Quantcast
Channel: آزمون وکالت ۹۷
Viewing all 271 articles
Browse latest View live

آئین دادرسی کیفری جدید مبنای طرح سوال آزمون ارشد 94 نیست

$
0
0

مطابق اعلام سازمان سنجش  آئین دادرسی کیفری مصوب 92 مبنای طرح سوال در آزمون کارشناسی ارشد 94 نیست

بنابراین سوالات از قانون فعلی یعنی آیین دارسی کیفری مصوب 1378 و قانون تشکیل دادگاهای عمومی و انقلاب مصوب 1373 با اصلاحات بعدی + مبحث سقوط مجازاتها مواد 96 الی 121 و  ادله اثبات در امور کیفری  مواد 160 الی 213 از قانون مچازات اسلامی مصوب 1392 خواهد بود.

منابع آیین دادرسی کیفری کمافی السابق دو جلد آیین دادرسی کیفری دکتر آشوری و آیین دادرسی کیفری دکتر خالقی با آخرین اصلاحات که تغییرات قانون مجازات در آن اعمال شده می باشد . (توجه کنید کتاب دکتر خالقی با جلد زرد رنگ ملاک آزمون استنهکتاب جدید ایشان که جلد گالینگور طوسی دارد  و بصورت شرح ماده به ماده قانون مصوب 92  می باشد.

کتاب تست ساده ساز آیین دادرسی کیفری حمید رضا کلانتری چاپهایی که با قانون جدید روز آمد نشده باید تهیه گردد.


راهنمای انتخاب گرایش کارشناسی ارشد حقوق

$
0
0

 با سلام و عرض ادب خدمت تمام دوستان . بعد از اینکه آزمون وکالت برگزار شد در ذهن داوطلبان آزمونهای حقوقی  کنکور کارشناسی ارشد پر رنگتر میشود دلیل اصلی این مساله اینست که موفقهای آزمون وکالت بعد  از اطمینان از شغل به فکر تحصیلات تکمیلی می افتند و آنهایی که به هر دلیل ناکام آزمون وکالت بوده اند کارشناسی ارشد را راهی برای جبران می دانند که هر دو طیف راهی بسیار خوب را برگزیده اند  . اما اغلب در دروازه ورودی دنیای تحصیلات تکمیلی حقوق داوطلبان  با اولین سوال مهم روبرو میشوند :

کدام گرایش را در آزمون کارشناسی ارشد حقوق انتخاب کنم؟

برای پاسخ به این سوال نگاه کردن به قضیه از یک دیدگاه کافی نیست باید از چند زاویه به قضییه نگاه کرد و با جمع بندی فاکتورهای مختلف به نتیجه رسید . من از چند  زاویه مهم  و تاثیر گذار این مساله را بررسی می کنم:

1)       از حیث علاقه شخصی و استعداد تحصیلی داوطلب

2)      از حیث مسایل شغلی و تاثیر گرایش در شغل مورد علاقه داوطلب

3)     از حیث تسلط به منابع و دروس مربوط به هر گرایش

4)      از حیث دسترسی داوطلب به منابع آزمونی  

5)       از حیث فرصت مطالعه با توجه به حجم دروس گرایشهای مختلف

6)      از حیث ظرفیت پذیرش و بالا بودن درصد قبولی

7)      از حیث دسترسی به دانشگاه  مورد علاقه برای تحصیل

ادامه مطلب .....

بنابراین داوطلب باید برای انتخاب گرایش به شش سوال کلیدی  پاسخ گوید و سپس مبادرت به انتخاب گرایش کند ؟ 

1.       فارغ از هر مسئله دیگری شخصا" به کدام گرایش علاقه دارم ؟

2.       برای آینده شغلی چه برنامه ای دارم و کدام گرایش برای شغل مورد علاقه ام بهتر است ؟

3.       به منابع کدام یک از گرایشها تسلط دارم و مطالعه مباحث آن برایم آسانتر است ؟

4.       منابع کدام گرایش را در اختیار دارم  یا آسانتر میتوانم تهیه کنم ؟

5.       آیا حجم منابع گرایشی که انتخاب می کنم  برای فرصتی که تا آزمون مانده مناسب است ؟

6.       آیا گرایشی که انتخاب می کنم پذیرش آن به میزانی هست که بتوانم با داشته علمی خود با توجه به میزان پذیرش قبول شوم ؟

7.       آیا گرایش مورد انتخاب من در دانشگاهی که به دلایل مختلف دوست دارم در آن ادامه تحصیل دهم تدریس میشود ؟

معرفی گرایشهای حقوق و مواد درسی و ضرایب و تاثیر آنها در نمره کل

به جدول زیر توجه فرمایید و ضریب و درصد تاثیر دروس هر گرایش در آن آمده است تحلیلها و نتایج حاصل از این جدول شما را در انتخاب گرایش یاری می دهد و مبنای بحث ما هم بر اساس این جدول خواهد بود  بخاطر داشته باشید که بیست درصد از نمره کل آزمون بر اساس معدل تراز شده داوطلب خواهد بود در مورد تراز معدل همینقدر بدانید در کل (نه دقیق )معدلهای دانشگاه آزاد و پیام نور معمولا" در همان حالت خود باقی می مانندیا خیلی جزیی تغییر می کند  و در معدلهای دانشگاهای دولتی بر حسب اعتبار دانشگاه تغییر کمی بیشتر است)  

امیر علی جلیلی

بررسی موارد موثر در انتخاب گرایش

1) علاقه شخصی داوطلب

بدون  شک همه ما در اثر عواملی آگاه و ناخود آگاه نسبت به مباحث خاصی از حقوق علاقه داریم این علاقه می تواند دلایل زیادی داشته باشد برای مثال عده ای مباحث دروس جزا برایشان جذاب است و عده ای با مباحث حقوق خصوصی راحت ترند عده ای به مباحث مدیریتی و سیاسی علاقمند هستند و حقوق عمومی را ترجیح می دهند و عده ای بعلت تسلط به زبان انگلیسی یا علاقمندی به مباحث حقوق بین الملل یکی از شاخه های حقوق بین الملل را ترجیح می دهند . در هر حال هر کسی به زمینه ای علاقمند است و نباید علاقه خود را در انتخاب گرایش نادیده بگیرد.

فارغ از هر چیز دیگری سعی کنید بر اساس علاقه خود ازا بین گرایشهای حقوق انتخاب کنید سپس معیارهای دیگر را در تغییر انتخابهایتان در نظر بگیرید

 2)مسایل شغلی و تاثیر گرایش در شغل مورد علاقه داوطلب

 

یکی از فاکتورهای انتخاب گرایش منویات شغلی داوطلبان است  طبیعی است اگر داوطلب به فکر شغلی خاص است باید دنبال گرایشی برود که با شغل او سازگار باشد برای مشاغلی مثل وکالت و قضاوت و سردفتری که مشاغل پر طرفدار حقوق هستند هر چند احراز کردن این مشاغل با مدرک کارشناسی امکان دارد ولی برای ارتقاء شغلی و یا آسان شدن احراز دو گرایش حقوق خصوصی و جزا و جرم شناسی مناسبتر است و برای مشاغلی چون کارشناسان بیمه و بانکها و ..... گرایش حقوق اقتصادی  و زیر شاخه های حقوق بین الملل مناسبتر است و برای مشاغل مدیریتی و سیاسی حقوق عمومی و حقوق بشر  و زیر شاخه های حقوق بین الملل و برای مشاغل علمی مثل تدریس در دانشگاها در حال حاضر زیر شاخه های بین الملل و حقوق عمومی و مالکیت فکری و دو گرایش خصوص و جزا بعلت تراکم این گرایشها در دانشگاهای کل کشور بنظر مناسبتر می رسد برای مشاغل رسانه ای حقوق مالکیت فکری و حقوق ارتباطات بسیار مناسب است . برای مشاغل مستقل اقتصادی از قبیل تاسیس شرکتهای تجاری حقوق خصوصی و اقتصادی و تجارت بین الملل و حقوقتجاریاقتصادیبینالمللی مناسب است خواهرانی که به مشاغل قضایی علاقه دارند میتوانند در حقوق و معارف (دعاوی خانوادگی) تمرکز کنند . و حقوق محیط زیست هم برای فعالیتهای مرتبط با این مقوله مناسبتر است

3)     تسلط به منابع و دروس مربوط به هر گرایش

این بحث را در بخش میتوان بحث کرد داوطلبانی که از رشته های غیر مرتبط به کارشناسی ارشد حقوق روی می آورند بهتر است اگر از دانشجویان زبانهای خارجی هستند یکی از دو گرایش حقوق مالکیت فکری و حقوقمحیطزیست که یک چهارم نمره کل آنها را متون حقوقی تشکیل می دهد و یا حقوق بین الملل و حقوق تجارت بین الملل  را که بیش از یک پنجم نمره کل آنها به متون حقوقی اختصاص دارد را برگزینند و از انتخاب دو گرایش جزا و خصوصی تا حد امکان اجتناب کنند چون اولا" دانشجویان حقوق در این گرایشها فوق العاده زبده و آماده اند دوما" نقش متون حقوقی در این دو گرایش  کم رنگ است .

