
تدریس شرح لمعه - جلسه 26
5,30400:30:03
27
تدریس شرح لمعه - جلسه 27
6,47400:36:42
28
تدریس شرح لمعه - جلسه 28
9,30000:52:47
29
تدریس شرح لمعه - جلسه 29
6,10200:34:35
30
تدریس شرح لمعه - جلسه 30
4,23400:23:58
31
تدریس شرح لمعه - جلسه 31
7,02800:39:51
32
تدریس شرح لمعه - جلسه 32
5,10400:28:55
33
تدریس شرح لمعه - جلسه 33
5,96400:33:48
34
تدریس شرح لمعه - جلسه 34
5,31000:30:05
35
تدریس شرح لمعه - جلسه 35
6,68600:37:55
36
تدریس شرح لمعه - جلسه 36
9,17400:52:04
37
تدریس شرح لمعه - جلسه 37
6,83200:38:44
38
تدریس شرح لمعه - جلسه 38
6,95000:39:25
39
تدریس شرح لمعه - جلسه 39
6,99800:39:41
40
تدریس شرح لمعه - جلسه 40
7,25200:41:08
41
تدریس شرح لمعه - جلسه 41
6,73600:38:12
42
تدریس شرح لمعه - جلسه 42
7,66800:43:30
43
تدریس شرح لمعه - جلسه 43
6,91800:39:14
44
تدریس شرح لمعه - جلسه 44
9,14000:51:52
45
تدریس شرح لمعه - جلسه 45
8,07000:45:47
46
تدریس شرح لمعه - جلسه 46
7,50200:42:33
47
تدریس شرح لمعه - جلسه 47
8,76600:49:45
48
تدریس شرح لمعه - جلسه 48
5,18600:29:23

«تدریس شرح لمعه»
استاد وجدانی
(غصب، لقطه، احیاءالموت، صید و ذباحه)

ردیفتوضیحاتدانلودحجم
(KB)
زمان
1
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 1
7,21000:41:00
2
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 2
6,56200:37:19
3
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 3
7,61400:43:18
4
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 4
6,96400:39:36
5
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 5
7,00000:39:48
6
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 6
6,95700:39:34
7
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 7
7,68600:43:43
8
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 8
6,86800:39:04
9
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 9
7,50800:42:42
10
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 10
7,41000:42:08
11
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 11
6,75000:38:23
12
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 12
7,30700:41:33
13
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 13
6,51900:37:04
14
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 14
8,88200:50:31
15
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 15
8,94100:50:51
16
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 16
7,69600:43:46
17
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 17
7,00700:39:51
18
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 18
6,49200:36:55
19
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 19
7,91800:45:02
20
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 20
7,66100:43:34
21
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 21
5,03600:28:38
22
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 22
7,74300:44:02
23
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 23
7,43200:42:16
24
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 24
7,13100:40:33
25
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 25
8,24500:46:53
26
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت....) - جلسه 26
7,29700:41:30
27
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 27
7,73300:43:59
28
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 28
7,40000:42:05
29
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 29
6,49000:36:55
30
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 30
5,26900:29:58
31
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 31
7,14400:40:38
32تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 328,54300:48:35
33تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 339,05400:51:30
34تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 347,19200:40:54
35تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 356,36500:36:12
36تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 366,92600:39:23
37تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 376,32800:35:59
38تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 387,59100:43:10
39تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 396,55400:37:16
40تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 407,05100:40:06
41تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 417,46900:42:28
42تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 426,87800:39:07

  «تدریس شرح لمعه»
استاد وجدانی
(نکاح) 

ردیفتوضیحاتدانلودحجم
(KB)
زمان
1
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 1
7,00100:39:50
2
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 2
6,96600:39:38
3
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 3
7,29400:41:30
4
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 4
7,11200:40:27
5
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 5
7,44600:42:22
6
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 6
6,64600:37:48
7
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 7
7,08600:40:19
8
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 8
7,68300:43:43
9
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 9
6,91100:39:19
10
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 10
7,36500:41:54
11
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 11
7,62500:43:23
12
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 12
7,69000:43:45
13
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 13
9,72900:55:21
14
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 14
7,35000:41:49
15
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 15
6,42500:36:33
16
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 16
7,82800:44:32
17
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 17
7,42200:42:13
18
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 18
6,42200:36:32
19
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 19
1,58200:09:00
20
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 20
6,75900:38:27
21
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 21
7,33600:41:44
22
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 22
8,07400:45:56
23
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 23
6,67000:37:57
24
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 24
6,93900:39:28
25
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 25
6,72000:38:14
26
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 26
7,41800:42:12
27
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 27
7,26900:41:21
28
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 28
7,06400:40:11
29
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 29
7,38500:42:01
30
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 30
7,38700:42:01
31
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 31
6,71900:38:13
32
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 32
3,32300:18:54
33
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 33
6,76600:38:29
34
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 34
7,15600:40:43
35
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 35
8,00100:45:31
36
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 36
7,48200:42:34
37
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 37
6,71900:38:14
38
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 38
8,03800:45:44
39
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 39
6,83400:38:53
40
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 40
6,21800:35:22
41
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 41
6,85800:39:01
42
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 42
8,48200:48:15
43
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 43
6,68700:38:03
44
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 44
7,57400:43:05
45
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 45
7,50800:42:43
46
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 46
6,93400:39:27
47
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 47
7,46000:42:26
48
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 48
8,65300:49:13
49تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 497,63200:43:25

«تدریس شرح لمعه»
استاد وجدانی
(ادامه نکاح) 

ردیفتوضیحاتدانلودحجم
(KB)
زمان
1
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 1
7,63100:43:24
2
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 2
7,31300:41:35
3
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 3
7,34300:41:46
4
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 4
7,27200:41:21
5
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 5
8,70000:49:29
6
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 6
7,79300:44:19
7
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 7
6,91200:39:19
8
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 8
7,32300:41:39
9
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 9
7,41800:42:11
10
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 10
7,07000:40:12
11
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 11
7,31700:41:37
12
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 12
7,84400:44:37
13
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 13
8,16300:46:26
14
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 14
7,06000:40:09
15
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 15
7,64100:43:27
16
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 16
7,26700:41:19
17
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 17
7,46900:42:29
18
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 18
7,10000:40:23
19
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 19
6,71500:38:11
20
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 20
7,61100:43:17
21
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 21
7,46500:42:27
22
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 22
7,30700:41:33
23
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 23
7,52500:42:48
24
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 24
6,85700:39:00
25
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 25
8,01600:45:35
26
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 26
7,43400:42:17
27
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 27
7,33300:41:42
28
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 28
5,96000:33:54

«تدریس شرح لمعه»
استاد وجدانی
(ارث)

 
ردیفتوضیحاتدانلودحجم
(KB)
زمان
1
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 1
7,92300:45:04
2
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 2
6,09600:34:40
3
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 3
7,37400:41:56
4
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 4
6,25900:35:36
5
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 5
6,51200:37:02
6
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 6
8,39900:47:46
7
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 7
9,68300:55:04
8
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 8
6,16600:35:04
9
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 9
6,32900:35:59
10
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 10
6,20900:35:19
11
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 11
7,88100:44:49
12
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 12
2,56100:14:33
13
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 13
7,55200:42:57
14
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 14
3,45500:19:38
15
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 15
7,74000:44:01
16
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 16
2,65400:15:05
17
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 17
5,59600:31:49
18
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 18
9,39300:53:25
19
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 19
7,38800:42:01
20
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 20
8,31200:47:16
21
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 21
6,93500:39:26
22
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 22
7,81800:44:28
23
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 23
6,88200:39:08
24
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 24
7,15200:40:40
25
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 25
6,99600:39:47
26
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 26
6,39500:36:22
27
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 27
6,76200:38:27
28
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 28
6,71000:38:10
29
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 29
8,55400:48:39
30
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 30
7,72500:43:56
31
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 31
6,76900:38:30
32
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 32
6,71100:38:10
33
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 33
6,48300:36:52
34
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 34
6,40200:36:25
35
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 35
6,92700:39:24
36
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 36
2,44500:13:54
37
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 37
7,36100:41:52
38
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 38
7,34400:41:46
39
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 39
7,94000:45:09
40
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 40
7,24800:41:13
41
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 41
6,87200:39:05
42
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 42
7,16000:40:43
43
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 43
6,72300:38:14
44
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 44
5,66800:32:14
45
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 45
5,57600:31:42
46
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 46
8,15400:46:22
47
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 47
4,58700:26:05
48
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 48
7,62700:43:23
49
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 49
7,22500:41:05
50تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 508,56800:48:44
51تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 519,19700:52:18
52تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 527,10800:40:25

«تدریس شرح لمعه»
استاد وجدانی
(ادامه ارث، حدود)

