Quantcast
Channel: آزمون وکالت ۹۷
Viewing all 271 articles
Browse latest View live

برنامه ریزی برای موفقیت در آزمون وکالت

$
0
0

بازیابی توان پیروزی‌ در آزمونهای حقوقی بعد از عدم نتیجه گیری

کسانی که از نتیجه گیری در آزمون وکالت مأیوسشده اند حتماً همه مطالب این پست را با دقت بخوانند:

مهم نیست که آخرین زلزله زندگی ات چند ریشتر بود

مهم نیست که در آن زلزله چه چیزهایی از دست دادی

مهم این است که دوباره از نو بسازی

جهانت را زندگی ات را باورت را

مهم شروع دوباره است

1 ـ   عجیب‌ترین‌ راز زندگی‌ این‌ است‌:

«انسان‌ به‌ درستی‌ همان‌ می‌شود که‌ به‌ آن‌ فکر می‌کند»

(موفقیت ریشه در اندیشه ها دارد)

آیا فکر می‌کنید می‌توانید موفق‌ شوید؟ باورتان‌ در مورد خود و آینده‌ و موفقیت‌ در تصمیمات‌تان‌ چیست‌؟اگر قدم‌های‌ خودتان‌ را در راهی‌ که‌ انتخاب‌ کرده‌اید با تردید و سستی‌ بردارید و حتی‌ در اندیشه‌ی‌ خود هم‌ تردید به‌ خود راه‌ دهید، مطمئن‌ باشید در راه‌ رسیدن‌ به‌ پیروزی‌ دچار مشکل‌ خواهید شد. پس‌ از این‌ راز به‌ خوبی‌ استفاده‌ کنید.

2 ـ  هرگزفراموش‌ نکنید،:

«دیگران‌ چون‌ به‌ جایی‌ رسیده‌اند، من‌ هم‌ می‌توانم‌»

در این‌ راز لازم‌ است‌ این‌ نکته‌ را در نظر بگیرید که‌ نسبت‌ به‌ اطرافیان‌، هم‌نوعان‌ خود توجه‌ و شناخت‌ واقع‌بینانه‌ داشته‌ باشید. انسان‌هایی‌ که‌ در محیط‌ زندگی‌تان‌ و در شهر و کشورتان‌ و حتی‌ فراتر از آن‌ در دنیایی‌ که‌ شما در آن‌ هستید، وجود دارند، غافل‌ نباشید و آن‌ها را هم‌ نابغه‌ نپندارید. خیلی‌ از آن‌ها مثل‌ شما افرادی‌ عادی‌ هستند یا در نوجوانی‌ و جوانی‌شان‌ مثل‌ شما بوده‌اند حتی‌ ممکن‌ است‌ ضعیف‌تر از شما بوده‌ و در موقعیت‌های‌ بدتری‌ از شما قرار داشتند. پس‌ چون‌ دیگران‌ به‌ جایی‌ رسیده‌اند، به‌ مقام‌ علمی‌، به‌ موقعیت‌های‌ شغلی‌ ممتاز دست‌ یافته‌اند، شما هم‌ می‌توانید.

خودتان‌ را دست‌ کم‌ نگیرید و موفقیت‌های‌ بزرگ‌ دیگران‌ را هم‌ معجزه‌ نپندارید.

در کل‌ انسان‌ها را به‌ سه‌ دسته‌ تقسیم‌ کنید:

انسان‌های‌ پیروز

انسان‌های‌ عادی‌

انسان‌های‌ شکست‌ خورده‌

شما تصمیم می گیرید جزو کدام گروه باشید کافی‌ است‌ الگوی‌ خودتان‌ را انتخاب‌ کنید و تلاش‌ کنید به‌ آن‌ برسید. هر چند در موفقیت‌ و شکست‌، عوامل‌ فردی‌ و اجتماعی‌ فراوانی‌ مانند: خانواده‌، جامعه‌، دوستان‌، رسانه‌ها، آموزش‌ و پرورش‌ و ... نقش‌ دارند، ولی‌ باز هم‌ روی‌ این‌ عقیده‌ پافشاری‌ می‌کنیم‌ نقش‌ خود فرد مهمتر از تمام‌ عوامل‌ بیرونی‌ است‌.

پس‌ من‌ هم‌ می‌توانم‌ با تلاش‌ و اراده‌ی‌ خودم‌ یکی‌ از این‌ دیگرانِ موفق‌ یا شکست‌ خورده‌ شوم‌.

ادامه مطلب

3 ـ موفقیت‌ یعنی‌ به‌ کارگیریی‌ استعدادها و توانایی‌ها:

تا به‌ حال‌ برای‌ حد و حدود استعداد و قدرت‌ انسان‌ مطلبی‌ نوشته‌ نشده‌ و شاید از این‌ به‌ بعد هم‌ نوشته‌ نشود، چرا که‌ برای‌ توانایی‌های‌ انسان‌ حد و حدودی‌ متصور نیست‌ و بهترین‌ سند برای‌ این‌ ادعا این‌ است‌ در وجود انسان‌ها توانایی‌ها و استعدادهای‌ نامحدود و بی‌مقداری‌، قرار داده‌ شده‌ است‌. امّا سؤال‌ مهم‌ این‌ است‌ چرا با این‌ همه‌ توانایی‌ و استعداد باز هم‌ برخی‌ جمله‌ی‌«نمی‌توانم‌ موفق‌ شوم‌»را به‌ کار می‌گیرند. یا«نمی‌توانم‌ از عهده‌ی‌ چند کتاب‌ انگشت‌ شمار برآیم‌» ، یا«نمی‌توانم‌ از این‌ مانع‌ ناچیز عبور کنم‌»‌. یا فکر می‌کنم‌ نتوانم‌ از فلان‌ آزمون‌ یا مصاحبه‌ موفق‌ بیرون‌ آیم‌ و ...

پاسخ‌ این‌ سؤال‌ را باید کسانی‌ بدهند که‌ آن‌ نمی‌توانم‌ها را به‌ کار می‌گیرند. ولی‌ یک‌ جواب‌ کوچک‌هم‌ من‌ می‌دهم‌،

آنهایی که می گویند نمی توانم ناتوان نیستند بلکه توانایی‌های‌ خودشان‌ را نمی‌شناسند.

4 ـ پیروزی‌ یعنی‌ هدف‌ مند زندگی‌ کردن‌:

برخی‌ها از دید روان‌ شناسی‌، پیروزی‌ و موفقیت‌ را داشتن‌ هدف‌ مناسب‌ و رسیدن‌ به‌ آن‌ تعریف‌ می‌کنند. البته‌ می‌توان‌ اهداف‌ را از چندین‌ بعد طبقه‌بندی‌ نمود مثل‌ اهداف‌ مناسب‌، اهداف‌ خیالی‌، اهداف‌ بسیار بزرگ‌، اهداف‌ ناچیز و بسیار کوچک‌ و ... لازم‌ است‌ این‌ نکته‌ را فراموش‌ نکنید گاهاً بی‌هدفی‌ بسیار شایسته‌تر از داشتن‌ اهداف‌ خیالی‌ و بسیار بزرگ‌ است‌. چون‌ در حالت‌ بی‌هدفی‌ هر چند پیروزی‌ نیست‌ ولی‌ اراده‌ و اعتماد به‌ نفس‌ و عزت‌ نفس‌ انسان‌ به‌ اندازه‌ موقعیتی‌ که‌ در آن‌، اهداف‌ بسیار بزرگی‌ که‌ شخص‌ ناتوان‌ در رسیدن‌ به‌ آن‌ است‌، آسیب‌ نمی‌بیند.

اهداف‌ متناسب‌ با توان‌، استعداد، موقعیت‌، محدودیت‌ها و شرایط‌ زندگی‌تان‌ در نظر بگیرید و خود را در مسیر رسیدن‌ به‌ آن‌ها قرار دهید.

اهداف‌ را به‌ سه‌ دسته‌ تقسیم‌ می‌شوندکه‌ عبارتند از: اهداف‌ غائی‌، اهداف‌ میانی‌ و اهداف‌ فعلی‌ یا کوتاه‌ مدت‌ و انسان‌ موفق‌ آن‌ است‌ که‌ برای‌ رسیدن‌ به‌ اهداف‌ خود از هر سه‌ استفاده‌ نماید.

برای‌ مثال‌ موفقیت‌ آزمون یک‌ هدف‌ غائی‌ است‌ که‌ فرد برای‌ رسیدن‌ به‌ آن‌، اهداف‌ میان‌ مدتی‌ در نظر می‌گیرد مثلاً:

در آزمون‌های‌ آزمایشی‌ شرکت‌ می‌کند.

برنامه‌های‌ سه‌ ماهه‌ یا چند ماهه‌ برای‌ خود تدوین‌ می‌کند.

در صورت‌ نیاز از کلاس‌های‌ تقویتی‌ استفاده‌ می‌کند.

تحت‌ نظر یک‌ مرکز مشاوره‌ی‌ مورد اعتماد به‌ حل‌ مشکلات‌ روحی‌ و روانی‌ احتمالی‌ خود می‌پردازد.

در نهایت‌ برای‌ رسیدن‌ به‌ اهداف‌ میان‌ مدت‌، لازم‌ است‌ اهداف‌ کوتاه‌ مدت‌ و آنی‌ در نظر گرفته‌ شود. مانند مراجعه‌ به‌ مراکز مشاوره‌، ثبت‌ نام‌ در کنکور آزمایشی‌ و شرکت‌ در آزمون‌های‌ آن‌ها، اجرای‌ برنامه‌های‌ روزانه‌ و هفتگی‌، شرکت‌ در کلاس‌های‌ کلاس‌های‌ تقویتی‌ و مطالعه‌ دروس‌ ، داشتن‌ برنامه‌ روزانه‌ و اجرای‌ آن‌.

بنابراین‌ با تدوین‌ اهداف‌ (کوتاه‌ مدت‌ ) فرد می‌تواند به‌ اهداف‌ میان‌ مدت‌ دست‌ یافته‌ و بالاخره‌ بعد از دست‌ یافتن‌ به‌ «اهداف‌ میانی‌» او به‌ هدف‌ غائی‌ خود خواهد رسید.

5 ـ پیروزی‌ یعنی‌ داشتن‌ رفتارهای‌ مسئولانه‌ و قبول‌ مسئولیت‌:

مسئولانه‌ رفتار کردن‌ یعنی‌ نسبت‌ ندادن‌ عواقب‌ و نتایج‌ اعمال‌ و رفتارهای‌ خود به‌ عوامل‌ بیرونی‌ و دیگران‌. انسان‌های‌ موفق‌ علل‌ و عوامل‌ موفقیت‌ها و شکست‌هایشان‌ را می‌شناسند. موفقیت‌هایشان‌ را که‌ خودشان‌ عامل‌اش‌ بوده‌اند به‌ دیگران‌ و عوامل‌ بیرونی‌ نسبت‌ نمی‌دهند. و برعکس‌ مسئولیت‌ شکست‌ها و ضعف‌هایشان‌ را هم‌ می‌پذیرند.

از طرف‌ دیگر قبول‌ مسئولیت‌ یعنی‌ فرار نکردن‌ از قبول‌ برخی‌ امور، زیر بار برخی‌ کارها و فشارهای‌ ناشی‌ از آن‌ رفتن‌ و شانه‌ خالی‌ نکردن‌ از وظایف‌ زندگی‌ و سختی‌های‌ زندگی‌، انسان‌های‌ موفق‌ در خودشان‌ احساس‌ برتری‌ و اقتدار دارند و این‌ احساس‌ را از طریق‌ قبول‌ مسئولیت‌ها، درگیری‌ با زندگی‌ و عهده‌دار شدن‌ وظایف‌ و انجام‌ آن‌ها در زندگی‌ و مشاهده‌ی‌ موفقیت‌ها و عواقب‌ تلاش‌های‌ خود و ... به‌ دست‌ آورده‌اند. پس‌ شما هم‌ برای‌ رسیدن‌ به‌ پیروزی‌ بهتر است‌ عهده‌دار وظایف‌ و نقش‌ها و مسئولیت‌ها و پذیرش‌ سختی‌های‌ آن‌ها باشید.

6 ـ پیروزی‌ یعنی‌ محبت‌ کردن‌، صمیمیت‌ و هم‌ کاری‌ و دوستی‌ با دیگران‌:

انسان‌ در زندگی‌اش‌ جدا از دیگران‌ در نظر گرفته‌ نمی‌شود. هر چند در خیلی‌ از تصمیمات‌ زندگی‌ ممکن‌ است‌ فرد احساس‌ کند، فقط‌ تلاش‌های‌ فردی‌ و پشت‌ کارش‌ باعث‌ رسیدن‌ به‌ اهداف‌اش‌ خواهد شد. امّا در این‌ تلاش‌ چگونگی‌ ارتباط‌ با دیگران‌، افراد خانواده‌، دوستان‌ و فامیل‌ و حتی‌ همه‌ی‌ مردم‌ که‌ به‌ نوعی‌ با آن‌ها ارتباط‌ داریم‌، نقش‌ به‌سزایی‌ دارند.

در محیط‌ خانه‌، کتاب‌ خانه‌ یا در هر محیطی‌ که‌ شما برای‌ رسیدن‌ به‌ موفقیت‌ تلاش‌ می‌کنید حضور دیگران‌، صدای‌دیگران‌ می‌تواند سه‌ نوع‌ احساس‌ را ایجاد کند.

1 ـ احساس‌ خوشایند (شادی‌، لذت‌، خنده‌، رضایت‌ و ...).

2 ـ احساس‌ ناخوشایند (نفرت‌، خشم‌، عصبانیت‌، ناراحتی‌ و ...).

3 ـحالت‌ خنثی‌ و بی‌اثر.

بوجود آمدن‌ احساس‌های‌ ناخوشایند از انرژی‌ روانی‌، دقت‌ و تمرکز و شادابی‌ شما در فعالیت‌ می‌کاهد و برعکس‌ احساس‌های‌ خوشایند به‌ انرژی‌ روانی‌تان‌ می‌افزاید و در نهایت‌ روی‌ فعالیت‌های‌ شما اثر مثبت‌ می‌گذارد.

پس‌ بهتر است‌ با دیگران‌ رابطه‌ صمیمانه‌ و دوستانه‌ برقرار کنید و محبت‌ و روحیه‌ی‌ هم‌کاری‌ را ایجاد کنید و اگر نمی‌توانید یا نمی‌خواهید حداقل‌ از عکس‌ آن‌ بپرهیزید.

برای‌ این‌ کار شما نیاز به‌ یک‌ خانه‌ تکانی‌ عاطفی‌ و روانی‌ دارید، سعی‌ کنید تمام‌ ناراحتی‌ها، عقده‌ها و دل‌خوری‌ها و عصبانیت‌های‌ خودتان‌ را در مورد تمام‌ انسان‌ها از دل‌ و حافظه‌ی‌تان‌ پاک‌ کنید. و این‌ کار را در درجه‌ی‌ اوّل‌ به‌ خاطر آرامش‌ خودتان‌ انجام‌ دهید و در درجه‌ی‌ دوّم‌ به‌ خاطر دیگران‌ و برای‌ بهبود روابط‌ خود با دیگران‌. که‌ آن‌ هم‌ در نهایت‌ به‌ خودتان‌ باز می‌گردد.

انسان‌های‌ موفق‌ از این‌ طریق‌ توانسته‌اند از هدر رفتن‌ بسیاری‌ از انرژی‌های‌ روانی‌ خود جلوگیری‌ کنند و با دلی‌ آرام‌ و روحیه‌ای‌ سرشار از شادی‌ و لذت‌ و رضایت‌ به‌ تلاش‌ پر موفق‌شان‌ ادامه‌ دهند.

7 ـ انسان‌های‌ پیروز زندگی‌ پویادارند:

پویا بودن یعنی‌ علاقه‌ و شور و اشتیاق‌ در کل‌ وجود انسان‌، برخی‌ از انسان‌ها در تمام‌ امورات‌ زندگی‌شان‌ اشتیاق‌ و علاقه‌ و شور و نشاط‌ را دارند، هیچ‌کاری‌ را با سستی‌ و حالت‌های‌ کسالت‌ و بی‌میلی‌ شروع‌ نمی‌کنند، عشق‌ به‌ همه‌ چیز دارند. حتی‌ از ساده‌ترین‌ فعالیت‌ زندگی‌ مثل‌ نگاه‌ کردن‌ یا راه‌ رفتن‌ یا آب‌ خوردن‌ یا ... گرفته‌ تا پیچیده‌ترین‌ فعالیت‌ زندگی‌ مثل‌ مطالعه‌، تفکر و ... را طوری‌ انجام‌ می‌دهند مثل‌ این‌ که‌ تشنه‌ی‌ انجام‌ آن‌ هستند.

در این‌ ارتباط‌ شعار زندگی‌ انسان‌های‌ پیروزمند این‌ است‌،

یا کاری‌ را انجام‌ نده‌ و یا اگر آن‌ را انجام‌ دادی‌ با تمام‌ وجود و با شوق‌ و علاقه‌ و با جدیت‌ و نشاط‌ کامل‌ انجام‌ بده‌.

لذت‌ روانی‌ انسان‌ از زندگی‌ و امورات‌ زندگی‌ در مقابل‌ غلبه‌ بر خستگی‌ و احساس‌ نارضایتی‌ از زندگی‌ و فعالیت‌های‌ روزمره‌ و تلاش‌ها به‌ این‌ اصل‌ یعنی‌ زندگی‌ پویا وابسته‌ است‌. پس‌ هر کاری‌ را که‌ شروع‌ می‌کنید، هر تصمیمی‌ را که‌ اتخاذ نموده‌اید، هر مسیری‌ را که‌ شروع‌ کرده‌اید، خلاصه‌ هر فعالیت‌ و کاری‌ حتی‌ امورات‌ بسیار جزئی‌ را که‌ می‌خواهید انجام‌ دهید، آن‌ چنان‌ قدم‌ بردارید، که‌ گویی‌ تشنه‌ی‌ آن‌ هستید و با تمام‌ وجود به‌ آن‌ علاقه‌ دارید و به‌ آن‌ عشق‌ می‌ورزید.

8 ـ زندگی‌ توأم‌ با برنامه‌:

داشتن‌ برنامه‌ یعنی‌ تزریق‌ نظم‌ به‌ زندگی‌، یعنی‌ استفاده‌ به‌ جا و درستاز اوقات‌، یعنی‌ استفاده‌ حداکثر از حداقل‌ زمان‌ و اوقات‌ در زندگی‌، یعنی‌ رهایی‌ از هر چه‌ پیش‌آید خوش‌ آیدها، یعنی‌ نتیجه‌ گرفتن‌ از تلاش‌ها، یعنی‌ رهایی‌ از سرزنش‌های‌ خود، یعنی‌ رهایی‌ از پوچی‌ و بی‌هدفی‌ و سرگردانی‌ و ...

البته‌ وجود برنامه‌ یا برنامه‌ریزی‌ در زندگی‌ مفهوم‌اش‌ این‌ نیست‌ که‌ انسان‌ مانند یک‌ ابزار خود را اسیر یک‌ برنامه‌ یا برگ‌ کاغذ تحت‌ عنوان‌ برنامه‌ نماید و بر اساس‌ ساعات‌ و دقایق‌ تعیین‌ شده‌ در آن‌ حرکت‌ کند.

‌ برنامه‌ یعنی‌ اندیشه‌ی‌ قبل‌ از عمل‌وآگاهانه‌ و بر اساس‌ یکسری‌ اهداف‌، عمل‌ کردن‌ است‌.

برنامه‌ریزی‌ یعنی‌ هر کاری‌ را در جای‌ خود و به‌ موقع‌ انجام‌ دادن‌ و تقسیم‌ زمان‌ به‌ تمام‌ فعالیت‌های‌ روزمره‌ و مورد دلخواه‌ و مورد نیاز. و فدا نکردن‌ یک‌ فعالیت‌ مثل‌ مطالعه‌ یا تفریح‌ به‌ یک‌ فعالیت‌ دیگر مانند خواب‌.

انسان‌های‌ پیروز وقتی‌ صبح‌ بر می‌خیزند تا شب‌ می‌دانند چند ساعت‌ ورزش‌ دارند، چند مدت‌ مطالعه‌ و چقدر فعالیت‌ شغلی‌ و چه‌ میزان‌ خواب‌ و قدم‌ زدن‌ و ... و می‌دانند چه‌ فعالیت‌هایی‌ را در آن‌ روز باید انجام‌ دهند. و اوقات‌ از دست‌ رفته‌ی‌ شان‌ را به‌ حداقل‌ می‌رسانند و اگر نیاز نداشته‌ باشند و ضرورتی‌ نباشد، به‌ دوست‌شان‌ هم‌ زنگ‌ نمی‌زنند، از خانه‌ بی‌هدف‌ بیرون‌ نمی‌آیند، درِ خانه‌ کسی‌ را بدون‌ دلیل‌ نمی‌زنند و سرگردان‌ در خیابان‌ و پارک‌ آن‌ها را نمی‌توان‌ دید و اگر هم‌ در خیابان‌ یا در پارک‌ قدم‌ می‌زنند دلیلی‌ بر آن‌ دارند، آن‌ هم‌ رفع‌ یک‌ نیاز یا رفع‌ خستگی‌ و لذت‌ بردن‌ از زندگی‌ و محیط‌ و ایجاد تنوع‌ در زندگی‌ و آن‌ هم‌ در حد معقول‌ خواهد بود.

پس‌ اگر طالب‌ پیروزی‌ هستید:

خود را از سرگردانی‌ برهانید و نظم‌ را در زندگی‌ ایجاد کنید.

 

9 ـ برخورد مناسب‌ با شکست‌ها در زندگی‌:

در ارتباط‌ با شکست‌ها در زندگی‌ به‌ چند نکته‌ی‌ مهم‌ باید توجه‌ داشت‌:

اول‌ ـشکست‌ از زندگی‌ انسان‌ جدا شدنی‌ و حذف‌ شدنی‌ نیست‌. حتی‌ می‌توان‌ ادعا نمود که‌ شکست‌ و خطا و اشتباه‌ برای‌ انسان‌ یک‌ امر طبیعی‌ بوده‌ و جزئی‌ از زندگی‌ انسان‌ است‌.

دوم‌ ـوقتی‌ شکست‌ها وجود دارند پس‌ می‌توان‌ از آن‌ها درس‌ گرفت‌ تجربه‌ کسب‌ نمود، آن‌ها را به‌ حداقل‌ رسانید و از تکرار آن‌ها جلوگیری‌ نمود.

سوم‌ ـاین‌ که‌ انسان‌ها با شکست‌هایشان‌ برخوردهای‌ متفاوتی‌ دارند. برخی‌ از انسان‌ها از شکست‌ عبرت‌ می‌گیرند و همان‌ شکست‌ نیرو و انگیزه‌ای‌ را در فرد برای‌ جبران‌ آن‌ و کسب‌ پیروزی‌های‌ بزرگ‌تر ایجاد می‌کند. این‌ قبیل‌ افراد هراسی‌ از شکست‌ ندارند، هیچ‌ وقت‌ تسلیم‌ آن‌ها نمی‌شوند. و ذره‌ای‌ ناامیدی‌ و یأس‌ را در خود ایجاد نمی‌کنند. امّا بر عکس‌ برخی‌ از انسان‌ها واکنش‌ ناامیدی‌ و یأس‌ و کناره‌گیری‌ و تسلیم‌ را پیشه‌ی‌ خود می‌سازند و از تلاش‌ و جبران‌ آن‌ باز می‌مانند.

باید توجه‌ داشت‌ که‌ خیلی‌ از شکست‌ها زائیده‌ی‌ خود انسان‌ نیست‌. هیچ‌ فردی‌ عمداً نمی‌خواهد شکست‌ بخورد. گاهاً شرایط‌ و موقعیت‌ها و کمبودها و محدودیت‌ها و موانع‌ بیرونی‌ باعث‌ شکست‌ انسان‌ می‌شود. البته‌ خیلی‌ از شکست‌ها هم‌ ممکن‌ است‌ به‌ خود فرد بازگردند. لذا بهترین‌ عکس‌العمل‌ در برابر شکست‌های‌ زندگی‌ پس‌ از عادی‌ دانستن‌ آن‌ها، ریشه‌یابی‌ و تأمل‌ درباره‌ چرائی‌ آن‌ است‌.

ریشه‌یابی‌ و یا بررسی‌ چرائی‌ها به‌ خاطر سرزنش‌ خود نیست‌ بلکه‌ به‌ خاطر تلاش‌ برای‌ جبران‌ و پیش‌گیری‌ از تکرار نشدن‌ آن‌هاست‌.

پس‌ این‌ مطلب‌ را فراموش‌ نکنید، پیروزی‌ بدون‌ شکست‌ معنا و مفهومی‌ ندارد، پس‌ تلاش‌ کنید و از شکست‌ها نهراسید و آن‌ها را خوب‌ تحلیل‌ کنید و واکنش‌ مناسب‌ با آن‌ها داشته‌ باشید، مطمئناً پیروزی‌ از آن‌ شماست‌.

10 ـ مثبت‌ نگری‌ را پیشه‌ی‌ خود سازید:

مثبت‌ نگری‌ یعنی‌ یک‌ تلاش‌ آگاهانه‌ و ارادی‌ در جهت‌ تشخیص‌ و درک‌ زیبایی‌ها و قوت‌ها در خود و محیط‌ پیرامون‌ خود. در مقابل‌ آن‌ بدبینی‌ قرار دارد که‌ افراد گرفتار به‌ آن‌ از تمام‌ عالم‌ تنها بدی‌ها و ضعف‌ها و کاستی‌ها را می‌بینند. البته‌ در کنار این‌ دو واقع‌بینی‌ و دید انتقادی‌ (در مفهوم‌ صحیح‌ آن‌) نیز وجود دارد که‌ خیلی‌ پسندیده‌ است‌.

یکی‌ از آفت‌های‌ مهم‌ در دوره‌ نوجوانی‌ و جوانی‌ حساسیت‌ فرد نسبت‌ به‌ معایب‌ و کاستی‌های‌ خود و محیط‌ زندگی‌ و بزرگ‌ نمودن‌ آن‌ها و مقایسه‌ی‌ آن‌ها با قوت‌ها و امتیازات‌ دیگران‌ در همان‌ زمینه‌ می‌باشد.

خودتان‌ را وقتی‌ تماشا می‌کنید، به‌ یک‌ محیط‌ و تصویر و اثر که‌ نظری‌ می‌افکنید یا می‌اندیشید در درجه‌ی‌ اوّل‌ زیبایی‌ها را ببینید و به‌ دنبال‌ قوت‌ها و زیبایی‌های‌ آن‌ باشید. مطمئناً تغییر مثبت‌ آن‌ را در جسم‌ و درون‌ خود خواهید دید.

پس‌ هرچه‌ زودتر تصمیم‌ بگیرید، اگر می‌خواهید پیروزمند شوید.

زیبا شناس‌ و زیبا نگر باشید.

11 ـ از خودتان‌ شناخت‌ درستی‌ داشته‌ باشید:

انسان‌های‌ پیروز از خودشان‌ تعریف‌ درستی‌ دارند و قوت‌ها و ضعف‌ها و معایب‌ خودشان‌ را به‌ طور واقع‌بینانه‌ می‌شناسند. از استعدادها و توانایی‌های‌ خود شناخت‌ صحیحی‌ دارند. در زمینه‌هایی‌ که‌ ضعف‌ دارند بر اساس‌ این‌ خودشناسی‌ تصمیم‌ نمی‌گیرند و وارد نمی‌شوند و اگر وارد شدند با احتیاط‌ کامل‌ وارد می‌شوند و قدم‌ بر می‌دارند. در رابطه‌ با دیگران‌ به‌ ویژه‌ در برابر انتقادهای‌ سازنده‌ی‌ آن‌ها مقاومت‌ ندارند. چون‌ ممکن‌ است‌ برخی‌ از صفات‌ و ویژگی‌های‌مان‌ را دیگران‌ بدانند و ما خودمان‌ از آن‌ها غافل‌ باشیم‌.

12 ـ انسان‌های‌ موفق‌ از عزت‌ نفس‌ یا خود ارزیابی‌ مثبت‌ برخوردارند:

برای‌ رسیدن‌ به‌ این‌ وضعیت‌، انسان‌های‌ موفق‌ از برتری‌ها و امتیازات‌ خودشان‌ شناخت‌ دارند. و شما هم‌ اگر می‌خواهید به‌ آن‌ برسید کافی‌ است‌ با خودتان‌ دوست‌ شوید و با خود آشتی‌ کرده‌ و دست‌ از دشمنی‌ و کینه‌ نسبت‌ به‌ خود بردارید و خودتان‌ را از محکمه‌ی‌ ناعادلانه‌ خودتان‌ نجات‌ دهید. علاوه‌ بر آن‌ راههای‌ زیر می‌تواند شما را در رسیدن‌ به‌ عزت‌ نفس‌ بالا یاری‌ دهد:

ـ فهرستی‌ از توان‌مندی‌ها و ویژگی‌های‌ خود تهیه‌ کنید.

ـ خود را با دیگران‌ کم‌تر مقایسه‌ کنید. به‌ ویژه‌ ضعف‌ خود را با قوت‌ دیگران‌ مقایسه‌ نکنید.

ـ این‌ مطلب‌ را بپذیرید که‌ هر انسان‌ ضعفی‌ دارد و قوتی‌.

ـ به‌ سر و وضع‌ و آراستگی‌ ظاهر خود به‌ طور شایسته‌ و مناسب‌ برسید.

ـ از دیگران‌ بخواهید قوت‌ها و امتیازات‌ و برتری‌های‌ شما را برایتان‌ بگویند.

ـ و ...

13 ـ روش‌ اسنادی‌ (نسب‌ دادن‌) خودتان‌ را خوب‌ بشناسید و از آن‌ها به‌ طور شایسته‌ استفاده‌ کنید:

منظور از اسنادها، این‌ است‌ که‌ هر فرد موفقیت‌ها، شکست‌ها و نتایج‌ تلاش‌هایش‌ را به‌ عوامل‌ مختلف‌ نسبت‌ می‌دهد. ممکن‌ است‌ فردی‌ موفقیت‌ خودش‌ را به‌ شانس‌ خوب‌ و شکست‌اش‌ را به‌ بد شانسی‌ نسبت‌ دهد و یا ممکن‌ است‌ دیگری‌ به‌ عوامل‌ محیط‌، دیگران‌ نسبت‌ دهد و برخی‌ هم‌ به‌ لیاقت‌ و شایستگی‌ خودشان‌ یا برعکس‌ به‌ بی‌لیاقتی‌ و ناتوانی‌ خودشان‌. شما از کدام‌ دسته‌ هستید؟ عوامل‌ اسنادی‌ یا اسنادها به‌ دو دسته‌ کلی‌ بیرونی‌ و درونی‌ تقسیم‌ می‌شوند. در عوامل‌ بیرونی‌ دیگران‌، افراد خانواده‌، دوستان‌، اقبال‌ و شانس‌ و شرایط‌ جوی‌ و محیطی‌ و طبیعی‌ و موانع‌ و تسهیل‌ کننده‌های‌ بیرونی‌ قرار دارند. و در عوامل‌ درونی‌ لیاقت‌، توانایی‌، تلاش‌ و پشت‌ کار، تعقل‌ و تصمیم‌گیری‌ درست‌ و برعکس‌ بی‌لیاقتی‌ و ناتوانی‌ و بی‌تفاوتی‌ و تنبلی‌ و ... که‌ به‌ خود فرد مربوط‌ می‌شوند قرار دارند.