اما گرو هی که از رشته های غیر مرتبط و غیر زبانهای خارجی قصد شرکت در ارشد حقوق را دارند سه گرایش حقوق عمومی و حقوق بشر  و حقوق ارتباطات برای آنها بدلایل مختلف بهتر است  

اما برای داوطلبان دارای کارشناسی حقوق وضع فرق می کند آنها باید برمبنای تسلط بر دروس بتوانند گرایشی را انتخاب کنند که شانس قبولی آنها را بالا ببرد برای مثال حقوق مدنی شاه مهره گرایش حقوق خصوصی و گرایش حقوق اقتصادی  است چون یک سوم نمره کل متعلق به این درس است کسی که بتواند این درس را بالای 80 درصد بزند و سایر دروس اختصاصی را متوسط 60 درصد و دروس عمومی  را  متوسط 40درصد بزند قبولی او  در یک دانشگاه خوب حتمیست   کسانی که به مباحث حقوق مدنی تسلط دارند و با آن راحتند به ترتیب می توانند به خصوصی و اقتصادی و مالکیت فکری و حقوق تجارت بین الملل فکر کنند . کسانی هم در بحث تعهدات حقوق مدنی به شرطی که به حقوق تجارت هم اشراف داشته باشند  مسلط هستند به گرایش حقوقتجاریاقتصادیبینالمللی هم می توانند نظر داشته باشند  چون این دو درس نز دیک به نیمی از نمره کل این گرایش را شامل میشوند .یا  حقوق تجارت که  بیشترین نقش را در گرایش حقوقتجاریاقتصادیبینالمللی با %20 نمره کل  و سپس گرایش حقوق مالکیت فکری با%76/17 نمره کل دارد همچنین در حقوق خصوصی و تجارت بین الملل  %43/11 از نمره کل است کسانی که ضمن تسلط بر حقوق تجارت در حقوق تعهدات هم مسلط هستند به گرایش حقوقتجاریاقتصادیبینالمللی هم می توانند  فکر کنند .  در ضمن کسانی که در حقوق خصوصی شرکت می کنند حتما" باید قابلیت جواب دادن به این درس را تا حد مطلوب (بالای 50 درصد ) داشته باشند و درسآیین دادرسی مدنی برخلاف آزمونهای مشاغل حقوقی که آیین دادرسی مدنی  نقشی تعیین کننده دارد در آزمون کارشناسی ارشد  این درس فقط در گرایش خصوصی با %43/11 ازنمره کل تاثیردارد. در هر حال داوطلبان گرایش حقوق خصوصی باید توانایی پاسخگویی مطلوب به این درس را داشته باشند درس  حقوق جزای عمومی منحصرا" در گرایش جزا و جرمشناسی با %2/19از نمره کل  یک پنجم نمره کل را بخود اختصاص داده و به همرا جزای اختصاصی و آیین دادرسی کیفری نقش تعیین کننده ای در این گرایش دارد  . حقوق جزای اختصاصی در گرایش جزا و جرمشناسی با %2/19از نمره کل  یک پنجم نمره کل را بخود اختصاص داده و نقش تعیین کننده ای در این گرایش دارد  . همچنین در گرایش حقوق محیط زیست با %75/17 درصد از نمره کل می تواند یکی از ارکان قبولی در این گرایش باشد . در کل کسانی که به این درس تسلط دارند اگر متون حقوقی آنها در حد مطلوبی است بهتر است گرایش حقوق محیط زیست را در اولویت قرار دهند در این صورت باید حقوق تعهدات و حقوق اداری راهم مطالعه کنند اما اگر به جزای عمومی و آیین دادرسی کیفری اشراف دارند یا متون حقوقی آنان  ضعیف است بهتر است جزا را انتخاب کنند و  آیین دادرسی کیفری در گرایش جزا و جرمشناسی با %2/19از نمره کل  یک پنجم نمره کل را بخود اختصاص داده و به همراه  جزای اختصاصی و عمومی  نقش تعیین کننده ای در این گرایش دارد  . و سایر دروس که با تحلیل جدول میتوانید به نتایج جالبی در مورد آنها دست یابید .

4)      دسترسی داوطلب به منابع آزمونی  

یکی از ارکان موفقیت در آزمونها داشتن منابع کامل و مناسب است بدیهیست امکانات مالی برای تهیه منابع و رفرنس موجود در دسترس داوطلب  میتواند در تعیین گرایش توسط او نقش داشته باشد کسانی که منابع گرایشی را در دسترس دارند میتوانند با منابع موجود بدون هزینه بیشتر برای همان گرایش آماده شوند برای مثال داوطلب گرایش جزا و جرم شناسی حد اقل باید- زمینه حقوق جزای عمومی دکتر نوربها - دو جلد حقوق جزای عمومی دکتر اردبیلی - سه جلد حقوق جزای اختصاصی دکتر میر محمد صادقی - دو جلد آیین دادرسی کیفری دکتر آشوری -  آیین دادرسی کیفری دکتر خالقی -  جلد ششم آیین دادرسی کیفری دکتر آخوندی را داشته باشد . و داوطلب گرایش حقوق خصوصی قانون مدنی در نظم کنونی - اموال و مالکیت – اعمال حقوقی - وقایع حقوقی – دو جلد عقود معین دوره مقدماتی – شفعه و وصیت ارث همگی دکتر کاتوزیان – ارث دکتر شهیدی – اشخاص و محجورین - مختصر حقوق خانواده دکتر صفایی – سه جلد آیین دادرسی مدنی پیشرفته دکتر شمس – 5 جلد حقوق تجارت دکتر اسکینی را در اختیار داشته باشد ملاحظه می فرمایید تهیه منابع حقوق خصوصی بسیار هزینه بر تر از حقوق جزاست . در برخی موارد نیز منابع مبهم هستند مثل حقوق ارتباطات در هر حال در انتخاب گرایش سهولت دستیابی به منابع باید مد نظر داوطلب باشد .

5) فرصت مطالعه با توجه به حجم دروس گرایشهای مختلف

 

 خواه ناخواه برخی گرایشها حجم منابع بالایی دارند برای مثال حقوق ارتباطات و معارف اسلامی و حقوق خصوصی منابع حجیمی دارند و منابع برخی از گرایشها نسبت به گرایشهای دیگر حجم کمتری دارند مثل حقوق عمومی و حقوق جزا نسبت به حقوق خصوصی در عوض حقوق جزا مطالب پراکنده ای دارد  و آکنده از آرای وحدت و قوانین خاص مرتبط و نظرات مختلف است داوطلب در انتخاب گرایش خود باید حتما" حجم منابع را نسبت به مدت باقی مانده در نظر بگیرد برای مثال باید در نظر داشته باشد اگر داوطلب گرایش خصوصی است آیا می تواند ظرف سه ماه همه منابع این گرایش را فرا بگیرد؟  اگر نتواند باید سراغ گرایشی با حجک منابع کمتری برود که در این مدت توان مطالعه آنرا داشته باشد .  