 
ردیفتوضیحاتدانلودحجم
(KB)
زمان
1
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 1
8,07100:45:54
2
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 2
7,21600:41:02
3
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 3
6,98000:39:42
4
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 4
7,53400:42:51
5
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 5
6,77600:38:32
6
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 6
5,10200:29:01
7
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 7
7,16700:40:46
8
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 8
6,70200:38:07
9
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 9
7,31400:41:36
10
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 10
7,57200:43:04
11
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 11
7,21500:41:02
12
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 12
7,53600:42:51
13
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 13
7,05900:40:09
14
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 14
2,06400:11:44
15
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 15
7,28100:41:25
16
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 16
6,97300:39:39
17
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 17
6,71000:38:10
18
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 18
6,37100:36:14
19
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 19
6,96400:39:36
20
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 20
4,28300:24:21
21
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 21
6,35700:36:09
22
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 22
7,32900:41:41
23
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 23
6,51400:37:03
24
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 24
4,73800:26:56
25
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 25
9,73700:55:23
26
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 26
6,33500:36:02
27
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 27
7,52500:42:48
28
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 28
7,43300:42:16
29
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 29
7,59000:43:10
30
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 30
7,58500:43:08
31
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 31
7,13000:40:33
32
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 32
7,12700:40:32
33
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 33
7,31700:41:37
34
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 34
7,44300:42:20
35
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 35
6,55300:37:16
36
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 36
8,20500:46:40
37
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 37
7,00900:39:52
38
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 38
6,69600:38:05
39
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 39
6,62200:37:39
40
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 40
7,28700:41:26
41
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 41
6,69500:38:05
42
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 42
6,64800:37:48
43
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 43
6,54400:37:13
44
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 44
6,60800:37:35
45
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 45
6,69400:38:04
46
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 46
8,94400:50:52
47
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 47
6,64900:37:49
48
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 48
6,73800:38:19
49
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 49
6,37200:36:14
50تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 506,18100:35:09
51تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 516,33500:36:02
52تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 527,57400:43:04

«تدریس شرح لمعه»
استاد وجدانی
(قصاص، دیات)

 
ردیفتوضیحاتدانلودحجم
(KB)
زمان
1
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 1
7,00300:39:50
2
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 2
6,68400:38:01
3
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 3
5,23100:29:45
4
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 4
7,36200:41:52
5
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 5
6,91900:39:21
6
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 6
7,17300:40:48
7
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 7
7,10000:40:23
8
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 8
6,79100:38:37
9
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 9
1,92700:10:57
10
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 10
6,68000:37:59
11
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 11
5,88100:33:27
12
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 12
6,32600:35:58
13
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 13
80000:04:32
14
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 14
7,23100:41:07
15
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 15
6,26400:35:37
16
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 16
7,12100:40:30
17
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 17
6,66200:37:53
18
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 18
7,27000:41:21
19
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 19
6,53300:37:09
20
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 20
6,55200:37:15
21
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 21
7,15100:40:40
22
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 22
6,36700:36:12
23
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 23
4,99400:28:24
24
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 24
6,96800:39:38
25
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 25
7,44900:42:22
26
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 26
8,01300:45:34
27
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 27
8,12900:46:14
28
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 28
7,83900:44:35
29
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 29
6,12100:34:49
30
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 30
7,11800:40:29
31
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 31
6,81100:38:44
32
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 32
7,32900:41:41
33
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 33
5,83300:33:10
34
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 34
7,59100:43:10
35
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 35
5,21400:29:39
36
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 36
6,32500:35:58
37
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 37
6,45000:36:41
38
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 38
6,45100:36:41
39
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 39
6,82200:38:48
40
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 40
7,33700:41:44
41
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 41
6,90600:39:16
42
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 42
6,13400:34:53
43
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 43
1,76600:10:02
44
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 44
7,76800:44:11
45
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 45
7,45600:42:24
46
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 46
7,10800:40:25
47
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 47
6,79200:38:37
48
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 48
76400:04:20
49
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 49
6,48400:36:52

کاملترین بسته ویژه آزمون قضاوت شورا

$
0
0
♻️✨موسسسه تبرئه تقدیم می کند : 


☀️☀️☀️کاملترین بسته ویژه آزمون قضاوت شورا :

❇️بسته تخصصی آزمون قضاوت شورا

❇️برنامه ریزی مطالعاتی فشرده و موثر

❇️ جزوات همه دروس مربوط به آزمون(بدون نیاز به منابع اصلی ) شامل:

- جزوه استعداد شغلی

- جزوه حقوق مدنی

- جزوه حقوق تجارت

-جزوه آیین دادرسی مدنی و شورای حل اختلاف

- جزوه حقوق جزای عمومی و اختصاصی

- جزوه آیین دادرسی کیفری

❇️6 مرحله آزمون آزمایشی

❇️پشتیبانی گروهی

❇️تدریس های رفع اشکل

09901500471

09901500472

09901500473

بایسته های برنامه ریزی برای آزمون وکالت 94

$
0
0

بایسته های برنامه ریزی برای آزمون وکالت

(داوطلبان آزمون وکالت 94 حتماً بخوانند )

این مطلب را در سال 92 برای داوطلبان آن دوره نوشته شده بود بعد از تقاضای عده کثیری از مراجعین وبلاگ در خصوص برنامه ریزی آن را باز نویسی نموده و مطالب آن را بروز کردم امیدوارم مفید بوده و مقبول افتد.

 چند ماه مانده به آزمون وکالت اغلب داوطلبان در پی تدارک دیدن برای آمادگی جهت آزمون وکالت هستند که عمده این تدارکات در دو شاخه مهم صورت می پذیرد :

۱- برنامه ریزی و ایجاد راهکار برای نحوه مطالعه

۲- تهیه منابع لازم برای مطالعه

مورد اول را در این مبحث توضیح و مورد دوم را در مطلب معرفی منابع ذیل همین مطلب توضیح داده شد :

برنامه ریزی در گام اول پاسخ به چند سوال مهم است : چه چیز بخوانم ؟ چقدر بخوانم ؟ چطور بخوانم ؟

و در گام دوم ایجاد فرایندی است که مطالعه را نظم بخشیده و فرد را از پراکندگی نجات دهد و نیز منتج به نتیجه گردد. بنابراین بایسته هایی دارد بخصوص اگر برنامه ریزی تخصصی برای آزمون های حقوقی مثل وکالت نیز باشد.

داوطلبان آزمون وکالت از دو گونه برنامه ریزی می توانند استفاده کنند اول برنامه ریزی حرفه ای (پروفشنال ) و برنامه ریزی شخصی (پرسنال ) 

ادامه مطلب  

برنامه ریزی حرفه ای :

برنامه ریزی حرفه ای چون حاصل کارهای تیمی و برنامه ریزان حرفه ای است بسیار پخته و قوام یافته و علمی تر از برنامه ریزی های شخصی هستند اما مستلزم صرف هزینه هایی است و معمولا" از طریق موسسات  ارائه می گردند .

در کل برنامه ریز پرفشنال برای آزمون وکالت حتماً باید در چند زمینه مهارت داشته باشد از جمله :

۱-     حقوقی باشد و حقوق را بخوبی بشناسد .

۲-     از نظر علمی سطحی بالاتر از داوطلبان هدف برنامه داشته باشد .

۳-     تجربه عملی حضور در آزمونها را داشته باشد .

۴-      بایسته های آموزش حقوق را بشناسد .

۵-      روانشناسی آموزشی را بداند و آن را نسبت به علم حقوقی توسعه تخصصی بدهد .

۶-      ارتباطات آموزشی با داوطلبان مختلف داشته باشدتا بتواند معیارهای متوسط و حد تعادل را محاسبه کند .

۷-      با منابع آزمونهای حقوقی به طور کامل آشنا باشد .

۸-   رویه آزمونهای حقوقی و تغییر رویه ها را اشراف داشته باشد و بتواند تغییرات در رویه را پیش بینی کند (که مستلزم آشنایی با رویکرد علمی حاکم بر مرکز برگزار کننده آزمون و ..... می باشد )

۹-      کلیات و استانداردهای برنامه ریزی آموزشیرا بداند و الزامات آن را در هر شرایطی رعایت کند .

۱۰-تست را بشناسد و همه تستهای آزمونهای گذشته را از حیث علمی و منبع و رویه تحلیل نموده باشد .

۱۱-اخبار روز اعم از مصاحبه های مسئولین برگزاری آزمونها و تغییرات قانونی و تصویب آرای وحدت و حتی رویدادهایی که مستقیم به آزمون ربط ندارد اما غیر مستقیم تاثیراتی بر آن می گذارد را رصد کند .

۱۲-انواع برنامه ریزی های پیشرفته آموزشی را بشناسد (برنامه ریزی های نوعی – شخصی – مفادی – ساختاری – مختلط – ترکیبی- مقارن - شناور) و قدرت تشخیص نوع برنامه مناسب برای هر داوطلب را دارا باشد .