انسان‌ موفق‌ به‌ دلیل‌ خودشناسی‌ قوی‌ و در نظر گرفتن‌ سایر صفات‌ از این‌ اسنادها به‌ نحو شایسته‌ استفاده‌ می‌کنند. موفقیت‌هایی‌ را که‌ در سایه‌ تلاش‌ و زحمت‌ و پشت‌ کار فراوان‌ و با تدبیر خودشان‌ و ... به‌ دست‌ آورده‌اند آن‌ها را به‌ دیگران‌ و شانس‌ و اقبال‌ و ... نسبت‌ نمی‌دهند و از این‌ طریق‌ احساس‌ اقتدار و لیاقت‌ و شایستگی‌ را در خودشان‌ تقویت‌ می‌کنند. و در مقابل‌ افراد پیروزمند شکست‌هایشان‌ را که‌ ناشی‌ از عوامل‌ بیرونی‌ و شرایط‌ و موانع‌ اجتماعی‌ است‌ به‌ خودشان‌ و به‌ بی‌لیاقتی‌شان‌ نسبت‌ نمی‌دهند. پس‌ اسنادها را در مورد خودتان‌ خوب‌ بشناسید و از آن‌ها به‌ طور معقول‌ و واقع‌بینانه‌ استفاده‌ کنید.

14 ـ پیروزمندان‌ برای‌ کارها و تصمیمات‌ خودشان‌ دلایل‌ و انگیزه‌های‌ محکمی‌ دارند:

انسان‌های‌ موفق‌ ارزش‌ و اعتبار والای‌ موفقیت‌ها و تلاش‌های‌ خودشان‌ را با محرک‌ها و علل‌ کوچک‌ مثل‌ رقابت‌ با همسالان‌، هم‌چشمی‌ با فامیل‌، زهر چشم‌ دادن‌ به‌ دیگران‌، اثبات‌ توانایی‌ خود به‌ دیگران‌، مورد تشویق‌ قرار گرفتن‌ از سوی‌ دیگران‌ و گریز از تنبیه‌ دیگران‌ و ... معامله‌ نمی‌کنند. چرا که‌ تلاش‌هایشان‌ را در درجه‌ی‌ اوّل‌ به‌ خاطر خودشان‌ و اهداف‌ متعالی‌شان‌ و رسیدن‌ به‌ کمال‌ و رسیدن‌ به‌ جایی‌ که‌ باید برسند و ... انجام‌ می‌دهند و در درجات‌ بعدی‌ برخی‌ محرک‌ها را در نظر می‌گیرند.

فرض‌ کنید داوطلب‌ وکالت تمام‌ سعی‌ و تلاش‌ خود را به‌ کار می‌گیرد تا قبول‌ شود چون‌ همکلاسی اش‌ سال‌ گذشته‌ قبول‌ شده‌، یا پدر و مادرش‌ پافشاری‌ می‌کنند که‌ قبول‌ شود، یا قول‌ خرید دفتر، اتومبیل‌ و ... در قبال‌ قبولی‌اش‌ داده‌ شده‌ است‌. هرچند این‌ها هم‌ عوامل‌ اثر گذار هستند ولی‌ بی‌انصافی‌ است‌ که‌ لذت‌ درونی‌ و فردی‌ داوطلب‌ و اهداف‌ متعالی‌اش‌ را از قبول‌ شدن‌ در دانشگاه‌ و رشته‌ مورد دلخواه‌ و رشد و تکامل‌اش‌، صرفاً با عوامل‌جزئی‌ و بیرونی‌ یاد شده‌ معامله‌ شود. پس‌ برای‌ تمام‌ فعالیت‌ها و تلاش‌های‌ خودتان‌ در درجه‌ی‌ اول‌ انگیزه‌ و چرایی‌ محکم‌ و اصولی‌ داشته‌ باشید تا موفقیت‌تان‌ تضمین‌ گردد.

15 ـ انسان‌های‌ پیروزمند به‌ موفقیت‌ و پیروزی‌شان‌ امیدوار و خوش‌بین‌ بوده‌اند:

سعی‌ کنید آینده‌ی‌ موفق‌ و درخشان‌ را در مورد اهداف‌ و تلاش‌های‌ خودتان‌، از قبل‌ حس‌ کنید و آن‌ها را لمس‌ کنید. از احساسات‌ یأس‌ و ناامیدی‌، ترس‌ و دودلی‌ نسبت‌ به‌ خود و آینده‌ی‌تان‌، خود را دور سازید چرا که‌ این‌ احساسات‌ مانع‌ تلاش‌ها و فعالیت‌های‌ شما هستند. تنبلی‌ و سستی‌ و احساس‌ خستگی‌ را در شما تداعی‌ خواهند نمود.

16 ـ انسان‌های‌ پیروزمند از توانستن‌ و خواستن‌ خوب‌ بهره‌ می‌گیرند:

بسیاری‌ از موفقیت‌ها و شکست‌های‌ انسان‌ها به‌ تصویر ذهنی‌ هر فرد از خودش‌ باز می‌گردد. کسانی‌ که‌ تصورات‌ ذهنی‌ مانند ناتوانی‌، ناشایست‌ بودن‌، بی‌لیاقت‌ بودن‌ از خود دارند، دنبال‌ بسیاری‌ از تصمیمات‌ و تلاش‌هایی‌ که‌ در صورت‌ انجام‌شان‌ موفقیت‌ در انتظارشان‌ بوده‌، نمی‌روند. یکی‌ از این‌ تصویرهای‌ ذهنی‌ توانستن‌ است‌ که‌ نیروی‌ مضاعفی‌ در دارنده‌ی‌ خود ایجاد می‌کند و او را به‌ سمت‌ پیروزی‌ هدایت‌ می‌کند و دیگری‌ هم‌ خواستن‌ است‌ که‌ انگیزه‌ بسیار قوی‌ برای‌ تلاش‌ها و موفقیت‌هاست‌. پس‌ این‌ نکته‌ را در نظر داشته‌ باشید که‌ می‌توانید پس‌ باید بخواهید. در این‌ ارتباط‌ یک‌ چرخه‌ یا دور توانستن‌ در دو بعد مثبت‌ و منفی‌ و یک‌ چرخه‌ یا دور خواستن‌ در دو بعد مثبت‌ و منفی‌ مطرح‌ می‌شود که‌ در صفحه‌ بعد ترسیم‌ شده‌ است‌. سعی‌ کنید دور خواستن‌ و توانستن‌ خودتان‌ را با موارد پیشنهادی‌ تطبیق‌ دهید.

انسان‌های‌ موفق‌ در تمام‌ تصمیمات‌ و موفقیت‌هایشان‌ خودشان‌ را در دور لازم‌ توانستن‌ و خواستن‌ قرار داده‌ و می‌دهند. و از دور باطل‌ هر کدام‌ از آن‌ها پیش‌گیری‌ می‌کنند. پس‌ می‌توان‌ ادعا نمود توانستن‌ و خواستن‌ مناسب‌ مساوی‌ است‌ با پیروزی‌.

17 ـ انسان‌های‌ موفق‌ راننده‌ی‌ اتومبیل‌ زندگی‌شان‌ هستند نه‌ مسافر آن‌:

برخی‌ از انسان‌ها سوار اتومبیل‌ زندگی‌شان‌ هستند که‌ فرمان‌ و کنترل‌ آن‌را در اختیار ندارند. و در این‌ فرایند، زندگی‌ آن‌ها را به‌ هر جایی‌ که‌ خودش‌ می‌خواهد می‌رساند چه‌ موفقیت‌ چه‌ شکست‌. امّا برعکس‌ برخی‌ از انسان‌ها (پیروزمندان‌) پشت‌ فرمان‌ اتومبیل‌ زندگی‌شان‌ هستند و خودشان‌ زندگی‌ خود را به‌ سمت‌ موفقیت‌ هدایت‌ می‌کنند. و جهت‌ حرکت‌ آن‌را از سمت‌ تاریکی‌ و دست‌اندازها و شکست‌ها باز می‌دارند.

در این‌ اصل‌ پیروزی‌ یعنی‌ خود رهبری‌، خود جهت‌ دهندگی‌، کنترل‌ بر رفتارها و حرکت‌ زندگی‌ خود و در کل‌ هدف‌مند زندگی‌ کردن‌ و رهایی‌ از وابستگی‌ها در کنار استفاده‌ از اصل‌ مشورت‌ در زندگی‌. و داشتن‌ برنامه‌ و برنامه‌ریزی‌ در زندگی‌. در نظر گرفتن‌ خواسته‌های‌ معقول‌ و مشخص‌ کردن‌ اولویت‌ها و حرکت‌ در سمت‌ رسیدن‌ به‌ اهداف‌ و نزدیکی‌ به‌ کمال‌ و رشد و ترقی‌.

18 ـ پیروزمندان‌ به‌ پیروزی‌شان‌ ایمان‌ داشته‌ و دارند:

چون‌ انسان‌های‌ موفق‌ خواسته‌اند و توانسته‌اند و به‌ خواسته‌ها و توانایی‌های‌ خود باور و اعتقاد درونی‌ و قلبی‌ داشته‌اند و در نهایت‌ بر اساس‌ آن‌ خواسته‌ها و توانسته‌ها و بر مبنای‌ آن‌ باورها و ایمان‌ به‌ پیروزی‌ به‌ موفقیت‌ها هم‌ رسیده‌اند.

19 ـ انسان‌های‌ موفق‌ عادت‌های‌ غلط‌شان‌ را شناسایی‌ می‌کنند و سعی‌ می‌کنند آن‌ها را از بین‌ ببرند:

هر نوع‌ عادتی‌، وابستگی‌ است‌ و وابستگی‌ هم‌ نشانه‌ی‌ ضعف‌ و ناتوانی‌ است‌. در عادت‌ و وابستگی‌ انسان‌ در اختیار مورد یا موارد عادت‌ قرار می‌گیرد در حالی‌ که‌ انسان‌ موفق‌ شرایط‌ را در اختیار خود دارد نه‌ این‌ که‌ خود را در اختیار آن‌ قرار دهد.

عادت‌های‌ کوچک‌ مثل‌ عادت‌ به‌ خواب‌ در ساعت‌ خاص‌، عادت‌ به‌ نوشیدن‌ چای‌ در زمان‌ خاص‌، عادت‌ به‌ کشیدن‌ سیگار یا هر نوع‌ عادت‌ در زندگی‌ اگر ادامه‌ یابد، ضعف‌ و ناتوانی‌ را در انسان‌ درونی‌ می‌کند. پس‌ سعی‌ کنید خودتان‌ را تسلیم‌ یک‌ سری‌ شرایط‌ نکنید و هر چیز را در اختیار خود داشته‌ باشید تا از این‌ طریق‌ احساس‌ اقتدار، برتری‌ و لیاقت‌ را در خود پرورش‌ دهید و بر اساس‌ توان‌ اراده‌ و اعتماد به‌ نفس‌ به‌ زندگی‌ پیروزمندانه‌ ادامه‌ دهید.

با آرزوی موفقیت شما : امیر علی جلیلی


نامه سرگشاده دکتر مهدی توکلی در خصوص ایرادات درس تجارت در آزمون وکالت 94

اعلام نتایج آزمون وکالت 6 آذر

$
0
0

بهمن کشاورز خبر داد

مشکلی در سئوالات آزمون وکالت اعلام نشده/ارایه کلید سئوالات به‌زودی

211-21.jpg

رییس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) از تشکیل دو کانون جدید در استان‌های یزد و سمنان خبر داد و گفت: اکنون 23 کانون مستقل داریم که قرار است کانون‌های استان یزد و سمنان نیز به این 23 کانون اضافه شوند. 

به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بهمن کشاورز در نشست خبری با اشاره به آزمون وکالت سال 94 گفت: 68 هزار و 150 داوطلب در این آزمون شرکت کردند و در مجموع حدود 6 هزار نفر از سراسر ایران در این آزمون غایب بودند.

وی افزود:‌ امسال آزمون وکالت نظم و ترتیب خوبی داشت و برگزاری این آزمون با سازمان سنجش کاملا هماهنگ بود و هیچ مشکلی در برگزاری آزمون گزارش نشد.

کشاورز خاطرنشان کرد: حداکثر نتایج آزمون وکالت امسال تا 6 دی ماه اعلام می‌شود، خوشبختانه همه داوطلبان نسبت به سئوالات راضی بودند.

کشاورز در ادامه با اشاره به برگزاری همایش اسکودا در 24 الی 27 آذرماه امسال گفت: میزبان این همایش کانون وکلای زنجان است. قرار است در این همایش موضوعاتی همچون لایحه وکالت که اکنون در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در انتظار نوبت برای رسیدگی است بررسی شود. همچنین یکی دیگر از موضوعات مطرح در این همایش پیوستن یا نپیوستن تشکیلات ماده 187 به کانون‌ها است و موضوع دیگر بررسی مواردی همچون بیمه وکالت و الزامی شدن دخالت وکیل در پرونده‌ها است که در همایش پیش رو مورد بررسی قرار می‌گیرد.

کشاورز در پاسخ به سئوال خبرنگار ایسنا مبنی بر این که آیا در آزمون امسال سوال اشتباه وجود داشت گفت: تا این لحظه که در خدمت شما هستم مشکلی در سئوالات آزمون دیده نشده است. امسال تنها سالی بود که حتی اشتباه تایپی هم اعلام نشد.بحمدالله ظرف چند روز آینده کلید سئوالات از سوی سازمان سنجش اعلام می‌شود.البته اگر احیانا سئوال یا سئوالاتی مشکل داشت ما از آن ابایی نداریم و اقدام مقتضی در مورد آن سئوالات انجام می‌شود.

کشاورز درباره‌ اینکه چرا تعداد پذیرفته شدگان آزمون وکالت کم‌تر از 3 هزار نفر است؟ گفت: کانون‌های وکلا و حتی قوه قضاییه و کانون سردفتران که فارغ‌التحصیلان حقوق هستند نمی‌توانند پاسخگوی تعداد جذب بی حساب و کتاب و بدون محاسبه افراد در رشته‌ حقوق باشند. اعداد و ارقامی که از دانشکده‌های حقوق که در سراسر کشور شنیده می‌شود ارقام غیر قابل باور است.

وی ادامه داد: اگر انتقادی به پذیرش محدود لیسانسه‌های حقوق در کانونهای وکلاست، این انتقاد را نباید به کانون‌ها وارد دانست، بلکه باید آن را به برنامه ریزی آموزشی کل کشور در مورد پذیرش دانشجویان حقوق وارد دانست.

به گزارش ایسنا، کشاورز با تاکید بر اینکه ما وکلای بیکار و کم‌کار زیاد داریم ادامه داد: اصولا بیکاری باعث مشکل و فساد می‌شود و امیدواریم قوه مقننه، قوه مجریه و قوه قضاییه در این راستا تدبیری بیندیشند 

وی درباره‌ حد نصاب پذیرش در آزمون وکالت در مورد ایثارگران گفت: در گذشته برای سهمیه‌ آزاد نمره 12 را داشتیم و نمره‌ 8 نیز برای سهمیه‌ ایثارگران بود. اکنون یعنی پس از تصویب قانون خدمات رسانی به ایثارگران، در صورتی که این قشر (ایثارگران) 70 درصد نمره قبولی را داشته باشند می‌توانند پذیرفته شوند. شرایط سنی هم برای ایثارگران 40 - 50 سال است.

کشاورز درباره‌ بومی سازی گفت: من شخصا معتقد به بومی سازی نیستم و تصور نمی کنم که این موضوع در کانون‌ها عملی شود، البته اگر عملیاتی شود بسیار خوب است و بارها هم در شورای اتحادیه و هیات عمومی اسکودا مطرح شده، اما متاسفانه عملیاتی کردن آن قانون می‌خواهد.

وی درباره‌ مراحل پس از قبولی داوطلبان در آزمون وکالت، گفت: پس از اعلام نتایج، پذیرفته شدگان برای تعیین محل کارآموزی و اشتغال دعوت می‌شوند و محل کارآموزی خود را به ترتیب نمره قبولی شان انتخاب می‌کنند. پس از آن استعلاماتی در مورد صحت مدرک تحصیلی‌شان و .... انجام می‌شود. زمانی که پاسخ استعلامات آمد پروانه کارآموزی صادر می‌شود و بر مبنای پروانه کارآموزی‌شان، باید 18 ماه کارآموزی کنند و بین واحدهای مختلف دادگستری و قوه قضاییه تقسیم می‌شوند.

کشاورز با اشاره به اینکه در دوره‌ کارآموزی هم، کارآموزان می‌توانند وکالت کنند گفت: اگر کارآموزان زیر 25 سال باشند و پروانه کارآموزی بگیرند نمی‌توانند وکالت کنند، البته ناگفته نماند که کارآموزان تحت نظر وکیل سرپرست می‌توانند تا همان مبلغ 50 میلیون تومان و در پرونده‌هایی که مرجع آن دیوان عالی کشور نیست، وکالت کنند. در پایان کارآموزی، افراد مورد ارزیابی قرار می‌گیرند و در صورت قبولی برای اختبار معرفی می‌شوند و اختبار آنها در ابتدا سئوالات تشریحی و کتبی است و پس از آن از آنها اختبار شفاهی به عمل می‌آید که باید معدل 10 را بیاورند و در نهایت قسم می‌خورند و پروانه پایه یک وکالت را اخذ می‌کنند.

وی یادآور شد: اگر کسی قبل از 25 سال در آزمون قبول شد و کارآموزی را طی کرد و اختبار هم قبول شد، این فرد باید تا سن 25 سال صبر کند و پس از آن قسم بخورد.

کشاورز با اشاره به این که تعداد وکیل از نظر آماری در تمام استانهای کشور در حدی است که می‌تواند برای خود کانون تشکیل دهند گفت: حدود 60 وکیل، شرط لازم برای تشکیل کانون در یک استان است که الحمدالله در تمام استان‌ها 60 وکیل را داریم و اگر در استانی هم کانونی تشکیل نمی‌شود به دلیل مشکلات مالی است.

وی با اشاره به همایش اسکودا در آذرماه گفت: طبق اساسنامه هیات عمومی اسکودا هر دو سال یک بار این هیات تشکیل جلسه می‌دهند و هر سال یک کانون میزبان همایش اسکودا است که امسال میهمان کانون زنجان هستیم. یکی از موضوعات مورد بررسی در همایش، انتخابات اسکودا است که امسال دوره‌ دو ساله هیات رئیسه اسکودا تمام می‌شود. اولین دستور همایش هم انتخابات است (انتخاب یک رئیس، دو نایب رئیس و دو بازرس). همچنین مهمترین دستور هیات عمومی در همایش مساله خط و مشی نمایندگان اسکودا در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس است.

کشاورز افزود: یکی دیگر از موضوعات مورد بررسی در همایش رسیدگی به صلاحیت کاندیداهای عضویت در هیات مدیره کانون ها است؛ البته از نظر ما کسی که پروانه وکالت دارد می‌تواند کاندیدای شرکت در انتخابات هیات مدیره کانون‌ها شود.

وی ادامه داد: یکی دیگر از موضوعات مورد بررسی در همایش وجهی است که کانون‌ها بابت بیمه به صندوق حمایت می‌پردازند. در دستور کار همایش این موضوع هم مطرح است که متنی با عنوان الگوی رفتاری و سامانه رفتاری وکلا که از طرف کانون کرمانشاه و ایلام تنظیم شده، مورد بررسی قرار گیرد.

کشاورز با اشاره به ورود هیاتی از کشور ترکیه به ایران، یادآور شد: در سفر این هیات ما با نکات جالبی روبرو شدیم که یکی از آنها این بود که پس از کارآموزی وجهی به حسابشان ریخته می‌شود تا خود را اداره کنند. همچنین نوعی بیمه دارند که وجه قابل توجهی نیست ولی پوشش بیمه‌شان وسیع و بسیار خوب است. همبستگی وکلایشان بسیار زیاد است. آنها در این سفر یادآور شدند که مقام قضایی به وکیلی از آنها توهین کرده بود و وکلای دادگستری‌شان به صورت دسته جمعی در اتاق قاضی رفتند و اعتراض کردند که در نهایت آنها مجبور به معذرت خواهی از وکلا شدند.

کشاورز افزود: وضعیت وکلا در ترکیه بسیار مطلوب است و از لفظ آووکا به معنی وکیل استفاده می‌کنند.

اطلاعیه اعلام نتایج مرحله اول آزمون تصدی منصب قضاء سال1394

$
0
0
اطلاعیه اعلام نتایج مرحله اول آزمون تصدی منصب قضاء سال1394

 

با عنایت به برگزاری مرحله اول آزمون تصدی امر قضاء سال 1394 زمان اعلام نتایج مرحله اول و جزئیات آزمون تشریحی اعلام شد.

به گزارش معاونت منابع انسانی قوه قضاییه، با عنایت به برگزاری مرحله اول آزمون تصدی امر قضاء سال 1394 بدین­وسیله زمان اعلام نتایج مرحله اول و جزئیات آزمون تشریحی به شرح زیر اعلام می­ گردد:

الف- ملاک قبولی و تاریخ انتشار کارنامه مرحله اول:

1. داوطلبان دانشگاهی:

آقایان با حداقل نمره تراز 5000 وخانم­ ها با حداقل نمره تراز 6500 به آزمون تشریحی دعوت می ­شوند.

2.  داوطلبان حوزوی با حداقل نمره تراز 5000 به آزمون تشریحی دعوت می­ شوند.

3.  کارنامه مرحله اول آزمون از تاریخ 94/09/25 از طریق پایگاه اینترنتی سازمان سنجش آموزش کشور به نشانیwww.sanjesh.org  در دسترس داوطلبان خواهد بود.

ب- آزمون تشریحی:

1. مواد آزمون داوطلبان دانشگاهی:

- حقوق مدنی، آیین دادرسی و اجرای احکام مدنی (1 سؤال)

- حقوق تجارت (1 سؤال)

-  آیین دادرسی کیفری، حقوق جزای عمومی و اختصاصی (2 سؤال)

نکته: استفاده از کتاب قانون بدون شرح وحاشیه در جلسه آزمون مجاز می­ باشد.

2. مواد آزمون داوطلبان حوزوی:

- جلد 1 کفایه الاصول (2 سؤال)

- بیع مکاسب (2 سؤال)

ج-جزئیات زمان­بندی و محل برگزاری آزمون تشریحی

داوطلبان دعوت شده به آزمون تشریحی، می ­بایست از روز سه ­شنبه مورخ 94/10/01 با مراجعه به سایت سازمان سنجش آموزش کشور نسبت به پرینت کارت شرکت در آزمون خود اقدام نمایند. آزمون تشریحی، روز جمعه مورخ 94/10/04 در شهرهای تهران و قم برگزار خواهد شد. جزئیات دقیق زمان شروع و مکان جلسه آزمون در کارت ورود به جلسه داوطلبان درج خواهد گردید.

جدول دروس و ضرایب کارشناسی ارشد حقوق

کشاورز: نتایج آزمون وکالت نهایتا 15 بهمن ماه اعلام می‌شود

$
0
0

کشاورز: نتایج آزمون وکالت نهایتا 15 بهمن ماه اعلام می‌شود

borna ghasemi-3-68-1.jpg

رییس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) گفت: ظرف یکی دو روز آینده کلید سئوالات آزمون وکالت 94 را به سازمان سنجش ارایه می‌دهیم؛ البته این‌گونه نیست که سازمان سنجش بلافاصله کلید سئوالات را منتشر کند، زیرا این پروسه زمان‌بر است.

بهمن کشاورز در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان این مطلب اظهار کرد: بعد از قرار گرفتن کلید سئوالات آزمون وکالت بر روی سایت سازمان سنجش این طور نیست که نتایج این آزمون ظرف یکی دو روز اعلام شود؛ زیرا آزمون های زیادی برگزار شده و این امر زمان‌بر است؛ البته ما سعی می کنیم سازمان سنجش اعلام نتایج وکالت را در اولویت قرار دهد.

وی با بیان اینکه نتایج آزمون وکالت نهایتا 15 بهمن ماه اعلام می شود، خطاب به داوطلبان آزمون وکالت 94 گفت: داوطلبان نگران نباشند، همه امور به درستی و در جای خودش انجام می شود.

به گزارش ایسنا، صبح روز جمعه - 6 آذرماه - آزمون وکالت سال 94 برگزار شد.

این خبر موجی از نارضایتی را در شبکه های اجتماعی از نحوه اعلام نتایج در بر داشت . هر چند آقای کشاورز گفته اند داوطلبان نگران نباشند، همه امور به درستی و در جای خودش انجام می شود. اما واقعیت این است اعلام نتایج در جای خودش انجام نگرفت و کانون از اعلام فرجه یک ماهه خود برای اعلام نتایج عدول کرد . به هر حال شایسته نیست اسکودا به راحتی از کنار حقوق 64 هزار داوطلب آزمون وکالت بگذرد .

یک آزمون چند خطا ؟ (یادداشتی بر نحوه برگزاری آزمون وکالت )

$
0
0

یک آزمون چند خطا؟

آزمون وکالت 94 مانند 5 سال اخیر با استقبال باور نکردنی داوطلبان نسبت به آزمونهای هم سان برگزار گردید.

حضور نزدیک به 65 هزار داوطلب در یک رشته تخصصی مساله ای نیست که در یک کشور براحتی از کنار خود آن و حواشی و اثرات آن گذشت .

آزمون وکالت برای کانون وکلا هم فرصت است و هم چالش .این آزمون :

1- فرصتی است که کانون وکلا در سطحی وسیع اعلام حضور کند چون افتخار این را دارد که متولی بزرگترین آزمون استخدامی منظم سالیانه باشد .

2- فرصتی است تا اسکودا در کانون توجهات رسانه ها به خاطر آزمون قرار گیرد تا برخی مطالبات و حقوق خود را بازگویی نماید .

3- فرصتی است تا کانون به جذب نخبه ها ی جوان حقوقی در بدنه علمی خود اقدام کند .

4- فرصتی است تا کانون با اجرای صحیح آزمون استقلال خود را در انجام امور اثبات کند.

5- فرصتی است تا کانون قدرت علمی بدنه خود را اثبات نماید . اینکه برترین اعضای هیئات علمی و قضات پر تجربه بازنشسته در حد دیوانعالی عالی و وکلای مجرب در بدنه اسکودا هستند موضوع کمی نیست و در صورت استفاده صحیح از این استعداد ها اسکودا می تواند با توجه به ظرفیتهای کلان علم حقوق به یکی از قطبهای علمی کشور در علوم انسانی تبدیل شود.

اما اینکه آزمون یک چالش است بخاطر این است که کانون از فرصتهای یاد شده استفاده می کند یا برعکس این فرصت ها تبدیل به چالشهای بزرگ برای اسکودا می گردد.

آزمون وکالت متاسفانه همراه با خطاهایی در سال 94 برگزار گردید که برخی از این خطاها تکرار خطاهای گذشته و برخی خطاهای جدیدی بودند که به اهم آنها اشاره می گردد.

خطای اول:اشتباهات علمی در تعدادی از سوالات

مانند چند سال گذشته چند سوال از سوالات آزمون وکالت حذف گردید همانگونه که اشاره گردید کانون در بدنه علمی خود علمای بزرگ حقوق را دارد بنابراین این خطا تبدیل به چالشی برای کانون وکلا گردیده است . مسئولین کانون با اطلاع از حساسیت و رقابت سنگین در این آزمون همان اشتباه چند سال گذشته را دوباره تکرار کردند و مثل چند سال اخیر مجبور به حذف سوال شدند اتفاقی که در سایر آزمونها کمتر می افتد .

خطای دوم :عدم معرفی منبع به صورت صریح یا در رویه ثابت

معمولاً منبع هر آزمونی یا به صورت صریح اعلام می گردد یا در رویه عملی آزمون مشخص می شود . در مورد سوالات آزمون وکالت در چند سال اخیر نه صراحتاً منبعی اعلام گردیده و نه در رویه می توان به منبع ثابتی رسید . این موضوع در علم حقوق که علمی نظر محور بوده و اختلاف نظر در آن طبیعی است هم داوطلب و هم طراح سوال را دچار سردر گمی می کند . درک این موضوع چندان سخت نیست که سوالات آزمون وکالت محل ارائه نظریات طراح سوال نیست برای مثال اینکه طراح بر خلاف علمای برجسته اعتقاد دارد حق ارتفاق قائم به شخص است نه قائم به ملک !!!!!! محل ارائه این نظر در سوال آزمون وکالت نیست . یا اینکه خسارت تنبیهی در حقوق ایران پذیرفته شده یا نه ؟ در هیچ کدام از منابع معتبر به آن اشاره ای نشده است هرچند استناد قانونی از یک قانون خاص غیر مرتبط با حقوق مدنی داشته باشد. در کل از یک داوطلب نمی توان انتظار داشت که دائرة المعارف آنلاین حقوق خصوصی و حقوق جزا باشد . ضمن اینکه نبود منبع مشخص این امکان را به طراح می دهد که نظر شخصی خود را در سوال صحیح بداند بدون اینکه کسی نظر ایشان را خوانده یا شنیده باشد.

خطای سوم:فقدان اتفاق نظر اسکودا با کانون وکلای مرکز

کانون وکلای مرکز به عنوان مهمترین و قویترین عضو اسکودا همواره نشان داده که در برخی موارد ترجیح می دهد راساً عمل کند . از دو مرحله ای بودن آزمون در سال 90 در این کانون و سابقه آزمون مجزا در سالهای گذشته تا امسال که در برخی بندهای آگهی کانون مرکز استثناء شده بود . همچنین کنش بازرس این کانون به تاخیر در اعلام نتایج که واکنش رئیس اسکودا را به همراه داشت و کنش ایشان را با انتخابات کانون مرکز مرتبط دانست همواره این شکاف را نشان می دهد . کانون مرکز به عنوان مطرحترین کانون می بایست در عملکردهای خود بهترین الگو ها را ارائه دهد . شرکت تعدادی از اعضای هیئات مدیره این کانون در جشن یکی از موسسات که رئیس کانون مرکز را واردار به واکنش و توضیح نمود . به تاخیر انداختن یک مصوبه عدم امکان شرکت کارآموزان در آزمون برای چند سال متوالی ، اظهار نظر عجولانه بدون هماهنگی با اسکودا الگوهایی نیست که از برخی از اعضای این کانون انتظار برود.

خطای چهارم:عدم تشکیل کمسیون ثابت آزمون در اسکودا

مدیریت کانون وکلا متغیر و ادواری است بنابراین اگر کمسیون ثابت با اعضایی متفاوت از اعضای هیئت مدیره تشکیل نگردد طبیعی است آزمون تحت تاثیر انتخابات و نگرشهای خاص مدیران متفاوت ادواری باشد. در حالی اگر چنین کمسیونی تشکیل شود یا اگر تشکیل گردیده نقش فعالتری ایفاء کند مسایل انتخاباتی و تغیر مدیریتها کمترین اثر را در آزمون وکالت که حقوق ده ها هزار نفر خارج از کانون به آن بستگی دارد، خواهد گذاشت . ضمن اینکه اگر اعضای علمی و اجرایی کمسیون از اساتید و وکلای مجرب (که در بدنه کانون کم نیستند) عضو کانون باشند سطح علمی و نحوه برگزاری آزمون فنی تر و علمی تر خواهد بود که نه کانون اینهمه دچار چالش شود و نه داوطلب اینهمه دچار سردرگمی .

خطای پنجم :عدم شفافیت در زمان اعلام نتایج

این خطا مسبوق به سابقه نیست و از اتفاقات امسال است . هیچ کس نمی داند چرا این نوع اطلاع رسانی شد و چرا این تاخیر اتفاق افتاده است . آنچه همه می بینند و می دانند نارضایتی داوطلبان و شایعات بی اساسی است که هر روز بار روان داوطلبان بازی می کند. شایعه حاصل عدم شفافیت و نتیجه اطلاع رسانی نادرست است . هرچند داوطلبان حقوقی به تبع روح پرسشگر یک حقوقی به راحتی این شایعات را نمی پذیرد اما این همه حرف و حدیث و شایعه نیز در شان جامعه وکالت یکی از دو بال فرشته عدالت نیست . امیدواریم که با اعلام نتایج فضا تلطیف و تنوره داغ شایعات فروکش کند و اسکودا از هم اکنون به فکر آزمون سال بعد باشد.

 

به قلم : امیر علی جلیلی  

نتایج آزمون وکالت 94


بررسی اضافه شدن ماده درسی ((ادبیات فارسی )) به آزمون وکالت

$
0
0

بر اساس رأی شورای اجرایی اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای ایران، اضافه شدن ماده درسی " زبان و ادبیات فارسی" به مواد امتحانی آزمون وکالت بررسی خواهد شد.