6)ظرفیت پذیرش و بالا بردن  امکان  قبولی با انتخاب گرایش مناسب

 

برخی گرایشها ظرفیت پذیرش بالایی دارند البته به همان نسبت نیز داوطلبان بیشتری در این گرایشها شرکت می کنند حقوق خصوصی و جزا و جرمشناسی به ترتیب بالاترین ظرفیت پذیرش و بیشترین تعداد شرکت کننده را دارند زیر شاخه های حقوق بین الملل و حقوق عمومی در رتبه های بعدی هستند هر چقدر ظرفیت پذیرش کمتر میشود تعداد داوطلب نیز کاهش می یابد و از این لحاظ تعادل نسبی برقرار است ولی در کل احتمال قبولی در گرایشهای با داوطلب کمتر بیشتر است و رقابت در دو گرایش خصوصی و جزا واقعا" نفس گیر و میلی متری است .

توجه داشته باشید در برخی گرایشها دروس هماهنگ وجو دارد از این لحاظ انتخاب گرایشی که دروس هماهنگ بیشتری با سایر گرایشها دارد هوشمندانه است چون موجب امکان قبولی در دو یا چند گرایش را همزمان بالا می برد . مثلا" کلیه دروس و ضرایب حقوق خصوصی و اقتصادی و دروس اصلی حقوق مالکیت فکری با حقوق خصوصی البته با تفاوت ضرایب یکی است و ا ز این قبیل . با دقت در جدول میتوانید دروس هماهنگ در گرایشهای مختلف را پیدا کنید.

7)دسترسی به دانشگاه  مورد علاقه برای تحصیل

عده ای از داوطلبان دوست دارند در دانشگاه خاصی تحصیل کنند داوطلبان نمی خواهند یا نمی توانند در دانشگاهی غیر آنچه در نظر دارند تحصیل کنند حال ممکن است این امر بخاطر درجه و اعتبار دانشگاه یا علایق شخصی باشدیا بدلیل سهولت دسترسی به دانشگاه  یعنی بدلایل خانوادگی یا مالی یا شغلی نمی توانند مثلا" خارج از شهر محل سکونت خود تحصیل کنند . تاثیر این امر در انتخاب گرایش اینست که باید این افراد گرایشی را انتخاب کنند که در دانشگاه مورد نظر آنها موجود بوده و دانشجو پذیرش کند . برای مثال کسی که نمی تواند بعلت مسایل شغلی به دانشگاهی غیر از دانشگاه تبریز برود نمی بایست گرایش حقوق ارتباطات را انتخاب کند چون این دانشگاه در این گرایش پذیرش ندارد .

پاسخ به چند سوال

       1)            نحوه انتخاب گرایش در دانشگاه سراسری و آزاد چگونه است؟

در آزمون کارشناسی ارشد سراسری داوطلب باید در حین ثبت نام گروه حقوق را انتخاب کند سپس از بین گرایشهای معرفی شده در دفترچه یکی را انتخاب و دروس مربوط به آن گرایش را مطالعه کند و در حین آزمون در دفترچه سوالات ÷رسشهای مربوط به همه گرایشها وجود دارد ولی داوطلب به سوالات دروس مختص به آن گرایش پاسخ دهد کافیست  .

در آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد می بایست در حین ثبت نام گرایش مورد علاقه را انتخاب کرد و در حین آزمون فقط سوالات گرایش انتخابی در اختیار داوطلب قرار می گیرد  .

2)در آزمون کارشناسی ارشد سراسری و دانشگاه آزاد آیا میتوان همزمان برای چند گرایش امتحان داد ؟

در آزمون کارشناسی ارشد سراسری این امر امکان دارد و منعی ندارد منتها با توجه به بودجه بندی زمان پاسخ گویی به سوالات داوطلب وقت کم خواهد آورد مگر اینکه گرایشهایی را انتخاب کند که دروس یکسانی داشته باشند یا حد اقل در برخی دروس یکسان باشند. لازم به ذکر است که با توجه به کمبود وقت آماده شدن برای آزمون و حجم بالای مطالب هر گرایش این امر به صلاح داوطلب نیست مگر در گرایش های انتخابی دروس یکسان باشد .

 در آزمون کارشناسی ارشد آزاد و و آزمون فراگیر پیام نور با توجه به نحوه برگذاری آزمون های آنها چنین امری امکان ندارد.

 التماس دعا : امیر علی جلیلی

ثبت نام کارشناسی ارشد حقوق

$
0
0

مجموعه قوانین دست نویس

$
0
0
همه ما کتب قوانینی داریم که از دوره دانشگاه با نکته نویسی و حاشیه نویسی همراه خود داشته ایم اغلب رنگ و رو رفته و سیمی شده که به هیچ قیمتی و تحت هیچ شرایطی آنها را از دست نمی دهیم و از کتابخانه مان حذف نمی کنیم غیر از حس نوستالژی و خاطر انگیز این کتابها اغلب دو ویژگی دارند : اول اینکه فقط خودمان از آنها سر در می آوریم و دوم با هیچ کتاب قانونی به اندازه این کتاب ها راحت نیستیم . مجموعه قوانین دست نویس چیزی غیر این کتابها که متعلق به مولفین که همگی از فعالین مطرح آموزشی هستند و این کتابها حاصل سالها تلمذ و تحقیق و مطالعه و تدریس آنهاست نمی باشد بعلاوه نکات مهمی که با تفحص در منابع به آنها اضافه گردیده و به شکلی زیبا و ابتکاری تدوین و تنظیم شده و قانون را فقط با خواندن قانون به شما یاد خواهد داد . و اگر شاغل هستید با خواندن آن در حین بررسی پرونده و مسایل حقوقی نیاز زیادی به مراجعه به سایر منابع نخواهید داشت کتابهای قانون دوست داشتنی با حجمی نه چندان زیاد اما غنی و پر بار که چندین برابر بیشتر از کتابهای قانون ساده شما را در آمادگی برای آزمون و حل مسایل حقوقی یاری خواهند نمود اگر میخواهید این کتابهای قانون داشتنی را داشته باشید با شماره های زیر تماس بگیرید.
02166124531
02166124568

دانلود سوالات آزمون قضاوت 93

مجموعه قوانین دست نویس

$
0
0


جهت دریافت بخشی از کتاب کلیک نمایید  

جهت دریافت بخشی از کتاب کلیک نمایید

کتاب قانون دست نویس چیست ؟

همه ما کتابهای قانونی داریم که از دوره دانشگاه با نکته نویسی و حاشیه نویسی همراه خود داشته ایم اغلب رنگ و رو رفته و سیمی شده که به هیچ قیمتی و تحت هیچ شرایطی آنها را از دست نمی دهیم و از کتابخانه مان حذف نمی کنیم.

غیر از حس نوستالژی و خاطر انگیز بودن،  این کتابها اغلب یک ویژگی دارند : با هیچ کتاب قانونی به اندازه این کتاب ها راحت نیستیم .

مجموعه قوانین دست نویس چیزی غیر این کتابهای قانون متعلق به مولفین نیست که از فعالین مطرح آموزشی هستند و این کتابها حاصل سالها تلمذ و تحقیق و مطالعه و تدریس آنهاست و با تفحص در منابع مرجع و اصلی نکات لازم تحلیلی و آموزشی و کاربردی به آنها اضافه گردیده و به شکلی زیبا و ابتکاری تدوین و تنظیم شده است . برای اینکه با این کتابها و سبک تهیه آنها آشنا بشوید فرض کنید می خواهید متن ماده ای را به هر انگیزه ای بخوانید برای مثال ماده 10 قانون مدنی، کتاب قانون ساده ای را باز می کنید و با این متن روبرو می شوید :

ماده 10 - قراردادهای خصوصی‌ نسبت‌ به ‌کسانی ‌که ‌آن ‌را منعقد نموده‌اند ، در صورتی که مخالف صریح قانون نباشد، نافذ است. ‌

حال می خواهید در مورد این ماده بیشتر بدانید و وقت زیادی هم ندارید ، لاجرم به کتب محشا یا در نظم کنونی یا کتابهای مرجع رجوع می کنید که زمان بر است و مجبور به تحمل خواندن حجمی بالا هستید برای خواندن در باره ماده 10 با مراجعه به چندین کتاب اگر منابع معتبر در دسترس داشته باشید یا در محیط هایی مثل دادگاه و دانشگاه امکان حمل آنها را داشته باشید به نکات زیر می رسید :

1-     مادهی 10ق.م در مقام بیان اصل آزادی قراردادی و اصل مباح بودن قرارداد هاست.