۱۳-قدرت خلاقیت و ابتکار در برنامه ریزی را داشته باشد .

۱۴-مهارت ایجاد الزامات آموزشی حقوق را بصورت مستتر در برنامه داشته باشد .

۱۵-تاحد متوسط به ریاضیات پایه بخصوص آمار و احتمال و مدلسازی وقوف داشته باشد .

۱۶-روش تحقیق در علم حقوق را در عالی ترین سطح بداند .

۱۷-مهارتهای اولیه در طراحی و زیباسازی محیط برنامه را داشته باشد .

۱۸-باید قدرت دادن اطلاعات مورد لزوم داوطلب را برای داوطلب داشته باشد داده های نشانگر اهمیت مباحث و داده های سوابق آزمونی مباحث در این راستا است و بدون اغراق وقت گیرترین و ظریفترین کار برنامه ریزی است در حالی که ممکن است اصلا" به چشم هم نیاید .

بدون اغراق هر کدام از این موارد در یک برنامه ریز یا تیم برنامه ریزی ناقص باشد یک جای برنامه خواهد لنگید . بنابراین برنامه ریزی برای انبوه مخاطبین بدون رعایت این بایسته ها در هر جا چه محیط مجازی و چه محیط موسسه ای ممکن است موجب انحراف تعداد کثیری از داوطلبان گردند.

از آنجایی هیچ منعی برای ارائه این برنامه ریزی در محیطهای مجازی و واقعی نیست داوطلب باید از میان انبوه این برنامه ها که این روزها هم بسیار باب شده است سره را از ناسره تشخیص دهد .

معیارهای تشخیص برنامه ریزی های نامناسب

۱-  هر کجا برنامه ای برمبنای مواد قانونی دیدید (برای مثال ماده n تا nقانون x ) یقین داشته باشید این برنامه چه آموزشی باشد چه آزمونی برنامه مناسبی نیست دلایل آن هم روشن است :

۱.  مواد قانونی در کلیت خود بهم پیوستگی ها و ارتباطاتی دارند و آثاری برهم می گذارند که بدون در نظر گرفتن آنها مطالعه ابتر و ناقص است .

۲.  معمولا" در این نوع تقسیم بندیها قوانین خاص و آرای وحدت رویه و تاثیر آنها بر مواد قانونی عام نادیده گرفته می شوند .

۳.  اهمیت مواد به تعداد آنها نیست برای مثال مواد 162 الی 182 قانون مدنی 20 ماده است و تقریبا" هیچگاه سوال از آن طرح نشده است . و لی مواد 183 تا 203 قانون مدنی نیز 20 ماده است که اولا" شرح این بیست ماده به طور کامل جلد اول با حجم بیش از 500 صفحه قواعد عمومی قراردادها ی دکتر کاتوزیان را در بر می گیرد و تاکنون بیش از 150 بار در آزمونهای حقوقی مورد سوال بوده است . دوما" داوطلب صرف خواندن مواد و حتی از کتاب در نظم کنونی متوجه بسیاری از نکات مواد نخواهد شد . ناگزیر باید کتابهای مرجع را بخواند .

مشاهده می فرمایید این نوع تقسیم بندی و برنامه ریزی عین نقشه انحراف است تا راهنما .

۲-  هر کجا توصیه ای ساعتی در یک به ظاهر برنامه ریزی دیدید (از قبیل فلان مبحث را 3 ساعت بخوانید کافیست ) برنامه ریزی از بیخ و بن غلط است دلایل آنهم عبارتند از :

۱.  در این حالت شخص ارائه دهنده یک تجربه شخصی ارائه داده نه برنامه ریزی حساب شده . چون خودش در این تایم مطلب را گرفته به زعم خود همه مانند او در این تایم مطلب را فرا می گیرند بدون اینکه درنظر بگیرد تواناییها و شرایط محیطی افراد باهم متفاوتند.

۲.  برنامه ریزی باید بیان کند چه چیز بخوانید؟ از کجا ؟ و چقدر ؟- در واقع در این مواقع برنامه ریز در درک مفهوم ((چقدر)) دچار اشتباه شده است . یکی از اصول برنامه ریزی های آموزشی نوین اینست که میزان محتوا در جواب ((چقدر ؟))باید بیاید نه میزان تایم مطالعه یک موضوع آنهم بدون معیار .

۳-  برنامه ریزی مجموعه منظم و بهم پیوسته است و دارای معیارها و استانداردهای خاص است بنابراین توصیه های نحوه مطالعه دروس را با برنامه ریزی اشتباه نگیرید.

توصیه های نحوه مطالعه دروس که معمولا" برای هر درس مجزا ارائه می شود معمولا" مطالبی آموزنده هستند اما برنامه ریزی نیستند برنامه ریزی ارکانی دارد که باید همه موجود باشند تا به آن لفظ برنامه ریزی اطلاق شود . این ارکان عبارتند از :

۱.  برنامه ریزی باید دارای دو قالب زمانی باشد اول : زمان مبداء و زمان مقصد مشخص باشد مثل برنامه مدارس یا دانشگاها که سال تحصیلی یا ترم تحصیلی دارند برنامه مطالعه آزمونی هم باید دوره زمانی معلوم داشته باشد . دوم : دارای تقسیم بندی زمانی جزئی باشد برای مثال معیار هفته یا دهه داشته باشد که برنامه ریتم بیابد (مثل برنامه هفتگی مراکز آموزشی و مدارس )

۲.  برنامه ریزی باید دارای معیار حجم مطالب مورد مطالعه باشد : یعنی حجمی که برای یک جلسه مطالعه در نظر گرفته می شود بر پایه یک معیار خاص باشد (دلبخواه نمی توان حجم مطالعه روزانه را مشخص نمود )

اگر این دو رکن در برنامه ریزی نباشد موضوع اصلا" برنامه ریزی نیست . در واقع صرف معرفی منبع و روش مطالعه برنامه ریزی نیست بلکه جزئی از برنامه ریزی در قالب ارکان گفته شده است . جزئی که اگر از قالب و ارکان جدا شود توصیه علمی یا انتقال تجربه است که آنهم ممکن است مفید یا غیر مفید یا مضر باشد .

۴-  هر برنامه ای که مباحث مبنایی را انکار کند( برای مثال به بهانه اینکه از مفهوم مال یا شخص در آزمون سوال نمی آید زمانی برای مطالعه این مفاهیم پیش بینی نشود ) برنامه مناسبی نیست دلایل آنهم عبارتند از :

۱.  در مثال گفته شده هرچند ممکن است خود این مفاهیم مورد سوال نباشد اما بدون درک این مفاهیم آیا می توان به سوالات بی شمار و گوناگونی که در مورد شرایط صحت معامله می آید جواب داد ؟ ما اگر مفهوم شخص را ندانیم چطور می توانیم معیارهای اشتباه در شخص طرف معامله را بشناسیم؟ . یا اگر مفهوم و معیار مالیت را ندانیم چطور می توانیم سوالات مربوط به مالیت داشتن موضوع معامله است را قاطع جواب دهیم؟

۲.  واقعیت این است که دلیل بسیاری از تردیدها در انتخاب گزینه ها عدم توجه به مبانی و مفاهیم و اصول و قواعد حاکم بر مباحث است . بدون مباحث مبنایی شما فقط نکته را حفظ می کنید و مباحث را نمی فهمید . بیاد داشته باشیم رویه آزمونها با سرعت به سمت مفهومی شدن پیش می رود . بنابراین برنامه های درسی و کلاسی و آزمونی که مبانی را انکار می کنند . شما را به سمت تردید ها و صرفا" نکته آموزی سوق می دهند .

۵-    هر برنامه ای که سعی در ساده نمایی مطالعه داشته باشد لغو و بی اثر است :

برنامه ریزی ایجاد راه میانبر نیست نظم بخشیدن و نشان دادن راه درست است . بطور قاطع باید گفت با رویه فعلی آزمون وکالت میانبری وجود ندارد ناگزیرید همه مسیر را طی کنید . مسیری که پیمودنش سخت است .کلاً حقوق علم آسانی نیست هر برنامه ای که حقوق را آسان جلوه دهد گمراه کننده است و شما را از تلاش کافی باز می دارد .

یکی از مضحک ترین اصطلاحاتی که متاسفانه در برخی به ظاهر برنامه ریزی ها دیده می شود عباراتی نظیر ((با این نوع مطالعه n درصد فلان درس را پاسخ می دهید ....)) می باشد .