آخرین جلسه شورای اجرایی اتحادیه سراسری کانون های وکلای ایران در روز پنج شنبه ۲۶ فروردین ۱۳۹۵ برگزار شد که در آن به بررسی موارد مندرج در دستور جلسه پرداختند.  

بر این اساس و طبق بند هشتم دستور این جلسه، شورای اجرایی پیشنهاد افزودن دو مادۀ درسی به مواد آزمون وکالت را مطرح کرد که پس از رأی گیری ماده درسی «زبان انگلیسی» رای نیاورد ولی افزودن ماده درسی «زبان و ادبیات فارسی» به مواد امتحانی آزمون وکالت با رأی اکثریت اعضا تصویب شد و قرار شد این موضوع در دستور همایش سراسری آتی کانون وکلای دادگستری ایران که در رشت برگزار می شود گنجانده شود.

(بدون عنوان)

$
0
0

اطلاعیه‌ سازمان‌ سنجش‌ آموزش‌ کشور درباره‌ تاریخ‌، محل‌ رفع نقص کارت و برگزاری‌ آزمون‌ ورودی تحصیلات‌ تکمیلی‌ (دوره‌های‌ کارشناسی‌ ارشد ناپیوسته‌) سال‌ 1395 و همچنین‌ بیست و یکمین دوره المپیاد علمی‌ دانشجویی‌ کشور

ضمن‌ آرزوی‌ موفقیت‌ برای‌ داوطلبانی که در آزمون‌ ورودی‌ تحصیلات‌ تکمیلی‌ (دوره‌های‌ کارشناسی‌ ارشد ناپیوسته‌) سال 1395 و همچنین‌ بیست و یکمین دوره‌ المپیاد علمی‌ دانشجویی‌ کشور ثبت‌نام‌ نموده‌اند، بدین‌وسیله‌ توجه‌ داوطلبان‌ گرامی‌ را به‌ موارد ذیل‌ معطوف‌ می‌دارد.

الف‌- برگزاری آزمون و پرینت کارت شرکت در آزمون

آزمون برای ‌136 کدرشته‌‌ امتحانی‌ در نوبت صبح و بعدازظهر روزهای پنجشنبه و جمعه مورخ 16 و 17 اردیبهشت‌ماه سال 1395 و براساس اطلاعات مندرج بر روی کارت شرکت در آزمون رشته امتحانی مربوط برگزار خواهد شد. داوطلبان‌ متقاضی‌ هر یک‌ از کدرشته‌های امتحانی‌ لازم‌ است‌ به نشانی مندرج بر روی کارت شرکت در آزمون مراجعه نمایند. شهرستان محل برگزاری آزمون داوطلبان با توجه به استان محل اقامت آنان به شرح جدول شماره 1 می‌باشد.

لازم به توضیح است که کارت شرکت در آزمون حاوی اطلاعات ثبت‌نامی، تاریخ و محل برگزاری آزمون داوطلبان از روز دوشنبه 95/2/13 برای مشاهده و پرینت بر روی پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان به آدرس www.sanjesh.org قرار خواهد گرفت. داوطلبان لازم است براساس مشخصات شناسنامه‌ای (نام‌، نام‌خانوادگی، شماره شناسنامه، سال تولد) و مشخصات ثبت‌نامی (شماره پرونده و کد پیگیری) نسبت به پرینت کارت شرکت در آزمون اقدام نمایند. بدیهی است برای شرکت در جلسه آزمون همراه داشتن پرینت کارت شرکت در آزمون و همچنین اصل کارت ملی و یا اصل شناسنامه عکسدار و ارائه آن الزامی است. لذا کلیه داوطلبان بایستی شخصاً برای پرینت کارت شرکت در آزمون اقدام نمایند.

تبصره- آن دسته از داوطلبانی که علاوه بر کدرشته امتحانی اصلی متقاضی شرکت در یکی از 66 کدرشته امتحانی به عنوان رشته امتحانی دوم نیز بوده‌اند، می‌بایست کارت شرکت در آزمون رشته امتحانی دوم خود را نیز از پایگاه اطلاع‌رسانی فوق پرینت و به آدرس حوزه امتحانی مندرج بر روی کارت مراجعه نمایند.

1- آزمون‌ کدرشته‌‌های امتحانی 1128 (آموزش زبان ژاپنی)، 1129 (زبان و ادبیات اردو)، 1154 (مطالعات دفاعی استراتژیک)، 1155 (اطلاعات استراتژیک)، 1156 (آماد)، 1157 (مدیریت بحران)، 1158 (پدافند غیرعامل 1)، 1287 (مهندسی طراحی محیط زیست)، 1356 (نمایش عروسکی) و ‌‌1360 (مجموعه موسیقی‌)، منحصراً در شهرستان تهران‌ برگزار خواهد شد؛ لذا داوطلبان‌ هریک از کد‌رشته‌های امتحانی مذکور ضرورت‌ دارد براساس‌ آدرس و تاریخ مندرج بر روی کارت شرکت در آزمون به حوزه امتحانی مربوط در شهرستان تهران مراجعه نمایند.

2- آزمون کدرشته امتحانی 1152 (مجموعه مدرسی الهیات و معارف اسلامی) منحصراً در شهرهای مقدس مشهد و قم برگزار می‌شود. لذا حوزه امتحانی داوطلبان این کدرشته امتحانی با توجه به استان محل اقامت آنان (براساس تقاضانامه ثبت‌نامی تکمیلی توسط داوطلبان) تعیین گردیده است که لازم است این داوطلبان با توجه به آدرس درج شده بر روی کارت شرکت در آزمون خود به حوزه امتحانی مربوط مراجعه نمایند.

3- محل برگزاری آزمون برای 7 کدرشته امتحانی شامل کدرشته‌های امتحانی 1147، 1149‌،‌1150‌، 1151، 1153، 1158 و‌ 1159 که ثبت‌نام آنها توسط دستگاههای اجرایی ذیربط و با هماهنگی این سازمان صورت گرفته در شهرستان تهران خواهد بود و از طریق اطلاعیه‌ای که هریک از ارگانهای ذیربط صادر می‌نمایند آزمون این کدرشته‌ها در تاریخهای پیش‌بینی شده برگزار خواهد شد. برای این دسته از داوطلبان کارت شرکت ‌در ‌آزمون از طریق سایت سازمان صادر نشده است.

ب‌- المپیاد علمی دانشجویی 

نظر به اینکه همزمان با برگزاری آزمون ورودی تحصیلات تکمیلی (دوره‌های کارشناسی ارشد ناپیوسته) سال 1395، اولین مرحله آزمون بیست و یکمین دوره المپیاد علمی دانشجویی کشور در رشته‌های زبان و ادبیات فارسی (کد 1101)، مجموعه علوم جغرافیایی (کد1102)، مجموعه علوم اقتصادی (کد 1105)، مجموعه الهیات و معارف اسلامی1 (کد1111)، مجموعه علوم تربیتی1 (کد1117)، مجموعه حقوق (کد 1126)، مجموعه علوم زمین (1201)، مجموعه شیمی (کد1203)، مجموعه فیزیک (کد1204)، مجموعه زیست‌شناسی (کدهای 1206، 1213 و 1214)، مجموعه آمار (کد1207)، مجموعه ریاضی (کد1208)، مجموعه مهندسی برق (کد1251)، مجموعه مهندسی شیمی (کد1257)، مجموعه مهندسی عمران (کد1264)، مجموعه مهندسی مکانیک (کد1267)، مجموعه مهندسی مواد و متالورژی (کد1272)، مهندسی کامپیوتر (کد1277)، مجموعه مهندسی کشاورزی – زراعت و اصلاح نباتات (کد1303) و طراحی صنعتی (کد1362) برگزار می‌گردد، لذا آن دسته از داوطلبانی که منحصراً متقاضی شرکت در آزمون المپیاد علمی دانشجویی کشور شده‌اند، لازم است براساس برنامه زمانی اعلام شده برای هریک از رشته‌های مذکور، در آزمون رشته امتحانی دوره کارشناسی ارشد مربوط شرکت نمایند. داوطلبان فوق الذکر باید همزمان با سایر داوطلبان کد رشته های مربوط از تاریخ 13/2/95 به پایگاه اطلاع‌رسانی این سازمان مراجعه و نسبت به پرینت کارت شرکت در آزمون اقدام و براساس تاریخ و آدرس تعیین شده بر روی کارت شرکت در آزمون، به حوزه امتحانی مربوط مراجعه نمایند.

ج-کنترل مندرجات کارت شرکت در آزمون 

داوطلبان درخصوص مندرجات کارت شرکت در آزمون چنانچه مغایرتی مشاهده نمودند، لازم است به شرح زیر اقدام کنند.

1- چنانچه‌ زبان‌ خارجی‌ مندرج‌ در کارت‌ شرکت در آزمون داوطلبی با زبان‌ خارجی‌ وی‌ در ثبت‌نام‌ اینترنتی انجام شده، مغایرت‌ دارد، یا در رابطه با معلولیت (نابینا، ناشنوا و معلول) اختلافی مشاهده می‌شود، ضروری است دریکی از روزهای سه شنبه 95/2/14 از ساعت 8:00 الی 12:00 و 14:00 الی 18:00 و یا چهارشنبه 95/2/15 (روزهای قبل از برگزاری آزمون) به نماینده سازمان سنجش آموزش کشور مستقر در باجه رفع نقص حوزه مربوطه مراجعه نمایند. (آدرس حوزه‌های رفع نقص در جدول شماره 2 این اطلاعیه آمده است).

2- در صورتی که‌ در رابطه‌ با سایر مندرجات‌ کارت شرکت در آزمون از جمله نام رشته تحصیلی، نام محل تحصیل و معدل دوره کاردانی و کارشناسی (معدل براساس مفاد بند «ه‍« مندرج در این اطلاعیه) و با توجه‌ به‌ ثبت‌نام اینترنتی انجام شده، اشکالی‌ مشاهده‌ می‌شود، لازم است جهت اصلاح مورد یا موارد مذکور از طریق لینک مربوط حداکثر تا تاریخ 95/2/17 منحصراً به قسمت ویرایش اطلاعات کارت پایگاه اطلاع‌رسانی این سازمان مراجعه و از آن طریق اقدام نمایند.

3- داوطلبان متقاضی شرکت در آزمون کدرشته‌های امتحانی مندرج در جدول ذیل صفحه 7 دفترچه راهنمای‌ ثبت‌نام (دفترچه شماره یک) چنانچهمتقاضی اعمال بند مربوط به گزینش در رشته‌های دانشگاه پیام‌نور و موسسات غیرانتفاعی می‌باشند لازم است در نیمه دوم خرداد ماه (زمان تکمیل فرم انتخاب رشته) نسبت به پرداخت مبلغ 92.000 (نود و دو هزار) ریال بصورت الکترونیکی اقدام نموده و سپس بند مربوط را علامتگذاری نمایند.

د- سهمیه رزمندگان

1- در کارت شرکت در آزمون هر داوطلب در مقابل سهمیه‌ ثبت‌نامی‌ آن دسته از داوطلبانی که در تقاضانامه ثبت‌نام اینترنتی و با توجه به ضوابط متقاضی این سهمیه شده‌اند و سهمیه آنان مورد تأیید ارگان ذیربط قرارگرفته کلمه رزمنده یا ایثارگر قید شده است. 

2- آن ‌دسته از داوطلبانی که در آزمون ورودی تحصیلات تکمیلی (دوره‌های کارشناسی ارشد ناپیوسته) سال 1395 با توجه به ضوابط مندرج در دفترچه راهنمای شماره یک (1) آزمون مذکور متقاضی سهمیه رزمندگان شده‌اند و سهمیه آنان از سوی ارگان ذیربط مورد تأیید قرار نگرفته است (در کارت شرکت در آزمون آنان درمقابل عنوان سهمیه «آزاد» درج شده است)، (برای داوطلبان متقاضی استفاده از سهمیه رزمندگان – سپاه پاسداران و وزارت جهاد کشاورزی) لازم است برای روشن شدن وضعیت سهمیه خود تا تاریخ 95/2/20 به ارگان مربوط مراجعه نمایند تا در صورت دارا بودن سهمیه، مشخصات این دسته از داوطلبان از طریق ارگان مربوطه در اختیار سازمان سنجش قرار گیرد در غیر اینصورت با سهمیه آزاد گزینش خواهند شد و هیچ‌گونه اعتراضی قابل پذیرش نمی‌باشد.

داوطلبان متقاضی استفاده از سهمیه‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران و واحدهای تابعه ستاد کل نیروهای مسلح جهت اعلام مغایرت لازم است حداکثر تا تاریخ 95/2/17 منحصراً به پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش (قسمت ویرایش اطلاعات) مراجعه و با توجه به توضیحات مندرج در سایت نسبت به اصلاح سهمیه خود اقدام نمایند. تا در صورت تأیید سهمیه توسط ارگان مربوط، سهمیه برای آنان اعمال گردد. در غیر اینصورت با سهمیه آزاد گزینش خواهند شد و هیچ‌گونه اعتراضی قابل قبول نیست.

ه‍- معدل 

معدل مندرج در کارت شرکت در آزمون داوطلبان، براساس ثبت‌نام اینترنتی که توسط خود داوطلبان انجام شده، درج گردیده است، لذا داوطلبان لازم است معدل مندرج در کارت شرکت در آزمون خود را با توجه به تبصره‌های ذیل بررسی و در صورت مشاهده مغایرت، به پایگاه اطلاع‌رسانی این سازمان مراجعه و نسبت به ویرایش معدل خود اقدام نمایند. بدیهی است در غیر اینصورت مسئولیت هرگونه تبعات بعدی بعهده شخص داوطلب بوده و هیچگونه عذری در این مورد پذیرفته نمی‌باشد. ضمناً لازم به ذکر است در سنوات گذشته نسبت به لغو قبولی داوطلبان دارای مغایرت معدل  اقدام شده است. 

تبصره‌1- فارغ‌التحصیلان سنوات قبل و همچنین آن دسته از داوطلبانی که تا تاریخ 94/9/1(زمان شروع ثبت نام برای شرکت در آزمون) به عنوان دانش‌آموخته تلقی گردیده‌اند و یا به عبارت دیگر موفق به اخذ مدرک لیسانس (کارشناسی) شده‌اند باید معدل‌ مندرج‌ در مدرک‌ لیسانس ‌(کارشناسی) آنان با معدل مندرج در کارت شرکت در آزمون یکسان باشد.

تبصره‌2- دانشجویان‌ شاغل‌ به‌ تحصیل‌ در مقطع کارشناسی که در زمان شروع به ثبت نام برای شرکت در این آزمون (تاریخ 94/9/16) همچنان دانشجو بوده‌اند، اعم از اینکه بعد از پایان مهلت زمان ثبت‌نام فارغ‌التحصیل شده‌اند و یا حداکثر تا تاریخ 94/11/30 فارغ‌التحصیل خواهند شد، لازم است در قسمت ویرایش اطلاعات کارت شرکت در آزمون نسبت به اصلاح معدل خود براساس مدرک فارغ‌التحصیلی اقدام نمایند.

تبصره 3- دانشجویان سال آخر که حداکثر تا تاریخ 31/6/95 فارغ‌التحصیل خواهند شد، لازم است میانگین واحدهای گذرانده شده تا تاریخ 94/11/30 را در قسمت ویرایش اطلاعات کارت شرکت در آزمون درج نموده و فرم مخصوص معدل (مندرج در این اطلاعیه) را به تأیید موسسه محل تحصیل خود رسانده و آنرا نزد خود نگهدارند تا در صورت قبولی به موسسه محل قبولی ارائه نمایند. 

تبصره 4- فارغ‌التحصیلان‌ دارای مدرک کارشناسی ناپیوسته باید معدل مقطع کاردانی (فوق‌دیپلم‌) و مقطع کارشناسی (لیسانس) آنان با معدل مندرج در کارت شرکت در آزمون یکسان باشد.

تبصره 5- دانشجویان‌ شاغل به تحصیل‌ در مقطع کارشناسی ناپیوسته که‌ پس‌ از اخذ مدرک‌ کاردانی (فوق‌دیپلم‌) در مقطع‌ کارشناسی‌ ناپیوسته پذیرفته‌ شده‌اند و هم اکنون نیز دانشجو بوده و حداکثر تا تاریخ 95/6/31 فارغ التحصیل خواهند شد، باید معدل مقطع کاردانی و میانگین‌ واحدهای‌ گذرانیده‌ شده در مقطع کارشناسی آنان تا تاریخ ‌30/11/94 با معدل مندرج در کارت شرکت در آزمون، مطابق مفاد تبصره 2 فوق یکسان باشد.

و- تذکرات مهم 

1- شروع فرآیند برگزاری آزمون صبحها از ساعت 7:30 (هفت وسی) و بعدازظهرها از ساعت 14:30 (دو و نیم بعدازظهر) می‌باشد. درب حوزه‌های امتحانی صبح ها راس ساعت 7:00 (هفت صبح) و بعد از ظهرها راس ساعت 14:00 (دو بعدازظهر) بسته خواهد شد. لذا پس از بسته شدن در سالنهای امتحانی از ورود داوطلبان به حوزه امتحانی، ممانعت بعمل خواهد آمد.

2- برای‌ پاسخگویی‌ به‌ سوالات‌ تستی‌ و درج‌ آن‌ در پاسخنامه‌، منحصراً از مداد سیاه‌ نرم پررنگ‌ استفاده‌ شود.

3- داوطلبان لازم است با توجه به رشته امتحانی و موادی که امتحان خواهند داد لوازم مورد نیاز از قبیل مداد سیاه نرم پررنگ، مداد پاکن، مداد تراش و سنجاق را بهمراه داشته باشند و از آوردن‌ وسایل‌ اضافی‌ مانند ساک‌ دستی‌، کیف‌ دستی‌، پیجر، تلفن‌ همراه و یا هرگونه وسایل ارتباطی الکترونیکی،‌ جزوه،‌ کتاب، ماشین حساب و نظایر آن و هم‌چنین وسایل‌ شخصی‌ به‌ جلسه‌ آزمون‌ اکیداً خودداری‌ نمایند. بدیهی‌ است‌ که‌ به‌ همراه‌داشتن‌ هر کدام‌ از وسایل‌ مندرج‌ در این‌ بند به‌ عنوان‌ تقلب‌ و تخلف‌ تلقی‌ و با داوطلبان‌ ذیربط برابر آیین‌ نامه‌ تقلب‌ و تخلف‌ رفتار خواهد شد.

4- نظر به اینکه سوالات رشته‌های امتحانی دوره کارشناسی ارشد به گونه‌ای طراحی شده است که برای پاسخگویی به سوالات دروس ذیربط نیاز به ماشین حساب نمی‌باشد، لذا به کلیه داوطلبان تأکید می‌گردد با توجه به مطلب فوق، برای پاسخگوئی به سوالات هر یک از رشته‌های امتحانی نیاز به ماشین حساب نبوده و از ورود داوطلبانی که ماشین حساب برای شرکت در جلسه آزمون (از هر نوع آن) به همراه داشته باشند ممانعت به عمل خواهد آمد و با آنان برابر مقررات قانون رسیدگی به تخلفات و جرایم در آزمونهای سراسری که در این اطلاعیه نیز آمده است، رفتار خواهد شد.

5- پس‌ از برگزاری‌ آزمون‌ و تصحیح‌ اوراق‌، کارنامه کلیه‌ داوطلبان‌ شرکت‌ کننده‌ درآزمون‌ هریک‌ از کد رشته‌های‌ امتحانی‌، به نحو مقتضی و در نیمه دوم خرداد ماه سال 1395 از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی این سازمان در اختیار داوطلبان قرار داده‌ خواهد شد.

6- آن دسته از داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته شوند، حق انتخاب کد رشته محل و یا رشته محلهای مربوط از کد رشته امتحانی مجاز یا کد رشته‌های امتحانی مجاز را خواهند داشت.

7- آن‌دسته‌ از داوطلبان‌ هریک‌ از کدرشته‌های‌ امتحانی‌ که‌ مجاز به‌ انتخاب‌ رشته‌ گردند، علاوه‌ بر مشاهده کارنامه‌، براساس‌ برنامه‌ زمانی‌ پیش‌بینی‌ شده‌، می‌توانند دفترچه‌ راهنمای‌ انتخاب‌ رشته‌های‌ تحصیلی‌ (دفترچه‌ شماره‌ 2) آزمون‌ کارشناسی‌ ارشد ناپیوسته‌ سال‌ 1395 را که بر روی پایگاه اطلاع‌رسانی این سازمان قرار داده می‌شود مشاهده و بر اساس دستورالعملهای مربوط نسبت به انتخاب کدرشته‌محلهای خود به صورت اینترنتی اقدام نمایند.

8- انتخاب رشته آزمون منحصراً اینترنتی انجام می‌گیرد و داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته می‌شوند، ضرورت دارد بر اساس دستورالعمل‌هائی که متعاقباً اعلام می‌گردد، نسبت به انتخاب کد رشته محلهای تحصیلی مورد علاقه خود از کد رشته امتحانی یا کد رشته‌های امتحانی مجاز اقدام و از طریق اینترنت نسبت به تکمیل فرم انتخاب رشته مربوط اقدام نمایند.

9- اطلاعیه این سازمان در مورد نتایج اولیه آزمون، مشاهده کارنامه و نحوه انتخاب رشته برای داوطلبانی که مجاز می‌گردند، نیمه دوم خرداد ماه سال 95 در نشریه پیک سنجش (هفته نامه خبری و اطلاع رسانی سازمان سنجش آموزش کشور) منتشر و همچنین در پایگاه اطلاع‌رسانی این سازمان نیز قرارداده خواهد شد.

10- داوطلبانی که کارت شرکت در آزمون آنان بدلیل ارسال عکس نامطلوب  قابل پرینت و مشاهده نمی‌باشد، ضرورت دارد برای پیگیری موضوع با 3 قطعه عکس و اصل شناسنامه یا کارت ملی در زمانهای اعلام شده به نماینده سازمان سنجش مستقر در باجه رفع نقص (مطابق جدول شماره 2) مراجعه نمایند.

11- داوطلبانی که بدلیل نداشتن اطلاعات ثبت نامی (شماره پرونده و کد پیگیری) موفق به مشاهده و پرینت کارت شرکت در آزمون خود نشوند، ضرورت دارد برای دریافت اطلاعات فوق به قسمت «ورود به سامانه پاسخگویی» در پایگاه اطلاع‌رسانی این سازمان مراجعه و در صورتی که عضو سایت نباشید با عضویت در آن نسبت به دریافت اطلاعات ثبت نامی خود اقدام نمایند.

 ز- پاسخگویی به سوالات پرسشنامه ارزیابی محل برگزاری آزمون

با توجه به اینکه سازمان سنجش آموزش کشور در جهت بهبود و ارتقاء کیفی حوزه های برگزاری آزمون، نیاز به نظرات شما به عنوان معتبرترین منبع اخذ داده و اطلاعات برای ارزیابی حوزه ها دارد، خواهشمند است نسبت به تکمیل نمودن پرسشنامه ارزیابی حوزه امتحانی خود در آزمون ورودی‌ تحصیلات‌ تکمیلی‌ (دوره‌های‌ کارشناسی‌ ارشد ناپیوسته‌ داخل‌) سال 1395 از تاریخ 95/2/16 لغایت 95/2/22 بصورت اینترنتی از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی این سازمان اقدام نمائید.

قانون رسیدگی به تخلفات و جرایم در آزمونهای سراسری

ماده 5- تخلفات وجرایم در این قانون مشتمل بر موارد زیر است:

الف- ارتکاب هرگونه عملی که موجب بی‌نظمی در برگزاری آزمون گردد یا همراه داشتن هرگونه وسیله غیرمجاز از قبیل وسایل ارتباط الکترونیکی و دستگاههای حافظه‌دار.

ب- ارتکاب هرگونه عمل خلاف مقررات که آزمون داوطلب را از نظر علمی خدشه دار سازد از قبیل :

1- ارائه مدرک یا گواهی مجعول یا تصویر گواهی مجعول برای شرکت در آزمون.

2- تبانی با داوطلبان یا افراد خارج از حوزه امتحانی یا دست‌اندرکاران آزمون از قبیل عوامل اجرایی و طراحان سوال برای تخلف در آزمون.

3- ثبت‌نام در آزمون با هویت مجعول یا شرکت در جلسه آزمون به جای داوطلب اصلی.

ج- استفاده از هرگونه وسیله غیرمجاز از قبیل وسایل ارتباط الکترونیکی و دستگاههای حافظه‌دار.

د- کمک به داوطلب خارج از ضوابط برگزاری آزمون جهت پاسخ به سوالات.

ه‍- دسترسی غیرمجاز به اطلاعات مربوط به داوطلبان یا استفاده غیر مجاز از آنها.

و- هرگونه تغییر غیرمجاز سوالات، اوراق و پاسخنامه‌های داوطلبان یا سایر مدارک و دفاتر مربوط به آزمون.

ز- افشای سوالات آزمون یا تلاش در جهت دستیابی و افشای آن یا شرکت یا معاونت در این امر قبل یا حین برگزاری آزمون به هر نحو.

ح- خرید یا فروش سوالات آزمون یا پاسخ آنها یا شرکت یا معاونت در این امر قبل یا حین برگزاری آزمون اعم از اینکه سوالات یا پاسخ آنها واقعی یا غیرواقعی باشد.

ماده 6- هیأت‌های رسیدگی به تخلفات، صلاحیت صدور حکم به مجازاتهای زیر را درباره متخلفان دارند:

الف- در مورد مشمولان بند (الف) ماده (5): اخطار کتبی با درج در پرونده داوطلب و اعلام به مراجع ذیربط یا محرومیت از گزینش در آزمون همان سال.

ب- در مورد مشمولان بند (ب) یا بند (ج) ماده (5): محرومیت از گزینش علمی در آزمون همان سال و ابطال قبولی داوطلب در همان سال و محرومیت از شرکت در آزمون از یک تا ده سال بعد.

تبصره- آراء هیأت‌های بدوی جز در مورد مشمولان بند (الف) ماده (6) این قانون قابل تجدید نظر خواهی در هیأت تجدید نظر رسیدگی به تخلفات در آزمون‌ها می‌باشد.

ماده 7- در مورد مشمولان بندهای (د)، (ه‍)، (و) (ز) و (ح) ماده (5) هیأت‌های رسیدگی متهم را برای رسیدگی و اعمال جزای نقدی از ده میلیون (10.000.000 تا یک میلیارد (1.000.000.000) ریال یا حبس از یک تا پنج سال یا هر دو مجازات به محاکم دادگستری معرفی می‌نمایند.

ماده 8 – ارتکاب هر یک از اعمال موضوع ماده (5) چنانچه در قالب عضویت در یک گروه یا شبکه باشد موجب تشدید مجازات می‌شود و تشکیل دهنده و سرکرده گروه یا شبکه به حداکثر مجازات محکوم می‌گردد. مجازات هر یک از اعضاء که در ارتکاب تخلفات و جرایم فوق دخالتی نداشته باشند حسب مورد حداقل مجازات ذکر شده برای مرتکب می‌باشد.

ماده 9- رسیدگی در هیأت‌های رسیدگی به تخلفات در آزمون‌ها مانع از رسیدگی برابر سایر قوانین جزایی یا رسیدگی در هیأت‌های رسیدگی به تخلفات اداری یا هیأت‌های انتظامی اعضای هیأت علمی یا کمیته‌های انضباطی دانشجویان نیست و مرتکب علاوه بر مجازات مندرج در مواد (6) و (7) این قانون به مجازات مقرر در سایر قوانین و مقررات محکوم می‌گردد.

ماده 10- در صورت محکومیت قطعی فردی به یکی از مجازاتهای مندرج در این قانون، به استثنای مجازات مندرج در بند (الف) ماده (6)، هیات رسیدگی به تخلفات در آزمون‌ها، قبولی وی در آزمون را ابطال می‌نماید. در این صورت موسسه آموزشی مربوط از صدور و اعطای هرگونه گواهی یا مدرک به وی خودداری خواهد نمود و چنانچه گواهی فارغ‌التحصیلی به وی اعطاء شده باشد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یا وزارت آموزش و پرورش یا دانشگاه آزاد اسلامی ملزم به ابطال آن گواهی می‌باشند.

ماده 11- چنانچه با بررسی‌های فنی و علمی، بین نمرات و رتبه اکتسابی داوطلبی و سوابق تحصیلی وی مغایرتهای غیرمتعارف مشهود و اساسی از قبیل عدم تطابق معدل دیپلم و دوره پیش‌دانشگاهی با رتبه و نمره اکتسابی در آزمون وجود داشته باشد، با تأیید هیأت‌های بدوی رسیدگی به تخلفات در آزمون‌ها از داوطلب در یک یا چند درس عمومی و اختصاصی امتحان مجدد به عمل می‌آید. تعیین وضعیت نهایی آزمون این داوطلب، بر اساس نتایج حاصل از امتحان مجدد بر عهده هیأت بدوی می‌باشد.

ماده 12- هر موسسه یا آموزشگاه علمی و آموزشی که برای افزایش آمادگی داوطلبان شرکت در آزمون‌های مورد بحث این قانون فعالیت می‌کند چنانچه در تخلفات ماده (5) مشارکت داشته باشد مجوز تاسیس آن لغو می‌شود و مدیران مسوول آنها علاوه بر محرومیت دائمی از تاسیس و اداره این گونه مراکز به مجازات‌های پیش‌بینی شده در این قانون و سایر قوانین محکوم می‌شوند و چنانچه موسسه یا آموزشگاه فاقد مجوز باشد مجازات مدیران مسوول آنها حداکثر مجازات مندرج در ماده (6) می‌باشد.

تبصره- در مورد آموزشگاههایی که فاقد مجوز باشند علاوه بر اقدام مراجع قانونی ذیربط مدعی‌العلوم نیز می‌تواند راساً نسبت به اعلام جرم و پیگیری تخلفات آنان اقدام نماید.

ضمناً به اطلاع‌ می‌رساند که واحد اطلاعات و پاسخگویی به سوالات در این خصوص از این تاریخ همه روزه لغایت 95/2/17 بغیر از ایام تعطیل و در وقت اداری آماده پاسخگویی به سوالات می‌باشد. لذا داوطلبان گرامی می‌توانند سوالات خود را از طریق سیستم پاسخگویی اینترنتی مندرج در پایگاه اطلاع رسانی این سازمان و یا با شماره تلفن 42163 - 021  مطرح و از مراجعه حضوری به این سازمان خودداری فرمایند.

 

دریافت کارت شرکت در آزمون‌ ورودی تحصیلات‌ تکمیلی‌

بایسته های برنامه ریزی برای آزمون وکالت 94

$
0
0

بایسته های برنامه ریزی برای آزمون وکالت

(داوطلبان آزمون وکالت 94 حتماً بخوانند )

این مطلب را در سال 92 برای داوطلبان آن دوره نوشته شده بود بعد از تقاضای عده کثیری از مراجعین وبلاگ در خصوص برنامه ریزی آن را باز نویسی نموده و مطالب آن را بروز کردم امیدوارم مفید بوده و مقبول افتد.

 چند ماه مانده به آزمون وکالت اغلب داوطلبان در پی تدارک دیدن برای آمادگی جهت آزمون وکالت هستند که عمده این تدارکات در دو شاخه مهم صورت می پذیرد :

۱- برنامه ریزی و ایجاد راهکار برای نحوه مطالعه

۲- تهیه منابع لازم برای مطالعه

مورد اول را در این مبحث توضیح و مورد دوم را در مطلب معرفی منابع ذیل همین مطلب توضیح داده شد :

برنامه ریزی در گام اول پاسخ به چند سوال مهم است : چه چیز بخوانم ؟ چقدر بخوانم ؟ چطور بخوانم ؟

و در گام دوم ایجاد فرایندی است که مطالعه را نظم بخشیده و فرد را از پراکندگی نجات دهد و نیز منتج به نتیجه گردد. بنابراین بایسته هایی دارد بخصوص اگر برنامه ریزی تخصصی برای آزمون های حقوقی مثل وکالت نیز باشد.