2-    مقصود ماده از اصل مباح بودن قراردادها کنایه از این است که در منع قانونگذار تردید نباشد وگرنه قرارداد مخالف روح  قانون نیز باطل است واین عقود نباید مخالف نظم عمومی و اخلاق حسنه باشند. 

3-    قراردادهای خصوصی باید مخالف  قانون امری نباشند،اگر برخلاف قوانین تکمیلی باشند صحیح و نافذ  هستند چون تراضی بر قانون تکمیلی حکومت می کند. 

4-    این ماده اصل آزادی اراده را بیان داشته و به حکومت اراده دامنه گسترده ای می بخشد و آن را از حصار عقود معین خارج می سازد بنابراین قرادادهای تابع این ماده را از جهتی می توان عقود غیر معین نامید هرچند در عقود معین نیز قابل استناد است مشروط به آنکه وسیله تجاوز به احکام امری آن عقود نشود.

5-    این ماده شرط را نیز از قید ضمن عقد بودن رها می سازد زیرا شرط خود قرار دادی است که می تواند جدا از عقد الزام آور باشد کافیست شرط مربوط به قرار داد باشد، تا متمم آن گردد هرچند بعد از عقد امضا شود .

6-    این ماده عقد صلح که سایر عقود را در مقام آن می توان منعقد نمود، بیهوده نمی کند و عقد صلح نیز باعث بی نیازی از استناد به ماده 10 نمی گردد. تفاوت این دو در این است که عقود دیگر در مقام صلح تابع قواعد و احکام عقد صلح است که در مواقعی آمره بوده و غیر قابل تراضی است اما قرارداد بموجب ماده 10 تابع هیچ حکمی غیر از مفاد قرارداد خصوصی نیست مگر مخالف قانون آمره باشد. 

7-    اثر عقد و شرط محدود به طرفین عقد (کسانی که در تراضی دخالت داشته اند) می باشد هرچند در ضمن عقد تعهد به نفع شخص ثالث هم بشود .

8-    قرادادهای خصوصی تابع قواعد عام شرایط صحت قراردادها در تراضی و اهلیت و اختیار و موضوع و جهت معامله هستند.

9-     کلیه اصول قراردادهای معتبر از قبیل اصل صحت ، اصل لزوم و اصل نسبی بودن و اصل رضایی بودن و.... در این قراردادها حاکم است

اما اگر کتاب قانون دستنویس را داشته باشید که یک کتای قانون کم حجم اما عنی است ماده 10 را از این کتاب چنین می خوانید (متن قرمز متن خود مادهو متن آبی متن شرح درون ماده ایاست) :

اصل بر آزادی قراردادها و مباح بودن آنهاست بنابراینقراردادهای خصوصی‌ نسبت‌ به ‌کسانی ‌کهدر تراضی دخالت داشته اند و‌آن ‌را منعقد نموده‌اند ، در صورتی که مخالف صریحو روح بلاتردیدقانون امری (نه تکمیلی و تفسیری) و نظم عمومی و اخلاق حسنهنباشد،بعنوان عقد غیر معین که احکام خاصه آن را تراضی افراد تعیین می کند بشرطی که شرایط عمومی صحت معامله را دارا باشدنافذاستو کلیه اصول قراردادهای معتبر از قبیل اصل صحت ، اصل لزوم و اصل نسبی بودن و اصل رضایی بودن و.... در این قراردادها حاکم است هرچند این قراردادها بصورت شرط ضمن عقد منعقد گردند.

همانطور که مشاهده می فرمایید حجم تقریباً 20 سطری متن و شرح ماده 10 قانون مدنی در 6 سطر ارائه گردیده به گونه ای که هم متن قانون را دارید هم شرح قانون را .  

قوانین دستنویس چه ویژگیهایی دارد ؟

در این کتابهای قانون  هم متن ماده را دارید هم لابلای کلمات قانون  همه آن چیزی که راجع به ماده باید بدانید از قبیل:

1-     معانی لغات مشکل و عبارات دشوار موجود در متن مواد.

2-    مفاهیم مخالف مواد.

3-    اصول حاکم بر هر ماده .

4-    آثار کاربردی و فواید عملی مواد.

5-    شرایط حکومت هر ماده .

6-    ذکر یا تکمیل استثنائات احکام مواد  

7-    ارتباط مواد باهمدیگر و با قوانین خاص و آرای وحدت رویه

8-    ذکر تحلیل معتبر دکترین حقوقی

9-     ذکر اصول حقوقی و در حد لازم قواعد فقهی که ماده بر اساس آن تقنین یافته است

10-  و......

این سبک با نام شرح در متن قوانینیا درون نگاری مواد قانونییا درون نویسی قانون و با نام  قوانیندست نویساولین بار در کشور توسط گروه علمی موسسه کمک آزمون اجرا و ارائه گردیده و در اختیار جامعه حقوقی قرار گرفته است.

قوانین دست نویس چه تفاوتی با کتاب قانون معمولی دارد ؟

تفاوت این سبک با کتب قانون ساده در شرح جامعی است که در این کتابها در لابلای مواد گنجانده شده و درک و تسلط خواننده را بر مفاهیم ماده گسترش می دهد و نیاز او را برای مراجعه به تفسیر ماده در حد اقتضاء بر طرف می کند برای همین :

1-     به کار قضات و وکلاء و و سایر شاغلین حرفه ای حقوقیکه بدون شک توان علمی و مهارتلازمرا در درک مواد قانونی دارند اما زمان لازم را بدلیل مشغله های روزمره ندارد  سرعت می بخشد و آنها را از مراجعات در زمانهای اندک و مکانهای محدود به منابع بی نیاز می سازد.

2-    داوطلبان آزمونهای حقوقیبا خواندن متن قانون ، قانون را یاد می گیرند و نکات راجع به آن را در کمترین زمان و حجم ممکن (در داخل خود متن قانون ) فرا می گیرند. همین کتابها ضمن بکارگیری بعنوان منبع مکمل بسیار قوی در کنار کتب مرجع . در روزهای پایانی منتهی آزمون بدون شک کاملترین منبع برای جمع بندی خواهند بود.

3-    دانشجویان حقوق  مهارت صحیح خواندن و درست تفسیر کردن قانون را ضمن فراگیری خود قانون یاد می گیرند. این کتابها پیوندی است میان متون قانونی با متون دکترین و نظرات اساتید برتر حقوقی در معتبرترین منابع  حقوقی.

4-    مردم عادی در حد نیاز خود با حقوق خود فارغ از تکلف و انشای ویژه ادبیات قانون نگاری در متون قانونی آشنا خواهند شد .

قوانین دستنویس چه تفاوتها و چه شباهتهایی  با کتابهای محشا و در نظم کنونی دارند ؟

این قوانین بلاشک خود یک محشای کامل هستند که شکل و سبک آنها اندکی متفاوت است و شرح و محشا بجای ذیل ماده و در قالب نکته و زیر نویس در داخل خود ماده و لابلای کلمات خود قانون آمده است که باعث یک مزیت بسیار بزرگ است : کتابهای قانون دست نویس با توجه به سبک ارائه با وجود دارا بودن شرح جامع قانون دارای حجمی بسیار کمتر از کتابهای محشا و نظم کنونی استکه حمل آنها را توسط وکلاو قضات و دانشجویان و داوطلبان حقوقی در محیط هایی چون دادگاه و دانشگاه و کتابخانه ها بسیار آسان می کند.

پاسخنامه آزمون قضاوت 93 درس مدنی

$
0
0

پاسخنامه آزمون قضاوت 93

درس مدنی

منبع طرح سوال:همه سوالات درس مدنی بلا استثناء از متن قانون مدنی و کتاب قانون مدنی در نظم کنونی دکتر کاتوزیان طرح گردیده است . بنابراین ذکر شماره  مواد یا ماده بدون نام قانون ، مواد قانون مدنی بوده و منظور از زیر نویس در استنادهای ذیل زیر نویسهای کتاب قانون مدنی در نظم کنونی دکتر کاتوزیان-  می باشد.