۶-  هر برنامه ای که صرفا" بر مبنای تجربه اشخاص( هر چند موفق و هرچند رتبه ) بدون اینکه اینکه کلیات برنامه ریزی آموزشی و اصول و قواعد حاکم بر آن رعایت شده باشد به دلایل زیر برای سایر داوطلبان مفید نیست :

توانایی های اشخاص ، وضعیت و ضریب هوشی اشخاص ، موقعیتهای خانوادگی و اجتماعی و نحوه مطالعه موثر افرادو..... باهم متفاوت است. بنابراین تجربه یک شخص ممکن است برای شخص دیگر تاثیر مثبت نداشته و حتی مضر باشد . در علوم آموزشی به این نوع ارائه برنامه ((دعوت به تقلید )) می گویند. و به شدت آن را رد می کنند . برای مثال یک داوطلب مجرد و دارای حمایت مالی از سوی خانواده با امکان دسترسی به همه منابع و اساتید مختلف هرگز با یک داوطلب متاهل سرپرست خانواده شاغل که طبیعتاً بار اقتصادی خانواده بر دوش اوست به هیچ وجه قابل مقایسه نیست . جملات شعارگونه ودلسوزانه هم دردی از او را درمان نمی کند و به عنوان یک فرد عادی هم نباید از او انتظار معجزه داشت بلکه در برنامه ریزی هنر اینست که او را با واقعیتها روبه رو ساخت و هنر کنار آمدن با وضعیتش را در برنامه ریزی به تلقین کرد و این بار منتظر معجزه نشست البته نه معجزه از سوی او بلکه معجزه برنامه ریزی که او اجرا می کند .

اصولا" رتبه شدن مدلول علتهای فراوانی است در یک تحقیق غیررسمی به ترتیب اهمیت ، به موارد زیر بستگی دارد :

۱.  ویژگیهای فردی: (از قبیل ضریب هوش بالا- برخوداری از مهارتهای ذاتی و اکتسابی علمی و آزمونی .....)۲۱ درصد

۲.  ویژگیهای شخصیتی :( از قبیل سخت کوشی و غرور علمی و داشتن انگیزه های خاص )۱۱ درصد

۳.  ویژگیهای اجتماعی : (وضعیت اجتماعی – فرهنگ حاکم بر محیط زندگی – منزلت و شئونات اجتماعی و..... ) ۱۰ درصد

۴.     ویژگیهای محیطی : (از قبیل دسترسی به امکانات آموزشی و اساتید و ....) ۱۰ درصد

۵.     سوابق تحصیلی : (از قبیل برخورداری از محیط آموزشی خوب – معلم خصوصی - .....) ۹ درصد

۶.  سبک زندگی : (از قبیل ورزشکار بودن – استفاده از خوراکیهای سالم و عدم استفاده از دخانیات و الکل .......) ۸درصد

۷.     وضعیت خانوادگی: (از قبیل دیدگاه و فرهنگ خانواده نسبت به تحصیلات و مشاغل عالی و حمایت همه جانبه و صحیح آنها – تشویقهای اعضای خانواده ...... ) ۱۱ درصد

۸.     دوره مطالعه مطلوب : ۱۷ درصد

۹.     بخت و اقبال : ۳ درصد

نگاهی به این آمار و ارقام نشان می دهد تفاوتها در هر یک از این زمینه ها همه معادلات استفاده از برنامه ریزی مشابه را به هم می زند. و نتایج را در مورد افراد گوناگون متفاوت می سازد .

لازم به ذکر است در نگارش برنامه ریزی حرفه ای تجربیات و تحلیل موارد ذکر شده موثر در خصوص رتبه ها و نخبگان می تواند برنامه را فوق العاده بهینه کند . همچنین تجربه نشان داده است این گروه با مطالعه در زمینه های روانشناسی و ارتباطات آموزشی و مبانی و اصول و مدیریت برنامه ریزی و .... بهترین نوع برنامه ریزان آموزشی حرفه ای باشند . از همه اینها که بگذریمصرف تقلید از برنامه نخبگان و رتبه ها بدون در نظر گرفتن تفاوتهای خانوادگی و اقتصادی و اجتماعی و فردی و شخصیتی و محیطی کار درستی نبوده و نتایج مثبتی به همراه نخواهد داشت .

برنامه ریزی شخصی

این برنامه ریزی به دو صورت انجام می گیرد یابرنامه ریز حرفه ای برنامه ای برای داوطلب خاص تدارک می بیند یا خود داوطلب برای خود برنامه ریزی انجام می دهد نوع اول حد اوسط برنامه ریزی حرفه ای و شخصی است ولی از قواعد حاکم بر برنامه ریزی حرفه ای بهره می برد اما نوع دوم موضوع این قسمت از بحث ماست از هر لحاظ شخصی است و اصولی دارد که باید رعایت گردد :

۱-  اگر ذره ای تردید دارید که نمی توانید برنامه خوبی داشته باشید این کار را نکنید با صرف هزینه ا ی برنامه ریزی حرفه ای دریافت کنید تا هزینه بزرگتری نپردازید (یک سال از عمر )

۲-     اگر این توانمندی را در خود حس می کنید که می توانید خود برنامه ریزی کنید .

۱.     در مورد منابع آزمون تحقیق کنید .

۲.     در مورد زمانبندی دقیق باشید.

۳.     واقعیتهای زندگی خود را در برنامه متبلور کنید.

۴.  برای هر تقسیم بندی مبحثی و زمانی ، معیار و ملاک داشته باشید حدسی و دلبخواهی این تقسیم بندیها را انجام ندهید .

۳-     از برنامه ریزی براساس تقسیم بندی مواد بپرهیزید.

۴-     از حذف مباحث مبنایی بپرهیزید حتی اگر مورد سوال نبوده باشند .

۵-     مباحث تطبیقی فقه و حقوق خارجی را جزوحجم محاسبه نکنید .

۶-     در برنامه ریزی خود برای پراکندگی مباحث ترفندی بیاندیشید .

۷-     حتما" یک بازه زمانی کلی تعریف کنید و از برنامه ریزی هر روز برای همان روز پرهیز کنید .

۸-  حجم درسی هر روز و ساعات آغاز برنامه در هر روز باید مشخص شود ولی ساعت پایان نباید محدود گردد تا زمانی که مبحث را درک نکرده اید یا به حدی خسته نشده اید که راندمان مطالعه را پایین آورد باید برنامه را اجرا کنید.

التماس دعا

امیر علی جلیلی

http://aajlow.persianblog.ir

 


دوره 8 جلدی آموزش پیشرفته حقوق مدنی منتشر شد

$
0
0

دوره 8 جلدی آموزش پیشرفته حقوق مدنی منتشر شد

این مجموعه آموزشی تلاشی است برای ارائه طبقه بندی شده مباحث حقوق مدنی که در کنار قانون اساسی مهمترین و کاربردی ترین قانون تعیین کننده محسوب می شود.  گستردگی و در عین حال تنوع  مباحث و تعدد و تکثر منابع حقوق مدنی یادگیری آن را دشوار نموده است. هرچند تلاشهایی برای مختصر نگاری مباحث حقوق مدنی صورت گرفته اما در بسیاری موارد اختصار به معنی حذف برخی مباحث انگاشته شده و به نکته گرایی صرف رسیده است و در مواردی نیز اتکاء افراطی به چارت و نمودار که با  مفهومی بودن دروسی مثل حقوق مدنی نا سازگار است مخاطب را از هدف اصلی دور نموده است. لذا جای دوره ای آموزشی حقوق مدنی  که در عین اختصار جامع همه مطالب باشد خالی بود.

لازم به توضیح است این سری کتابها آموزشی به سبک آموزش پلکانی می باشد و  تلاشی است تا مباحث و مطالب و آموزه هایی که در منابع اصلی دکترین حقوق مدنی مطرح شده را به شکلی آموزشی تر و قابل فهم تر ارائه نماید.

به زودی 4 جلد آموزش پیشرفته حقوق تجارت و 3 جلد آموزش پیشرفته آیین دادرسی مدنی نیز تقدیم عزیزان خواهد گردید. 

با این توضیح که کتاب آیین دادرسی مدنی در نظم نوین آموزشی در راه است انشالله تا اواسط تیر ماه در دسترس عزیزان خواهد بود.                                                                                                                                                                                                                                                    امیر علی جلیلی

 

قانون آیین دادرسی کیفری با آخرین تغییرات و اصلاحات اخیر

$
0
0

06-25-2015 02-59-25 ق-ظ

متن دقیق و کامل قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ن92 با آخرین تغییرات و اصلاحات اخیر

تهیه و تدوین : امین بخشی زاده

منبع : سایت تخصصی حقوق جزا

دانلود قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 92

ویژگیها:

1- رایگان

2- دارای محل یادداشت

3- به همراه مواد قانون دادرسی نیروهای مسلح و رایانه ای

4- اعمال اصلاحات مصوب 1394/3/24

متن قانون را از این قسمت در قالب pdf دانلود نمایید.

فایلهای سخنرانی تکنولوژی فکر دکتر آزمندیان

$
0
0
منبع:http://www.rasekhoon.net

قانون جدید نحوه اجرای محکومیت‌های مالی

$
0
0

برای دیدن متن قانون به ادامه مطلببروید .

قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی  مصوب 1394

ماده۱- هر کس به موجب حکم دادگاه به دادن هر نوع مالی به دیگری محکوم شود و از اجرای حکم خودداری کند، هرگاه محکومٌ‌به عین‌معین باشد آن مال اخذ و به محکومٌ‌له تسلیم می‌شود و در صورتی‌که ردّ عین ممکن نباشد یا محکومٌ‌به عین ‌معین نباشد، اموال محکومٌ‌علیه با رعایت مستثنیات دین و مطابق قانون اجرای احکام مدنی و سایر مقررات مربوط، توقیف و از محل آن حسب‌ مورد محکومٌ‌به یا مثل یا قیمت آن استیفاء می‌شود.

ماده۲- مرجع اجراءکننده ‌رأی، اعم از قسمت اجرای دادگاه صادرکننده اجرائیه یا مجری نیابت، مکلف است به تقاضای محکومٌ‌له از طرق پیش‌بینی‌شده در این قانون و نیز به هر نحو دیگر که قانوناً ممکن باشد، نسبت به شناسایی اموال محکومٌ‌علیه و توقیف آن به میزان محکومٌ‌به اقدام کند.

تبصره- در موردی که محکومٌ‌به عین معین بوده و محکومٌ‌له شناسایی و تحویل آن را تقاضا کرده باشد نیز مرجع اجراءکننده رأی مکلف به شناسایی و توقیف آن مال است.

ماده۳- اگر استیفای محکومٌ‌به از طرق مذکور در این قانون ممکن نگردد محکومٌ‌علیه به تقاضای محکومٌ‌له تا زمان اجرای حکم یا پذیرفته‌شدن ادعای اعسار او یا جلب رضایت محکومٌ‌له حبس می‌شود. چنانچه محکومٌ‌علیه تا سی روز پس از ابلاغ اجرائیه، ضمن ارائه صورت کلیه اموال خود، دعوای اعسار خویش را اقامه کرده ‌باشد حبس نمی‌شود، مگر اینکه دعوای اعسار مسترد یا به موجب حکم قطعی رد شود.

تبصره۱- چنانچه محکومٌ‌علیه خارج از مهلت مقرر در این ماده، ضمن ارائه صورت کلیه اموال خود، دعوای اعسار خود را اقامه کند، هرگاه محکومٌ‌له آزادی وی را بدون اخذ تأمین بپذیرد یا محکومٌ‌علیه به تشخیص دادگاه کفیل یا وثیقه معتبر و معادل محکومٌ‌به ارائه نماید، دادگاه با صدور قرار قبولی وثیقه یا کفیل تا روشن شدن وضعیت اعسار از حبس محکومٌ‌علیه خودداری و در صورت حبس، او را آزاد می‌کند. در صورت ردّ دعوای اعسار به موجب حکم قطعی، به کفیل یا وثیقه‌گذار ابلاغ می‌شود که ظرف مهلت بیست روز پس از ابلاغ واقعی نسبت به تسلیم محکومٌ‌علیه اقدام کند. در صورت عدم تسلیم ظرف مهلت مذکور حسب مورد به دستور دادستان یا رئیس دادگاهی که حکم تحت نظر آن اجراء می‌شود نسبت به استیفای محکومٌ‌به و هزینه‌های اجرایی از محل وثیقه یا وجه‌الکفاله اقدام می‌شود. در این مورد دستور دادگاه ظرف مهلت ده روز پس از ابلاغ واقعی قابل اعتراض در دادگاه تجدیدنظر است. نحوه صدور قرارهای تأمینی مزبور، مقررات اعتراض نسبت به دستور دادستان و سایر مقررات مربوط به این دستورها تابع قانون آیین دادرسی کیفری است.

تبصره۲- مقررات راجع به تعویق و موانع اجرای مجازات حبس در خصوص کسانی که به استناد این ماده حبس می‌شوند نیز مجری است.

ماده۴- چنانچه به موجب ماده (۳) این قانون محکومٌ‌علیه حبس شده یا مستحق حبس باشد، هرگاه مالی معرفی کند و یا با رعایت مستثنیات دین مالی از او کشف شود به نحوی که طبق نظر کارشناس رسمی ‌مال مزبور تکافوی محکومٌ‌به و هزینه‌های اجرایی را نماید، حبس نخواهد شد و اگر در حبس باشد آزاد می‌گردد. در این‌صورت مال معرفی یا کشف‌ شده را مرجع اجراکننده رأی توقیف می‌کند و محکومٌ‌به از محل آن استیفاء می‌شود.

ماده۵- قوه قضائیه مکلف است افرادی را که به استناد ماده (۳) این قانون حبس می‌شوند جدای از محکومان کیفری نگهداری و با همکاری دولت (وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی) زمینه انجام فعالیت‌های اقتصادی و درآمدزا را برای محبوسان متقاضی کار فراهم کند. شیوه نگهداری، به‌کارگیری، پرداخت و هزینه‌کرد اجرت این اشخاص مطابق آیین‌نامه‌ای است که به‌وسیله سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور و با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تهیه می‌شود و ظرف سه‌ماه پس از لازم‌الاجراء شدن این قانون به تصویب رئیس قوه‌قضائیه می‌رسد.

ماده۶- معسر کسی است که به دلیل نداشتن مالی به‌جز مستثنیات دین، قادر به تأدیه دیون خود نباشد.

تبصره- عدم قابلیت دسترسی به مال در حکم نداشتن مال است. اثبات عدم قابلیت دسترسی به مال برعهده مدیون است.

ماده۷- در مواردی که وضعیت سابق مدیون دلالت بر ملائت وی داشته یا مدیون در عوض دین، مالی دریافت کرده یا به هر نحو تحصیل مال کرده باشد اثبات اعسار بر عهده اوست، مگر اینکه ثابت کند آن مال تلف حقیقی یا حکمی شده است در این‌ صورت و نیز در مواردی که مدیون در عوض دین، مالی دریافت نکرده یا تحصیل نکرده باشد هرگاه خوانده دعوای اعسار نتواند ملائت فعلی یا سابق او را ثابت کند یا ملائت فعلی یا سابق او نزد قاضی محرز نباشد ادعای اعسار با سوگند مدیون مطابق تشریفات مقرر در قانون آیین‌ دادرسی مدنی پذیرفته می‌شود.

 

ماده۸- مدعی اعسار باید صورت کلیه اموال خود شامل تعداد یا مقدار و قیمت کلیه اموال منقول و غیرمنقول، به‌طور مشروح، مشتمل بر میزان وجوه نقدی که وی به هر عنوان نزد بانک‌ها و یا موسسات مالی و اعتباری ایرانی و خارجی دارد، به همراه مشخصات دقیق حساب‌های مذکور و نیز کلیه اموالی که او به هر نحو نزد اشخاص ثالث دارد و کلیه مطالبات او از اشخاص ثالث و نیز فهرست نقل و انتقالات و هر نوع تغییر دیگر در اموال مذکور از زمان یک‌سال قبل از طرح دعوای اعسار به بعد را ضمیمه دادخواست اعسار خود کند. در مواردی که بار اثبات اعسار بر عهده مدیون است و نیز در مواردی که سابقه ملائت او اثبات شده باشد هرگاه مدیون بخواهد ادعای خود را با شهادت شهود ثابت کند باید شهادت‌نامه کتبی حداقل دو شاهد را به مدتی که بتوانند نسبت به وضعیت معیشت فرد اطلاع کافی داشته باشند به دادخواست اعسار خود ضمیمه نماید. شهادت‌نامه مذکور باید علاوه بر هویت و اقامتگاه شاهد، متضمن منشأ اطلاعات و موارد مندرج در ماده (۹) این قانون باشد

ماده۹- شاهد باید علاوه بر هویت، شغل، میزان درآمد و نحوه قانونی امرار معاشِ مدعی اعسار، به این امر تصریح کند که با مدیون به مدتی که بتواند نسبت به وضعیت معیشت وی اطلاع کافی داشته باشد، معاشرت داشته و او افزون بر مستثنیات دین هیچ مال قابل دسترسی ندارد که بتواند به‌وسیله آن دین خود را بپردازد.

ماده۱۰- پس از ثبت دادخواست اعسار دادگاه مکلف است فوراً با استعلام از مراجع ذی‌ربط و به هر نحو دیگر که ممکن باشد نسبت به بررسی وضعیت مالی محکومٌ‌علیه جهت روشن شدن اعسار یا ایسار او اقدام کند.

ماده۱۱- در صورت ثبوت اعسار، چنانچه مدیون متمکن از پرداخت به نحو اقساط شناخته شود، دادگاه ضمن صدور حکم اعسار ‌با ملاحظه وضعیت او مهلت مناسبی برای پرداخت می‌دهد یا حکم تقسیط بدهی را صادر می‌کند. در تعیین اقساط باید میزان درآمد مدیون و معیشت ضروری او لحاظ شده و به نحوی باشد که او توانایی پرداخت آن را داشته باشد.