داوطلبان آزمون وکالت از دو گونه برنامه ریزی می توانند استفاده کنند اول برنامه ریزی حرفه ای (پروفشنال ) و برنامه ریزی شخصی (پرسنال ) 

ادامه مطلب  

برنامه ریزی حرفه ای :

برنامه ریزی حرفه ای چون حاصل کارهای تیمی و برنامه ریزان حرفه ای است بسیار پخته و قوام یافته و علمی تر از برنامه ریزی های شخصی هستند اما مستلزم صرف هزینه هایی است و معمولا" از طریق موسسات  ارائه می گردند .

در کل برنامه ریز پرفشنال برای آزمون وکالت حتماً باید در چند زمینه مهارت داشته باشد از جمله :

۱-     حقوقی باشد و حقوق را بخوبی بشناسد .

۲-     از نظر علمی سطحی بالاتر از داوطلبان هدف برنامه داشته باشد .

۳-     تجربه عملی حضور در آزمونها را داشته باشد .

۴-      بایسته های آموزش حقوق را بشناسد .

۵-      روانشناسی آموزشی را بداند و آن را نسبت به علم حقوقی توسعه تخصصی بدهد .

۶-      ارتباطات آموزشی با داوطلبان مختلف داشته باشدتا بتواند معیارهای متوسط و حد تعادل را محاسبه کند .

۷-      با منابع آزمونهای حقوقی به طور کامل آشنا باشد .

۸-   رویه آزمونهای حقوقی و تغییر رویه ها را اشراف داشته باشد و بتواند تغییرات در رویه را پیش بینی کند (که مستلزم آشنایی با رویکرد علمی حاکم بر مرکز برگزار کننده آزمون و ..... می باشد )

۹-      کلیات و استانداردهای برنامه ریزی آموزشیرا بداند و الزامات آن را در هر شرایطی رعایت کند .

۱۰-تست را بشناسد و همه تستهای آزمونهای گذشته را از حیث علمی و منبع و رویه تحلیل نموده باشد .

۱۱-اخبار روز اعم از مصاحبه های مسئولین برگزاری آزمونها و تغییرات قانونی و تصویب آرای وحدت و حتی رویدادهایی که مستقیم به آزمون ربط ندارد اما غیر مستقیم تاثیراتی بر آن می گذارد را رصد کند .

۱۲-انواع برنامه ریزی های پیشرفته آموزشی را بشناسد (برنامه ریزی های نوعی – شخصی – مفادی – ساختاری – مختلط – ترکیبی- مقارن - شناور) و قدرت تشخیص نوع برنامه مناسب برای هر داوطلب را دارا باشد .

۱۳-قدرت خلاقیت و ابتکار در برنامه ریزی را داشته باشد .

۱۴-مهارت ایجاد الزامات آموزشی حقوق را بصورت مستتر در برنامه داشته باشد .

۱۵-تاحد متوسط به ریاضیات پایه بخصوص آمار و احتمال و مدلسازی وقوف داشته باشد .

۱۶-روش تحقیق در علم حقوق را در عالی ترین سطح بداند .

۱۷-مهارتهای اولیه در طراحی و زیباسازی محیط برنامه را داشته باشد .

۱۸-باید قدرت دادن اطلاعات مورد لزوم داوطلب را برای داوطلب داشته باشد داده های نشانگر اهمیت مباحث و داده های سوابق آزمونی مباحث در این راستا است و بدون اغراق وقت گیرترین و ظریفترین کار برنامه ریزی است در حالی که ممکن است اصلا" به چشم هم نیاید .

بدون اغراق هر کدام از این موارد در یک برنامه ریز یا تیم برنامه ریزی ناقص باشد یک جای برنامه خواهد لنگید . بنابراین برنامه ریزی برای انبوه مخاطبین بدون رعایت این بایسته ها در هر جا چه محیط مجازی و چه محیط موسسه ای ممکن است موجب انحراف تعداد کثیری از داوطلبان گردند.

از آنجایی هیچ منعی برای ارائه این برنامه ریزی در محیطهای مجازی و واقعی نیست داوطلب باید از میان انبوه این برنامه ها که این روزها هم بسیار باب شده است سره را از ناسره تشخیص دهد .

معیارهای تشخیص برنامه ریزی های نامناسب

۱-  هر کجا برنامه ای برمبنای مواد قانونی دیدید (برای مثال ماده n تا nقانون x ) یقین داشته باشید این برنامه چه آموزشی باشد چه آزمونی برنامه مناسبی نیست دلایل آن هم روشن است :

۱.  مواد قانونی در کلیت خود بهم پیوستگی ها و ارتباطاتی دارند و آثاری برهم می گذارند که بدون در نظر گرفتن آنها مطالعه ابتر و ناقص است .

۲.  معمولا" در این نوع تقسیم بندیها قوانین خاص و آرای وحدت رویه و تاثیر آنها بر مواد قانونی عام نادیده گرفته می شوند .

۳.  اهمیت مواد به تعداد آنها نیست برای مثال مواد 162 الی 182 قانون مدنی 20 ماده است و تقریبا" هیچگاه سوال از آن طرح نشده است . و لی مواد 183 تا 203 قانون مدنی نیز 20 ماده است که اولا" شرح این بیست ماده به طور کامل جلد اول با حجم بیش از 500 صفحه قواعد عمومی قراردادها ی دکتر کاتوزیان را در بر می گیرد و تاکنون بیش از 150 بار در آزمونهای حقوقی مورد سوال بوده است . دوما" داوطلب صرف خواندن مواد و حتی از کتاب در نظم کنونی متوجه بسیاری از نکات مواد نخواهد شد . ناگزیر باید کتابهای مرجع را بخواند .

مشاهده می فرمایید این نوع تقسیم بندی و برنامه ریزی عین نقشه انحراف است تا راهنما .

۲-  هر کجا توصیه ای ساعتی در یک به ظاهر برنامه ریزی دیدید (از قبیل فلان مبحث را 3 ساعت بخوانید کافیست ) برنامه ریزی از بیخ و بن غلط است دلایل آنهم عبارتند از :

۱.  در این حالت شخص ارائه دهنده یک تجربه شخصی ارائه داده نه برنامه ریزی حساب شده . چون خودش در این تایم مطلب را گرفته به زعم خود همه مانند او در این تایم مطلب را فرا می گیرند بدون اینکه درنظر بگیرد تواناییها و شرایط محیطی افراد باهم متفاوتند.

۲.  برنامه ریزی باید بیان کند چه چیز بخوانید؟ از کجا ؟ و چقدر ؟- در واقع در این مواقع برنامه ریز در درک مفهوم ((چقدر)) دچار اشتباه شده است . یکی از اصول برنامه ریزی های آموزشی نوین اینست که میزان محتوا در جواب ((چقدر ؟))باید بیاید نه میزان تایم مطالعه یک موضوع آنهم بدون معیار .

۳-  برنامه ریزی مجموعه منظم و بهم پیوسته است و دارای معیارها و استانداردهای خاص است بنابراین توصیه های نحوه مطالعه دروس را با برنامه ریزی اشتباه نگیرید.

توصیه های نحوه مطالعه دروس که معمولا" برای هر درس مجزا ارائه می شود معمولا" مطالبی آموزنده هستند اما برنامه ریزی نیستند برنامه ریزی ارکانی دارد که باید همه موجود باشند تا به آن لفظ برنامه ریزی اطلاق شود . این ارکان عبارتند از :

۱.  برنامه ریزی باید دارای دو قالب زمانی باشد اول : زمان مبداء و زمان مقصد مشخص باشد مثل برنامه مدارس یا دانشگاها که سال تحصیلی یا ترم تحصیلی دارند برنامه مطالعه آزمونی هم باید دوره زمانی معلوم داشته باشد . دوم : دارای تقسیم بندی زمانی جزئی باشد برای مثال معیار هفته یا دهه داشته باشد که برنامه ریتم بیابد (مثل برنامه هفتگی مراکز آموزشی و مدارس )

۲.  برنامه ریزی باید دارای معیار حجم مطالب مورد مطالعه باشد : یعنی حجمی که برای یک جلسه مطالعه در نظر گرفته می شود بر پایه یک معیار خاص باشد (دلبخواه نمی توان حجم مطالعه روزانه را مشخص نمود )

اگر این دو رکن در برنامه ریزی نباشد موضوع اصلا" برنامه ریزی نیست . در واقع صرف معرفی منبع و روش مطالعه برنامه ریزی نیست بلکه جزئی از برنامه ریزی در قالب ارکان گفته شده است . جزئی که اگر از قالب و ارکان جدا شود توصیه علمی یا انتقال تجربه است که آنهم ممکن است مفید یا غیر مفید یا مضر باشد .

۴-  هر برنامه ای که مباحث مبنایی را انکار کند( برای مثال به بهانه اینکه از مفهوم مال یا شخص در آزمون سوال نمی آید زمانی برای مطالعه این مفاهیم پیش بینی نشود ) برنامه مناسبی نیست دلایل آنهم عبارتند از :

۱.  در مثال گفته شده هرچند ممکن است خود این مفاهیم مورد سوال نباشد اما بدون درک این مفاهیم آیا می توان به سوالات بی شمار و گوناگونی که در مورد شرایط صحت معامله می آید جواب داد ؟ ما اگر مفهوم شخص را ندانیم چطور می توانیم معیارهای اشتباه در شخص طرف معامله را بشناسیم؟ . یا اگر مفهوم و معیار مالیت را ندانیم چطور می توانیم سوالات مربوط به مالیت داشتن موضوع معامله است را قاطع جواب دهیم؟

۲.  واقعیت این است که دلیل بسیاری از تردیدها در انتخاب گزینه ها عدم توجه به مبانی و مفاهیم و اصول و قواعد حاکم بر مباحث است . بدون مباحث مبنایی شما فقط نکته را حفظ می کنید و مباحث را نمی فهمید . بیاد داشته باشیم رویه آزمونها با سرعت به سمت مفهومی شدن پیش می رود . بنابراین برنامه های درسی و کلاسی و آزمونی که مبانی را انکار می کنند . شما را به سمت تردید ها و صرفا" نکته آموزی سوق می دهند .

۵-    هر برنامه ای که سعی در ساده نمایی مطالعه داشته باشد لغو و بی اثر است :

برنامه ریزی ایجاد راه میانبر نیست نظم بخشیدن و نشان دادن راه درست است . بطور قاطع باید گفت با رویه فعلی آزمون وکالت میانبری وجود ندارد ناگزیرید همه مسیر را طی کنید . مسیری که پیمودنش سخت است .کلاً حقوق علم آسانی نیست هر برنامه ای که حقوق را آسان جلوه دهد گمراه کننده است و شما را از تلاش کافی باز می دارد .

یکی از مضحک ترین اصطلاحاتی که متاسفانه در برخی به ظاهر برنامه ریزی ها دیده می شود عباراتی نظیر ((با این نوع مطالعه n درصد فلان درس را پاسخ می دهید ....)) می باشد .

۶-  هر برنامه ای که صرفا" بر مبنای تجربه اشخاص( هر چند موفق و هرچند رتبه ) بدون اینکه اینکه کلیات برنامه ریزی آموزشی و اصول و قواعد حاکم بر آن رعایت شده باشد به دلایل زیر برای سایر داوطلبان مفید نیست :

توانایی های اشخاص ، وضعیت و ضریب هوشی اشخاص ، موقعیتهای خانوادگی و اجتماعی و نحوه مطالعه موثر افرادو..... باهم متفاوت است. بنابراین تجربه یک شخص ممکن است برای شخص دیگر تاثیر مثبت نداشته و حتی مضر باشد . در علوم آموزشی به این نوع ارائه برنامه ((دعوت به تقلید )) می گویند. و به شدت آن را رد می کنند . برای مثال یک داوطلب مجرد و دارای حمایت مالی از سوی خانواده با امکان دسترسی به همه منابع و اساتید مختلف هرگز با یک داوطلب متاهل سرپرست خانواده شاغل که طبیعتاً بار اقتصادی خانواده بر دوش اوست به هیچ وجه قابل مقایسه نیست . جملات شعارگونه ودلسوزانه هم دردی از او را درمان نمی کند و به عنوان یک فرد عادی هم نباید از او انتظار معجزه داشت بلکه در برنامه ریزی هنر اینست که او را با واقعیتها روبه رو ساخت و هنر کنار آمدن با وضعیتش را در برنامه ریزی به تلقین کرد و این بار منتظر معجزه نشست البته نه معجزه از سوی او بلکه معجزه برنامه ریزی که او اجرا می کند .

اصولا" رتبه شدن مدلول علتهای فراوانی است در یک تحقیق غیررسمی به ترتیب اهمیت ، به موارد زیر بستگی دارد :

۱.  ویژگیهای فردی: (از قبیل ضریب هوش بالا- برخوداری از مهارتهای ذاتی و اکتسابی علمی و آزمونی .....)۲۱ درصد

۲.  ویژگیهای شخصیتی :( از قبیل سخت کوشی و غرور علمی و داشتن انگیزه های خاص )۱۱ درصد

۳.  ویژگیهای اجتماعی : (وضعیت اجتماعی – فرهنگ حاکم بر محیط زندگی – منزلت و شئونات اجتماعی و..... ) ۱۰ درصد

۴.     ویژگیهای محیطی : (از قبیل دسترسی به امکانات آموزشی و اساتید و ....) ۱۰ درصد

۵.     سوابق تحصیلی : (از قبیل برخورداری از محیط آموزشی خوب – معلم خصوصی - .....) ۹ درصد

۶.  سبک زندگی : (از قبیل ورزشکار بودن – استفاده از خوراکیهای سالم و عدم استفاده از دخانیات و الکل .......) ۸درصد

۷.     وضعیت خانوادگی: (از قبیل دیدگاه و فرهنگ خانواده نسبت به تحصیلات و مشاغل عالی و حمایت همه جانبه و صحیح آنها – تشویقهای اعضای خانواده ...... ) ۱۱ درصد

۸.     دوره مطالعه مطلوب : ۱۷ درصد

۹.     بخت و اقبال : ۳ درصد

نگاهی به این آمار و ارقام نشان می دهد تفاوتها در هر یک از این زمینه ها همه معادلات استفاده از برنامه ریزی مشابه را به هم می زند. و نتایج را در مورد افراد گوناگون متفاوت می سازد .

لازم به ذکر است در نگارش برنامه ریزی حرفه ای تجربیات و تحلیل موارد ذکر شده موثر در خصوص رتبه ها و نخبگان می تواند برنامه را فوق العاده بهینه کند . همچنین تجربه نشان داده است این گروه با مطالعه در زمینه های روانشناسی و ارتباطات آموزشی و مبانی و اصول و مدیریت برنامه ریزی و .... بهترین نوع برنامه ریزان آموزشی حرفه ای باشند . از همه اینها که بگذریمصرف تقلید از برنامه نخبگان و رتبه ها بدون در نظر گرفتن تفاوتهای خانوادگی و اقتصادی و اجتماعی و فردی و شخصیتی و محیطی کار درستی نبوده و نتایج مثبتی به همراه نخواهد داشت .

برنامه ریزی شخصی

این برنامه ریزی به دو صورت انجام می گیرد یابرنامه ریز حرفه ای برنامه ای برای داوطلب خاص تدارک می بیند یا خود داوطلب برای خود برنامه ریزی انجام می دهد نوع اول حد اوسط برنامه ریزی حرفه ای و شخصی است ولی از قواعد حاکم بر برنامه ریزی حرفه ای بهره می برد اما نوع دوم موضوع این قسمت از بحث ماست از هر لحاظ شخصی است و اصولی دارد که باید رعایت گردد :

۱-  اگر ذره ای تردید دارید که نمی توانید برنامه خوبی داشته باشید این کار را نکنید با صرف هزینه ا ی برنامه ریزی حرفه ای دریافت کنید تا هزینه بزرگتری نپردازید (یک سال از عمر )

۲-     اگر این توانمندی را در خود حس می کنید که می توانید خود برنامه ریزی کنید .

۱.     در مورد منابع آزمون تحقیق کنید .

۲.     در مورد زمانبندی دقیق باشید.

۳.     واقعیتهای زندگی خود را در برنامه متبلور کنید.

۴.  برای هر تقسیم بندی مبحثی و زمانی ، معیار و ملاک داشته باشید حدسی و دلبخواهی این تقسیم بندیها را انجام ندهید .

۳-     از برنامه ریزی براساس تقسیم بندی مواد بپرهیزید.

۴-     از حذف مباحث مبنایی بپرهیزید حتی اگر مورد سوال نبوده باشند .

۵-     مباحث تطبیقی فقه و حقوق خارجی را جزوحجم محاسبه نکنید .

۶-     در برنامه ریزی خود برای پراکندگی مباحث ترفندی بیاندیشید .

۷-     حتما" یک بازه زمانی کلی تعریف کنید و از برنامه ریزی هر روز برای همان روز پرهیز کنید .

۸-  حجم درسی هر روز و ساعات آغاز برنامه در هر روز باید مشخص شود ولی ساعت پایان نباید محدود گردد تا زمانی که مبحث را درک نکرده اید یا به حدی خسته نشده اید که راندمان مطالعه را پایین آورد باید برنامه را اجرا کنید.

التماس دعا

امیر علی جلیلی

http://aajlow.persianblog.ir

 

دوره 8 جلدی آموزش پیشرفته حقوق مدنی منتشر شد

$
0
0

دوره 8 جلدی آموزش پیشرفته حقوق مدنی منتشر شد

این مجموعه آموزشی تلاشی است برای ارائه طبقه بندی شده مباحث حقوق مدنی که در کنار قانون اساسی مهمترین و کاربردی ترین قانون تعیین کننده محسوب می شود.  گستردگی و در عین حال تنوع  مباحث و تعدد و تکثر منابع حقوق مدنی یادگیری آن را دشوار نموده است. هرچند تلاشهایی برای مختصر نگاری مباحث حقوق مدنی صورت گرفته اما در بسیاری موارد اختصار به معنی حذف برخی مباحث انگاشته شده و به نکته گرایی صرف رسیده است و در مواردی نیز اتکاء افراطی به چارت و نمودار که با  مفهومی بودن دروسی مثل حقوق مدنی نا سازگار است مخاطب را از هدف اصلی دور نموده است. لذا جای دوره ای آموزشی حقوق مدنی  که در عین اختصار جامع همه مطالب باشد خالی بود.

لازم به توضیح است این سری کتابها آموزشی به سبک آموزش پلکانی می باشد و  تلاشی است تا مباحث و مطالب و آموزه هایی که در منابع اصلی دکترین حقوق مدنی مطرح شده را به شکلی آموزشی تر و قابل فهم تر ارائه نماید.

به زودی 4 جلد آموزش پیشرفته حقوق تجارت و 3 جلد آموزش پیشرفته آیین دادرسی مدنی نیز تقدیم عزیزان خواهد گردید. 

با این توضیح که کتاب آیین دادرسی مدنی در نظم نوین آموزشی در راه است انشالله تا اواسط تیر ماه در دسترس عزیزان خواهد بود.                                                                                                                                                                                                                                                    امیر علی جلیلی

 

قانون جدید نحوه اجرای محکومیت‌های مالی

$
0
0

برای دیدن متن قانون به ادامه مطلببروید .

قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی  مصوب 1394

ماده۱- هر کس به موجب حکم دادگاه به دادن هر نوع مالی به دیگری محکوم شود و از اجرای حکم خودداری کند، هرگاه محکومٌ‌به عین‌معین باشد آن مال اخذ و به محکومٌ‌له تسلیم می‌شود و در صورتی‌که ردّ عین ممکن نباشد یا محکومٌ‌به عین ‌معین نباشد، اموال محکومٌ‌علیه با رعایت مستثنیات دین و مطابق قانون اجرای احکام مدنی و سایر مقررات مربوط، توقیف و از محل آن حسب‌ مورد محکومٌ‌به یا مثل یا قیمت آن استیفاء می‌شود.

ماده۲- مرجع اجراءکننده ‌رأی، اعم از قسمت اجرای دادگاه صادرکننده اجرائیه یا مجری نیابت، مکلف است به تقاضای محکومٌ‌له از طرق پیش‌بینی‌شده در این قانون و نیز به هر نحو دیگر که قانوناً ممکن باشد، نسبت به شناسایی اموال محکومٌ‌علیه و توقیف آن به میزان محکومٌ‌به اقدام کند.

تبصره- در موردی که محکومٌ‌به عین معین بوده و محکومٌ‌له شناسایی و تحویل آن را تقاضا کرده باشد نیز مرجع اجراءکننده رأی مکلف به شناسایی و توقیف آن مال است.

ماده۳- اگر استیفای محکومٌ‌به از طرق مذکور در این قانون ممکن نگردد محکومٌ‌علیه به تقاضای محکومٌ‌له تا زمان اجرای حکم یا پذیرفته‌شدن ادعای اعسار او یا جلب رضایت محکومٌ‌له حبس می‌شود. چنانچه محکومٌ‌علیه تا سی روز پس از ابلاغ اجرائیه، ضمن ارائه صورت کلیه اموال خود، دعوای اعسار خویش را اقامه کرده ‌باشد حبس نمی‌شود، مگر اینکه دعوای اعسار مسترد یا به موجب حکم قطعی رد شود.

تبصره۱- چنانچه محکومٌ‌علیه خارج از مهلت مقرر در این ماده، ضمن ارائه صورت کلیه اموال خود، دعوای اعسار خود را اقامه کند، هرگاه محکومٌ‌له آزادی وی را بدون اخذ تأمین بپذیرد یا محکومٌ‌علیه به تشخیص دادگاه کفیل یا وثیقه معتبر و معادل محکومٌ‌به ارائه نماید، دادگاه با صدور قرار قبولی وثیقه یا کفیل تا روشن شدن وضعیت اعسار از حبس محکومٌ‌علیه خودداری و در صورت حبس، او را آزاد می‌کند. در صورت ردّ دعوای اعسار به موجب حکم قطعی، به کفیل یا وثیقه‌گذار ابلاغ می‌شود که ظرف مهلت بیست روز پس از ابلاغ واقعی نسبت به تسلیم محکومٌ‌علیه اقدام کند. در صورت عدم تسلیم ظرف مهلت مذکور حسب مورد به دستور دادستان یا رئیس دادگاهی که حکم تحت نظر آن اجراء می‌شود نسبت به استیفای محکومٌ‌به و هزینه‌های اجرایی از محل وثیقه یا وجه‌الکفاله اقدام می‌شود. در این مورد دستور دادگاه ظرف مهلت ده روز پس از ابلاغ واقعی قابل اعتراض در دادگاه تجدیدنظر است. نحوه صدور قرارهای تأمینی مزبور، مقررات اعتراض نسبت به دستور دادستان و سایر مقررات مربوط به این دستورها تابع قانون آیین دادرسی کیفری است.

تبصره۲- مقررات راجع به تعویق و موانع اجرای مجازات حبس در خصوص کسانی که به استناد این ماده حبس می‌شوند نیز مجری است.

ماده۴- چنانچه به موجب ماده (۳) این قانون محکومٌ‌علیه حبس شده یا مستحق حبس باشد، هرگاه مالی معرفی کند و یا با رعایت مستثنیات دین مالی از او کشف شود به نحوی که طبق نظر کارشناس رسمی ‌مال مزبور تکافوی محکومٌ‌به و هزینه‌های اجرایی را نماید، حبس نخواهد شد و اگر در حبس باشد آزاد می‌گردد. در این‌صورت مال معرفی یا کشف‌ شده را مرجع اجراکننده رأی توقیف می‌کند و محکومٌ‌به از محل آن استیفاء می‌شود.

ماده۵- قوه قضائیه مکلف است افرادی را که به استناد ماده (۳) این قانون حبس می‌شوند جدای از محکومان کیفری نگهداری و با همکاری دولت (وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی) زمینه انجام فعالیت‌های اقتصادی و درآمدزا را برای محبوسان متقاضی کار فراهم کند. شیوه نگهداری، به‌کارگیری، پرداخت و هزینه‌کرد اجرت این اشخاص مطابق آیین‌نامه‌ای است که به‌وسیله سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور و با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تهیه می‌شود و ظرف سه‌ماه پس از لازم‌الاجراء شدن این قانون به تصویب رئیس قوه‌قضائیه می‌رسد.

ماده۶- معسر کسی است که به دلیل نداشتن مالی به‌جز مستثنیات دین، قادر به تأدیه دیون خود نباشد.

تبصره- عدم قابلیت دسترسی به مال در حکم نداشتن مال است. اثبات عدم قابلیت دسترسی به مال برعهده مدیون است.

ماده۷- در مواردی که وضعیت سابق مدیون دلالت بر ملائت وی داشته یا مدیون در عوض دین، مالی دریافت کرده یا به هر نحو تحصیل مال کرده باشد اثبات اعسار بر عهده اوست، مگر اینکه ثابت کند آن مال تلف حقیقی یا حکمی شده است در این‌ صورت و نیز در مواردی که مدیون در عوض دین، مالی دریافت نکرده یا تحصیل نکرده باشد هرگاه خوانده دعوای اعسار نتواند ملائت فعلی یا سابق او را ثابت کند یا ملائت فعلی یا سابق او نزد قاضی محرز نباشد ادعای اعسار با سوگند مدیون مطابق تشریفات مقرر در قانون آیین‌ دادرسی مدنی پذیرفته می‌شود.

 

ماده۸- مدعی اعسار باید صورت کلیه اموال خود شامل تعداد یا مقدار و قیمت کلیه اموال منقول و غیرمنقول، به‌طور مشروح، مشتمل بر میزان وجوه نقدی که وی به هر عنوان نزد بانک‌ها و یا موسسات مالی و اعتباری ایرانی و خارجی دارد، به همراه مشخصات دقیق حساب‌های مذکور و نیز کلیه اموالی که او به هر نحو نزد اشخاص ثالث دارد و کلیه مطالبات او از اشخاص ثالث و نیز فهرست نقل و انتقالات و هر نوع تغییر دیگر در اموال مذکور از زمان یک‌سال قبل از طرح دعوای اعسار به بعد را ضمیمه دادخواست اعسار خود کند. در مواردی که بار اثبات اعسار بر عهده مدیون است و نیز در مواردی که سابقه ملائت او اثبات شده باشد هرگاه مدیون بخواهد ادعای خود را با شهادت شهود ثابت کند باید شهادت‌نامه کتبی حداقل دو شاهد را به مدتی که بتوانند نسبت به وضعیت معیشت فرد اطلاع کافی داشته باشند به دادخواست اعسار خود ضمیمه نماید. شهادت‌نامه مذکور باید علاوه بر هویت و اقامتگاه شاهد، متضمن منشأ اطلاعات و موارد مندرج در ماده (۹) این قانون باشد

ماده۹- شاهد باید علاوه بر هویت، شغل، میزان درآمد و نحوه قانونی امرار معاشِ مدعی اعسار، به این امر تصریح کند که با مدیون به مدتی که بتواند نسبت به وضعیت معیشت وی اطلاع کافی داشته باشد، معاشرت داشته و او افزون بر مستثنیات دین هیچ مال قابل دسترسی ندارد که بتواند به‌وسیله آن دین خود را بپردازد.

ماده۱۰- پس از ثبت دادخواست اعسار دادگاه مکلف است فوراً با استعلام از مراجع ذی‌ربط و به هر نحو دیگر که ممکن باشد نسبت به بررسی وضعیت مالی محکومٌ‌علیه جهت روشن شدن اعسار یا ایسار او اقدام کند.

ماده۱۱- در صورت ثبوت اعسار، چنانچه مدیون متمکن از پرداخت به نحو اقساط شناخته شود، دادگاه ضمن صدور حکم اعسار ‌با ملاحظه وضعیت او مهلت مناسبی برای پرداخت می‌دهد یا حکم تقسیط بدهی را صادر می‌کند. در تعیین اقساط باید میزان درآمد مدیون و معیشت ضروری او لحاظ شده و به نحوی باشد که او توانایی پرداخت آن را داشته باشد.

تبصره۱- صدور حکم تقسیط محکومٌ‌به یا دادن مهلت به مدیون، مانع استیفای بخش اجراء نشده آن از اموالی که از محکومٌ‌علیه به‌دست می‌آید یا مطالبات وی نیست.

تبصره۲- هر یک از محکوم‌ٌله یا محکومٌ‌علیه می‌توانند با تقدیم دادخواست، تعدیل اقساط را از دادگاه بخواهند. دادگاه با عنایت به نرخ تورم بر اساس اعلام مراجع رسمی قانونی کشور یا تغییر در وضعیت معیشت و درآمد محکومٌ‌علیه نسبت به تعدیل میزان اقساط اقدام می‌کند.

ماده۱۲- اگر دعوای اعسار ردّ شود، دادگاه در ضمن حکم به ردّ دعوی، مدعی اعسار را به پرداخت خسارات وارد شده بر خوانده دعوای اعسار مشروط به درخواست وی محکوم می‌کند.

ماده۱۳- دعوای اعسار در مورد محکومٌ‌به در دادگاه نخستین رسیدگی‌کننده به دعوای اصلی یا دادگاه صادرکننده اجرائیه و به طرفیت محکومٌ‌له اقامه می‌شود

ماده۱۴- دعوای اعسار غیرمالی است و در مرحله بدوی و تجدیدنظر خارج از نوبت رسیدگی می‌شود.

ماده۱۵- دادخواست اعسار از تجار و اشخاص حقوقی پذیرفته نمی‌شود. این اشخاص ‌در صورتی‌ که مدعی اعسار باشند باید رسیدگی به امر ورشکستگی خود را درخواست کنند.

تبصره- اگر دادخواست اعسار از سوی اشخاص حقوقی یا اشخاصی که تاجر بودن آنها نزد دادگاه مسلم است طرح شود، دادگاه بدون اخطار به خواهان، قرار ردّ دادخواست وی را صادر می‌کند.

ماده۱۶- هرگاه محکومٌ‌علیه در صورت اموال خود موضوع مواد (۳) و (۸) این قانون، به منظور فرار از اجرای حکم از اعلام کامل اموال خود مطابق مقررات این قانون خودداری کند یا پس از صدور حکم اعسار معلوم شود برخلاف واقع خود را معسر قلمداد کرده‌ است دادگاه ضمن حکم به رفع اثر از حکم اعسار سابق محکومٌ‌علیه را به حبس تعزیری درجه هفت محکوم خواهد کرد.

ماده۱۷- دادگاه رسیدگی‌کننده به اعسار ضمن صدور حکم اعسار، شخصی را که با هدف فرار از پرداخت دین مرتکب تقصیر شده است تا موجب اعسار وی گردد با توجه به میزان بدهی، نوع تقصیر، تعدد و تکرار آن به مدت شش‌ ماه تا دو سال به یک یا چند مورد از محرومیت‌های زیر محکوم می‌کند:

۱- ممنوعیت خروج از کشور

۲- ممنوعیت تأسیس شرکت تجارتی

۳- ممنوعیت عضویت در هیأت‌مدیره شرکتهای تجارتی

۴- ممنوعیت تصدی مدیرعاملی در شرکتهای تجارتی

۵- ممنوعیت دریافت اعتبار و هرگونه تسهیلات به هر عنوان از بانکها و مؤسسات مالی و اعتباری عمومی و دولتی به‌جز وامهای ضروری

۶- ممنوعیت دریافت دسته‌چک

ماده۱۸- هرگاه پس از صدور حکم اعسار ثابت شود، از مدیون رفع عسرت شده یا مدیون برخلاف واقع خود را معسر قلمداد کرده است، به تقاضای محکومٌ‌له، محکومٌ‌علیه تا زمان اجرای حکم یا اثبات حدوث اعسار یا جلب رضایت محکوم‌ٌله حبس خواهد شد. در این مورد نیز مفاد مواد(۴) و(۵) این قانون مجری است. این حکم در مورد مدیونی که به موجب ماده (۱۱) این قانون برای پرداخت دین او مهلت مناسب تعیین‌ شده یا بدهی او تقسیط گردیده و در زمان مقرر دین خود یا اقساط تعیین‌شده را نپرداخته است نیز مجری است.