جهت دریافت متن سوالات کلیک کنید.

16-گزینه 3صحیح است: وقوع رجوع ، منوط به ابلاغ اجازه شوهر به زن نیست.

به استناد  :زیر نویسهای 1و 3 و 4 ماده 1148 و زیرنویس ماده 1148

17-گزینه4صحیح است: اقامه دعوی در مورد غیر جرایم

به استناد  :زیر نویس شماره 2 ماده959 قانون مدنی

18-گزینه 2صحیح است: صلح در مقام بیع، برای شریک حق شفعه ایجاد نمی کند.

به استناد  :مواد 759 و 752 و 765 و زیر نویس شماره 8 ماده 754

19-گزینه 4صحیح است: مطالبه اجاره بهای ملک

به استناد  :زیر نویس 2و 3 و4 ماده 18

20-گزینه 1صحیح است: وصیت بر ابراء ایقاع است و نیاز به قبول موصی له(بدهکار) ندارد.

به استناد  :زیر نویس 2و 3و 8  ماده 289

21-گزینه 2صحیح است: خیار عیب

به استناد  :ماده 429 قانون مدنی

22-گزینه ..... صحیح است: ........

-----------

23-  گزینه 3صحیح است: خیار غبن

به استناد  :مواد465 و 395 و 397 و 398

24-گزینه 4صحیح است: به مدت عمر موجر و مستاجر

به استناد  :ماده 501  و زیر نویس شماره 2 ماده 468 و شماره 1 ماده 472

25-  گزینه 4صحیح است: شرط تملک تمام محصول ، از اقسام شرط خلاف مقتضی ذات عقد است.  

به استناد  :متن ماده 522  و 529 و زیر نویس شماره 1 ماده 532 و شماره 1 ماده 536  

26-گزینه 3صحیح است: در اختلاف میان نماینده و اصیل مدعی کسی است که می گوید معامله به نمایندگی واقع شده است.

به استناد  :زیر نویس شماره 1 و 2 و 6 و 7 ماده 196

27-  گزینه 4صحیح است: اشتباه در وصف اساسی که انگیزه اصلی عهد بستن است اگر در قلمرو تراضی قرارگیرد باعث بطلان عقد می شود.  

      به استناد  :زیر نویس شماره 1 و 2 و 3 ماده 201

کارت ورود به جلسه آزمون وکالت

$
0
0

اطلاعیه اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران (اسکودا) درباره‌ تاریخ پرینت کارت، محل رفع نقص کارت و زمان‌ برگزاری آزمون پذیرش متقاضیان پروانه کارآموزی وکالت کانونهای وکلای دادگستری ایران سال 1393 

 ضمن‌ آرزوی‌ توفیق‌ برای‌ داوطلبان آزمون‌ ‌کارآموزی وکالت سال ۱۳۹۳، بدین‌ وسیله‌ به‌ اطلاع‌ می‌رساند آزمون در صبح روز جمعه مورخ 7/9/93 در ۲۳ شهرستان برگزار خواهد شد.کارت شرکت در آزمون برای کلیه داوطلبان از روز دوشنبه 3/9/1393  براساس‌ مندرجات‌ بند «الف‌» این‌ اطلاعیه‌ بر روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org قرار می‌گیرد و داوطلبان پس از پرینت کارت شرکت در آزمون، در صورت وجود نقص احتمالی می بایستی مطابق بند «ب» این اطلاعیه به حوزه‌های رفع نقص مندرج در جدول شماره ۱ مراجعه نمایند.