تبصره۱- صدور حکم تقسیط محکومٌ‌به یا دادن مهلت به مدیون، مانع استیفای بخش اجراء نشده آن از اموالی که از محکومٌ‌علیه به‌دست می‌آید یا مطالبات وی نیست.

تبصره۲- هر یک از محکوم‌ٌله یا محکومٌ‌علیه می‌توانند با تقدیم دادخواست، تعدیل اقساط را از دادگاه بخواهند. دادگاه با عنایت به نرخ تورم بر اساس اعلام مراجع رسمی قانونی کشور یا تغییر در وضعیت معیشت و درآمد محکومٌ‌علیه نسبت به تعدیل میزان اقساط اقدام می‌کند.

ماده۱۲- اگر دعوای اعسار ردّ شود، دادگاه در ضمن حکم به ردّ دعوی، مدعی اعسار را به پرداخت خسارات وارد شده بر خوانده دعوای اعسار مشروط به درخواست وی محکوم می‌کند.

ماده۱۳- دعوای اعسار در مورد محکومٌ‌به در دادگاه نخستین رسیدگی‌کننده به دعوای اصلی یا دادگاه صادرکننده اجرائیه و به طرفیت محکومٌ‌له اقامه می‌شود

ماده۱۴- دعوای اعسار غیرمالی است و در مرحله بدوی و تجدیدنظر خارج از نوبت رسیدگی می‌شود.

ماده۱۵- دادخواست اعسار از تجار و اشخاص حقوقی پذیرفته نمی‌شود. این اشخاص ‌در صورتی‌ که مدعی اعسار باشند باید رسیدگی به امر ورشکستگی خود را درخواست کنند.

تبصره- اگر دادخواست اعسار از سوی اشخاص حقوقی یا اشخاصی که تاجر بودن آنها نزد دادگاه مسلم است طرح شود، دادگاه بدون اخطار به خواهان، قرار ردّ دادخواست وی را صادر می‌کند.

ماده۱۶- هرگاه محکومٌ‌علیه در صورت اموال خود موضوع مواد (۳) و (۸) این قانون، به منظور فرار از اجرای حکم از اعلام کامل اموال خود مطابق مقررات این قانون خودداری کند یا پس از صدور حکم اعسار معلوم شود برخلاف واقع خود را معسر قلمداد کرده‌ است دادگاه ضمن حکم به رفع اثر از حکم اعسار سابق محکومٌ‌علیه را به حبس تعزیری درجه هفت محکوم خواهد کرد.

ماده۱۷- دادگاه رسیدگی‌کننده به اعسار ضمن صدور حکم اعسار، شخصی را که با هدف فرار از پرداخت دین مرتکب تقصیر شده است تا موجب اعسار وی گردد با توجه به میزان بدهی، نوع تقصیر، تعدد و تکرار آن به مدت شش‌ ماه تا دو سال به یک یا چند مورد از محرومیت‌های زیر محکوم می‌کند:

۱- ممنوعیت خروج از کشور

۲- ممنوعیت تأسیس شرکت تجارتی

۳- ممنوعیت عضویت در هیأت‌مدیره شرکتهای تجارتی

۴- ممنوعیت تصدی مدیرعاملی در شرکتهای تجارتی

۵- ممنوعیت دریافت اعتبار و هرگونه تسهیلات به هر عنوان از بانکها و مؤسسات مالی و اعتباری عمومی و دولتی به‌جز وامهای ضروری

۶- ممنوعیت دریافت دسته‌چک

ماده۱۸- هرگاه پس از صدور حکم اعسار ثابت شود، از مدیون رفع عسرت شده یا مدیون برخلاف واقع خود را معسر قلمداد کرده است، به تقاضای محکومٌ‌له، محکومٌ‌علیه تا زمان اجرای حکم یا اثبات حدوث اعسار یا جلب رضایت محکوم‌ٌله حبس خواهد شد. در این مورد نیز مفاد مواد(۴) و(۵) این قانون مجری است. این حکم در مورد مدیونی که به موجب ماده (۱۱) این قانون برای پرداخت دین او مهلت مناسب تعیین‌ شده یا بدهی او تقسیط گردیده و در زمان مقرر دین خود یا اقساط تعیین‌شده را نپرداخته است نیز مجری است.

ماده۱۹- مرجع اجراءکننده رأی باید به درخواست محکومٌ‌له به بانک مرکزی دستور دهد که فهرست کلیه حساب‌های محکومٌ‌علیه در بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری را برای توقیف به مرجع مذکور تسلیم کند. همچنین دادگاه باید به درخواست محکومٌ‌له یا خوانده دعوای اعسار به مراجع ذی‌ربط از قبیل ادارات ثبت محل و شهرداری‌ها دستور دهد که بر اساس نشانی کامل ملک یا نام مالک پلاک‌ ثبتی ملکی را که احتمال تعلق آن به محکومٌ‌علیه وجود دارد برای توقیف به دادگاه اعلام کند. این حکم در مورد تمامی مراجعی که به هر نحو اطلاعاتی در مورد اموال اشخاص دارند نیز مجری است.

تبصره۱- مراجع مذکور در این ماده مکلفند به دستور دادگاه فهرست و مشخصات اموال متعلق به محکومٌ‌علیه و نیز فهرست نقل و انتقالات و هر نوع تغییر دیگر در اموال مذکور از زمان یک‌سال قبل از صدور حکم قطعی به بعد را به دادگاه اعلام کنند.

تبصره۲- مفاد این ماده در مورد اجرای قرارهای تأمین خواسته موضوع ماده(۱۰۸) قانون آیین‌دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ۲۱/ ۱/ ۱۳۷۹ و نیز اجرای مفاد اسناد رسمی مجری است.

ماده۲۰- هر یک از مدیران یا مسئولان مراجع مذکور در ماده (۱۹) این قانون که به تکلیف مقرر پیرامون شناسایی اموال اشخاص حقیقی و حقوقی عمل نکند به انفصال درجه شش‌ از خدمات عمومی و دولتی محکوم می‌شود. این حکم در مورد مدیران و مسئولان کلیه مراجعی که به هر نحو اطلاعاتی در مورد اموال اشخاص دارند و مکلفند اطلاعات خود مطابق ماده مذکور را در اختیار قوه قضائیه قرار دهند نیز در صورت عدم اجرای این تکلیف مجری است.

ماده۲۱- انتقال مال به دیگری به هر نحو به‌وسیله مدیون با انگیزه فرار از ادای دین به نحوی که باقیمانده اموال برای پرداخت دیون کافی نباشد، موجب حبس تعزیری یا جزای نقدی درجه شش یا جزای نقدی معادل نصف محکومٌ‌به یا هر دو مجازات می‌شود و در صورتی که منتقلٌ‌الیه نیز با علم به موضوع اقدام کرده باشد در حکم شریک جرم است. در این صورت عین آن مال و در صورت تلف یا انتقال، مثل یا قیمت آن از اموال انتقال‌گیرنده به عنوان جریمه اخذ و محکوم‌ٌبه از محل آن استیفاء خواهد شد.

ماده۲۲- کلیه محکومیت‌های مالی از جمله دیه، ضرر و زیان ناشی از جرم، ردّ مال و امثال آنها جز محکومیت به پرداخت جزای نقدی، مشمول این قانون خواهند بود.

ماده۲۳- مرجع اجراءکننده رأی باید به تقاضای محکوم‌ٌله قرار ممنوع‌الخروج بودن محکومٌ‌علیه را صادر کند. این قرار تا زمان اجرای رأی یا ثبوت اعسار محکومٌ‌علیه یا جلب رضایت محکومٌ‌له یا سپردن تأمین مناسب یا تحقق کفالت مطابق قانون مدنی به قوت خود باقی است.

تبصره- در خصوص سفر واجب که وجوب آن از قبل ثابت شده باشد و سفرهای درمانی ضروری، دادگاه موقتاً به محکومٌ‌علیه اجازه خروج از کشور را می‌دهد.

ماده۲۴- مستثنیات دین صرفاً شامل موارد زیر است:

الف- منزل مسکونی که عرفاً در شأن محکومٌ‌علیه در حالت اعسار او باشد.

ب- اثاثیه مورد نیاز زندگی که برای رفع حوائج ضروری محکومٌ‌علیه و افراد تحت تکفل وی لازم است.

ج- آذوقه موجود به قدر احتیاج محکوم‌ٌعلیه و افراد تحت تکفل وی برای مدتی که عرفاً آذوقه ذخیره می‌شود.

د- کتب و ابزار علمی و تحقیقاتی برای اهل علم و تحقیق متناسب با شأن آنها

ه- وسایل و ابزار کار کسبه، پیشه‌وران، کشاورزان و سایر اشخاص که برای امرار معاش ضروری آنها و افراد تحت تکفلشان لازم است.