ماده۱۹- مرجع اجراءکننده رأی باید به درخواست محکومٌ‌له به بانک مرکزی دستور دهد که فهرست کلیه حساب‌های محکومٌ‌علیه در بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری را برای توقیف به مرجع مذکور تسلیم کند. همچنین دادگاه باید به درخواست محکومٌ‌له یا خوانده دعوای اعسار به مراجع ذی‌ربط از قبیل ادارات ثبت محل و شهرداری‌ها دستور دهد که بر اساس نشانی کامل ملک یا نام مالک پلاک‌ ثبتی ملکی را که احتمال تعلق آن به محکومٌ‌علیه وجود دارد برای توقیف به دادگاه اعلام کند. این حکم در مورد تمامی مراجعی که به هر نحو اطلاعاتی در مورد اموال اشخاص دارند نیز مجری است.

تبصره۱- مراجع مذکور در این ماده مکلفند به دستور دادگاه فهرست و مشخصات اموال متعلق به محکومٌ‌علیه و نیز فهرست نقل و انتقالات و هر نوع تغییر دیگر در اموال مذکور از زمان یک‌سال قبل از صدور حکم قطعی به بعد را به دادگاه اعلام کنند.

تبصره۲- مفاد این ماده در مورد اجرای قرارهای تأمین خواسته موضوع ماده(۱۰۸) قانون آیین‌دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ۲۱/ ۱/ ۱۳۷۹ و نیز اجرای مفاد اسناد رسمی مجری است.

ماده۲۰- هر یک از مدیران یا مسئولان مراجع مذکور در ماده (۱۹) این قانون که به تکلیف مقرر پیرامون شناسایی اموال اشخاص حقیقی و حقوقی عمل نکند به انفصال درجه شش‌ از خدمات عمومی و دولتی محکوم می‌شود. این حکم در مورد مدیران و مسئولان کلیه مراجعی که به هر نحو اطلاعاتی در مورد اموال اشخاص دارند و مکلفند اطلاعات خود مطابق ماده مذکور را در اختیار قوه قضائیه قرار دهند نیز در صورت عدم اجرای این تکلیف مجری است.

ماده۲۱- انتقال مال به دیگری به هر نحو به‌وسیله مدیون با انگیزه فرار از ادای دین به نحوی که باقیمانده اموال برای پرداخت دیون کافی نباشد، موجب حبس تعزیری یا جزای نقدی درجه شش یا جزای نقدی معادل نصف محکومٌ‌به یا هر دو مجازات می‌شود و در صورتی که منتقلٌ‌الیه نیز با علم به موضوع اقدام کرده باشد در حکم شریک جرم است. در این صورت عین آن مال و در صورت تلف یا انتقال، مثل یا قیمت آن از اموال انتقال‌گیرنده به عنوان جریمه اخذ و محکوم‌ٌبه از محل آن استیفاء خواهد شد.

ماده۲۲- کلیه محکومیت‌های مالی از جمله دیه، ضرر و زیان ناشی از جرم، ردّ مال و امثال آنها جز محکومیت به پرداخت جزای نقدی، مشمول این قانون خواهند بود.

ماده۲۳- مرجع اجراءکننده رأی باید به تقاضای محکوم‌ٌله قرار ممنوع‌الخروج بودن محکومٌ‌علیه را صادر کند. این قرار تا زمان اجرای رأی یا ثبوت اعسار محکومٌ‌علیه یا جلب رضایت محکومٌ‌له یا سپردن تأمین مناسب یا تحقق کفالت مطابق قانون مدنی به قوت خود باقی است.

تبصره- در خصوص سفر واجب که وجوب آن از قبل ثابت شده باشد و سفرهای درمانی ضروری، دادگاه موقتاً به محکومٌ‌علیه اجازه خروج از کشور را می‌دهد.

ماده۲۴- مستثنیات دین صرفاً شامل موارد زیر است:

الف- منزل مسکونی که عرفاً در شأن محکومٌ‌علیه در حالت اعسار او باشد.

ب- اثاثیه مورد نیاز زندگی که برای رفع حوائج ضروری محکومٌ‌علیه و افراد تحت تکفل وی لازم است.

ج- آذوقه موجود به قدر احتیاج محکوم‌ٌعلیه و افراد تحت تکفل وی برای مدتی که عرفاً آذوقه ذخیره می‌شود.

د- کتب و ابزار علمی و تحقیقاتی برای اهل علم و تحقیق متناسب با شأن آنها

ه- وسایل و ابزار کار کسبه، پیشه‌وران، کشاورزان و سایر اشخاص که برای امرار معاش ضروری آنها و افراد تحت تکفلشان لازم است.

 

و- تلفن مورد نیاز مدیون

ز- مبلغی که در ضمن عقد اجاره به موجر پرداخت می‌شود، مشروط بر اینکه پرداخت اجاره‌بها بدون آن موجب عسر و حرج گردد و عین مستأجره مورد نیاز مدیون بوده و بالاتر از شأن او نباشد.

تبصره۱- چنانچه منزل مسکونی محکومٌ‌علیه بیش از نیاز و شأن عرفی او در حالت اعسارش بوده و مال دیگری از وی در دسترس نباشد و مشارٌالیه حاضر به فروش منزل مسکونی خود تحت نظارت مرجع اجراءکننده رأی نباشد به تقاضای محکومٌ‌له به‌وسیله مرجع اجراءکننده حکم با رعایت تشریفات قانونی به فروش رفته و مازاد بر قیمت منزل مناسب عرفی، صرف تأدیه دیون محکوم‌ٌعلیه خواهد شد مگر اینکه استیفای محکوم‌ٌبه به طریق سهل‌تری مانند استیفاء از محل منافع بخش مازاد منزل مسکونی محکوم‌ٌعلیه یا انتقال سهم مشاعی از آن به شخص ثالث یا طلبکار امکان‌پذیر باشد که در این‌صورت محکومٌ‌به از طرق مذکور استیفاء خواهد شد.

تبصره۲- چنانچه به حکم قانون مستثنیات دین تبدیل به عوض دیگری شده باشد، مانند اینکه مسکن به دلیل قرار گرفتن در طرح‌های عمرانی تبدیل به وجه گردد، یا در اثر از بین رفتن، عوضی دریافت شده باشد، وصول محکومٌ‌به از آن امکان‌پذیر است، مگر اینکه محرز شود مدیون قصد تهیه موضوع نخستین را دارد.

ماده۲۵- چنانچه منشأ دین، قرض یا در اختیار گرفتن اموالی از دیگران به موجب هر قرارداد دیگری باشد و محکومٌ‌علیه از بدو امر قصد عدم تأدیه دین یا تبدیل آن به یکی از مستثنیات دین به‌منظور فرار از تأدیه را داشته باشد، هر مالی که در عوض اموال مذکور خریداری کرده یا به موجب سایر عقود به ملکیت خود درآورد به‌عنوان جریمه اخذ و محکوم‌ٌبه از محل آن استیفاء و مابقی به وی مسترد خواهد شد.

ماده۲۶- احکام مندرج در این قانون جز احکام راجع به حبس محکوم‌ٌعلیه، اعسار و مستثنیات دین حسب‌ مورد در مواردی که محکوم‌ٌعلیه شخص حقوقی باشد نیز مجری است و نسبت به مدیران و مسؤولان متخلف اشخاص حقوقی مطابق قانون مجازات اسلامی عمل می‌شود.

ماده۲۷- مقررات این قانون در مورد گزارش‌های اصلاحی مراجع قضایی و آرای مدنی سایر مراجعی که به‌موجب قانون، اجرای آنها بر‌ عهده اجرای احکام مدنی دادگستری است و همچنین آرای مدنی تعزیرات حکومتی نیز مجری است.

تبصره- محکومیت‌های کیفری سازمان تعزیرات حکومتی تابع مقررات حاکم بر اجرای احکام کیفری دادگاهها است.

ماده۲۸- آیین‌نامه اجرایی این قانون ظرف مدت سه‌ماه پس‌از لازم‌الاجراء شدن ‌آن به‌وسیله وزارت‌ دادگستری تهیه می‌شود و به تصویب رئیس قوه قضائیه می‌رسد.

ماده۲۹- قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی مصوب ۱۰/ ۸/ ۱۳۷۷ و قانون اعسار مصوب ۲۰/ ۹/ ۱۳۱۳ و ماده (۵۲۴) قانون آیین‌ دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ۲۱/ ۱/ ۱۳۷۹ نسخ می‌شود.

قانون فوق مشتمل بر بیست و نه ماده و سیزده تبصره در جلسه علنی روز سه‌شنبه مورخ پانزدهم مهرماه یک‌هزار و سیصد و نود و سه مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۲۳/ ۳/ ۱۳۹۴ از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام، موافق با مصلحت نظام تشخیص داده شد.

رئیس مجلس شورای اسلامی- علی لاریجانی

قوانین و آرای وحدت جدید موثر در آزمون وکالت

$
0
0

قوانین و آرای وحدت جدید موثر در آزمون وکالت

 

* قانون جدید نحوه اجرای محکومیت‌های مالی 

برای دیدن متن این قانون اینجاکلیک کنید

__________________________________________________________

*برخی مواد (قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر) مصوب 2/2/1394 می تواند محل سوال آزمون وکالت باشد: مواد 6 و 7 و 9 و 11 و 13 و 14 وتبصره های ماده 16 می توانند در آزمون وکالت محل سول باشند.

جهت مشاهده شرح مواد مهم قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر و متن کامل آن اینجاکلیک کنید .

__________________________________________________________

*قانون اصلاح قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 24 /3 /94:

جهت مشاهده متن کامل مواد اصلاحی قانون آیین دادرسی کیفری اینجا کلیک کنید .

__________________________________________________________

آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت خانواده  *

برای دیدن متن این قانون اینجاکلیک کنید

__________________________________________________________

رأی وحدت رویه شماره ۷۴۲ـ۱۳۹۴/۵/۶ هیأت عمومی دیوان عالی کشور

غایت و هدف قانون‌گذار از وضع تبصره اصلاحی ذیل ماده ۴۷۸ قانون آیین دادرسی کیفری مصوّب سال ۱۳۹۲ این است که احکامی که پس از اجراء، قابل تدارک و جبران نیست و نسبت به آن تقاضای اعاده دادرسی شده قبل از حصول نتیجه تقاضا موقتاً به موقع اجراء گذارده نشود. بر این مبنا و با توجه به قابلیت اجرای احکام قطعی کیفری، شعبه دیوان عالی کشور برای صدور دستور توقف اجرای حکم ابتدا باید درخواست را بررسی و ملاحظه و چنانچه نظر اعضای شعبه بر رد درخواست باشد صدور دستور توقف اجرای حکم امر بی‌فایده و لغوی است و به این جهت صدور این دستور در چنین مواردی به دلالت عقلی موافق مقصود قانون‌گذار نبوده و موضوعاً از شمول حکم مقرر در تبصره مذکور خارج است. براین اساس، رأی شعبه سی و چهارم دیوان عالی کشور که با این نظر انطباق دارد صائب و موجه تشخیص می‌گردد. این رأی طبق ماده ۴۷۱ قانون آیین دادرسی کیفری مصوّب سال ۱۳۹۲ برای شعب دیوان عالی کشور لازم‌الاتباع است.

×*رأی وحدت رویه شماره ۷۴۱ـ ۲۶/۳/۱۳۹۴ هیأت عمومی دیوان عالی کشور
نظر به اینکه تبصره ۱ ماده ۱ قانون حمایت خانواده مصوب ۱/۱۲/۱۳۹۱ مقرر داشته: «در حوزه قضایی شهرستان هایی که دادگاه خانواده تشکیل نشده است دادگاه عمومی حقوقی مستقر در آن حوزه با رعایت تشریفات مربوط و مقررات این قانون به امور و دعاوی خانوادگی رسیدگی می کند.» و با عنایت به اینکه در ترکیب دادگاه های عمومی حقوقی با توجه به بند الف ماده ۱۴ (اصلاحی ۲۸/۷/۱۳۸۱) قانون تشکیل دادگاه های عمـومی و انقلاب مشاور پیش بینی نشده است، بنابراین در مواردی که این دادگاه ها به علت عدم تشکیل دادگاه های خانواده به امور و دعاوی خانوادگی رسیدگی می کنند حضور قاضی مشاور زن در دادگاه قانوناً ضرورت ندارد، بر این اساس رأی شعبه دوازدهم دیوان عالی کشور که با این نظر انطباق دارد به اکثریت آراء صحیح و قانونی تشخیص می گردد. این رأی طبق ماده ۲۷۰ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری در موارد مشابه برای شعب دیوان عالی کشور و دادگاه ها لازم الاتباع است. 

رای وحدت رویه 740- 18/1/1394 هیأت عمومی دیوان عالی کشور با موضوع :تعیین میزان دیه از بین بردن طحال

با توجه به دلالت مقررات فصل دوم از بخش دوم کتاب دیات قانون مجازات اسلامیمصوّب ۱۳۹۲ در قواعد عمومی دیه اعضاء و نظر به حکم ماده ۵۶۳ آن که در مقام سنجش دیه اعضای فرد و زوج وضع شده است و با عنایت به فتاوی معتبر فقهی، مبنی بر تعیین ارش برای از بین بردن طحال و اینکه در فصل دیه مقدر اعضاء برای طحال دیه مقدر منظور نشده است؛ بنابراین در صورت از بین بردن این عضو، ماده ۴۴۹ همان قانون حاکم بر موضوع تشخیص می‌شود و دادگاه باید با رعایت مقررات این ماده برای آن ارش تعیین کند.یعنی دادگاه باید ارش طحال را با لحاظ نوع و کیفیت جنایت و تأثیر آن بر سلامت مجنیٌ علیه و میزان خسارت وارده با در نظر گرفتن دیه مقدر و با جلب نظر کار‌شناس میزان آن را تعیین نماید.

__________________________________________________________

*رای وحدت رویه شماره ۷۳۸ـ۳۰/۱۰/۱۳۹۳ هیأت عمومی دیوان عالی کشور ، با موضوع حاکمیت ماده 134 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 در جرایم مواد مخدر و تعدد بزه های ارتکابی

نظر به اینکه قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدرمصوب ۱۳۷۶ و اصلاحیه آن مصوب ۱۳۸۹ حکم خاصی در مورد تعدد جرم وضع نکرده، بنابراین ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامیمصوب ۱۳۹۲ با توجه به آمره بودن آن، در جرایم مواد مخدر نیز حاکم بوده و در تعیین مجازات برای مرتکبین اینگونه جرایم، در صورت تعدد بزه‌های ارتکابی لازم‌الرعایه است.

مطابق ماده ۱۳۴ ق.م ا: در جرائم موجب تعزیر هرگاه جرائم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد دادگاه برای هر یک از آن جرائم حداکثر مجازات مقرر را حکم می‌کند و هرگاه جرائم ارتکابی بیش از سه جرم باشد، مجازات هر یک را بیش از حداکثر مجازات مقرر قانونی مشروط به اینکه از حداکثر به اضافه نصف آن تجاوز نکند، تعیین می‌نماید. در هر یک از موارد فوق فقط مجازات اشد قابل اجراء است و اگر مجازات اشد به یکی از علل قانونی تقلیل یابد یا تبدیل یا غیرقابل اجراء شود، مجازات اشد بعدی اجراء می‌گردد. در هر مورد که مجازات فاقد حداقل و حداکثر باشد، اگر جرائم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد تا یک چهارم و اگر جرائم ارتکابی بیش از سه جرم باشد تا نصف مجازات مقرر قانونی به اصل آن اضافه می‌گردد.

__________________________________________________________

*سایر آرای وحدت رویه

برای مشاهده مجموعه آرای وحدت رویه دیوانعالی کشوراینجا کلیک کنید

__________________________________________________________


راهنمای انتخاب گرایش کارشناسی ارشد حقوق

$
0
0

 راهنمای انتخاب گرایش کارشناسی ارشد حقوق

با سلام و عرض ادب خدمت تمام دوستان . بعد از اینکه آزمون وکالت برگزار شد در ذهن داوطلبان آزمونهای حقوقی  کنکور کارشناسی ارشد پر رنگتر میشود دلیل اصلی این مساله اینست که موفقهای آزمون وکالت بعد  از اطمینان از شغل به فکر تحصیلات تکمیلی می افتند و آنهایی که به هر دلیل ناکام آزمون وکالت بوده اند کارشناسی ارشد را راهی برای جبران می دانند که هر دو طیف راهی بسیار خوب را برگزیده اند  . اما اغلب در دروازه ورودی دنیای تحصیلات تکمیلی حقوق داوطلبان  با اولین سوال مهم روبرو میشوند :

کدام گرایش را در آزمون کارشناسی ارشد حقوق انتخاب کنم؟

برای پاسخ به این سوال نگاه کردن به قضیه از یک دیدگاه کافی نیست باید از چند زاویه به قضییه نگاه کرد و با جمع بندی فاکتورهای مختلف به نتیجه رسید . من از چند  زاویه مهم  و تاثیر گذار این مساله را بررسی می کنم:

1)       از حیث علاقه شخصی و استعداد تحصیلی داوطلب

2)      از حیث مسایل شغلی و تاثیر گرایش در شغل مورد علاقه داوطلب

3)     از حیث تسلط به منابع و دروس مربوط به هر گرایش

4)      از حیث دسترسی داوطلب به منابع آزمونی  

5)       از حیث فرصت مطالعه با توجه به حجم دروس گرایشهای مختلف

6)      از حیث ظرفیت پذیرش و بالا بودن درصد قبولی

7)      از حیث دسترسی به دانشگاه  مورد علاقه برای تحصیل

 

ادامه مطلب .....

بنابراین داوطلب باید برای انتخاب گرایش به شش سوال کلیدی  پاسخ گوید و سپس مبادرت به انتخاب گرایش کند ؟ 

1.       فارغ از هر مسئله دیگری شخصا" به کدام گرایش علاقه دارم ؟

2.       برای آینده شغلی چه برنامه ای دارم و کدام گرایش برای شغل مورد علاقه ام بهتر است ؟

3.       به منابع کدام یک از گرایشها تسلط دارم و مطالعه مباحث آن برایم آسانتر است ؟

4.       منابع کدام گرایش را در اختیار دارم  یا آسانتر میتوانم تهیه کنم ؟

5.       آیا حجم منابع گرایشی که انتخاب می کنم  برای فرصتی که تا آزمون مانده مناسب است ؟

6.       آیا گرایشی که انتخاب می کنم پذیرش آن به میزانی هست که بتوانم با داشته علمی خود با توجه به میزان پذیرش قبول شوم ؟

7.       آیا گرایش مورد انتخاب من در دانشگاهی که به دلایل مختلف دوست دارم در آن ادامه تحصیل دهم تدریس میشود ؟

معرفی گرایشهای حقوق و مواد درسی و ضرایب و تاثیر آنها در نمره کل

به جدول زیر توجه فرمایید و ضریب و درصد تاثیر دروس هر گرایش در آن آمده است تحلیلها و نتایج حاصل از این جدول شما را در انتخاب گرایش یاری می دهد و مبنای بحث ما هم بر اساس این جدول خواهد بود  بخاطر داشته باشید که بیست درصد از نمره کل آزمون بر اساس معدل تراز شده داوطلب خواهد بود در مورد تراز معدل همینقدر بدانید در کل (نه دقیق )معدلهای دانشگاه آزاد و پیام نور معمولا" در همان حالت خود باقی می مانندیا خیلی جزیی تغییر می کند  و در معدلهای دانشگاهای دولتی بر حسب اعتبار دانشگاه تغییر کمی بیشتر است)  

امیر علی جلیلی

بررسی موارد موثر در انتخاب گرایش

1) علاقه شخصی داوطلب

بدون  شک همه ما در اثر عواملی آگاه و ناخود آگاه نسبت به مباحث خاصی از حقوق علاقه داریم این علاقه می تواند دلایل زیادی داشته باشد برای مثال عده ای مباحث دروس جزا برایشان جذاب است و عده ای با مباحث حقوق خصوصی راحت ترند عده ای به مباحث مدیریتی و سیاسی علاقمند هستند و حقوق عمومی را ترجیح می دهند و عده ای بعلت تسلط به زبان انگلیسی یا علاقمندی به مباحث حقوق بین الملل یکی از شاخه های حقوق بین الملل را ترجیح می دهند . در هر حال هر کسی به زمینه ای علاقمند است و نباید علاقه خود را در انتخاب گرایش نادیده بگیرد.

فارغ از هر چیز دیگری سعی کنید بر اساس علاقه خود ازا بین گرایشهای حقوق انتخاب کنید سپس معیارهای دیگر را در تغییر انتخابهایتان در نظر بگیرید

 2)مسایل شغلی و تاثیر گرایش در شغل مورد علاقه داوطلب

 

یکی از فاکتورهای انتخاب گرایش منویات شغلی داوطلبان است  طبیعی است اگر داوطلب به فکر شغلی خاص است باید دنبال گرایشی برود که با شغل او سازگار باشد برای مشاغلی مثل وکالت و قضاوت و سردفتری که مشاغل پر طرفدار حقوق هستند هر چند احراز کردن این مشاغل با مدرک کارشناسی امکان دارد ولی برای ارتقاء شغلی و یا آسان شدن احراز دو گرایش حقوق خصوصی و جزا و جرم شناسی مناسبتر است و برای مشاغلی چون کارشناسان بیمه و بانکها و ..... گرایش حقوق اقتصادی  و زیر شاخه های حقوق بین الملل مناسبتر است و برای مشاغل مدیریتی و سیاسی حقوق عمومی و حقوق بشر  و زیر شاخه های حقوق بین الملل و برای مشاغل علمی مثل تدریس در دانشگاها در حال حاضر زیر شاخه های بین الملل و حقوق عمومی و مالکیت فکری و دو گرایش خصوص و جزا بعلت تراکم این گرایشها در دانشگاهای کل کشور بنظر مناسبتر می رسد برای مشاغل رسانه ای حقوق مالکیت فکری و حقوق ارتباطات بسیار مناسب است . برای مشاغل مستقل اقتصادی از قبیل تاسیس شرکتهای تجاری حقوق خصوصی و اقتصادی و تجارت بین الملل و حقوقتجاریاقتصادیبینالمللی مناسب است خواهرانی که به مشاغل قضایی علاقه دارند میتوانند در حقوق و معارف (دعاوی خانوادگی) تمرکز کنند . و حقوق محیط زیست هم برای فعالیتهای مرتبط با این مقوله مناسبتر است

3)     تسلط به منابع و دروس مربوط به هر گرایش

این بحث را در بخش میتوان بحث کرد داوطلبانی که از رشته های غیر مرتبط به کارشناسی ارشد حقوق روی می آورند بهتر است اگر از دانشجویان زبانهای خارجی هستند یکی از دو گرایش حقوق مالکیت فکری و حقوقمحیطزیست که یک چهارم نمره کل آنها را متون حقوقی تشکیل می دهد و یا حقوق بین الملل و حقوق تجارت بین الملل  را که بیش از یک پنجم نمره کل آنها به متون حقوقی اختصاص دارد را برگزینند و از انتخاب دو گرایش جزا و خصوصی تا حد امکان اجتناب کنند چون اولا" دانشجویان حقوق در این گرایشها فوق العاده زبده و آماده اند دوما" نقش متون حقوقی در این دو گرایش  کم رنگ است .

اما گرو هی که از رشته های غیر مرتبط و غیر زبانهای خارجی قصد شرکت در ارشد حقوق را دارند سه گرایش حقوق عمومی و حقوق بشر  و حقوق ارتباطات برای آنها بدلایل مختلف بهتر است  

اما برای داوطلبان دارای کارشناسی حقوق وضع فرق می کند آنها باید برمبنای تسلط بر دروس بتوانند گرایشی را انتخاب کنند که شانس قبولی آنها را بالا ببرد برای مثال حقوق مدنی شاه مهره گرایش حقوق خصوصی و گرایش حقوق اقتصادی  است چون یک سوم نمره کل متعلق به این درس است کسی که بتواند این درس را بالای 80 درصد بزند و سایر دروس اختصاصی را متوسط 60 درصد و دروس عمومی  را  متوسط 40درصد بزند قبولی او  در یک دانشگاه خوب حتمیست   کسانی که به مباحث حقوق مدنی تسلط دارند و با آن راحتند به ترتیب می توانند به خصوصی و اقتصادی و مالکیت فکری و حقوق تجارت بین الملل فکر کنند . کسانی هم در بحث تعهدات حقوق مدنی به شرطی که به حقوق تجارت هم اشراف داشته باشند  مسلط هستند به گرایش حقوقتجاریاقتصادیبینالمللی هم می توانند نظر داشته باشند  چون این دو درس نز دیک به نیمی از نمره کل این گرایش را شامل میشوند .یا  حقوق تجارت که  بیشترین نقش را در گرایش حقوقتجاریاقتصادیبینالمللی با %20 نمره کل  و سپس گرایش حقوق مالکیت فکری با%76/17 نمره کل دارد همچنین در حقوق خصوصی و تجارت بین الملل  %43/11 از نمره کل است کسانی که ضمن تسلط بر حقوق تجارت در حقوق تعهدات هم مسلط هستند به گرایش حقوقتجاریاقتصادیبینالمللی هم می توانند  فکر کنند .  در ضمن کسانی که در حقوق خصوصی شرکت می کنند حتما" باید قابلیت جواب دادن به این درس را تا حد مطلوب (بالای 50 درصد ) داشته باشند و درسآیین دادرسی مدنی برخلاف آزمونهای مشاغل حقوقی که آیین دادرسی مدنی  نقشی تعیین کننده دارد در آزمون کارشناسی ارشد  این درس فقط در گرایش خصوصی با %43/11 ازنمره کل تاثیردارد. در هر حال داوطلبان گرایش حقوق خصوصی باید توانایی پاسخگویی مطلوب به این درس را داشته باشند درس  حقوق جزای عمومی منحصرا" در گرایش جزا و جرمشناسی با %2/19از نمره کل  یک پنجم نمره کل را بخود اختصاص داده و به همرا جزای اختصاصی و آیین دادرسی کیفری نقش تعیین کننده ای در این گرایش دارد  . حقوق جزای اختصاصی در گرایش جزا و جرمشناسی با %2/19از نمره کل  یک پنجم نمره کل را بخود اختصاص داده و نقش تعیین کننده ای در این گرایش دارد  . همچنین در گرایش حقوق محیط زیست با %75/17 درصد از نمره کل می تواند یکی از ارکان قبولی در این گرایش باشد . در کل کسانی که به این درس تسلط دارند اگر متون حقوقی آنها در حد مطلوبی است بهتر است گرایش حقوق محیط زیست را در اولویت قرار دهند در این صورت باید حقوق تعهدات و حقوق اداری راهم مطالعه کنند اما اگر به جزای عمومی و آیین دادرسی کیفری اشراف دارند یا متون حقوقی آنان  ضعیف است بهتر است جزا را انتخاب کنند و  آیین دادرسی کیفری در گرایش جزا و جرمشناسی با %2/19از نمره کل  یک پنجم نمره کل را بخود اختصاص داده و به همراه  جزای اختصاصی و عمومی  نقش تعیین کننده ای در این گرایش دارد  . و سایر دروس که با تحلیل جدول میتوانید به نتایج جالبی در مورد آنها دست یابید .

4)      دسترسی داوطلب به منابع آزمونی  

یکی از ارکان موفقیت در آزمونها داشتن منابع کامل و مناسب است بدیهیست امکانات مالی برای تهیه منابع و رفرنس موجود در دسترس داوطلب  میتواند در تعیین گرایش توسط او نقش داشته باشد کسانی که منابع گرایشی را در دسترس دارند میتوانند با منابع موجود بدون هزینه بیشتر برای همان گرایش آماده شوند برای مثال داوطلب گرایش جزا و جرم شناسی حد اقل باید- زمینه حقوق جزای عمومی دکتر نوربها - دو جلد حقوق جزای عمومی دکتر اردبیلی - سه جلد حقوق جزای اختصاصی دکتر میر محمد صادقی - دو جلد آیین دادرسی کیفری دکتر آشوری -  آیین دادرسی کیفری دکتر خالقی -  جلد ششم آیین دادرسی کیفری دکتر آخوندی را داشته باشد . و داوطلب گرایش حقوق خصوصی قانون مدنی در نظم کنونی - اموال و مالکیت – اعمال حقوقی - وقایع حقوقی – دو جلد عقود معین دوره مقدماتی – شفعه و وصیت ارث همگی دکتر کاتوزیان – ارث دکتر شهیدی – اشخاص و محجورین - مختصر حقوق خانواده دکتر صفایی – سه جلد آیین دادرسی مدنی پیشرفته دکتر شمس – 5 جلد حقوق تجارت دکتر اسکینی را در اختیار داشته باشد ملاحظه می فرمایید تهیه منابع حقوق خصوصی بسیار هزینه بر تر از حقوق جزاست . در برخی موارد نیز منابع مبهم هستند مثل حقوق ارتباطات در هر حال در انتخاب گرایش سهولت دستیابی به منابع باید مد نظر داوطلب باشد .

5) فرصت مطالعه با توجه به حجم دروس گرایشهای مختلف

 

 خواه ناخواه برخی گرایشها حجم منابع بالایی دارند برای مثال حقوق ارتباطات و معارف اسلامی و حقوق خصوصی منابع حجیمی دارند و منابع برخی از گرایشها نسبت به گرایشهای دیگر حجم کمتری دارند مثل حقوق عمومی و حقوق جزا نسبت به حقوق خصوصی در عوض حقوق جزا مطالب پراکنده ای دارد  و آکنده از آرای وحدت و قوانین خاص مرتبط و نظرات مختلف است داوطلب در انتخاب گرایش خود باید حتما" حجم منابع را نسبت به مدت باقی مانده در نظر بگیرد برای مثال باید در نظر داشته باشد اگر داوطلب گرایش خصوصی است آیا می تواند ظرف سه ماه همه منابع این گرایش را فرا بگیرد؟  اگر نتواند باید سراغ گرایشی با حجک منابع کمتری برود که در این مدت توان مطالعه آنرا داشته باشد .  

6)ظرفیت پذیرش و بالا بردن  امکان  قبولی با انتخاب گرایش مناسب

 

برخی گرایشها ظرفیت پذیرش بالایی دارند البته به همان نسبت نیز داوطلبان بیشتری در این گرایشها شرکت می کنند حقوق خصوصی و جزا و جرمشناسی به ترتیب بالاترین ظرفیت پذیرش و بیشترین تعداد شرکت کننده را دارند زیر شاخه های حقوق بین الملل و حقوق عمومی در رتبه های بعدی هستند هر چقدر ظرفیت پذیرش کمتر میشود تعداد داوطلب نیز کاهش می یابد و از این لحاظ تعادل نسبی برقرار است ولی در کل احتمال قبولی در گرایشهای با داوطلب کمتر بیشتر است و رقابت در دو گرایش خصوصی و جزا واقعا" نفس گیر و میلی متری است .

توجه داشته باشید در برخی گرایشها دروس هماهنگ وجو دارد از این لحاظ انتخاب گرایشی که دروس هماهنگ بیشتری با سایر گرایشها دارد هوشمندانه است چون موجب امکان قبولی در دو یا چند گرایش را همزمان بالا می برد . مثلا" کلیه دروس و ضرایب حقوق خصوصی و اقتصادی و دروس اصلی حقوق مالکیت فکری با حقوق خصوصی البته با تفاوت ضرایب یکی است و ا ز این قبیل . با دقت در جدول میتوانید دروس هماهنگ در گرایشهای مختلف را پیدا کنید.