الف - نحوه و زمان تهیه پرینت کارت شرکت در آزمون
کارت شرکت در آزمون کلیه داوطلبان از روز دوشنبه 3/9/1393 برای مشاهده و پرینت بر روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور قرار خواهد گرفت. لذا کلیه داوطلبان متقاضی شرکت در آزمون‌، برای تهیه پرینت کارت شرکت در آزمون باید در تاریخ تعیین شده به شرح فوق به سایت سازمان سنجش مراجعه و با وارد نمودن اطلاعات درخواستی یک نسخه پرینت از کارت شرکت در آزمون تهیه نمایند. بنابراین داوطلبان برای پرینت کارت شرکت در آزمون باید منحصراً به روش فوق اقدام و براساس زمان، تاریخ و آدرس تعیین شده بر روی کارت شرکت در آزمون ، به حوزه امتحانی مربوط مراجعه نمایند. بدیهی است برای شرکت در جلسه آزمون همراه داشتن پرینت کارت شرکت در آزمون و هم چنین اصل کارت ملی و یا اصل شناسنامه عکسدار و ارائه آن الزامی است.
ب - آدرس و محل رفع نقص کارت شرکت در آزمون
آدرس و محل رفع نقص کارت شرکت در آزمون‌کلیه‌ داوطلبان به شرح جدول ‌شماره ۱ (یک) می باشد.
ج-داوطلبان چنانچه درخصوص مندرجات کارت شرکت در آزمون مغایرتی مشاهده نمودند، لازم است به شرح زیر اقدام نمایند.
۱-با توجه به اطلاعات مندرج بر روی کارت شرکت در آزمون ، چنانچه مغایرتی در اطلاعات مندرج در بندهای 1 ،2  ،3 ،4 ، 9 و 10 (نام خانوادگی-  نام، تاریخ تولد، شماره شناسنامه، کدملی، تاریخ فارغ التحصیلی، عنوان رشته تحصیلی) کارت شرکت در آزمون وجود دارد لازم است برای اصلاح مورد یا موارد مذکور در قسمت ویرایش اطلاعات حداکثر تا تاریخ  7/9/1393 منحصراً به سایت اینترنتی سازمان سنجش مراجعه و از آن طریق نسبت به اصلاح موارد اقدام نمایند و درصورتیکه نسبت  به موارد مشروح ذیل معترض می‌باشند ضروری است در روز چهارشنبه و یا پنجشنبه مورخ 5/9/93  و 6/9/93  از ساعت 8:30 صبح الی 12:00 ظهر و بعداز ظهر از ساعت 14:00 الی 17:00 براساس جدول شماره یک  اطلاعیه به نماینده سازمان سنجش مستقر درباجه رفع نقص مراجعه نمایند. (تاریخ رفع نقص داوطلبان حوزه شهر تهران از روز سه شنبه مورخ 4/9/93 الی روز پنجشنبه مورخ 6/9/93 می‌باشد).
1-1 – چنانچه نسبت به  بندهای 5 و 6  (جنس و معلولیت ) معترض هستید .
تبصره:درخصوص بند 6 (معلولیت ) چنانچه خواستار اعمال بند فوق می باشید، لازم است فرم مخصوص معلولیت را تحویل باجه رفع نقص نمائید تا اقدامات لازم در این خصوص بعمل آید.
2-1-چنانچه مغایرتی در اطلاعات مندرج در بند7 (سهمیه ثبت نامی) کارت شرکت در آزمون شما وجود دارد (برای داوطلبان متقاضی استفاده از سهمیه رزمندگان - سپاه پاسداران،  وزارت جهاد کشاورزی و ستاد کل نیروهای مسلح) لازم است برای  روشن شدن وضعیت سهمیه خود حداکثر تا تاریخ 9/9/1393 به ارگان مربوط مراجعه نمایند.
داوطلبان متقاضی استفاده از سهمیه‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران جهت اعلام مغایرت حداکثر تا تاریخ 7/9/93 منحصراً به سایت اینترنتی سازمان سنجش (قسمت ویرایش اطلاعات) مراجعه و نسبت به اصلاح موارد اقدام نمایند تا درصورت تایید سهمیه توسط ارگان مربوط، سهمیه مورد نظر برای آنان اعمال گردد. در غیراینصورت با سهمیه آزاد گزینش خواهند شد و هیچگونه اعتراضی قابل قبول نمی‌باشد.
3-1- چنانچه کارت شرکت در آزمون شما فاقد عکس می باشد و یا چنانچه عکس روی کارت دارای اشکالاتی از جمله، فاقد مهر بودن عکس، واضح نبودن عکس و ... می باشد و یا چنانچه موفق به تهیه پرینت کارت شرکت در آزمون نشده اید ضروری است در روزهای چهارشنبه و یا پنجشنبه 5 و 6/9/۹3 از ساعت 8:30 صبح الی 12:00 ظهر و بعداز ظهر از ساعت 14:00 الی 17:00 با بهمراه داشتن ۲ قطعه عکس ۴*۳ و کارت ملی یا شناسنامه عکسدار شخصاً به باجه رفع نقص‌حوزه مربوطه (براساس جدول شماره یک) مراجعه نمایند و موضوع را دنبال نموده تا مشکل برطرف گردد.
4-1 - چنانچه شماره داوطلب شما چه به صورت عددی و یا به صورت حروف ناخوانا می باشد .
تذکر: تاریخ رفع نقص داوطلبان حوزه شهر تهران از روز سه شنبه مورخ 4/9/93 الی روز پنجشنبه مورخ 6/9/93 می باشد.
د- تذکرهـای مـهم 
۱- همزمان با قرار گرفتن کارت شرکت در آزمون بر روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی: www.sanjesh.org بمنظور آگاهی بیشتر داوطلبان از ضوابط آزمون، برگ راهنمای شرکت در آزمون نیز بر روی سایت قرار داده می شود تا هر داوطلب با مطالعه دقیق آن برای حضور در جلسه آزمون و پاسخگویی به سوالات اقدام نماید. در صورت ضرورت داوطلبان می توانند از آن پرینت تهیه نمایند.
۲- در زمان حضور در جلسه آزمون، همراه داشتن پرینت کارت شرکت در آزمون‌، اصل کارت ملی و یا اصل شناسنامه عکسدار الزامی است.
۳- هر داوطلب برای حضور در جلسه آزمون باید علاوه بر پرینت کارت شرکت در آزمون، اصل کارت ملی و یا اصل شناسنامه عکسدار، چند مداد سیاه نرم پررنگ ،مدادتراش ، مداد پاکن و یک سنجاق و یا سوزن به همراه داشته باشد.
4- درهای ورودی ِحوزه های امتحانی راس ساعت 8:00 (هشت صبح) بسته خواهد شد و لذا به داوطلبان توصیه می‌شود قبل از بسته شدن درهای ورود به جلسه آزمون در جلسه آزمون حاضر باشند. شروع فرآیند برگزاری آزمون راس ساعت 8:30 (هشت و سی دقیقه صبح) خواهد بود. لذا از ورود داوطلبان پس از بسته شدن درِ سالنهای امتحانی به حوزه آزمون ممانعت بعمل خواهد آمد.
۵-داوطلبان باید از آوردن وسایل اضافی از جمله کیف دستی، ساک دستی، پیجر، تلفن همراه، بی سیم، جزوه، کتاب، هرگونه نت و یادداشت و نظایر آن و همچنین وسایل شخصی به جلسه آزمون اکیداً خودداری نمایند.
 محل رفع نقص کارت شرکت در آزمون کارآموزی وکالت
استان محل اقامت فعلی داوطلب شهرستان برگزاری آدرس محل رفع نقص احتمالی کارت شرکت در آزمون
آذربایجان شرقی تبریز تبریز- میدان شهرداری – اول خیابان ارتش جنوبی– ساختمان کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی
آذربایجان غربی ارومیه ارومیه – بلوار شهید بهشتی – نبش کوچه های ۱۹ و ۲۱ – کانون وکلای دادگستری آذربایجان غربی
اردبیل اردبیل اردبیل- کارشناسان – مجتمع اداری بعثت- جنب اداره پزشک قانونی – نبش کوی نگین یک- کانون وکلای دادگستری اردبیل
اصفهان اصفهان اصفهان – خیابان ۲۲ بهمن – مجتمع اداری امیرکبیر- کانون وکلای دادگستری منطقه اصفهان
البرز کرج کرج – خیابان شهید بهشتی – بعد از حصارک – دانشگاه خوارزمی
تهران ،سمنان، یزد، هرمزگان و سیستان و بلوچستان تهران تهران – میدان آرژانتین – خیابان زاگرس- پلاک ۳– کانون وکلای دادگستری مرکز– طبقه سوم واحد صدور پروانه
بوشهر بوشهر بوشهر – بهمنی – سه راه خلیج فارس – دانشگاه خلیج فارس
خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی مشهد مشهد –بلوار قاضی طباطبائی –نبش قاضی طباطبائی ۷- کانون وکلای دادگستری خراسان
خوزستان اهواز اهواز- کیان آباد – خیابان اصلی – نبش خیابان دوم غربی – پلاک ۱۵۰ -کانون وکلای دادگستری خوزستان
چهارمحال و بختیاری شهرکرد شهرکرد – رحمتیه – دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر کرد – دانشکده علوم انسانی – ساختمان علوم انسانی
زنجان زنجان زنجان – مجتمع ادارات – پشت ساختمان شماره ۲ شرکت گاز- کانون وکلای دادگستری زنجان
فارس‌وکهکیلویه و بویراحمد شیراز شیراز- خیابان قصرالدشت – نرسیده به ولیعصر – جنب هلال احمر – کانون وکلای دادگستری منطقه فارس
قم قم قم – شهید لواسانی -ابتدای خیابان ساحلی – کوی شماره ۱- پلاک ۱۵ سالن کتابخانه کانون وکلای دادگستری
قزوین قزوین قزوین – خیام جنوبی – کوچه شهیدآتشگران – پلاک ۲۵ – کانون وکلای دادگستری قزوین
کرمانشاه و ایلام کرمانشاه کرمانشاه – ۲۲ بهمن – میدان مرکزی – کوچه ۱۳۰ – پلاک ۵ – کانون وکلای دادگستری کرمانشاه و ایلام
کردستان سنندج سنندج – بلوار شبلی – بالاتر از میدان امام شافعی- روبروی سازمان آب و فاضلاب استان – پلاک ۱۵۲ کانون وکلای دادگستری کردستان
کرمان کرمان کرمان – ضلع شمالی پارک مطهری –ساختمان کانون وکلای دادگستری کرمان– طبقه ششم
گیلان رشت رشت – خیابان رودباری – کوچه لیفکوئی – کانون وکلای دادگستری گیلان
گلستان گرگان گرگان – میدان ولیعصر – خیابان شهید نامجو(دوم لشگر )- کوچه هشتم – کانون وکلای دادگستری گلستان
لرستان خرم‌آباد خرم آباد- خیابان انقلاب – انتهای بلوار ولیعصر- مرکز آموزشی و فرهنگی سما
مازندران ساری ساری – خیابان مازیار- جنب ساختمان تعزیرات حکومتی – کانون وکلای دادگستری مازندران
مرکزی اراک اراک – خیابان هپکو- خیابان امام حسین(ع) – نرسیده به اداره اوقاف و امور خیریه – ساختمان کانون وکلای دادگستری استان مرکزی
همدان همدان همدان – خیابان بوعلی – انتهای کوچه دادگستری- نبش کوچه پردیس- شماره ۱۸-سالن مطالعه و کتابخانه تخصصی حقوق کانون وکلای دادگستری استان همدان

اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران (اسکودا)


کارت شرکت در آزمون وکالت 93

(بدون عنوان)

$
0
0

تحلیل آماری درس مدنی در 5 آزمون اخیر آزمون وکالت

(داوطلبان آزمون وکالت حتماً بخوانند)

ما بسیار شاهد این هستیم که در مشاوره و روش مطالعه ها از جانب موسسات و سایتها و وبلاگهای حقوقی هر کسی از روی تجربه و برداشت خود از سوالات آزمون وکالت موضوعات و مباحث مهم را شناسایی کرده و معرفی می نماید . اما کمتر شاهد هستیم که این گونه مشاوره ها با خط کشی و با داده و آمار ارائه گردد. در حالی که بدیهیست تنها قدر متیقن ها و مشاوره های نزدیک به یقین فقط با داده و آمار و حساب و کتاب و فرمول ممکن است و صرفاًً بر مبنای حدس و برداشت کلی و تجارب شخصی نمی توان اطلاعات واضح و بدیهی که عملاً برای داوطلب کار آمد باشد ارائه داد. این نوشته تلاشی است تا بر مبنای آمار دقیق مباحث مهم شناسایی و به داوطلبان گرامی داده شود تا زمان خود را بهتر مدیریت کنند و در برنامه ریزی خود دقیق تر عمل کنند.