 

و- تلفن مورد نیاز مدیون

ز- مبلغی که در ضمن عقد اجاره به موجر پرداخت می‌شود، مشروط بر اینکه پرداخت اجاره‌بها بدون آن موجب عسر و حرج گردد و عین مستأجره مورد نیاز مدیون بوده و بالاتر از شأن او نباشد.

تبصره۱- چنانچه منزل مسکونی محکومٌ‌علیه بیش از نیاز و شأن عرفی او در حالت اعسارش بوده و مال دیگری از وی در دسترس نباشد و مشارٌالیه حاضر به فروش منزل مسکونی خود تحت نظارت مرجع اجراءکننده رأی نباشد به تقاضای محکومٌ‌له به‌وسیله مرجع اجراءکننده حکم با رعایت تشریفات قانونی به فروش رفته و مازاد بر قیمت منزل مناسب عرفی، صرف تأدیه دیون محکوم‌ٌعلیه خواهد شد مگر اینکه استیفای محکوم‌ٌبه به طریق سهل‌تری مانند استیفاء از محل منافع بخش مازاد منزل مسکونی محکوم‌ٌعلیه یا انتقال سهم مشاعی از آن به شخص ثالث یا طلبکار امکان‌پذیر باشد که در این‌صورت محکومٌ‌به از طرق مذکور استیفاء خواهد شد.

تبصره۲- چنانچه به حکم قانون مستثنیات دین تبدیل به عوض دیگری شده باشد، مانند اینکه مسکن به دلیل قرار گرفتن در طرح‌های عمرانی تبدیل به وجه گردد، یا در اثر از بین رفتن، عوضی دریافت شده باشد، وصول محکومٌ‌به از آن امکان‌پذیر است، مگر اینکه محرز شود مدیون قصد تهیه موضوع نخستین را دارد.

ماده۲۵- چنانچه منشأ دین، قرض یا در اختیار گرفتن اموالی از دیگران به موجب هر قرارداد دیگری باشد و محکومٌ‌علیه از بدو امر قصد عدم تأدیه دین یا تبدیل آن به یکی از مستثنیات دین به‌منظور فرار از تأدیه را داشته باشد، هر مالی که در عوض اموال مذکور خریداری کرده یا به موجب سایر عقود به ملکیت خود درآورد به‌عنوان جریمه اخذ و محکوم‌ٌبه از محل آن استیفاء و مابقی به وی مسترد خواهد شد.

ماده۲۶- احکام مندرج در این قانون جز احکام راجع به حبس محکوم‌ٌعلیه، اعسار و مستثنیات دین حسب‌ مورد در مواردی که محکوم‌ٌعلیه شخص حقوقی باشد نیز مجری است و نسبت به مدیران و مسؤولان متخلف اشخاص حقوقی مطابق قانون مجازات اسلامی عمل می‌شود.

ماده۲۷- مقررات این قانون در مورد گزارش‌های اصلاحی مراجع قضایی و آرای مدنی سایر مراجعی که به‌موجب قانون، اجرای آنها بر‌ عهده اجرای احکام مدنی دادگستری است و همچنین آرای مدنی تعزیرات حکومتی نیز مجری است.

تبصره- محکومیت‌های کیفری سازمان تعزیرات حکومتی تابع مقررات حاکم بر اجرای احکام کیفری دادگاهها است.

ماده۲۸- آیین‌نامه اجرایی این قانون ظرف مدت سه‌ماه پس‌از لازم‌الاجراء شدن ‌آن به‌وسیله وزارت‌ دادگستری تهیه می‌شود و به تصویب رئیس قوه قضائیه می‌رسد.

ماده۲۹- قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی مصوب ۱۰/ ۸/ ۱۳۷۷ و قانون اعسار مصوب ۲۰/ ۹/ ۱۳۱۳ و ماده (۵۲۴) قانون آیین‌ دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ۲۱/ ۱/ ۱۳۷۹ نسخ می‌شود.

قانون فوق مشتمل بر بیست و نه ماده و سیزده تبصره در جلسه علنی روز سه‌شنبه مورخ پانزدهم مهرماه یک‌هزار و سیصد و نود و سه مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۲۳/ ۳/ ۱۳۹۴ از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام، موافق با مصلحت نظام تشخیص داده شد.

رئیس مجلس شورای اسلامی- علی لاریجانی

جوابیه ای به مقاله تب وکالت در روزنامه قانون

$
0
0
نوشته های آبی جوابیه مقاله روزنامه قانون است که با نوشته های مشکی آمده است
در تاریخ 7 مرداد 94 در صفحه 5 (صفحه حقوق قضا ) مطلبی آمده است تحت عنوان:
نگاهی به پدیده اشتیاق فارغ التحصیلان حقوق به وکیل شدن؛
تب وکالت!

این روزها هرکس را که دیدید در این گرمای آتشین مرداد ماه کت و شلوار به تن کرده و کیف قهوه ای یا مشکی از دستانش آویزان است، بدانید که وکیل است؛البته آن قانون مدارتر ها یک آرمی هم بر سینه دارند!در این هوا که آدم با تیشرت تب می‌کند، تب وکلا چند درجه بالاتر است اما تب خطرناک‌تر و اورژانسی‌تر برای آن هایی است که پشت درِ کانون‌ها جا مانده اند. 

تب خطرناکتر دیدگاه های انحصار گرایانه ای است که اکنون نسبت به قضییه  وکالت وجود دارد. اینکه به هر زبان و هر روشی و از هر تریبونی القاء شود ما برای جامعه کافی هستیم و نیاز به نیروی تازه نیست . در حین ثبت نام 60 هزار نفر در گرانترین آزمون تاریخ آزمونهای شغلی کشور ثبت نام می شوند. اگر جایی نیست چرا داوطلبان را متحمل چنین هزینه ای می کنند. به یک باره بگویند نمی خواهیم و تمام. 

 

هر سال همین روزها رئیس کانون وکلا با رئیس دادگستری استان و رئیس شعبه اول دادگاه انقلاب جلسه ای تشکیل می دهند و اعلام می کنند که چقدر وکیل می خواهند و بلافاصله سیل مشتاقان برای ثبت‌نام، جاری می شود؛ سیلی که چیزی نمانده در چند سال آینده کانون ها را هم با خود ببرد!

تنها سیلی که ممکن است کانون را ببرد تفکرات انحصار گرانه بخش کوچکی  از بدنه آن است که نوگرایی را بر نمی تابد و منجر به چنین اظهار نظرهایی می شود و صرفاً برای حفظ موقعیت شغلی خود حق 60 هزار داوطلب را نادیده می گیرد.


  جذب سالانه 3200 وکیل در کشور!
سال گذشته کانون وکلای دادگستری مرکز 1000 نفر و سایر کانون ها در مجموعه حدود 1600 نفر وکیل جذب کردند. از سوی دیگرهمین چند وقت قبل بود که رئیس کانون وکلای مرکز در نشست خبری اش اعلام کرد که هر سال بین 500 تا 700 نفر از قضات و کارمندان بخش حقوقی وزارتخانه ها که بازنشسته می‌شوند، درخواست پروانه وکالت می‌کنند و ما نیز طبق قانون ناچاریم به آنها پروانه بدهیم! یعنی در مجموع سالانه حدود 3200 تا 3300 نفر پروانه وکالت دریافت می کنند.


برای مملکتی با 80 ملیون جمعیت روبه رشدبا سالی 15 ملیون پرونده ورودی آیا  2700 نفر در واقع و 3200 نفر بنابر ادعا جذب وکیل واقعاً مستحق چنین بزرگنمایی است ؟!!!

  تا ده سال آینده حدود 110 هزار وکیل داریم
هرچند آمار دقیقی از تعداد وکلا در کشور نداریم اما این آمار  بین 40 تا 50  هزار نفر تخمین زده می‌شود. اگر روند جذب وکیل به همین شکل ادامه پیدا کند در 10 سال آینده حدود 32 هزار نفر دیگر به این جمع اضافه خواهند شد. از طرفی هم مرکز مشاوران حقوقی قوه‌قضاییه (نهاد موازی با کانون های وکلا) نیز از سال1381 به موجب آیین نامه اجرایی ماده ۱۸۷ قانون برنامه سوم توسعه‌اقتصادی برای افراد زیادی مشاور حقوقی تحت عنوان وکیل، پروانه صادر کرده است که تعداد آن به اندازه کل وکلای جذب شده کانون‌ها وکلا تخمین زده می شود. با جمع این اعداد در 10  سال آینده حدود 110 هزار وکیل خواهیم داشت. این در حالی است که اخیرا نیز رئیس قوه قضاییه اعلام کرده است در سال گذشته 15 میلیون پرونده قضایی تشکیل شده است؛ با این حال تعداد زیادی وکیل بیکار و کم کار داریم و در حقیقت میزان وکلا بسیار بیشتر از نیاز است!