7)دسترسی به دانشگاه  مورد علاقه برای تحصیل

عده ای از داوطلبان دوست دارند در دانشگاه خاصی تحصیل کنند داوطلبان نمی خواهند یا نمی توانند در دانشگاهی غیر آنچه در نظر دارند تحصیل کنند حال ممکن است این امر بخاطر درجه و اعتبار دانشگاه یا علایق شخصی باشدیا بدلیل سهولت دسترسی به دانشگاه  یعنی بدلایل خانوادگی یا مالی یا شغلی نمی توانند مثلا" خارج از شهر محل سکونت خود تحصیل کنند . تاثیر این امر در انتخاب گرایش اینست که باید این افراد گرایشی را انتخاب کنند که در دانشگاه مورد نظر آنها موجود بوده و دانشجو پذیرش کند . برای مثال کسی که نمی تواند بعلت مسایل شغلی به دانشگاهی غیر از دانشگاه تبریز برود نمی بایست گرایش حقوق ارتباطات را انتخاب کند چون این دانشگاه در این گرایش پذیرش ندارد .

پاسخ به چند سوال

       1)            نحوه انتخاب گرایش در دانشگاه سراسری و آزاد چگونه است؟

در آزمون کارشناسی ارشد سراسری داوطلب باید در حین ثبت نام گروه حقوق را انتخاب کند سپس از بین گرایشهای معرفی شده در دفترچه یکی را انتخاب و دروس مربوط به آن گرایش را مطالعه کند و در حین آزمون در دفترچه سوالات ÷رسشهای مربوط به همه گرایشها وجود دارد ولی داوطلب به سوالات دروس مختص به آن گرایش پاسخ دهد کافیست  .

در آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد می بایست در حین ثبت نام گرایش مورد علاقه را انتخاب کرد و در حین آزمون فقط سوالات گرایش انتخابی در اختیار داوطلب قرار می گیرد  .

2)در آزمون کارشناسی ارشد سراسری و دانشگاه آزاد آیا میتوان همزمان برای چند گرایش امتحان داد ؟

در آزمون کارشناسی ارشد سراسری این امر امکان دارد و منعی ندارد منتها با توجه به بودجه بندی زمان پاسخ گویی به سوالات داوطلب وقت کم خواهد آورد مگر اینکه گرایشهایی را انتخاب کند که دروس یکسانی داشته باشند یا حد اقل در برخی دروس یکسان باشند. لازم به ذکر است که با توجه به کمبود وقت آماده شدن برای آزمون و حجم بالای مطالب هر گرایش این امر به صلاح داوطلب نیست مگر در گرایش های انتخابی دروس یکسان باشد .

 در آزمون کارشناسی ارشد آزاد و و آزمون فراگیر پیام نور با توجه به نحوه برگذاری آزمون های آنها چنین امری امکان ندارد.

 التماس دعا : امیر علی جلیلی

برنامه ریزی برای موفقیت در آزمون وکالت

$
0
0

بازیابی توان پیروزی‌ در آزمونهای حقوقی بعد از عدم نتیجه گیری

کسانی که از نتیجه گیری در آزمون وکالت مأیوسشده اند حتماً همه مطالب این پست را با دقت بخوانند:

مهم نیست که آخرین زلزله زندگی ات چند ریشتر بود

مهم نیست که در آن زلزله چه چیزهایی از دست دادی

مهم این است که دوباره از نو بسازی

جهانت را زندگی ات را باورت را

مهم شروع دوباره است

1 ـ   عجیب‌ترین‌ راز زندگی‌ این‌ است‌:

«انسان‌ به‌ درستی‌ همان‌ می‌شود که‌ به‌ آن‌ فکر می‌کند»

(موفقیت ریشه در اندیشه ها دارد)

آیا فکر می‌کنید می‌توانید موفق‌ شوید؟ باورتان‌ در مورد خود و آینده‌ و موفقیت‌ در تصمیمات‌تان‌ چیست‌؟اگر قدم‌های‌ خودتان‌ را در راهی‌ که‌ انتخاب‌ کرده‌اید با تردید و سستی‌ بردارید و حتی‌ در اندیشه‌ی‌ خود هم‌ تردید به‌ خود راه‌ دهید، مطمئن‌ باشید در راه‌ رسیدن‌ به‌ پیروزی‌ دچار مشکل‌ خواهید شد. پس‌ از این‌ راز به‌ خوبی‌ استفاده‌ کنید.

2 ـ  هرگزفراموش‌ نکنید،:

«دیگران‌ چون‌ به‌ جایی‌ رسیده‌اند، من‌ هم‌ می‌توانم‌»

در این‌ راز لازم‌ است‌ این‌ نکته‌ را در نظر بگیرید که‌ نسبت‌ به‌ اطرافیان‌، هم‌نوعان‌ خود توجه‌ و شناخت‌ واقع‌بینانه‌ داشته‌ باشید. انسان‌هایی‌ که‌ در محیط‌ زندگی‌تان‌ و در شهر و کشورتان‌ و حتی‌ فراتر از آن‌ در دنیایی‌ که‌ شما در آن‌ هستید، وجود دارند، غافل‌ نباشید و آن‌ها را هم‌ نابغه‌ نپندارید. خیلی‌ از آن‌ها مثل‌ شما افرادی‌ عادی‌ هستند یا در نوجوانی‌ و جوانی‌شان‌ مثل‌ شما بوده‌اند حتی‌ ممکن‌ است‌ ضعیف‌تر از شما بوده‌ و در موقعیت‌های‌ بدتری‌ از شما قرار داشتند. پس‌ چون‌ دیگران‌ به‌ جایی‌ رسیده‌اند، به‌ مقام‌ علمی‌، به‌ موقعیت‌های‌ شغلی‌ ممتاز دست‌ یافته‌اند، شما هم‌ می‌توانید.

خودتان‌ را دست‌ کم‌ نگیرید و موفقیت‌های‌ بزرگ‌ دیگران‌ را هم‌ معجزه‌ نپندارید.

در کل‌ انسان‌ها را به‌ سه‌ دسته‌ تقسیم‌ کنید:

انسان‌های‌ پیروز

انسان‌های‌ عادی‌

انسان‌های‌ شکست‌ خورده‌

شما تصمیم می گیرید جزو کدام گروه باشید کافی‌ است‌ الگوی‌ خودتان‌ را انتخاب‌ کنید و تلاش‌ کنید به‌ آن‌ برسید. هر چند در موفقیت‌ و شکست‌، عوامل‌ فردی‌ و اجتماعی‌ فراوانی‌ مانند: خانواده‌، جامعه‌، دوستان‌، رسانه‌ها، آموزش‌ و پرورش‌ و ... نقش‌ دارند، ولی‌ باز هم‌ روی‌ این‌ عقیده‌ پافشاری‌ می‌کنیم‌ نقش‌ خود فرد مهمتر از تمام‌ عوامل‌ بیرونی‌ است‌.

پس‌ من‌ هم‌ می‌توانم‌ با تلاش‌ و اراده‌ی‌ خودم‌ یکی‌ از این‌ دیگرانِ موفق‌ یا شکست‌ خورده‌ شوم‌.

ادامه مطلب

3 ـ موفقیت‌ یعنی‌ به‌ کارگیریی‌ استعدادها و توانایی‌ها:

تا به‌ حال‌ برای‌ حد و حدود استعداد و قدرت‌ انسان‌ مطلبی‌ نوشته‌ نشده‌ و شاید از این‌ به‌ بعد هم‌ نوشته‌ نشود، چرا که‌ برای‌ توانایی‌های‌ انسان‌ حد و حدودی‌ متصور نیست‌ و بهترین‌ سند برای‌ این‌ ادعا این‌ است‌ در وجود انسان‌ها توانایی‌ها و استعدادهای‌ نامحدود و بی‌مقداری‌، قرار داده‌ شده‌ است‌. امّا سؤال‌ مهم‌ این‌ است‌ چرا با این‌ همه‌ توانایی‌ و استعداد باز هم‌ برخی‌ جمله‌ی‌«نمی‌توانم‌ موفق‌ شوم‌»را به‌ کار می‌گیرند. یا«نمی‌توانم‌ از عهده‌ی‌ چند کتاب‌ انگشت‌ شمار برآیم‌» ، یا«نمی‌توانم‌ از این‌ مانع‌ ناچیز عبور کنم‌»‌. یا فکر می‌کنم‌ نتوانم‌ از فلان‌ آزمون‌ یا مصاحبه‌ موفق‌ بیرون‌ آیم‌ و ...

پاسخ‌ این‌ سؤال‌ را باید کسانی‌ بدهند که‌ آن‌ نمی‌توانم‌ها را به‌ کار می‌گیرند. ولی‌ یک‌ جواب‌ کوچک‌هم‌ من‌ می‌دهم‌،

آنهایی که می گویند نمی توانم ناتوان نیستند بلکه توانایی‌های‌ خودشان‌ را نمی‌شناسند.

4 ـ پیروزی‌ یعنی‌ هدف‌ مند زندگی‌ کردن‌:

برخی‌ها از دید روان‌ شناسی‌، پیروزی‌ و موفقیت‌ را داشتن‌ هدف‌ مناسب‌ و رسیدن‌ به‌ آن‌ تعریف‌ می‌کنند. البته‌ می‌توان‌ اهداف‌ را از چندین‌ بعد طبقه‌بندی‌ نمود مثل‌ اهداف‌ مناسب‌، اهداف‌ خیالی‌، اهداف‌ بسیار بزرگ‌، اهداف‌ ناچیز و بسیار کوچک‌ و ... لازم‌ است‌ این‌ نکته‌ را فراموش‌ نکنید گاهاً بی‌هدفی‌ بسیار شایسته‌تر از داشتن‌ اهداف‌ خیالی‌ و بسیار بزرگ‌ است‌. چون‌ در حالت‌ بی‌هدفی‌ هر چند پیروزی‌ نیست‌ ولی‌ اراده‌ و اعتماد به‌ نفس‌ و عزت‌ نفس‌ انسان‌ به‌ اندازه‌ موقعیتی‌ که‌ در آن‌، اهداف‌ بسیار بزرگی‌ که‌ شخص‌ ناتوان‌ در رسیدن‌ به‌ آن‌ است‌، آسیب‌ نمی‌بیند.

اهداف‌ متناسب‌ با توان‌، استعداد، موقعیت‌، محدودیت‌ها و شرایط‌ زندگی‌تان‌ در نظر بگیرید و خود را در مسیر رسیدن‌ به‌ آن‌ها قرار دهید.

اهداف‌ را به‌ سه‌ دسته‌ تقسیم‌ می‌شوندکه‌ عبارتند از: اهداف‌ غائی‌، اهداف‌ میانی‌ و اهداف‌ فعلی‌ یا کوتاه‌ مدت‌ و انسان‌ موفق‌ آن‌ است‌ که‌ برای‌ رسیدن‌ به‌ اهداف‌ خود از هر سه‌ استفاده‌ نماید.

برای‌ مثال‌ موفقیت‌ آزمون یک‌ هدف‌ غائی‌ است‌ که‌ فرد برای‌ رسیدن‌ به‌ آن‌، اهداف‌ میان‌ مدتی‌ در نظر می‌گیرد مثلاً:

در آزمون‌های‌ آزمایشی‌ شرکت‌ می‌کند.

برنامه‌های‌ سه‌ ماهه‌ یا چند ماهه‌ برای‌ خود تدوین‌ می‌کند.

در صورت‌ نیاز از کلاس‌های‌ تقویتی‌ استفاده‌ می‌کند.

تحت‌ نظر یک‌ مرکز مشاوره‌ی‌ مورد اعتماد به‌ حل‌ مشکلات‌ روحی‌ و روانی‌ احتمالی‌ خود می‌پردازد.

در نهایت‌ برای‌ رسیدن‌ به‌ اهداف‌ میان‌ مدت‌، لازم‌ است‌ اهداف‌ کوتاه‌ مدت‌ و آنی‌ در نظر گرفته‌ شود. مانند مراجعه‌ به‌ مراکز مشاوره‌، ثبت‌ نام‌ در کنکور آزمایشی‌ و شرکت‌ در آزمون‌های‌ آن‌ها، اجرای‌ برنامه‌های‌ روزانه‌ و هفتگی‌، شرکت‌ در کلاس‌های‌ کلاس‌های‌ تقویتی‌ و مطالعه‌ دروس‌ ، داشتن‌ برنامه‌ روزانه‌ و اجرای‌ آن‌.

بنابراین‌ با تدوین‌ اهداف‌ (کوتاه‌ مدت‌ ) فرد می‌تواند به‌ اهداف‌ میان‌ مدت‌ دست‌ یافته‌ و بالاخره‌ بعد از دست‌ یافتن‌ به‌ «اهداف‌ میانی‌» او به‌ هدف‌ غائی‌ خود خواهد رسید.

5 ـ پیروزی‌ یعنی‌ داشتن‌ رفتارهای‌ مسئولانه‌ و قبول‌ مسئولیت‌:

مسئولانه‌ رفتار کردن‌ یعنی‌ نسبت‌ ندادن‌ عواقب‌ و نتایج‌ اعمال‌ و رفتارهای‌ خود به‌ عوامل‌ بیرونی‌ و دیگران‌. انسان‌های‌ موفق‌ علل‌ و عوامل‌ موفقیت‌ها و شکست‌هایشان‌ را می‌شناسند. موفقیت‌هایشان‌ را که‌ خودشان‌ عامل‌اش‌ بوده‌اند به‌ دیگران‌ و عوامل‌ بیرونی‌ نسبت‌ نمی‌دهند. و برعکس‌ مسئولیت‌ شکست‌ها و ضعف‌هایشان‌ را هم‌ می‌پذیرند.

از طرف‌ دیگر قبول‌ مسئولیت‌ یعنی‌ فرار نکردن‌ از قبول‌ برخی‌ امور، زیر بار برخی‌ کارها و فشارهای‌ ناشی‌ از آن‌ رفتن‌ و شانه‌ خالی‌ نکردن‌ از وظایف‌ زندگی‌ و سختی‌های‌ زندگی‌، انسان‌های‌ موفق‌ در خودشان‌ احساس‌ برتری‌ و اقتدار دارند و این‌ احساس‌ را از طریق‌ قبول‌ مسئولیت‌ها، درگیری‌ با زندگی‌ و عهده‌دار شدن‌ وظایف‌ و انجام‌ آن‌ها در زندگی‌ و مشاهده‌ی‌ موفقیت‌ها و عواقب‌ تلاش‌های‌ خود و ... به‌ دست‌ آورده‌اند. پس‌ شما هم‌ برای‌ رسیدن‌ به‌ پیروزی‌ بهتر است‌ عهده‌دار وظایف‌ و نقش‌ها و مسئولیت‌ها و پذیرش‌ سختی‌های‌ آن‌ها باشید.

6 ـ پیروزی‌ یعنی‌ محبت‌ کردن‌، صمیمیت‌ و هم‌ کاری‌ و دوستی‌ با دیگران‌:

انسان‌ در زندگی‌اش‌ جدا از دیگران‌ در نظر گرفته‌ نمی‌شود. هر چند در خیلی‌ از تصمیمات‌ زندگی‌ ممکن‌ است‌ فرد احساس‌ کند، فقط‌ تلاش‌های‌ فردی‌ و پشت‌ کارش‌ باعث‌ رسیدن‌ به‌ اهداف‌اش‌ خواهد شد. امّا در این‌ تلاش‌ چگونگی‌ ارتباط‌ با دیگران‌، افراد خانواده‌، دوستان‌ و فامیل‌ و حتی‌ همه‌ی‌ مردم‌ که‌ به‌ نوعی‌ با آن‌ها ارتباط‌ داریم‌، نقش‌ به‌سزایی‌ دارند.

در محیط‌ خانه‌، کتاب‌ خانه‌ یا در هر محیطی‌ که‌ شما برای‌ رسیدن‌ به‌ موفقیت‌ تلاش‌ می‌کنید حضور دیگران‌، صدای‌دیگران‌ می‌تواند سه‌ نوع‌ احساس‌ را ایجاد کند.

1 ـ احساس‌ خوشایند (شادی‌، لذت‌، خنده‌، رضایت‌ و ...).

2 ـ احساس‌ ناخوشایند (نفرت‌، خشم‌، عصبانیت‌، ناراحتی‌ و ...).

3 ـحالت‌ خنثی‌ و بی‌اثر.

بوجود آمدن‌ احساس‌های‌ ناخوشایند از انرژی‌ روانی‌، دقت‌ و تمرکز و شادابی‌ شما در فعالیت‌ می‌کاهد و برعکس‌ احساس‌های‌ خوشایند به‌ انرژی‌ روانی‌تان‌ می‌افزاید و در نهایت‌ روی‌ فعالیت‌های‌ شما اثر مثبت‌ می‌گذارد.

پس‌ بهتر است‌ با دیگران‌ رابطه‌ صمیمانه‌ و دوستانه‌ برقرار کنید و محبت‌ و روحیه‌ی‌ هم‌کاری‌ را ایجاد کنید و اگر نمی‌توانید یا نمی‌خواهید حداقل‌ از عکس‌ آن‌ بپرهیزید.

برای‌ این‌ کار شما نیاز به‌ یک‌ خانه‌ تکانی‌ عاطفی‌ و روانی‌ دارید، سعی‌ کنید تمام‌ ناراحتی‌ها، عقده‌ها و دل‌خوری‌ها و عصبانیت‌های‌ خودتان‌ را در مورد تمام‌ انسان‌ها از دل‌ و حافظه‌ی‌تان‌ پاک‌ کنید. و این‌ کار را در درجه‌ی‌ اوّل‌ به‌ خاطر آرامش‌ خودتان‌ انجام‌ دهید و در درجه‌ی‌ دوّم‌ به‌ خاطر دیگران‌ و برای‌ بهبود روابط‌ خود با دیگران‌. که‌ آن‌ هم‌ در نهایت‌ به‌ خودتان‌ باز می‌گردد.

انسان‌های‌ موفق‌ از این‌ طریق‌ توانسته‌اند از هدر رفتن‌ بسیاری‌ از انرژی‌های‌ روانی‌ خود جلوگیری‌ کنند و با دلی‌ آرام‌ و روحیه‌ای‌ سرشار از شادی‌ و لذت‌ و رضایت‌ به‌ تلاش‌ پر موفق‌شان‌ ادامه‌ دهند.

7 ـ انسان‌های‌ پیروز زندگی‌ پویادارند:

پویا بودن یعنی‌ علاقه‌ و شور و اشتیاق‌ در کل‌ وجود انسان‌، برخی‌ از انسان‌ها در تمام‌ امورات‌ زندگی‌شان‌ اشتیاق‌ و علاقه‌ و شور و نشاط‌ را دارند، هیچ‌کاری‌ را با سستی‌ و حالت‌های‌ کسالت‌ و بی‌میلی‌ شروع‌ نمی‌کنند، عشق‌ به‌ همه‌ چیز دارند. حتی‌ از ساده‌ترین‌ فعالیت‌ زندگی‌ مثل‌ نگاه‌ کردن‌ یا راه‌ رفتن‌ یا آب‌ خوردن‌ یا ... گرفته‌ تا پیچیده‌ترین‌ فعالیت‌ زندگی‌ مثل‌ مطالعه‌، تفکر و ... را طوری‌ انجام‌ می‌دهند مثل‌ این‌ که‌ تشنه‌ی‌ انجام‌ آن‌ هستند.

در این‌ ارتباط‌ شعار زندگی‌ انسان‌های‌ پیروزمند این‌ است‌،

یا کاری‌ را انجام‌ نده‌ و یا اگر آن‌ را انجام‌ دادی‌ با تمام‌ وجود و با شوق‌ و علاقه‌ و با جدیت‌ و نشاط‌ کامل‌ انجام‌ بده‌.

لذت‌ روانی‌ انسان‌ از زندگی‌ و امورات‌ زندگی‌ در مقابل‌ غلبه‌ بر خستگی‌ و احساس‌ نارضایتی‌ از زندگی‌ و فعالیت‌های‌ روزمره‌ و تلاش‌ها به‌ این‌ اصل‌ یعنی‌ زندگی‌ پویا وابسته‌ است‌. پس‌ هر کاری‌ را که‌ شروع‌ می‌کنید، هر تصمیمی‌ را که‌ اتخاذ نموده‌اید، هر مسیری‌ را که‌ شروع‌ کرده‌اید، خلاصه‌ هر فعالیت‌ و کاری‌ حتی‌ امورات‌ بسیار جزئی‌ را که‌ می‌خواهید انجام‌ دهید، آن‌ چنان‌ قدم‌ بردارید، که‌ گویی‌ تشنه‌ی‌ آن‌ هستید و با تمام‌ وجود به‌ آن‌ علاقه‌ دارید و به‌ آن‌ عشق‌ می‌ورزید.

8 ـ زندگی‌ توأم‌ با برنامه‌:

داشتن‌ برنامه‌ یعنی‌ تزریق‌ نظم‌ به‌ زندگی‌، یعنی‌ استفاده‌ به‌ جا و درستاز اوقات‌، یعنی‌ استفاده‌ حداکثر از حداقل‌ زمان‌ و اوقات‌ در زندگی‌، یعنی‌ رهایی‌ از هر چه‌ پیش‌آید خوش‌ آیدها، یعنی‌ نتیجه‌ گرفتن‌ از تلاش‌ها، یعنی‌ رهایی‌ از سرزنش‌های‌ خود، یعنی‌ رهایی‌ از پوچی‌ و بی‌هدفی‌ و سرگردانی‌ و ...

البته‌ وجود برنامه‌ یا برنامه‌ریزی‌ در زندگی‌ مفهوم‌اش‌ این‌ نیست‌ که‌ انسان‌ مانند یک‌ ابزار خود را اسیر یک‌ برنامه‌ یا برگ‌ کاغذ تحت‌ عنوان‌ برنامه‌ نماید و بر اساس‌ ساعات‌ و دقایق‌ تعیین‌ شده‌ در آن‌ حرکت‌ کند.

‌ برنامه‌ یعنی‌ اندیشه‌ی‌ قبل‌ از عمل‌وآگاهانه‌ و بر اساس‌ یکسری‌ اهداف‌، عمل‌ کردن‌ است‌.

برنامه‌ریزی‌ یعنی‌ هر کاری‌ را در جای‌ خود و به‌ موقع‌ انجام‌ دادن‌ و تقسیم‌ زمان‌ به‌ تمام‌ فعالیت‌های‌ روزمره‌ و مورد دلخواه‌ و مورد نیاز. و فدا نکردن‌ یک‌ فعالیت‌ مثل‌ مطالعه‌ یا تفریح‌ به‌ یک‌ فعالیت‌ دیگر مانند خواب‌.

انسان‌های‌ پیروز وقتی‌ صبح‌ بر می‌خیزند تا شب‌ می‌دانند چند ساعت‌ ورزش‌ دارند، چند مدت‌ مطالعه‌ و چقدر فعالیت‌ شغلی‌ و چه‌ میزان‌ خواب‌ و قدم‌ زدن‌ و ... و می‌دانند چه‌ فعالیت‌هایی‌ را در آن‌ روز باید انجام‌ دهند. و اوقات‌ از دست‌ رفته‌ی‌ شان‌ را به‌ حداقل‌ می‌رسانند و اگر نیاز نداشته‌ باشند و ضرورتی‌ نباشد، به‌ دوست‌شان‌ هم‌ زنگ‌ نمی‌زنند، از خانه‌ بی‌هدف‌ بیرون‌ نمی‌آیند، درِ خانه‌ کسی‌ را بدون‌ دلیل‌ نمی‌زنند و سرگردان‌ در خیابان‌ و پارک‌ آن‌ها را نمی‌توان‌ دید و اگر هم‌ در خیابان‌ یا در پارک‌ قدم‌ می‌زنند دلیلی‌ بر آن‌ دارند، آن‌ هم‌ رفع‌ یک‌ نیاز یا رفع‌ خستگی‌ و لذت‌ بردن‌ از زندگی‌ و محیط‌ و ایجاد تنوع‌ در زندگی‌ و آن‌ هم‌ در حد معقول‌ خواهد بود.

پس‌ اگر طالب‌ پیروزی‌ هستید:

خود را از سرگردانی‌ برهانید و نظم‌ را در زندگی‌ ایجاد کنید.

 

9 ـ برخورد مناسب‌ با شکست‌ها در زندگی‌:

در ارتباط‌ با شکست‌ها در زندگی‌ به‌ چند نکته‌ی‌ مهم‌ باید توجه‌ داشت‌:

اول‌ ـشکست‌ از زندگی‌ انسان‌ جدا شدنی‌ و حذف‌ شدنی‌ نیست‌. حتی‌ می‌توان‌ ادعا نمود که‌ شکست‌ و خطا و اشتباه‌ برای‌ انسان‌ یک‌ امر طبیعی‌ بوده‌ و جزئی‌ از زندگی‌ انسان‌ است‌.

دوم‌ ـوقتی‌ شکست‌ها وجود دارند پس‌ می‌توان‌ از آن‌ها درس‌ گرفت‌ تجربه‌ کسب‌ نمود، آن‌ها را به‌ حداقل‌ رسانید و از تکرار آن‌ها جلوگیری‌ نمود.

سوم‌ ـاین‌ که‌ انسان‌ها با شکست‌هایشان‌ برخوردهای‌ متفاوتی‌ دارند. برخی‌ از انسان‌ها از شکست‌ عبرت‌ می‌گیرند و همان‌ شکست‌ نیرو و انگیزه‌ای‌ را در فرد برای‌ جبران‌ آن‌ و کسب‌ پیروزی‌های‌ بزرگ‌تر ایجاد می‌کند. این‌ قبیل‌ افراد هراسی‌ از شکست‌ ندارند، هیچ‌ وقت‌ تسلیم‌ آن‌ها نمی‌شوند. و ذره‌ای‌ ناامیدی‌ و یأس‌ را در خود ایجاد نمی‌کنند. امّا بر عکس‌ برخی‌ از انسان‌ها واکنش‌ ناامیدی‌ و یأس‌ و کناره‌گیری‌ و تسلیم‌ را پیشه‌ی‌ خود می‌سازند و از تلاش‌ و جبران‌ آن‌ باز می‌مانند.

باید توجه‌ داشت‌ که‌ خیلی‌ از شکست‌ها زائیده‌ی‌ خود انسان‌ نیست‌. هیچ‌ فردی‌ عمداً نمی‌خواهد شکست‌ بخورد. گاهاً شرایط‌ و موقعیت‌ها و کمبودها و محدودیت‌ها و موانع‌ بیرونی‌ باعث‌ شکست‌ انسان‌ می‌شود. البته‌ خیلی‌ از شکست‌ها هم‌ ممکن‌ است‌ به‌ خود فرد بازگردند. لذا بهترین‌ عکس‌العمل‌ در برابر شکست‌های‌ زندگی‌ پس‌ از عادی‌ دانستن‌ آن‌ها، ریشه‌یابی‌ و تأمل‌ درباره‌ چرائی‌ آن‌ است‌.

ریشه‌یابی‌ و یا بررسی‌ چرائی‌ها به‌ خاطر سرزنش‌ خود نیست‌ بلکه‌ به‌ خاطر تلاش‌ برای‌ جبران‌ و پیش‌گیری‌ از تکرار نشدن‌ آن‌هاست‌.

پس‌ این‌ مطلب‌ را فراموش‌ نکنید، پیروزی‌ بدون‌ شکست‌ معنا و مفهومی‌ ندارد، پس‌ تلاش‌ کنید و از شکست‌ها نهراسید و آن‌ها را خوب‌ تحلیل‌ کنید و واکنش‌ مناسب‌ با آن‌ها داشته‌ باشید، مطمئناً پیروزی‌ از آن‌ شماست‌.

10 ـ مثبت‌ نگری‌ را پیشه‌ی‌ خود سازید:

مثبت‌ نگری‌ یعنی‌ یک‌ تلاش‌ آگاهانه‌ و ارادی‌ در جهت‌ تشخیص‌ و درک‌ زیبایی‌ها و قوت‌ها در خود و محیط‌ پیرامون‌ خود. در مقابل‌ آن‌ بدبینی‌ قرار دارد که‌ افراد گرفتار به‌ آن‌ از تمام‌ عالم‌ تنها بدی‌ها و ضعف‌ها و کاستی‌ها را می‌بینند. البته‌ در کنار این‌ دو واقع‌بینی‌ و دید انتقادی‌ (در مفهوم‌ صحیح‌ آن‌) نیز وجود دارد که‌ خیلی‌ پسندیده‌ است‌.

یکی‌ از آفت‌های‌ مهم‌ در دوره‌ نوجوانی‌ و جوانی‌ حساسیت‌ فرد نسبت‌ به‌ معایب‌ و کاستی‌های‌ خود و محیط‌ زندگی‌ و بزرگ‌ نمودن‌ آن‌ها و مقایسه‌ی‌ آن‌ها با قوت‌ها و امتیازات‌ دیگران‌ در همان‌ زمینه‌ می‌باشد.

خودتان‌ را وقتی‌ تماشا می‌کنید، به‌ یک‌ محیط‌ و تصویر و اثر که‌ نظری‌ می‌افکنید یا می‌اندیشید در درجه‌ی‌ اوّل‌ زیبایی‌ها را ببینید و به‌ دنبال‌ قوت‌ها و زیبایی‌های‌ آن‌ باشید. مطمئناً تغییر مثبت‌ آن‌ را در جسم‌ و درون‌ خود خواهید دید.

پس‌ هرچه‌ زودتر تصمیم‌ بگیرید، اگر می‌خواهید پیروزمند شوید.

زیبا شناس‌ و زیبا نگر باشید.

11 ـ از خودتان‌ شناخت‌ درستی‌ داشته‌ باشید:

انسان‌های‌ پیروز از خودشان‌ تعریف‌ درستی‌ دارند و قوت‌ها و ضعف‌ها و معایب‌ خودشان‌ را به‌ طور واقع‌بینانه‌ می‌شناسند. از استعدادها و توانایی‌های‌ خود شناخت‌ صحیحی‌ دارند. در زمینه‌هایی‌ که‌ ضعف‌ دارند بر اساس‌ این‌ خودشناسی‌ تصمیم‌ نمی‌گیرند و وارد نمی‌شوند و اگر وارد شدند با احتیاط‌ کامل‌ وارد می‌شوند و قدم‌ بر می‌دارند. در رابطه‌ با دیگران‌ به‌ ویژه‌ در برابر انتقادهای‌ سازنده‌ی‌ آن‌ها مقاومت‌ ندارند. چون‌ ممکن‌ است‌ برخی‌ از صفات‌ و ویژگی‌های‌مان‌ را دیگران‌ بدانند و ما خودمان‌ از آن‌ها غافل‌ باشیم‌.

12 ـ انسان‌های‌ موفق‌ از عزت‌ نفس‌ یا خود ارزیابی‌ مثبت‌ برخوردارند:

برای‌ رسیدن‌ به‌ این‌ وضعیت‌، انسان‌های‌ موفق‌ از برتری‌ها و امتیازات‌ خودشان‌ شناخت‌ دارند. و شما هم‌ اگر می‌خواهید به‌ آن‌ برسید کافی‌ است‌ با خودتان‌ دوست‌ شوید و با خود آشتی‌ کرده‌ و دست‌ از دشمنی‌ و کینه‌ نسبت‌ به‌ خود بردارید و خودتان‌ را از محکمه‌ی‌ ناعادلانه‌ خودتان‌ نجات‌ دهید. علاوه‌ بر آن‌ راههای‌ زیر می‌تواند شما را در رسیدن‌ به‌ عزت‌ نفس‌ بالا یاری‌ دهد:

ـ فهرستی‌ از توان‌مندی‌ها و ویژگی‌های‌ خود تهیه‌ کنید.

ـ خود را با دیگران‌ کم‌تر مقایسه‌ کنید. به‌ ویژه‌ ضعف‌ خود را با قوت‌ دیگران‌ مقایسه‌ نکنید.

ـ این‌ مطلب‌ را بپذیرید که‌ هر انسان‌ ضعفی‌ دارد و قوتی‌.

ـ به‌ سر و وضع‌ و آراستگی‌ ظاهر خود به‌ طور شایسته‌ و مناسب‌ برسید.

ـ از دیگران‌ بخواهید قوت‌ها و امتیازات‌ و برتری‌های‌ شما را برایتان‌ بگویند.

ـ و ...