با دقت در 5 آزمون اخیر آزمونهای وکالت کانون وکلای دادگستری (100 سوال اخیر از هر درس) می توان داده های آماری از سوالات بدست آورد که از چند جهت می تواند داوطلب را در مطالعه موثر کمک کند مهم ترین جهت اینست که داوطلب می تواند بفهمد مهمترین مباحث از نظر تعداد فراوانی سوالات کدام مباحث هستند و وقت خود را بیشتر در آن مباحث صرف کند. در این راه ابتدا به تحلیل آماری حقوق مدنی خواهیم پرداخت و سپس بزودی سایر دروس را هم بررسی خواهیم نمود:

در جدول زیر فراوانی سوالات در 5 آزمون اخیر وکالت در مباحث مختلف حقوقف مدنی قابل مشاهده است :

مباحث

آزمون وکالت 89

آزمون وکالت 90

90 گیلان

آزمون وکالت 91

آزمون وکالت 92

مجموع و میزان اهمیت

حقوق مدنی 1 : اشخاص و محجورین

0 سوال

0 سوال

2 سوال

1 سوال

1 سوال

4 سوال

حقوق مدنی 2: اموال و مالکیت

1 سوال

3 سوال

1 سوال

1 سوال

1 سوال

7 سوال

حقوق مدنی 3: قواعد عمومی قراردادها

1 سوال

3 سوال

4 سوال

2 سوال

3 سوال

13 سوال

حقوق مدنی 4: الزامات خارج از قرارداد

1 سوال

1 سوال

2 سوال

3 سوال

2 سوال

9 سوال

حقوق مدنی 5 : خانواده

2 سوال

1 سوال

3 سوال

2 سوال

2 سوال

10 سوال

حقوق مدنی 6 و 7 : عقود معین

12 سوال

7 سوال

5 سوال

8 سوال

8 سوال

40 سوال

حقوق مدنی 8 : شفعه ، وصیت ، ارث

3 سوال

3 سوال

3 سوال

3 سوال

3 سوال

15 سوال

ادله اثبات دعوا

0 سوال

2 سوال

0 سوال

0 سوال

0 سوال

2 سوال

راهنما ین تقسیم بندی با توجه به تعداد سوالات هر مبحث در 5 آزمون اخیر انجام گرفته است.

قرمز = خیلی خیلی مهم

زرد = خیلی مهم

آبی= مهم

سبز =نه چندان مهم

سفید : مطالعه شود بهتر است

اعداد بالا درصد اهمیت هر مبحث را نشان می دهد

با دقت دراطلاعات جدول بالا نتایج بسیار جالبی به دست می آید که ممکن است ساختارهای ذهنی شما را ، راجع به مباحث مهم درس مدنی و اهمیت آزمونی مباحث آن کاملاً درهم بشکند.

1-      مهمترین مبحث حقوق مدنی در آزمون وکالت عقود معین است . (در حالی که در باور عام بیشتر قواعد عمومی قراردادها مطرح است).

2-   در 5 آزمون اخیر 3 سوال در هر آزمون از حقوق مدنی 8 (شفعه ، وصت و ارث )پای ثابت آزمون ها بوده است که 15 درصد کل سوالات بوده و بعد از عقود معین مهمترین مبحث مدنی محسوب می گردد.(در این مورد برخلاف تصور اکثریت حتی از حقوق مدنی 3 قواعد عمومی قراردادها مهمتر است .

3-   در دو آزمون اخیر بارم مباحث مشخص تر است اموال و اشخاص هر کدام 1 سوال و تعهدات و الزامات هرکدام 2 یا 3 سوال ، عقودمعین 8 سوال ، شفعه وصیت و ارث 3 سوال . این ثبات در بارم قابل تقدیر است و امید است ادامه یابد.

4-   اگر نمره 11 را نمره قبولی برای هر درس بدانیم 55 % کل سوالات یعنی درصد مساوی با نمره 11 ، فقط از دو مبحث عقود معین و شفعه و وصیت و ارث طرح می شود.

5-     ........

البته آمارهای تحلیلی بسیار دقیقتری هم هست که در این مجال نمی گنجد و بیشتر در تعیین استراتژی برنامه ریزی حرفه ای بکار می رود . برای مثال 10 درصد کل سوالات آزمون وکالت تاکنون از عقد بیع و 4 درصد از خیارات و 7 در صد آن از عقد اجاره می باشد یعنی 20 درصد کل سوالات مدنی از مواد 335 الی 416 البته بدون احتساب قوانین خاص مربوطه طرح گردیده است و این 180 ماده ، مواد طلایی برای آزمون وکالت محسوب می شوند .

 

  التماس دعا  

امیر علی جلیلی

 http://legaltest.ir/post/26

 

تعداد داوطلبان آزمون وکالت ۹۳ به تفکیک کانون های وکلا

$
0
0

رییس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا)، تعداد ثبت‌نام کنندگان در آزمون وکالت سال ۹۳ را ۵۵ هزار و ۵۱۹ نفر اعلام کرد.

بهمن کشاورز در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: طبق اعلام سازمان سنجش اسامی افرادی که مکررا در آزمون وکالت ثبت‌نام کرده‌اند، حذف نشده است و احتمال دارد که آمار اعلام شده، اندکی تغییر پیدا کند.

وی آمار شرکت‌کنندگان در آزمون وکالت سال ۹۳ را به تفکیک کانون‌ها به شرح زیر ذکر کرد:

- کانون وکلای دادگستری مرکز (استان‌های تهران، سمنان، یزد، هرمزگان و سیستان و بلوچستان) ۱۵۸۰۲ نفر – ۸۰۳۰ زن – ۷۷۷۲ مرد

– آذربایجان شرقی ۳۲۴۳ نفر – ۱۲۷۵ زن – ۱۹۶۸ مرد

- فارس و کهگیلویه و بویراحمد ۳۴۵۵ نفر – ۱۵۷۷ زن – ۱۸۷۸ مرد

- اصفهان ۲۶۲۱ نفر- ۱۴۳۶ زن – ۱۱۸۵ مرد

– آذربایجان غربی ۱۹۱۷ نفر – ۸۱۱ زن – ۱۱۰۶ مرد

– مازندران ۱۸۸۴ نفر – ۹۴۲ زن – ۹۴۱ مرد

– خراسان رضوی و شمالی و جنوبی ۲۳۸۵ نفر – ۱۳۲۳ زن – ۱۰۶۲ مرد

- گیلان ۱۴۳۹ نفر – ۸۲۰ زن – ۶۱۹ مرد

- قزوین ۱۷۲۴ نفر – ۷۶۸ زن – ۹۵۶ مرد

– خوزستان ۳۸۴۰ – ۱۶۴۸ زن – ۲۱۹۲ مرد

– کرمانشاه و ایلام ۱۰۵۴ نفر – ۵۰۶ زن – ۵۴۸ مرد

– همدان ۸۵۸ نفر – ۴۱۹ زن – ۴۳۸ مرد

- قم ۴۱۰ نفر – ۱۵۸ زن – ۲۵۲ مرد

- کردستان ۸۳۳ نفر – ۳۷۵ زن – ۴۵۸ مرد

– گلستان ۱۱۸۳ نفر – ۵۷۶ زن – ۶۰۷ مرد

- اردبیل ۱۵۴۰ نفر – ۵۷۵ زن – ۹۶۵ مرد

- مرکزی (اراک) ۶۰۷ نفر – ۲۹۷ زن – ۳۱۰ مرد

– بوشهر ۱۵۸۶ – ۶۵۹ زن – ۹۲۷ مرد

- زنجان ۷۲۰ نفر – ۳۲۳ زن – ۳۹۷ مرد

- لرستان ۱۴۱۳ نفر – ۵۹۶ زن – ۸۱۷ مرد

– کرمان ۳۶۴۷ نفر – ۱۵۹۷ زن – ۲۰۵۰ مرد

– البرز ۲۵۱۶ نفر – ۱۱۴۷ زن – ۱۳۶۹ مرد

– چهارمحال بختیاری ۸۴۳ نفر – ۳۴۶ زن – ۴۹۷ مرد

تمدید مهلت ثبت نام داوطلبان آزمون وکالت

$
0
0

 پیرو اطلاعیه مورخ  14/7/93 بدین‌وسیله به اطلاع آن دسته از داوطلبان آزمون پذیرش متقاضیان پروانه کارآموزی وکالت کانونهای وکلای دادگستری  ایران سال 1393 که تا تاریخ 23/07/93 موفق به ثبت‌نام در آزمون نگردیده و یا نسبت به ثبت نام خود اقدام نموده ولی تاکنون موفق به مشاهده و ویرایش اطلاعات ثبت نامی خود نشده‌اند، می‌رساند به منظور فراهم آوردن تسهیلات لازم مهلت ثبت‌نام و ویرایش اطلاعاتحداکثر تا روز جمعه مورخ 25/07/93 تمدید می‌گردد. لازم به تاکید است این تاریخ به هیچ عنوان قابل تمدید نمی باشد.