محاسبات هرچند به دلیل برگزاری چند سال یکبار آزمون مشاوران با ظرفیت محدود صحیح نمی باشد اما برای 15 میلیون پرونده (در حال حاضر) برای 50 هزار وکیل با هر تناسبی بسنجید تعداد وکلا بسیار کمتر است حالا ده سال بعد به تبع افزایش جمعیت و پرونده افزایش وکیل هم لازم است در ضمن به نظر در وکالت باید طرح بازنشستگی اجباری اجرا شود تا جا برای نیروهای جدید باز شود. تاوان عدم مدیریت را نباید نسل جدید بدهند و بقیه در ساحل امن و سایه خنک در این تب راحت بگیرند.


  چرا می خواهند وکیل شوند؟!

حال اساسا این سوال ایجاد می شود که با این اوصاف چه سرنوشتی در انتظار تعداد بی‌شماری جوانان وکیل این کشور است؟!و اساسا چرا  آنقدر تب وکالت بالا گرفته و همه آنهایی که حقوق خوانده اند، می‌خواهند وکیل شوند؟!

خود شما چرا وکیل شدید؟!!!!! اگر برای خود شما خوب بوده چرا برای دیگران بد باشد؟؟؟؟


  پرستیژ اجتماعی
معمولا یکی از دلایل اشتیاق به هر شغلی پرستیژ و جایگاه و شأن اجتماعی آن شغل میان مردم است. شاید یکی از دلایل اصلی اشتیاق حقوق خوانده‌ها به وکالت  نیز همین باشد. این فرضیه وقتی قوت می‌گیرد که سری به موسسات پول پارو کنِ غیرانتفاعیِ معاف از مالیات! می زنیم و کلاس‌هایی را مشاهده می‌کنیم که‌جای سوزن انداختن ندارند. وقتی از این دانشجویان سوال می کنیم، می‌بینیم تمام آمال و آرزوهای زندگی‌شان را با قبولی در آزمون وکالت پیوند زنده‌اند! اما وقتی چند نفری از هر موسسه شانس راه یابی به این شغل را می‌یابند، بعد از اندک زمانی به این نکته پی می‌برند که آن شغل سابق را هم  به بهای این پرستیژ اجتماعی فروخته و اگرچه وکیل شده، اما درآمد خودرا نیز از دست‌داده‌اند!خیلی‌هاهم که تازه دانشگاه را تمام کرده‌اند در موسسات و شرکت‌های حقوقی کار پیدا کرده امابعدها به عشق وکالت بی کار شده‌اند!
البته پای سخن برخی داوطلبان خصوصا از نوع خانم که می‌نشینی، می‌گویند من درآمد وکالت را نمی‌خواهم! فقط قبول شوم!!! البته آقایان هم وضعیت بهتری ندارند.


شما حاضرید خود از پرستیژ کاذبی که فرمودید دست بردارید تا یکی از این جوانان جویای پرستیز به جای شما به آرزویش برسد؟

وکالت مال وکلا، موسسات برای وکلا ، دنیا برای وکلا، پرستیژ برای وکلا، ترزیق نا امیدی برای داوطلبان ، خون دل برای داوطلبان ، مشاغل کم در آمد بهتر از وکالت !!!!!!! برای داوطلبان و.......

تقسیم بندی عادلانه ایست با میزانی که عدالت در آن نیست ........

اما عجیب‌تر این است آنهایی که بر مسند قضا تکیه می‌کنند از همان ابتدا دل خود را صابون وکالت زده‌اند و بعد از 30 سال  از مسند قضا پیاده شده و ردای وکالت بر تن می‌کنند! این در حالی است که این افراد به دلیل حقوق بالا، نیازی به درآمد این شغل هم ندارند.
  درآمد!
تعداد زیادی از داوطلبان وکالت به امید کسب درآمدهای بالا جذب این شغل می‌شوند اما به دلیل افزایش تعداد وکیل و موسسات حقوقی دیگر خبری از درآمد بالا هم نیست. این روزها وضع کار وکلای جوان چندان مناسب نیست یا بهتر بگویم بسیاری از آنان بیکارند! اما چرا بیکارند؟!
از طرفی هر سال  حدود 3200 نفر وکیل می‌شوند و از طرفی هم در سال‌های اخیر به لیسانس‌های حقوق مجوز دادند تا موسسه حقوقی ایجاد کنند! این در حالی است که برای قبول وکالت در دعاوی الزاما باید پروانه وکالت داشت؛ و مشخص نیست که چرا به افرادی که چنین پروانه ای ندارند اجازه ثبت موسسه داده می شود؟! چراکه این‌ها ناچارند پرونده‌های حقوقی و دعاوی را که اصطلاحا جذب کرده‌اند به وکلای عموما جوان و بیکار بدهند! اینجاست که بهره کشی آغاز می‌شود. پرونده‌هایی با مبالغ بالا می‌گیرند، اصل حق الوکاله را دریافت می‌کنند و چند تومانی هم در جیب وکیل می‌گذارند!همه اینها در حالی است که این موسسات، پاسخگویی در برابر نهادهای ناظر ندارند اما وکیل دادگستری در صورت انجام هرگونه تخلفی باید پاسخگوی کانونی باشد که از آن پروانه گرفته است.همه اینها یعنی صدمه به حقوق مردم،ضربه به حرفه آنهایی که سال‌ها تلاش کرده و وکیل شده‌اند و حمایت از رشد قارچ گونه موسسات حقوقی غیرپاسخگو!

این یعنی لیسانسیه های حقوق در آمدشان از وکلا بیشتر است تحت آمار مگر چند لیسانسیه موسسه حقوقی دارند؟ اگر روش جذب درست عادلانه و توقعات وکلا کمتر شود این موسسات چه جایی برای حیات خواهند داشت ؟ این پرونده ها از چه کانالی به این موسسات می رسند که وکلای بیکار به آن دسترسی ندارند؟ بجای بستن این کانالهای نامشروع باید از اشتغال جوانان جلوگیری کرد؟ و مردم را از حق داشتن وکیل با حق الوکاله عادلانه محروم کرد؟

این اصطلاح وکیل بیکار از ناموزون ترین و غیر واقعی ترین الفاظی است که در چند سال اخیر در ادبیات برخی وارد شده است . کدام وکیل با سطح توقع معقول در کشوری که بقول همین مقاله سالی  15 ملیون پرونده ورودی دارد  و تعدا کثیری به معاضدت با تعرفه قانونی نیاز دارند بیکار می ماند؟؟؟؟ وقتی عده ای به کمتر از چند ده ملیون و چند صد ملیون قانع نیستند طبیعی است با توجه واقعیتهای اقتصادی جامعه بیکار بمانند. 
  چه باید کرد؟!
اماچه راهی برای حل این معضل وجود دارد؟! شاید اولین راه، جذب وکیل متناسب با نیازها و تعداد پرونده‌های موجود در محاکم باشد. راه دیگر اعطای مجوز موسسات حقوقی تنها به وکلا و نه لیسانس‌های حقوق است. چاره دیگر،اجباری کردن وکالت است تا از این‌طریق، هم از تضییع حقوق مردم جلوگیری و هم اشتغالی برای وکلای جوان ایجاد شود. البته از طرفی هم دانشکده‌های حقوق باید به تناسب جذب دانشجو با بازار کار آینده توجه کنند تا با این همه لیسانس حقوق و وکیل بیکار مواجه نشویم.

ظاهراً هیچ دیواری کوتاهتر از دیوار لیسانسیه های حقوق و داوطلبان بی پناه و بدون تریبون نیست هر جا کم آوردید از ظرفیت 2700 نفر در سال برای 80 ملیون نفر کم کنید و خوشحال باشید عدالت رعایت گردیده است. به یکباره بفرمایید همه می توانند وکیل شوند الا فارغ التحصیلان جوان حقوق.

یک آزمون بعنوان باریکه امید برای 60 هزار داوطلب جویای شغل و زندگی مانده است که آنهم ظرفیتش در حال کم شدن است و همین باریکه امید هم امسال با امکان شرکت کارآموزان و وکلا برای ارتقاء موقعیت و امکان انتقال باریکتر شده است . چرا باید کسی پیام آور یاس برای 60 هزار نفر که با این امید زندگی می کنند باشند؟60 هزار نفریکه همان تعداد خانواده را درگیر این موضوع کرده اند؟

مگر داوطلبان چه می خواهند جز اینکه ظرفیتها را در حد معقول برایشان حفظ شود و باریکه راهای ورود به این شغل  را برای ورود برویشان بسته نشود و چماق زیاده خواهی ها و سوء مدیریتها بر سر آنها نشکند؟

چرا بحث آزمون وکالت که حق قانونی ورود داوطلبان به وکالت است همیشه به نفع سایرین  تفسیر می شود در حالی که ذیحق داوطلبان مظلوم هستند؟

سردبیر محترم روزنامه قانون شما چرا اجازه می دهید چنین مطلبی با این حجم موج نا امیدی در روزنامه تان چاپ شود؟

Viewing all 271 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>