13 ـ روش‌ اسنادی‌ (نسب‌ دادن‌) خودتان‌ را خوب‌ بشناسید و از آن‌ها به‌ طور شایسته‌ استفاده‌ کنید:

منظور از اسنادها، این‌ است‌ که‌ هر فرد موفقیت‌ها، شکست‌ها و نتایج‌ تلاش‌هایش‌ را به‌ عوامل‌ مختلف‌ نسبت‌ می‌دهد. ممکن‌ است‌ فردی‌ موفقیت‌ خودش‌ را به‌ شانس‌ خوب‌ و شکست‌اش‌ را به‌ بد شانسی‌ نسبت‌ دهد و یا ممکن‌ است‌ دیگری‌ به‌ عوامل‌ محیط‌، دیگران‌ نسبت‌ دهد و برخی‌ هم‌ به‌ لیاقت‌ و شایستگی‌ خودشان‌ یا برعکس‌ به‌ بی‌لیاقتی‌ و ناتوانی‌ خودشان‌. شما از کدام‌ دسته‌ هستید؟ عوامل‌ اسنادی‌ یا اسنادها به‌ دو دسته‌ کلی‌ بیرونی‌ و درونی‌ تقسیم‌ می‌شوند. در عوامل‌ بیرونی‌ دیگران‌، افراد خانواده‌، دوستان‌، اقبال‌ و شانس‌ و شرایط‌ جوی‌ و محیطی‌ و طبیعی‌ و موانع‌ و تسهیل‌ کننده‌های‌ بیرونی‌ قرار دارند. و در عوامل‌ درونی‌ لیاقت‌، توانایی‌، تلاش‌ و پشت‌ کار، تعقل‌ و تصمیم‌گیری‌ درست‌ و برعکس‌ بی‌لیاقتی‌ و ناتوانی‌ و بی‌تفاوتی‌ و تنبلی‌ و ... که‌ به‌ خود فرد مربوط‌ می‌شوند قرار دارند.

انسان‌ موفق‌ به‌ دلیل‌ خودشناسی‌ قوی‌ و در نظر گرفتن‌ سایر صفات‌ از این‌ اسنادها به‌ نحو شایسته‌ استفاده‌ می‌کنند. موفقیت‌هایی‌ را که‌ در سایه‌ تلاش‌ و زحمت‌ و پشت‌ کار فراوان‌ و با تدبیر خودشان‌ و ... به‌ دست‌ آورده‌اند آن‌ها را به‌ دیگران‌ و شانس‌ و اقبال‌ و ... نسبت‌ نمی‌دهند و از این‌ طریق‌ احساس‌ اقتدار و لیاقت‌ و شایستگی‌ را در خودشان‌ تقویت‌ می‌کنند. و در مقابل‌ افراد پیروزمند شکست‌هایشان‌ را که‌ ناشی‌ از عوامل‌ بیرونی‌ و شرایط‌ و موانع‌ اجتماعی‌ است‌ به‌ خودشان‌ و به‌ بی‌لیاقتی‌شان‌ نسبت‌ نمی‌دهند. پس‌ اسنادها را در مورد خودتان‌ خوب‌ بشناسید و از آن‌ها به‌ طور معقول‌ و واقع‌بینانه‌ استفاده‌ کنید.

14 ـ پیروزمندان‌ برای‌ کارها و تصمیمات‌ خودشان‌ دلایل‌ و انگیزه‌های‌ محکمی‌ دارند:

انسان‌های‌ موفق‌ ارزش‌ و اعتبار والای‌ موفقیت‌ها و تلاش‌های‌ خودشان‌ را با محرک‌ها و علل‌ کوچک‌ مثل‌ رقابت‌ با همسالان‌، هم‌چشمی‌ با فامیل‌، زهر چشم‌ دادن‌ به‌ دیگران‌، اثبات‌ توانایی‌ خود به‌ دیگران‌، مورد تشویق‌ قرار گرفتن‌ از سوی‌ دیگران‌ و گریز از تنبیه‌ دیگران‌ و ... معامله‌ نمی‌کنند. چرا که‌ تلاش‌هایشان‌ را در درجه‌ی‌ اوّل‌ به‌ خاطر خودشان‌ و اهداف‌ متعالی‌شان‌ و رسیدن‌ به‌ کمال‌ و رسیدن‌ به‌ جایی‌ که‌ باید برسند و ... انجام‌ می‌دهند و در درجات‌ بعدی‌ برخی‌ محرک‌ها را در نظر می‌گیرند.

فرض‌ کنید داوطلب‌ وکالت تمام‌ سعی‌ و تلاش‌ خود را به‌ کار می‌گیرد تا قبول‌ شود چون‌ همکلاسی اش‌ سال‌ گذشته‌ قبول‌ شده‌، یا پدر و مادرش‌ پافشاری‌ می‌کنند که‌ قبول‌ شود، یا قول‌ خرید دفتر، اتومبیل‌ و ... در قبال‌ قبولی‌اش‌ داده‌ شده‌ است‌. هرچند این‌ها هم‌ عوامل‌ اثر گذار هستند ولی‌ بی‌انصافی‌ است‌ که‌ لذت‌ درونی‌ و فردی‌ داوطلب‌ و اهداف‌ متعالی‌اش‌ را از قبول‌ شدن‌ در دانشگاه‌ و رشته‌ مورد دلخواه‌ و رشد و تکامل‌اش‌، صرفاً با عوامل‌جزئی‌ و بیرونی‌ یاد شده‌ معامله‌ شود. پس‌ برای‌ تمام‌ فعالیت‌ها و تلاش‌های‌ خودتان‌ در درجه‌ی‌ اول‌ انگیزه‌ و چرایی‌ محکم‌ و اصولی‌ داشته‌ باشید تا موفقیت‌تان‌ تضمین‌ گردد.

15 ـ انسان‌های‌ پیروزمند به‌ موفقیت‌ و پیروزی‌شان‌ امیدوار و خوش‌بین‌ بوده‌اند:

سعی‌ کنید آینده‌ی‌ موفق‌ و درخشان‌ را در مورد اهداف‌ و تلاش‌های‌ خودتان‌، از قبل‌ حس‌ کنید و آن‌ها را لمس‌ کنید. از احساسات‌ یأس‌ و ناامیدی‌، ترس‌ و دودلی‌ نسبت‌ به‌ خود و آینده‌ی‌تان‌، خود را دور سازید چرا که‌ این‌ احساسات‌ مانع‌ تلاش‌ها و فعالیت‌های‌ شما هستند. تنبلی‌ و سستی‌ و احساس‌ خستگی‌ را در شما تداعی‌ خواهند نمود.

16 ـ انسان‌های‌ پیروزمند از توانستن‌ و خواستن‌ خوب‌ بهره‌ می‌گیرند:

بسیاری‌ از موفقیت‌ها و شکست‌های‌ انسان‌ها به‌ تصویر ذهنی‌ هر فرد از خودش‌ باز می‌گردد. کسانی‌ که‌ تصورات‌ ذهنی‌ مانند ناتوانی‌، ناشایست‌ بودن‌، بی‌لیاقت‌ بودن‌ از خود دارند، دنبال‌ بسیاری‌ از تصمیمات‌ و تلاش‌هایی‌ که‌ در صورت‌ انجام‌شان‌ موفقیت‌ در انتظارشان‌ بوده‌، نمی‌روند. یکی‌ از این‌ تصویرهای‌ ذهنی‌ توانستن‌ است‌ که‌ نیروی‌ مضاعفی‌ در دارنده‌ی‌ خود ایجاد می‌کند و او را به‌ سمت‌ پیروزی‌ هدایت‌ می‌کند و دیگری‌ هم‌ خواستن‌ است‌ که‌ انگیزه‌ بسیار قوی‌ برای‌ تلاش‌ها و موفقیت‌هاست‌. پس‌ این‌ نکته‌ را در نظر داشته‌ باشید که‌ می‌توانید پس‌ باید بخواهید. در این‌ ارتباط‌ یک‌ چرخه‌ یا دور توانستن‌ در دو بعد مثبت‌ و منفی‌ و یک‌ چرخه‌ یا دور خواستن‌ در دو بعد مثبت‌ و منفی‌ مطرح‌ می‌شود که‌ در صفحه‌ بعد ترسیم‌ شده‌ است‌. سعی‌ کنید دور خواستن‌ و توانستن‌ خودتان‌ را با موارد پیشنهادی‌ تطبیق‌ دهید.

انسان‌های‌ موفق‌ در تمام‌ تصمیمات‌ و موفقیت‌هایشان‌ خودشان‌ را در دور لازم‌ توانستن‌ و خواستن‌ قرار داده‌ و می‌دهند. و از دور باطل‌ هر کدام‌ از آن‌ها پیش‌گیری‌ می‌کنند. پس‌ می‌توان‌ ادعا نمود توانستن‌ و خواستن‌ مناسب‌ مساوی‌ است‌ با پیروزی‌.

17 ـ انسان‌های‌ موفق‌ راننده‌ی‌ اتومبیل‌ زندگی‌شان‌ هستند نه‌ مسافر آن‌:

برخی‌ از انسان‌ها سوار اتومبیل‌ زندگی‌شان‌ هستند که‌ فرمان‌ و کنترل‌ آن‌را در اختیار ندارند. و در این‌ فرایند، زندگی‌ آن‌ها را به‌ هر جایی‌ که‌ خودش‌ می‌خواهد می‌رساند چه‌ موفقیت‌ چه‌ شکست‌. امّا برعکس‌ برخی‌ از انسان‌ها (پیروزمندان‌) پشت‌ فرمان‌ اتومبیل‌ زندگی‌شان‌ هستند و خودشان‌ زندگی‌ خود را به‌ سمت‌ موفقیت‌ هدایت‌ می‌کنند. و جهت‌ حرکت‌ آن‌را از سمت‌ تاریکی‌ و دست‌اندازها و شکست‌ها باز می‌دارند.

در این‌ اصل‌ پیروزی‌ یعنی‌ خود رهبری‌، خود جهت‌ دهندگی‌، کنترل‌ بر رفتارها و حرکت‌ زندگی‌ خود و در کل‌ هدف‌مند زندگی‌ کردن‌ و رهایی‌ از وابستگی‌ها در کنار استفاده‌ از اصل‌ مشورت‌ در زندگی‌. و داشتن‌ برنامه‌ و برنامه‌ریزی‌ در زندگی‌. در نظر گرفتن‌ خواسته‌های‌ معقول‌ و مشخص‌ کردن‌ اولویت‌ها و حرکت‌ در سمت‌ رسیدن‌ به‌ اهداف‌ و نزدیکی‌ به‌ کمال‌ و رشد و ترقی‌.

18 ـ پیروزمندان‌ به‌ پیروزی‌شان‌ ایمان‌ داشته‌ و دارند:

چون‌ انسان‌های‌ موفق‌ خواسته‌اند و توانسته‌اند و به‌ خواسته‌ها و توانایی‌های‌ خود باور و اعتقاد درونی‌ و قلبی‌ داشته‌اند و در نهایت‌ بر اساس‌ آن‌ خواسته‌ها و توانسته‌ها و بر مبنای‌ آن‌ باورها و ایمان‌ به‌ پیروزی‌ به‌ موفقیت‌ها هم‌ رسیده‌اند.

19 ـ انسان‌های‌ موفق‌ عادت‌های‌ غلط‌شان‌ را شناسایی‌ می‌کنند و سعی‌ می‌کنند آن‌ها را از بین‌ ببرند:

هر نوع‌ عادتی‌، وابستگی‌ است‌ و وابستگی‌ هم‌ نشانه‌ی‌ ضعف‌ و ناتوانی‌ است‌. در عادت‌ و وابستگی‌ انسان‌ در اختیار مورد یا موارد عادت‌ قرار می‌گیرد در حالی‌ که‌ انسان‌ موفق‌ شرایط‌ را در اختیار خود دارد نه‌ این‌ که‌ خود را در اختیار آن‌ قرار دهد.

عادت‌های‌ کوچک‌ مثل‌ عادت‌ به‌ خواب‌ در ساعت‌ خاص‌، عادت‌ به‌ نوشیدن‌ چای‌ در زمان‌ خاص‌، عادت‌ به‌ کشیدن‌ سیگار یا هر نوع‌ عادت‌ در زندگی‌ اگر ادامه‌ یابد، ضعف‌ و ناتوانی‌ را در انسان‌ درونی‌ می‌کند. پس‌ سعی‌ کنید خودتان‌ را تسلیم‌ یک‌ سری‌ شرایط‌ نکنید و هر چیز را در اختیار خود داشته‌ باشید تا از این‌ طریق‌ احساس‌ اقتدار، برتری‌ و لیاقت‌ را در خود پرورش‌ دهید و بر اساس‌ توان‌ اراده‌ و اعتماد به‌ نفس‌ به‌ زندگی‌ پیروزمندانه‌ ادامه‌ دهید.

با آرزوی موفقیت شما : امیر علی جلیلی

نامه سرگشاده دکتر مهدی توکلی در خصوص ایرادات درس تجارت در آزمون وکالت 94

دانلود رایگان بسته تدریس صوتی مباحث حقوقی شرح لمعه

$
0
0

برای دریافتاینجاکلیک کنید . 

«تدریس شرح لمعه»
استاد وجدانی
(طلاق و وصیت) 

ردیفتوضیحاتدانلودحجم
(KB)
زمان
1
تدریس شرح لمعه - جلسه 1
7,19200:40:47
2
تدریس شرح لمعه - جلسه 2
7,82200:44:22
3
تدریس شرح لمعه - جلسه 3
5,01000:28:22
4
تدریس شرح لمعه - جلسه 4
6,55000:37:08
5
تدریس شرح لمعه - جلسه 5
7,38600:41:53
6
تدریس شرح لمعه - جلسه 6
7,71600:43:46
7
تدریس شرح لمعه - جلسه 7
6,77200:38:24
8
تدریس شرح لمعه - جلسه 8
6,36600:36:05
9
تدریس شرح لمعه - جلسه 9
7,20800:40:53
10
تدریس شرح لمعه - جلسه 10
7,41400:42:03
11
تدریس شرح لمعه - جلسه 11
7,79200:44:12
12
تدریس شرح لمعه - جلسه 12
10,15600:57:39
13
تدریس شرح لمعه - جلسه 13
8,11200:46:01
14
تدریس شرح لمعه - جلسه 14
9,60200:54:30
15
تدریس شرح لمعه - جلسه 15
8,16200:46:19
16
تدریس شرح لمعه - جلسه 16
6,85400:38:52
17
تدریس شرح لمعه - جلسه 17
8,06000:45:44
18
تدریس شرح لمعه - جلسه 18
7,75400:43:59
19
تدریس شرح لمعه - جلسه 19
6,74400:38:14
20
تدریس شرح لمعه - جلسه 20
7,80000:44:15
21
تدریس شرح لمعه - جلسه 21
6,36400:36:05
22
تدریس شرح لمعه - جلسه 22
8,09000:45:54
23
تدریس شرح لمعه - جلسه 23
6,54000:37:05
24
تدریس شرح لمعه - جلسه 24
8,63200:48:59
25
تدریس شرح لمعه - جلسه 25
8,10200:45:58
26
تدریس شرح لمعه - جلسه 26
8,21200:46:36
27
تدریس شرح لمعه - جلسه 27
7,97800:45:16
28
تدریس شرح لمعه - جلسه 28
8,91000:50:33
29
تدریس شرح لمعه - جلسه 29
8,27400:46:57
30
تدریس شرح لمعه - جلسه 30
7,73800:43:54
31
تدریس شرح لمعه - جلسه 31
7,11600:40:21
32
تدریس شرح لمعه - جلسه 32
7,44200:42:13
33
تدریس شرح لمعه - جلسه 33
8,10600:45:59
34
تدریس شرح لمعه - جلسه 34
8,89000:50:27
35
تدریس شرح لمعه - جلسه 35
7,26600:41:13
36
تدریس شرح لمعه - جلسه 36
8,43200:47:50
37
تدریس شرح لمعه - جلسه 37
8,65600:49:07
38
تدریس شرح لمعه - جلسه 38
8,44800:47:56
39
تدریس شرح لمعه - جلسه 39
7,97000:45:13
40
تدریس شرح لمعه - جلسه 40
6,55600:37:10
41
تدریس شرح لمعه - جلسه 41
7,26600:41:12
42
تدریس شرح لمعه - جلسه 42
7,61600:43:12
43
تدریس شرح لمعه - جلسه 43
8,05800:45:43
44
تدریس شرح لمعه - جلسه 44
7,69600:43:40


 «تدریس شرح لمعه»
استاد وجدانی
(جعاله، ظهار، ایلاء، لعان, اقرار) 

ردیفتوضیحاتدانلودحجم
(KB)
زمان
1
تدریس شرح لمعه - جلسه 1
5,87200:33:24
2
تدریس شرح لمعه - جلسه 2
5,71100:32:29
3
تدریس شرح لمعه - جلسه 3
6,79900:38:41
4
تدریس شرح لمعه - جلسه 4
6,91300:39:20
5
تدریس شرح لمعه - جلسه 5
6,92600:39:24
6
تدریس شرح لمعه - جلسه 6
7,70200:43:49
7
تدریس شرح لمعه - جلسه 7
8,01700:45:36
8
تدریس شرح لمعه - جلسه 8
7,93800:45:09
9
تدریس شرح لمعه - جلسه 9
7,89500:44:55
10
تدریس شرح لمعه - جلسه 10
7,23800:41:11
11
تدریس شرح لمعه - جلسه 11
6,42800:36:34
12
تدریس شرح لمعه - جلسه 12
7,07400:40:15
13
تدریس شرح لمعه - جلسه 13
7,34300:41:46
14
تدریس شرح لمعه - جلسه 14
7,16000:40:44
15
تدریس شرح لمعه - جلسه 15
8,29500:47:11
16
تدریس شرح لمعه - جلسه 16
8,48300:48:16
17
تدریس شرح لمعه - جلسه 17
9,13600:51:58
18
تدریس شرح لمعه - جلسه 18
7,57400:43:05
19
تدریس شرح لمعه - جلسه 19
8,29500:47:12
20
تدریس شرح لمعه - جلسه 20
9,31900:53:01
21
تدریس شرح لمعه - جلسه 21
8,07000:45:55
22
تدریس شرح لمعه - جلسه 22
7,34500:41:47
23
تدریس شرح لمعه - جلسه 23
7,87700:44:49
24
تدریس شرح لمعه - جلسه 24
7,24100:41:12
25
تدریس شرح لمعه - جلسه 25
7,26700:41:21
26
تدریس شرح لمعه - جلسه 26
6,56500:37:21
27
تدریس شرح لمعه - جلسه 27
6,72600:38:16
28
تدریس شرح لمعه - جلسه 28
8,51500:48:26
29
تدریس شرح لمعه - جلسه 29
8,09100:46:02
30
تدریس شرح لمعه - جلسه 30
7,57500:43:06
31
تدریس شرح لمعه - جلسه 31
7,21700:41:03
32
تدریس شرح لمعه - جلسه 32
7,41000:42:09
33
تدریس شرح لمعه - جلسه 33
7,64400:43:29
34
تدریس شرح لمعه - جلسه 34
7,04400:40:04
35
تدریس شرح لمعه - جلسه 35
7,43300:42:17
36
تدریس شرح لمعه - جلسه 36
7,49100:42:37
37
تدریس شرح لمعه - جلسه 37
7,81700:44:28
38
تدریس شرح لمعه - جلسه 38
4,45900:25:22
39
تدریس شرح لمعه - جلسه 39
8,33100:47:23
40
تدریس شرح لمعه - جلسه 40
6,97500:39:41
41
تدریس شرح لمعه - جلسه 41
7,33700:41:44
42
تدریس شرح لمعه - جلسه 42
7,62000:43:21
43
تدریس شرح لمعه - جلسه 43
8,50500:48:23
44
تدریس شرح لمعه - جلسه 44
7,33400:41:43

«تدریس شرح لمعه»
استاد وجدانی
(ادامه شرکه، مضاربه، ودیغه، عاریه، مزارعه، مساقات، اجاره، وکالت، شفعه) 

ردیفتوضیحاتدانلودحجم
(KB)
زمان
1
تدریس شرح لمعه - جلسه 1
7,27800:41:17
2
تدریس شرح لمعه - جلسه 2
7,61800:43:13
3
تدریس شرح لمعه - جلسه 3
7,24000:41:04
4
تدریس شرح لمعه - جلسه 4
7,97000:45:13
5
تدریس شرح لمعه - جلسه 5
7,26400:41:12
6
تدریس شرح لمعه - جلسه 6
7,53400:42:44
7
تدریس شرح لمعه - جلسه 7
7,20600:40:52
8
تدریس شرح لمعه - جلسه 8
6,95800:39:27
9
تدریس شرح لمعه - جلسه 9
9,02200:51:12
10
تدریس شرح لمعه - جلسه 10
7,66200:43:28
11
تدریس شرح لمعه - جلسه 11
7,74200:43:55
12
تدریس شرح لمعه - جلسه 12
6,79000:38:30
13
تدریس شرح لمعه - جلسه 13
6,67800:37:52
14
تدریس شرح لمعه - جلسه 14
8,86400:50:18
15
تدریس شرح لمعه - جلسه 15
7,63800:43:20
16
تدریس شرح لمعه - جلسه 16
9,70200:55:04
17
تدریس شرح لمعه - جلسه 17
6,82000:38:40
18
تدریس شرح لمعه - جلسه 18
8,89000:50:27
19
تدریس شرح لمعه - جلسه 19
8,48200:48:07
20
تدریس شرح لمعه - جلسه 20
7,63000:43:17
21
تدریس شرح لمعه - جلسه 21
7,15600:40:35
22
تدریس شرح لمعه - جلسه 22
7,36200:41:45
23
تدریس شرح لمعه - جلسه 23
8,57600:48:40
24
تدریس شرح لمعه - جلسه 24
6,68000:37:52
25
تدریس شرح لمعه - جلسه 25
7,96600:45:11
26
تدریس شرح لمعه - جلسه 26
5,30400:30:03
27
تدریس شرح لمعه - جلسه 27
6,47400:36:42
28
تدریس شرح لمعه - جلسه 28
9,30000:52:47
29
تدریس شرح لمعه - جلسه 29
6,10200:34:35
30
تدریس شرح لمعه - جلسه 30
4,23400:23:58
31
تدریس شرح لمعه - جلسه 31
7,02800:39:51
32
تدریس شرح لمعه - جلسه 32
5,10400:28:55
33
تدریس شرح لمعه - جلسه 33
5,96400:33:48
34
تدریس شرح لمعه - جلسه 34
5,31000:30:05
35
تدریس شرح لمعه - جلسه 35
6,68600:37:55
36
تدریس شرح لمعه - جلسه 36
9,17400:52:04
37
تدریس شرح لمعه - جلسه 37
6,83200:38:44
38
تدریس شرح لمعه - جلسه 38
6,95000:39:25
39
تدریس شرح لمعه - جلسه 39
6,99800:39:41
40
تدریس شرح لمعه - جلسه 40
7,25200:41:08
41
تدریس شرح لمعه - جلسه 41
6,73600:38:12
42
تدریس شرح لمعه - جلسه 42
7,66800:43:30
43
تدریس شرح لمعه - جلسه 43
6,91800:39:14
44
تدریس شرح لمعه - جلسه 44
9,14000:51:52
45
تدریس شرح لمعه - جلسه 45
8,07000:45:47
46
تدریس شرح لمعه - جلسه 46
7,50200:42:33
47
تدریس شرح لمعه - جلسه 47
8,76600:49:45
48
تدریس شرح لمعه - جلسه 48
5,18600:29:23

«تدریس شرح لمعه»
استاد وجدانی
(غصب، لقطه، احیاءالموت، صید و ذباحه)

ردیفتوضیحاتدانلودحجم
(KB)
زمان
1
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 1
7,21000:41:00
2
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 2
6,56200:37:19
3
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 3
7,61400:43:18
4
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 4
6,96400:39:36
5
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 5
7,00000:39:48
6
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 6
6,95700:39:34
7
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 7
7,68600:43:43
8
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 8
6,86800:39:04
9
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 9
7,50800:42:42
10
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 10
7,41000:42:08
11
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 11
6,75000:38:23
12
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 12
7,30700:41:33
13
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 13
6,51900:37:04
14
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 14
8,88200:50:31
15
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 15
8,94100:50:51
16
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 16
7,69600:43:46
17
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 17
7,00700:39:51
18
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 18
6,49200:36:55
19
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 19
7,91800:45:02
20
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 20
7,66100:43:34
21
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 21
5,03600:28:38
22
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 22
7,74300:44:02
23
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 23
7,43200:42:16
24
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 24
7,13100:40:33
25
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 25
8,24500:46:53
26
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت....) - جلسه 26
7,29700:41:30
27
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 27
7,73300:43:59
28
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 28
7,40000:42:05
29
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 29
6,49000:36:55
30
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 30
5,26900:29:58
31
تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 31
7,14400:40:38
32تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 328,54300:48:35
33تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 339,05400:51:30
34تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 347,19200:40:54
35تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 356,36500:36:12
36تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 366,92600:39:23
37تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 376,32800:35:59
38تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 387,59100:43:10
39تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 396,55400:37:16
40تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 407,05100:40:06
41تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 417,46900:42:28
42تدریس شرح لمعه (غصب، لقطه، احیاءالموت...) - جلسه 426,87800:39:07

  «تدریس شرح لمعه»
استاد وجدانی
(نکاح) 

ردیفتوضیحاتدانلودحجم
(KB)
زمان
1
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 1
7,00100:39:50
2
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 2
6,96600:39:38
3
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 3
7,29400:41:30
4
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 4
7,11200:40:27
5
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 5
7,44600:42:22
6
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 6
6,64600:37:48
7
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 7
7,08600:40:19
8
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 8
7,68300:43:43
9
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 9
6,91100:39:19
10
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 10
7,36500:41:54
11
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 11
7,62500:43:23
12
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 12
7,69000:43:45
13
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 13
9,72900:55:21
14
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 14
7,35000:41:49
15
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 15
6,42500:36:33
16
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 16
7,82800:44:32
17
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 17
7,42200:42:13
18
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 18
6,42200:36:32
19
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 19
1,58200:09:00
20
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 20
6,75900:38:27
21
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 21
7,33600:41:44
22
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 22
8,07400:45:56
23
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 23
6,67000:37:57
24
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 24
6,93900:39:28
25
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 25
6,72000:38:14
26
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 26
7,41800:42:12
27
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 27
7,26900:41:21
28
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 28
7,06400:40:11
29
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 29
7,38500:42:01
30
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 30
7,38700:42:01
31
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 31
6,71900:38:13
32
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 32
3,32300:18:54
33
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 33
6,76600:38:29
34
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 34
7,15600:40:43
35
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 35
8,00100:45:31
36
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 36
7,48200:42:34
37
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 37
6,71900:38:14
38
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 38
8,03800:45:44
39
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 39
6,83400:38:53
40
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 40
6,21800:35:22
41
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 41
6,85800:39:01
42
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 42
8,48200:48:15
43
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 43
6,68700:38:03
44
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 44
7,57400:43:05
45
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 45
7,50800:42:43
46
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 46
6,93400:39:27
47
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 47
7,46000:42:26
48
تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 48
8,65300:49:13
49تدریس شرح لمعه (نکاح) - جلسه 497,63200:43:25

«تدریس شرح لمعه»
استاد وجدانی
(ادامه نکاح) 

ردیفتوضیحاتدانلودحجم
(KB)
زمان
1
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 1
7,63100:43:24
2
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 2
7,31300:41:35
3
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 3
7,34300:41:46
4
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 4
7,27200:41:21
5
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 5
8,70000:49:29
6
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 6
7,79300:44:19
7
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 7
6,91200:39:19
8
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 8
7,32300:41:39
9
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 9
7,41800:42:11
10
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 10
7,07000:40:12
11
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 11
7,31700:41:37
12
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 12
7,84400:44:37
13
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 13
8,16300:46:26
14
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 14
7,06000:40:09
15
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 15
7,64100:43:27
16
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 16
7,26700:41:19
17
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 17
7,46900:42:29
18
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 18
7,10000:40:23
19
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 19
6,71500:38:11
20
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 20
7,61100:43:17
21
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 21
7,46500:42:27
22
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 22
7,30700:41:33
23
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 23
7,52500:42:48
24
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 24
6,85700:39:00
25
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 25
8,01600:45:35
26
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 26
7,43400:42:17
27
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 27
7,33300:41:42
28
تدریس شرح لمعه (ادامه نکاح) - جلسه 28
5,96000:33:54

«تدریس شرح لمعه»
استاد وجدانی
(ارث)

 
ردیفتوضیحاتدانلودحجم
(KB)
زمان
1
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 1
7,92300:45:04
2
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 2
6,09600:34:40
3
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 3
7,37400:41:56
4
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 4
6,25900:35:36
5
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 5
6,51200:37:02
6
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 6
8,39900:47:46
7
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 7
9,68300:55:04
8
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 8
6,16600:35:04
9
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 9
6,32900:35:59
10
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 10
6,20900:35:19
11
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 11
7,88100:44:49
12
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 12
2,56100:14:33
13
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 13
7,55200:42:57
14
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 14
3,45500:19:38
15
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 15
7,74000:44:01
16
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 16
2,65400:15:05
17
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 17
5,59600:31:49
18
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 18
9,39300:53:25
19
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 19
7,38800:42:01
20
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 20
8,31200:47:16
21
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 21
6,93500:39:26
22
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 22
7,81800:44:28
23
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 23
6,88200:39:08
24
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 24
7,15200:40:40
25
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 25
6,99600:39:47
26
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 26
6,39500:36:22
27
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 27
6,76200:38:27
28
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 28
6,71000:38:10
29
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 29
8,55400:48:39
30
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 30
7,72500:43:56
31
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 31
6,76900:38:30
32
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 32
6,71100:38:10
33
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 33
6,48300:36:52
34
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 34
6,40200:36:25
35
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 35
6,92700:39:24
36
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 36
2,44500:13:54
37
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 37
7,36100:41:52
38
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 38
7,34400:41:46
39
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 39
7,94000:45:09
40
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 40
7,24800:41:13
41
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 41
6,87200:39:05
42
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 42
7,16000:40:43
43
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 43
6,72300:38:14
44
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 44
5,66800:32:14
45
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 45
5,57600:31:42
46
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 46
8,15400:46:22
47
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 47
4,58700:26:05
48
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 48
7,62700:43:23
49
تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 49
7,22500:41:05
50تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 508,56800:48:44
51تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 519,19700:52:18
52تدریس شرح لمعه (ارث) - جلسه 527,10800:40:25

«تدریس شرح لمعه»
استاد وجدانی
(ادامه ارث، حدود)

 
ردیفتوضیحاتدانلودحجم
(KB)
زمان
1
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 1
8,07100:45:54
2
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 2
7,21600:41:02
3
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 3
6,98000:39:42
4
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 4
7,53400:42:51
5
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 5
6,77600:38:32
6
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 6
5,10200:29:01
7
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 7
7,16700:40:46
8
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 8
6,70200:38:07
9
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 9
7,31400:41:36
10
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 10
7,57200:43:04
11
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 11
7,21500:41:02
12
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 12
7,53600:42:51
13
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 13
7,05900:40:09
14
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 14
2,06400:11:44
15
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 15
7,28100:41:25
16
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 16
6,97300:39:39
17
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 17
6,71000:38:10
18
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 18
6,37100:36:14
19
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 19
6,96400:39:36
20
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 20
4,28300:24:21
21
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 21
6,35700:36:09
22
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 22
7,32900:41:41
23
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 23
6,51400:37:03
24
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 24
4,73800:26:56
25
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 25
9,73700:55:23
26
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 26
6,33500:36:02
27
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 27
7,52500:42:48
28
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 28
7,43300:42:16
29
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 29
7,59000:43:10
30
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 30
7,58500:43:08
31
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 31
7,13000:40:33
32
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 32
7,12700:40:32
33
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 33
7,31700:41:37
34
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 34
7,44300:42:20
35
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 35
6,55300:37:16
36
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 36
8,20500:46:40
37
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 37
7,00900:39:52
38
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 38
6,69600:38:05
39
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 39
6,62200:37:39
40
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 40
7,28700:41:26
41
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 41
6,69500:38:05
42
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 42
6,64800:37:48
43
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 43
6,54400:37:13
44
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 44
6,60800:37:35
45
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 45
6,69400:38:04
46
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 46
8,94400:50:52
47
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 47
6,64900:37:49
48
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 48
6,73800:38:19
49
تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 49
6,37200:36:14
50تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 506,18100:35:09
51تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 516,33500:36:02
52تدریس شرح لمعه (ادامه ارث، حدود) - جلسه 527,57400:43:04

«تدریس شرح لمعه»
استاد وجدانی
(قصاص، دیات)

 
ردیفتوضیحاتدانلودحجم
(KB)
زمان
1
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 1
7,00300:39:50
2
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 2
6,68400:38:01
3
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 3
5,23100:29:45
4
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 4
7,36200:41:52
5
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 5
6,91900:39:21
6
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 6
7,17300:40:48
7
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 7
7,10000:40:23
8
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 8
6,79100:38:37
9
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 9
1,92700:10:57
10
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 10
6,68000:37:59
11
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 11
5,88100:33:27
12
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 12
6,32600:35:58
13
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 13
80000:04:32
14
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 14
7,23100:41:07
15
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 15
6,26400:35:37
16
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 16
7,12100:40:30
17
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 17
6,66200:37:53
18
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 18
7,27000:41:21
19
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 19
6,53300:37:09
20
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 20
6,55200:37:15
21
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 21
7,15100:40:40
22
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 22
6,36700:36:12
23
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 23
4,99400:28:24
24
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 24
6,96800:39:38
25
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 25
7,44900:42:22
26
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 26
8,01300:45:34
27
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 27
8,12900:46:14
28
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 28
7,83900:44:35
29
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 29
6,12100:34:49
30
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 30
7,11800:40:29
31
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 31
6,81100:38:44
32
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 32
7,32900:41:41
33
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 33
5,83300:33:10
34
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 34
7,59100:43:10
35
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 35
5,21400:29:39
36
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 36
6,32500:35:58
37
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 37
6,45000:36:41
38
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 38
6,45100:36:41
39
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 39
6,82200:38:48
40
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 40
7,33700:41:44
41
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 41
6,90600:39:16
42
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 42
6,13400:34:53
43
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 43
1,76600:10:02
44
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 44
7,76800:44:11
45
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 45
7,45600:42:24
46
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 46
7,10800:40:25
47
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 47
6,79200:38:37
48
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 48
76400:04:20
49
تدریس شرح لمعه (قصاص، دیات) - جلسه 49
6,48400:36:52

آخرین اخبار و اطلاعات آزمون وکالت 95

$
0
0

آخرین اخبار مربوط به آزمون وکالت 95 (بروز رسانی 12 تیر 95)

(رنگ قرمز=تیتر خبر*رنگ آبی = متن خبر* رنگ سبز= توضیحات تکمیلی)

زمان ثبت نام آزمون وکالت معمولاَ دهه اول یا دوممهر ماهاست.