ثبت نام کارشناسی ارشد و دکتری حقوق دانشگاه آزاد

حذف دو سوال از آزمون وکالت 93

$
0
0

حذف دو سوال از آزمون وکالت 93

1418556635093_IMG_0067.jpg

بازرس کانون وکلای دادگستری مرکز از حذف دو سئوال از آزمون وکالت 93 به دلیل وجود ایراد در آن‌ها خبر داد.

عبدالله سمامی در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: نمره این سئوالات در بین سئوالات دیگر تقسیم می‌شود.

وی گفت: یکی از سئوالات مربوط به درس حقوق تجارت و دیگری مربوط به درس آیین دادرسی مدنی است.

بر اساس این گزارش، آزمون وکالت سال 93 روز جمعه - 7 آذرماه - برگزار شد و قرار است نتایج اولیه آن 7 دی ماه اعلام شود.

پی نوشت: 

1- داستان حذف سوالات از آزمون وکالت ادامه دار است از یک سو این سوال مطرح می گردد که 120 سوال صحیح طرح کردن مگر اینقدر دشوار است که کانون وکلا با اینهمه استاد برجسته در بدنه خود چندین سال است موفق به این کار نشده است؟ از سوی دیگر اما، جسارت و جرات حذف سوال غلط و اعلام رسمی آن قابل ستایش است چون پای سرنوشت 60 هزار نفر در میان است کاری که در آزمونهای دیگر حقوقی انجام نمی گیرد یا حد اقل بی سر و صدا انجام می گیرد.

2- شکل خبر به گونه ای است که انگار یکی یه چیزی شنیده و خواسته قبل از دیگران به همه بگوید بدون اینکه خودش هم از جزئیات خبر داشته باشد !!!! دو سوال حذف شده است و  60 هزار نفر می مانند و یک سوال :  کدام دو سوال ؟؟؟؟ 

 

کلید سوالات آزمون وکالت 93


امکان تاخیر در اعلام نتایج آزمون وکالت

$
0
0

بررسی ایرادات آزمون وکالت 93 توسط گروه‌های تخصصی

امکان تاخیر در اعلام نتایج

borna ghasemi-3-68-1.jpg

رییس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری گفت که موارد اعلام شده مبنی بر وجود ایراد در برخی سوالات آزمون وکالت 93 به گروه‌های تخصصی ارجاع شده است.

بهمن کشاورز در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره آخرین وضعیت بررسی ایرادات آزمون وکالت 93 اظهار کرد: آنچه تا این زمان مسلم است این است که یکی از سوالات درس حقوق تجارت (پرسش شماره 60) حذف و نمره آن تقسیم خواهد شد و یکی از سوالات درس آیین دادرسی مدنی (پرسش شماره 28) نیز با تاثیر مثبت محاسبه می‌شود؛ یعنی چون دو کلمه از گزینه صحیح جا افتاده هر کس این گزینه را انتخاب کرده باشد نمره کامل خواهد گرفت، اما کسانی که گزینه‌های دیگر را برگزیده باشند نمره منفی نخواهند داشت.

وی با بیان اینکه دو مورد مذکور در کلید منتشر شده منعکس شده است، افزود: با این حال چون برخی از داوطلبان مواردی را کتبا اعلام کرده‌اند به منظور دوری گزیدن از هر نوع شبهه و احتراز از احتمال ضایع شدن حق، موارد به گروه‌های تخصصی ارجاع و نظر ایشان خواسته شده است.

رییس اسکودا گفت: حتی اگر این بررسی‌ها باعث شود که اعلام نتایج با اندکی تاخیر توام باشد حتما این بررسی‌ها انجام خواهد شد.

 کشاورز اظهار کرد: به طور کلی چون سوالات به وسیله متخصصین هر رشته انتخاب یا طرح شده است اینجانب صرفا موارد عنوان شده را به اساتید اعلام و نظر آنان را منعکس می‌کنم و شخصا به خود اجازه اظهارنظر در این موارد را نمی‌دهم.

 وی در پاسخ به این سوال که ایرادات اعلام شده مربوط به چه دروسی هستند، گفت: موارد مختلفی وجود دارد که اعلام شده‌اند و پس از وصول پاسخ، در تصحیح اوراق تاثیر داده خواهد شد ولی آنچه می‌توانم بگویم این است که این موارد بسیار اندک هستند.

اعلام نتایج آزمون وکالت

$
0
0

زمان اعلام نتایج آزمون وکالت 93 مشخص شد

1408515878234_100.jpg

رییس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری (اسکودا) گفت که نتایج آزمون وکالت سال 93 چهارشنبه - 10 دی ماه - اعلام می‌شود.

بهمن کشاورز در گفت‌و‌گو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ‌اظهار کرد: پذیرفته‌شدگان در آزمون وکالت امسال می‌توانند روز چهارشنبه با مراجعه با سایت سازمان سنجش اسامی خود را مشاهده کنند.  

وی افزود: شنبه - 13 دی ماه - اسامی پذیرفته شدگان در کانون‌های سراسر کشور را به شهرستان‌ها ارسال می‌کنیم.

 

به گزارش ایسنا، آزمون وکالت سال 93، جمعه 7 آذرماه برگزار شد و قرار بود که نتایج این آزمون در 7دی ماه سال جاری اعلام شود که این موضوع به تاخیر افتاد.

نتایج آزمون وکالت

اطلاعیه قوه قضاییه درخصوص نتایج آزمون(تستی) جذب قضات قوه قضائیه

$
0
0

اطلاعیه قوه قضاییه درخصوص نتایج آزمون(تستی) جذب قضات قوه قضائیه

1393/10/13

 بدین وسیله باطلاع کلیه داوطلبان شرکت کننده در آزمون تصدی منصب قضاء قوه قضاییه می رساند نتایج آزمون(تستی) مورخ 23/08/1393، از روز یکشنبه مورخ 14/10/1393 بر روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی www.Sanjesh.org قرار خواهد گرفت. ضمناً باطلاع می رساند آزمون تشریحی تصدی منصب قضاء قوه قضاییه در روز جمعه مورخ 26/10/1393 برگزار خواهد شد لذا داوطلبانی که براساس کارنامه مجاز به شرکت در آزمون تشریحی می باشند لازم است برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت(تارنمای) معاونت منابع انسانی قوه قضاییه به نشانی www.amoozeshghanoon.ir مراجعه نمایند.ضمناً کارت شرکت در آزمون تشریحی از روز چهارشنبه مورخ 24/10/1393 از طریق سایت مذکور قابل دسترسی می باشد.استفاده از کتاب قانون بدون شرح و حاشیه در جلسه امتحان مجاز می¬باشد.

روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور

مشاوره در مورد برنامه ریزی و منابع و روش مطالعه دروس آزمون وکالت و قضاوت

$
0
0

مشاوره در مورد برنامه ریزی و منابع و روش مطالعه دروس آزمون وکالت و قضاوت

شماره تماس رزرو مشاوره حضوری

66124531 - 021 

شماره تماس مشاورهتلفنی (ساعات 2 الی 6 بعد ظهر روزهای فرد):

 66124568  -  021

Viewing all 271 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>