زمان برگزاری آزمون وکالت معمولاَ اولین جمعه  آذر ماهاست.

ظرفیتهای اعلام شده برای کانونها در سال 95 :

کد کانون

نام کانون

 

ظرفیت پذیرش

۱

مرکز شامل استانهای تهران، سمنان، یزد، هرمزگان و سیستان و بلوچستان

 

اعلام نشده سال گذشته جمعاً۱۰۰۰ نفر بود 

۲

آذربایجان شرقی

 

اعلام نشده سال گذشته ۹۰نفر بود.

۳

 

فارس و کهکیلویه و بویراحمد

 

اعلام نشده سال گذشته جمعاً۱۱۰نفر بود.

۴

اصفهان

 

اعلام نشده سال گذشته ۱۳۰نفر بود. 

 

۵

آذربایجان غربی

 

اعلام نشده سال گذشته ۴۴نفر بود.

۶

مازندران

 

۷۲ نفر

 

۷

خراسان رضوی, شمالی و جنوبی

 

105 نفرسال گذشته جمعاً ۶۰ نفربود

۸

گیلان

 

اعلام نشده سال گذشته ۵۰ نفر بود

۹

قزوین

اعلام نشده سال گذشته ۵۰ نفر بود

۱۰

خوزستان

 

اعلام نشده سال گذشته ۵۰ نفر بود

۱۱

کرمانشاه و ایلام

اعلام نشده سال گذشته ۵2 نفر بود

۱۲

همدان

15 نفر سال گذشته32 نفر بود

۱۳

قم

اعلام نشده سال گذشته ۳۰ نفر بود

۱۴

کردستان

 

اعلام نشده سال گذشته ۴۰ نفر بود

۱۵

گلستان

 

اعلام نشده سال گذشته ۴۵ نفربود

۱۶

اردبیل

اعلام نشده سال گذشته ۵۰ نفر بود

۱۷

مرکزی (اراک )

15 نفرسال گذشته ۲۵ نفربود

۱۸

بوشهر

اعلام نشده سال گذشته ۵۰ نفربود.

۱۹

زنجان

 

20 نفرسال گذشته ۳۵ نفر بود.

۲۰

لرستان

35 نفرسال گذشته ۳۵ نفربود

۲۱

کرمان

اعلام نشده سال گذشته ۴۰نفر بود

۲۲

البرز

80 نفرسال گذشته ۱۰۰نفر بود.

۲۳

چهارمحال و بختیاری

14 نفرسال گذشته ۲۰نفر بود.

(ظرفیت های اعلام شده با احتساب سهمیه ایثارگران میباشد و تغییر کد کانون پس از اولین ثبت نام به هیچ وجه ممکن نیست . بنابراین داوطلبان محترم باید با بررسی و مطالعه و دقت کامل اقدام به ثبت نام کنند در صورت ثبت نام مکرر، ثبت نام داوطلب کلا کان لم یکن تلقی خواهد شد.)

مواد امتحانی آزمون وکالت :

آزمون،کتبی ، یک مرحله ای ،به صورت تستی و ضرائب دروس آن به شرح ذیل میباشد:

ردیف

 نام دروس

 ضریب

 ۱

 

حقوق مدنی

 

 ۳

 

۲

 

آیین دادرسی مدنی

 

 

۳

۳

حقوق جزای عمومی و اختصاصی

 

 

 

۲

۴

آیین دادرسی کیفری

 

 

۲

۵

حقوق تجارت

 

 

۲

۶

اصول استنباط حقوق اسلامی

 

 

۱

شرایط شرکت در آزمون و اخذ پروانه کارآموزی وکالت طبق آخرین آگهی:

۳-۱ – تابعیت جمهوری اسلامی ایران.

۳-۲ – دارا بودن دانشنامه لیسانسیا بالاتر حقوق (از دانشکده های حقوق داخل یا خارج کشور که مورد تایید وزارت علوم,تحقیقات و فن آوری باشد)یا دانشنامه لیسانس فقه و مبانی حقوق اسلامی یا معادل آن از دروس حوزوی و دانشگاهی با تایید مرجع صالح.

تبصره ۱ : کسانی که فاقد مدرک کارشناسی حقوق, فقه و مبانی حقوق اسلامی یا معادل آن از دروس حوزوی و دانشگاهی با تایید مرجع صالح بوده و فقط دارای مدارک بالاتر آن هستند حق شرکت در آزمون را ندارند بنابراین از ارائه مدارک بالاتر به جز مدارک کارشناسی عنوان شده خودداری نمایند.

تبصره ۲ : مدرک معادل حوزوی مدرکی است که مورد تایید وزارت علوم ، تحقیقات و فن آوری باشد.

تبصره ۳: دارندگان مدارک کارشناسی ناپیوسته حقوق با مدرک کاردانی مرتبط به شرط آن که واحدهای دروس دوره کارشناسی حقوق را گذرانده باشند مجاز به شرکت در آزمون هستند .

۳-۳ – شرایط سنی : پروانه کارآموزی وکالت دادگستری در حوزه قضائی استان تهران فقط به کسانی داده می شود که هنگام ثبت نام سن آنها از چهل سال تمام بیشتر نباشد و برای سایر حوزه های قضائی پروانه کارآموزی به کسانی داده می شود که هنگام ثبت نام سن آنها ا ز پنجاه سال تمام بیشتر نباشد.

۳-۴ – برای اشخاصی پروانه کارآموزی صادر می شود که دارای شرایط مندرج در قوانین و مقررات ناظر بر وکالت باشند.

۴ – مدارک مورد نیاز جهت ثبت نام:

۴-۱ – اسکن تصویر مدرک تحصیلی لیسانس، منطبق با بند۲-۳ و تبصره های آن، بدون حاشیه‌های زاید و با فرمت jpg و با سایز حدود ۵۹۵ در ۸۴۲ pixels و با وضوح تصویری ۷۲ dpi .

تبصره ۱: متقاضیان از اسکن گواهی تعداد واحدهای گذرانده شده خودداری نمایند زیرا فقط گواهی فارغ التحصیلی یا دانشنامه مبنای مجوز شرکت در آزمون می باشد بنابراین دانشجویان ترم آخر و کسانی که در گواهی صادر شده توسط دانشگاه مربوط در مورد آنها کلمه”فارغ التحصیل” یا ” دانش آموخته ” قید نشده باشد حق شرکت در آزمون را نخواهند داشت.

تبصره ۲: دارندگان مدارک کارشناسی ناپیوسته می بایست علاوه بر مدرک کارشناسی ناپیوسته اسکن مدرک کاردانی خود را در قسمت مربوطه ارسال نمایند.

۴-۲- اسکن تصویر کارت یا گواهی پایان خدمت یا معافیت دائم بدون حاشیه‌های زاید و با فرمت jpg و با سایز حدود ۲۱۳ در ۳۱۲ pixels و با وضوح تصویری ۷۲ dpi .

تبصره: دارندگان معافیت های تحصیلی ،مربوط به دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و حوزه های علمیه و به طور کلی افراد فاقد گواهی پایان خدمت یا معافیت دائم ، تحت هیچ شرایطی حق شرکت در آزمون را نخواهند داشت.


۴-۳- هزینه ثبت نام هر سال متغیر است سال 94 هفتاد و پنج هزار تومان بود.

تبصره : واریز هزینه ثبت نام از طریق کارتهای بانکی عضو شبکه شتاب و سیستم آنلاین ثبت نام اینترنتی در زمان تعیین شده و سایت سازمان سنجش آموزش کشور و با توجه به بند ۱-۵ و۲-۵ این آگهی و دستورالعمل مقرر انجام خواهد گرفت .

۴-۴- اسکن عکس متقاضی

داوطلبان محترم می‌بایست تصویر عکس خود را که در سال جاری گرفته شده باشد، در اندازه های ۴×۳ جهت اسکن، بدون حاشیه‌های زاید و با فرمت jpg و با سایز حداقل ۲۰۰ در ۳۰۰ تا حداکثر ۳۰۰ در ۴۰۰ pixels تهیه نمایند و حجم فایل تهیه شده نباید از ۷۰ کیلو بایت بیشتر شود. همچنین تصویر داوطلب باید واضح، مشخص و فاقد اثر مهر و هر گونه منگنه باشد. حتی الامکان عکس ها سیاه و سفید یا در صورت رنگی بودن دارای زمینه سفید باشد.

۴-۵- داوطلبانی که دارای معلولیت( نابینایی و کم بینایی ) و ناتوانی جسمی – حرکتی از ناحیه دست می باشند صرفاً جهت استفاده از منشی در جلسه آزمون گواهی معلولیت و استفاده از منشی صادره از سازمان بهزیستی کشور را در قسمت مربوطه هنگام ثبت نام ارسال نمایند .لازم به ذکر است طبق قانون اخذ پروانه وکالت مصوب سال ۱۳۷۶ هیچ گونه سهمیه فوق العاده ای برای پذیرش این داوطلبان در آزمون وکالت در نظر گرفته نشده است و با ارائه این گواهی از نظر پذیرش در آزمون اولویتی برای فرد ارائه کننده ایجاد نخواهد شد.

۴-۶- سهمیه رزمندگان و ایثارگران

با توجه به تصویب قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، هر یک از داوطلبان متقاضی سهمیه رزمندگان و ایثارگران می توانند بر اساس شرایط خود در بندهای “الف” تا “ت” ، متقاضی استفاده از سهمیه شوند.

گزینش داوطلبان واجد شرایط براساس این قانون صورت می گیرد.

الف- خانواده شاهد یعنی خانواده های معظمی که در راه اعتلای اهداف عالیه انقلاب اسلامی و مبارزه با دشمنان انقلاب یکی ازاعضای خانواده شان ( پدر ، مادر، همسر، فرزند) شهید یا مفقود الاثر یا اسیرشده باشد.

ب- جانبازان بیست و پنج درصد و بالاتر

پ – آزادگان با شش ماه سابقه اسارت

ت- رزمندگان با شش ماه سابقه حضور در جبهه

تبصره ۱: داوطلبان استفاده کننده از سهمیه های بنیاد شهید، سازمان بسیج مستضعفین و جهاد کشاورزی، در صورت عدم تایید سهمیه به واحدهای تابعه شهرستان محل تشکیل پرونده ذیربط مراجعه نمایند.

تبصره ۲:
 جانبازان ۲۵% به بالا ، آزادگان با شش ماه سابقه اسارت ،پدر و مادر و فرزندان و همسران شهدا ، مفقودین و اسرا برای استفاده از سهمیه مربوط باید بر اساس ضوابط نسبت به تکمیل بند مربوط در تقاضانامه ثبت نامی اقدام نمایند.این قبیل داوطلبان بایستی در فرم تقاضانامه ثبت نام اینترنتی نسبت به علامتگذاری بند مربوطه اقدام نمایند تا آمار و اطلاعات آنان بعد از ثبت نام به ارگان بنیاد شهید و امور ایثارگران برای تایید سهمیه ارسال گردد و نیازی به مراجعه به سایت ایثار ندارند.

تبصره ۳: رزمندگان (با حداقل ۶ماه حضورداوطلبانه در جبهه) جزو سهمیه رزمندگان محسوب و تابع ضوابط مربوط به سهمیه رزمندگان می باشند.
رزمندگانی که از تاریخ ۱۳۵۹/۶/۳۱ لغایت ۱۳۶۷/۶/۳۱ حداقل شش (۶) ماه متوالی یا متناوب داوطلبانه در مناطق عملیاتی جبهه های نبرد حق علیه باطل حضور داشته اند ، لازم است ضمن مراجعه به ارگان ذیربط ( سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یا وزارت جهاد کشاورزی) نسبت به تکمیل فرم مخصوص استفاده از سهمیه رزمندگان اقدام نمایند تا آمار و اطلاعات آنان بعد از زمان ثبت نام توسط ستاد مشترک سپاه پاسداران ( سازمان بسیج مستضعفین ) و یا وزارت جهاد کشاورزی مورد تایید نهایی قرار گیرد.

تبصره ۴: آن دسته از پرسنل کادر ثابت ، پیمانی ، و وظیفه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران که از تاریخ ۱۳۵۹/۶/۳۱ تا ۱۳۶۷/۶/۳۱ حداقل ۶ ماه پیوسته یا متناوب به صورت داوطلبانه در خطوط مقدم حضور داشته اند با تایید بالاترین مقام هریک از نیروهای مسلح ( ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران ، ستاد کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ، نیروی انتظامی ، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و ستاد کل نیروهای مسلح ) می توانند از مزایای این قانون استفاده نمایند. این قبیل افراد می توانند ابتدا به واحدهای متبوع مراجعه و فرم مخصوص استفاده از سهمیه ایثارگران در آزمون مربوط را تکمیل نمایند تا آمار و اطلاعات آنان بعد از زمان ثبت نام توسط ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران مورد تایید نهایی قرار گیرد . این قبیل داوطلبان لازم است ضمن علامتگذاری در بند مربوطه در تقاضانامه ثبت نامی نسبت به درج کد پیگیری ۱۲ رقمی در محل مربوط اقدام نمایند.

تبصره ۵: داوطلبان محترم به تعریف اسیر و آزاده در ماده ۱ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران به شرح آتی توجه نمایند:

اسیر: به کسی اطلاق می‌شود که در راه تکوین، شکوفایی، دفاع و حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی و کیان جمهوری اسلامی ایران، استقلال و تمامیت ارضی کشور، مقابله با تهدیدات و تجاوزات دشمن و عوامل ضد انقلاب و اشرار در داخل و یا خارج از کشور گرفتار آمده و هویت و وضعیت وی مورد تأیید مراجع صلاحیتدار قرار گیرد.

آزاده: به کسی اطلاق می‌شود که در راه تکوین، شکوفایی، دفاع و حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی و کیان جمهوری اسلامی ایران، استقلال و تمامیت ارضی کشور، مقابله با تهدیدات و تجاوزات دشمن و عوامل ضد انقلاب و اشرار در داخل و یا خارج از کشور اسیر شده و سپس آزاد شود. همچنین کلیه افرادی که از تاریخ ۱۳۴۸/۵/۲۸تا ۱۳۵۷/۱۱/۱۶ با الهام از مبارزات و مجاهدات امام خمینی (ره) به دلایل امنیتی، مذهبی یا اتفاقات سیاسی دیگر حداقل به مدت سه ماه در بازداشت یا حبس قطعی بوده‌اند.

لذا فرزندان، همسران، پدر و مادر آزادگان مشمول استفاده از سهمیه اُسرا در قسمت الف بند ۶-۴ نمی باشند.

تذکرات مهم

۱ – مناطق عملیاتی بر اساس مصوبه شورای عالی دفاع تعیین می شود.

۲- فرزندان و همسران رزمندگان ( داوطلبانی که پدر ، مادر آنان فقط دارای مدت حضور در جبهه می باشند) مشمول استفاده از سهمیه رزمندگاننمی باشند .

۳ – کد پیگیری ۱۲ رقمی ارگان استفاده کننده از سهمیه رزمندگان ( حسب مورد سپاه پاسداران و یا نیروهای مسلح ) ، برای هر آزمون و هر سال متفاوت است .لذا داوطلبان می بایست برای این آزمون ، کد پیگیری جدید از ارگان ذیربط دریافت دارند.

۴- داوطلبان متقاضی استفاده از سهمیه رزمندگان ارگان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران ، لازم است پس از تکمیل فرم مخصوص استفاده از سهمیه رزمندگان، نسبت به دریافت کد پیگیری ۱۲ رقمی از واحد مربوطه اقدام و آن را در زمان ثبت نام در محلی که در تقاضانامه ثبت نام اینترنتی در نظر گرفته شده است ، درج نمایند.

۵- طبق قسمت اخیر ماده ۵۹ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران « واجد شرایط بودن» داوطلبان ، شرط استفاده از سهمیه است . بنابراین وضعیت داوطلبان محترم باید بر ماده ۲ قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت و سایر شرایط قانونی ایجابی و سلبی لازم برای ورود به کارآموزی منطبق باشد و نصاب نمره قبولی نیز در مورد ایشان رعایت خواهد شد.
۶- به موجب ماده ۵۹ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران مشمولین استفاده از سهمیه ایثارگران فقط موارد چهار گانه فوق هستند.

۷- بررسی شمول سهمیه ایثارگری به افراد توسط سازمان سنجش آموزش کشور خواهد بود در نهایت ، تأیید نهایی واجد شرایط بودن ایثارگران نسبت به پذیرفته شدگان این سهمیه با هیأت مدیره هر کانون است .

۸ – چنانچه داوطلبی در سهمیه آزاد شرکت کرده باشد، اعلام بعدی او در مورد ایثارگری مسموع نخواهد بود.

۹- پس از اعلام اسامی پذیرفته شدگان توسط کانون محلی، اصل گواهی ایثارگری صادر شده از مرجع صالح می بایست به کانون مربوطه تحویل داده شود .

۴-۷- تهیه پرینت از اطلاعات ثبت نامی که از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور انجام شده است ، الزامی است داوطلب باید پرینت را در صورت قبولی در آزمون به کانون مربوط ارائه کند.


۵ – نحوه ثبت نام و توزیع کارت شرکت در آزمون و تاریخ آزمون:

۵-۱– ثبت نام از متقاضیان منحصراً ازطریق اینترنت و سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org در موعد مقررانجام خواهد شد .

۵-۲- متقاضیان باید برای واریز هزینه ثبت نام ، از طریق کارت های اعتباری عضو شبکه شتاب ، که رمز دوم آن فعال باشد ، طبق دستور العمل اعلام شده در سایت سازمان سنجش آموزش کشور، ودر زمان اعلام شده در بند ۱-۵ ، نسبت به پرداخت هزینه ثبت نام اقدام کنند.

تبصره: در این خصوص متقاضیان میتوانند از کارتهای اعتباری دیگران که رمز دوم آن فعال باشد نیز استفاده کنند.

۵-۳- توزیع کارت شرکت در آزمون به صورت اینترنتی انجام می شود و داوطلبان باید با مراجعه به سایت سازمان سنجش آموزش کشور و وارد کردن کد رهگیری و شماره پرونده خود به سیستم ، کارت ورود به جلسه را دریافت کنند. زمان آغاز توزیع اینترنتی کارت و نحوه آن ، زمان و مکان رفع نقص یک هفته قبل از برگزاری آزمون از طریق سایت اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران www.scoda.ir و روزنامه اطلاعات به اطلاع داوطلبان خواهد رسید.

۵-۴ – آزمون در مرکز کانونی که متقاضی در تقاضانامه ثبت نام انتخاب کرده است برگزار می شود. نشانی محل برگزاری آزمون بر روی کارت شرکت در آزمون درج خواهد شد.

۵-۵- تاریخ آزمون معمولاَ اولین روز جمعه  آذر ماه  می باشد.

۶- تذکرات لازم:

۶-۱- متقاضیان باید قبل از تاریخ شروع ثبت نام ازطریق اینترنت، نسبت به اسکن و آماده کردن مدارک با فرمت و مشخصات اعلام شده در بند۴ این آگهی اقدام نمایند.

۶-۲- مدت ثبت نام اینترنتی از تاریخ شروع، ده روز خواهد بود .

۶-۳- متقاضیان باید اصل مدارک اسکن شده را نزد خود نگه داشته در صورت پذیرفته شدن به همراه سایر مدارکی که اعلام خواهد شد به کانون مربوطه ارائه نمایند.

۶-۴- داوطلبان فقط در صورتی که دارای شرایط مندرج در این آگهی باشند حق ثبت نام وشرکت در آزمون را خواهند داشت ضمن اینکه باید اطلاعات وارد شده درتقاضانامه ثبت نام را (خصوصاً از نظر تعیین کانون مربوط و کد آن) به دقت کنترل نمایند .هزینه ثبت نام تحت هیچ شرایطی مسترد نخواهد شد.

۶-۵- متقاضیان باید در پایان ثبت نام از اطلاعات وارد شده پرینت تهیه و درصورت قبولی آن را به کانون مربوطه تسلیم کنند. چنانچه اطلاعات اعلام شده توسط متقاضی در هنگام ثبت نام اینترنتی با آگهی آزمون منطبق نبوده و غیر واقعی باشد حتی درصورت قبولی از ثبت نام آنان جلوگیری و قبولی آنان کان لم یکن تلقی خواهد شد.

۶-۶– صدور کارت شرکت در آزمون دلیل تایید هیچ یک از مدارک داوطلب از طرف کانونهای وکلا یا سازمان سنجش نیست. بنابراین صرف قبولی در آزمون و درج نام متقاضی در ردیف پذیرفته شدگان، هیچ حقی برای کسی ایجاد نخواهد کرد.

۶-۷- صدور هرگونه اطلاعیه درخصوص آزمون فقط در سایت اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) www.scoda.ir و روزنامه اطلاعات معتبر خواهد بود.

۶-۸- با توجه به زمان پیش بینی شده برای آماده کردن مدارک ثبت نام تأکید می شود در روزهای آغازین پس از انتشار این آگهی نسبت به تهیه مدارک مورد نیاز اقدام شود تا در هنگام ثبت نام از طریق اینترنت برای متقاضیان از نظر زمانی مشکلی ایجاد نگردد.

۶-۹- تغییر محل کارآموزی به هیچ عنوان میسر نخواهد بود بنابراین داوطلبان محترم باید با در نظر گرفتن همه ویژگی ها و امکانات و محدودیتهای فردی و خانوادگی خود صرفاً در حوزه کانونی ثبت نام کنند که قصد کارآموزی و وکالت در محدوده آن را دارند.

۶-۱۰- محاسبه نمرات و تراز آن بر اساس استانداردهای علمی متداول انجام خواهد شد.

۶-۱۱- ثبت نام و شرکت وکلای دادگستری و کارآموزان وکالت عضو کانونهای وکلا در آزمون ممنوع است و بر فرض شرکت و قبولی در آزمون ، قبولی آنان کان لم یکن تلقی می شود .

تبصره: طبق تصمیم هیات مدیره محترم کانون وکلای دادگستری مرکز، کارآموزانی که در حوزه کانون مرکز ( کد۱) به کارآموزی اشتغال دارند می توانند در آزمون امسال منحصراً در حوزه کانون متبوع خود شرکت کنند.
________________________________________________________________________________________________________________________

 

قوانین و آرای وحدت جدید موثر در آزمون وکالت

 

* قانون جدید نحوه اجرای محکومیت‌های مالی 

برای دیدن متن این قانون اینجاکلیک کنید

__________________________________________________________

*برخی مواد (قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر) مصوب 2/2/1394 می تواند محل سوال آزمون وکالت باشد: مواد 6 و 7 و 9 و 11 و 13 و 14 وتبصره های ماده 16 می توانند در آزمون وکالت محل سول باشند.

جهت مشاهده شرح مواد مهم قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر و متن کامل آن اینجاکلیک کنید .

__________________________________________________________

*قانون اصلاح قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 24 /3 /94:

جهت مشاهده متن کامل مواد اصلاحی قانون آیین دادرسی کیفری اینجا کلیک کنید .

__________________________________________________________

آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت خانواده  *

برای دیدن متن این قانون اینجاکلیک کنید

__________________________________________________________

*رأی وحدت‌ رویه شماره ۷۴۹ـ۲۴/۱/۱۳۹۵ هیأت‌ عمومی دیوان ‌عالی ‌کشور

نظر به اینکه حمل چوب و هیزم و ذغال حاصل از درختان جنگلی به شرحی که در ماده ۴۸ قانون حفاظت و بهره‌ برداری از جنگل‌ها و مراتع آمده ممنوع است، و با عنایت به اینکه قانون مجازات مرتکبان قاچاق که ماده مذکور مجازات مرتکبان عمل را به آن احاله کرده است طبق ماده ۷۷ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوّب ۱۳۹۲/۱۰/۳ نسخ شده است، بنابراین با توجه به مقررات ماده ۱۸ آن قانون، عمل ارتکابی تخلف محسوب می‌شود و رسیدگی به آن طبق ماده ۴۴ قانون مذکور در صلاحیت سازمان تعزیرات حکومتی است. بنابراین، آراء شعب ۱۱ و ۱۴ دیوان عالی کشور که با این نظر انطباق دارد، به اکثریت آراء صحیح تشخیص داده می‌شود. این رأی طبق ماده ۴۷۱ قانون آیین دادرسی کیفری مصوّب ۱۳۹۲ برای شعب دیوان عالی کشور و دادگاه‌ها و سایر مراجع اعم از قضایی و غیر آن لازم‌الاتباع است.

__________________________________________________________

*رأی وحدت‌ رویه شماره ۷۴۸ـ۲۴/۱/۱۳۹۵ هیأت‌ عمومی دیوان ‌عالی ‌کشور

طبق ماده ۱ اصلاحی قانون ثبت احوال، صدور شناسنامه برای اتباع ایرانی از وظایف اداره ثبت احوال است، مع‌هذا چنانچه شخصی که فاقد شناسنامه باشد به ادعای ایرانی بودن، الزام اداره ثبت احوال را به صدور شناسنامه برای خود درخواست کند، دعوای او در دادگاه قابل رسیدگی است، لکن الزام اداره ثبت احوال به صدور شناسنامه منوط به آن است که به طریقی که در قانون ثبت احوال پیش‌بینی شده احراز شود که متقاضی، شرایطی که در آن قانون برای صدور شناسنامه مقرر شده است، از جمله شرایط موضوع ماده ۴۵ اصلاحی قانون (هویت و تابعیت) را دارد یا نه.بر این اساس، رأی شعبه چهلم دیوان عالی کشور در حدی که با این نظر انطباق دارد به اکثریت آراء صحیح تشخیص داده می‌شود. این رأی طبق ماده ۴۷۱ قانون آیین‌ دادرسی کیفری مصوّب ۱۳۹۲ برای شعب دیوان عالی کشور و دادگاهها و سایر مراجع اعم از قضایی و غیرآن لازم‌ الاتباع است.

__________________________________________________________

رای وحدت رویه 740- 18/1/1394 هیأت عمومی دیوان عالی کشور با موضوع :تعیین میزان دیه از بین بردن طحال

با توجه به دلالت مقررات فصل دوم از بخش دوم کتاب دیات قانون مجازات اسلامیمصوّب ۱۳۹۲ در قواعد عمومی دیه اعضاء و نظر به حکم ماده ۵۶۳ آن که در مقام سنجش دیه اعضای فرد و زوج وضع شده است و با عنایت به فتاوی معتبر فقهی، مبنی بر تعیین ارش برای از بین بردن طحال و اینکه در فصل دیه مقدر اعضاء برای طحال دیه مقدر منظور نشده است؛ بنابراین در صورت از بین بردن این عضو، ماده ۴۴۹ همان قانون حاکم بر موضوع تشخیص می‌شود و دادگاه باید با رعایت مقررات این ماده برای آن ارش تعیین کند.یعنی دادگاه باید ارش طحال را با لحاظ نوع و کیفیت جنایت و تأثیر آن بر سلامت مجنیٌ علیه و میزان خسارت وارده با در نظر گرفتن دیه مقدر و با جلب نظر کار‌شناس میزان آن را تعیین نماید.

__________________________________________________________

*رای وحدت رویه شماره ۷۳۸ـ۳۰/۱۰/۱۳۹۳ هیأت عمومی دیوان عالی کشور ، با موضوع حاکمیت ماده 134 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 در جرایم مواد مخدر و تعدد بزه های ارتکابی

نظر به اینکه قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدرمصوب ۱۳۷۶ و اصلاحیه آن مصوب ۱۳۸۹ حکم خاصی در مورد تعدد جرم وضع نکرده، بنابراین ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامیمصوب ۱۳۹۲ با توجه به آمره بودن آن، در جرایم مواد مخدر نیز حاکم بوده و در تعیین مجازات برای مرتکبین اینگونه جرایم، در صورت تعدد بزه‌های ارتکابی لازم‌الرعایه است.

مطابق ماده ۱۳۴ ق.م ا: در جرائم موجب تعزیر هرگاه جرائم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد دادگاه برای هر یک از آن جرائم حداکثر مجازات مقرر را حکم می‌کند و هرگاه جرائم ارتکابی بیش از سه جرم باشد، مجازات هر یک را بیش از حداکثر مجازات مقرر قانونی مشروط به اینکه از حداکثر به اضافه نصف آن تجاوز نکند، تعیین می‌نماید. در هر یک از موارد فوق فقط مجازات اشد قابل اجراء است و اگر مجازات اشد به یکی از علل قانونی تقلیل یابد یا تبدیل یا غیرقابل اجراء شود، مجازات اشد بعدی اجراء می‌گردد. در هر مورد که مجازات فاقد حداقل و حداکثر باشد، اگر جرائم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد تا یک چهارم و اگر جرائم ارتکابی بیش از سه جرم باشد تا نصف مجازات مقرر قانونی به اصل آن اضافه می‌گردد.

__________________________________________________________

*سایر آرای وحدت رویه

برای مشاهده مجموعه آرای وحدت رویه دیوانعالی کشوراینجا کلیک کنید

__________________________________________________________

Viewing all 271 articles
Browse latest View live